Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Roeltje

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Roeltje (Pagina: 2 van 10)

Topic: Advies bij nieuwe geluidsset (19-3-2013 14:00:00)
Tja, wij werken al jaren met actief, nog nooit gehad dat iets niet werkte. Spul is over het algemeen ook goed beschermd tegen overbelasting.

En ook actief kan je gewoon bijstapelen, xlr doorprikken en je bent klaar. Wat wel is is dat je bij actief wel altijd nog voor een versterker betaald, en je bij passief in veel gevallen gewoon een extra speaker bij kan prikken op dezelfde versterker wat het iets goedkoper kan maken.
Voordeel bij actief is weer dat je geen los versterkerrack nodig hebt. Scheelt sjouwen ;p
Topic: Sennheiser ew100 inbouwen (11-3-2013 12:58:00)
Afaik is de EW g1 serie met vulplaten aan beide kanten en de G2 en G3 (laatste zeker) met een enkele vulplaat.

Ik heb nog wel een 19" inbouwding liggen, helaas geen vulplaatjes meer... al kan je voor een kleine meerprijs er een EW165G1 bij krijgen... werkt ook als vulplaat :p
Topic: Hoe ziet jouw DJ Booth eruit (6-3-2013 14:11:00)
Die lampen is ook maar eenmalig gedaan, bundel is ook nog te nauw om het mooi gelijk te kunnen uitlichten... evt zou het nog kunnen als we een keer op een podium staan
Topic: Probleem met BPM studio icm Vista (Maya 44 usb) (27-2-2013 14:47:00)
Lol, dat BPM studio nog bestaat... nog steeds geen versie 5, die 10 jaar geleden al aangekondigd is. En volgens mij is 4.9.9.4 ook al een aantal jaar oud.
Hier is het programma al even geleden gedumpt, wat moderners aangeschaft, is natuurlijk ook nog een optie? (Traktor, VDJ, Serato bv)
Topic: DJ Software samen laten werken op 2 pc's en 2 controllers (18-2-2013 16:26:00)

Webbie schreef:

Hallo Roeltje,

Roeltje schreef:

Oplossing ;-)
Inderdaad een nette oplossing met een Mac mini (rechts), maar wat zit er nu links (foto is wat onduidelijk/donker)?
Weet alleen niet hoe het gesteld is met de schokbestendigheid van een Mac mini.

De Mac mini is volgens mij ontworpen voor een stationaire toepassing (single, cluster of in array) en zeker niet voor het zware leven in een flight case on-the-road.

Greetz Webbie...
Links zit een Newertech miniStack, een externe behuizing met dezelfde buitenmaten als de Mac Mini, die hangt met Firewire800 aan de Mac, zit een 1tb schijf in. Mac zelf is voorzien van 64gb SSD.

Rackje waar alles in hangt is een Sonnet Rackmac mini
Speciaal gemaakt voor 1/2 Mac Mini's vanaf 2010, met oa schakelaar op de voorkant, usb poort, maar ook een gat onderop zodat het staal je wifi signaal niet teveel blokkeert (handig met dikke UPS eronder...). Mac wordt netjes geklemd in schuim, precies zo dat het de luchtstroom meer ten goede komt dan blokkeerd.

Tja, en volgens mij is geen enkele pc geschikt voor een leven in een flightcase/on the road. Ook grote (en kleine) servercases zijn daar gewoon niet op gemaakt, toch sjouwen we ze al jaren zonder problemen mee. Deze Mac ook. Ding is eigenlijk gewoon een laptop zonder scherm, van binnen zit alles ook gewoon netjes en strak vast, dus het kan iig nergens heen klapperen.

Het is alleen een redelijk prijzige oplossing... maar een dikke cd speler kost je nog meer. En destijds zoveel voor ons oude BPM Studio systeem gevangen dat we daar zonder verlies iig de Mac en Denon HC-5000 van konden kopen.
Topic: Dmx probleem CLS Atmosphere (16-2-2013 22:32:00)
Ah, utp... crosskabels/straight kabels door elkaar... weet niet wat ertussen hoort?
Topic: Dmx probleem CLS Atmosphere (16-2-2013 21:41:00)
Terminator gebruikt... en dmx ipv mic kabels?
Topic: Pioneer CDJ-2000nexus (14-2-2013 18:42:00)
Tja, ken servers en andere netwerkapparatuur die vele malen duurder zijn, en daar zit ook geen ethercon op. Dat mensen los met deze apparaten lopen sjouwen is hun keuze, je kan ze ook in een flightcase bouwen die je voorziet van ethercon.
Topic: DJ Software samen laten werken op 2 pc's en 2 controllers (13-2-2013 11:27:00)

Webbie schreef:

Een van de grote nadelen van een "echte" 19" server kasten dat die te diep zijn en dus niet in een normaal audio-rack passen.
Meestal zijn die 19" server kasten ook niet bedoeld om on-the-road (schokgevoeligheid e.d.) gebruikt te worden.
Oplossing ;-)
Topic: Hoe ziet jouw DJ Booth eruit (11-2-2013 18:41:00)
Ons meubeltje

Ding klapt open, 2 alu pijpen erop en klaar... daar gaan 2 flightcases op voor disco. 1 met pc/mixer en alle toestanden, 1 voor licht.
Transploft gebeurt in een grote hoes.
Topic: Foutmelding in traktor (13-12-2012 12:31:00)
Lijkt me dat door iig iTunes te installeren de codec al aanwezig is... quicktime zou ik niet installeren indien niet nodig.
Topic: Foutmelding in traktor (8-12-2012 17:21:00)
Library ingeladen en daarna bestanden verplaatst?
Of je file is corrupt, zoals de foutmelding zegt... Heb je het alleen met dit bestand, of ook anderen... en wat krijg je als je die bestanden met een ander programma probeert af te spelen?
Topic: Eurolite Kls Serie (8-12-2012 16:57:00)
Stuurprintjes omgewisseld, beide prints zijn brak :p

Bij de een wordt er op 1 kanaal geen groen aangestuurd, andere heeft wat meer issues, waarschijnlijk cputje ofzo ook brak. Gelukkig valt eea qua prijs best mee...
Topic: Eurolite Kls Serie (28-11-2012 22:28:00)
Dimmen kan ook, al fade het dan niet meer zo mooi.

Net even wat verder lopen pielen met mn KLS balken, niks mis met het paneeltje, groene leds doen het gewoon... had eerder stekkertjes van 2 paneeltjes om moeten draaien.
Waarschijnlijk kabelbreuk of losse verbinding ergens in het balkje zelf...

Kreeg wel in het begin allerlei rare knipperende kleuren, die nergens echt op leken te reageren, maar kan ook door mn kacheltje komen, zon 2000w hetelucht ding. Nadat ik die uitgezet had niks geks meer gezien.

Andere balkje is wel compleet fucked, display gaat niet aan, krijg alleen wat kleuren als ik er een xlr stekker in doe, als i die wat heen en weer beweeg begint er van alles te knipperen, maar verre van hetgeen ik wil hebben... vaag probleem dus weer :p
Topic: Eurolite Kls Serie (14-11-2012 23:33:00)
Zou misschien stekker kunnen zijn, aangezien alle groene leds uit zijn... en op de print het 2 gescheiden circuits zijn (weet ik van begin.. toen helft van blauwe leds bleef branden.

Blijft het andere probleem, balkjes reageren nergens meer op nu :p
Topic: Eurolite Kls Serie (14-11-2012 22:35:00)
Begin steeds minder enthousiast te worden over die KLS dingen. Accepteerde al dat het gewoon wat goedkoper was, en dat dat dus ook terugkwam in bouwkwaliteit/afwerking.

Bij aankomst ging er al gelijk een paneel stuk waarbij de helft van de blauwe leds bleef branden. Maakte kortsluiting ergens. Nieuw paneeltje gekregen, tijdje probleemloos gewerkt.
Laatst een paneel waar eerst groen aanbleef en daarna rest van de avond uit...

Net getest, tik zachtjes tegen dat balkje, die schrok daar zo van dat die alleen nog maar rare kleuren ging geven, en display brak.

Misschien stom, maar denk ff checken of dat paneel brak is of die hele balk, prik em bij goed werkend balkje derin. Zelfde verhaal :/

Grappige is, hoe verder ik een dmx kabel aansluit, hoe anders dat balkje gaat reageren. Magoed, ze zijn nu dus een tijd niet in te zetten... das weer minder grappig.
Topic: Led Moving heads (11-11-2012 18:07:00)
Rond wat voor prijs zitten die Robe koppen dan?
Topic: Led Moving heads (5-11-2012 17:05:00)

StijnS schreef:

Wij zijn erg aan het uitkijken naar Robin 100 LED beam's. Heeft er iemand hier daar al wat ervaring mee? De filmpjes op de site van Robe zijn erg indrukwekkend, én ze zijn op reclame bij Controllux...
Geen ervaring, maar wat ik ervan zie en lees zijn het hele leuke speeltjes. Als ik veel geld over zou hebben zou ik er ook wat in huis halen.
Mac101 schijnt nog best wat issues te hebben, vaak stuk enzo
Topic: Oriëntatie monitoren (29-10-2012 20:45:00)
Wat ook wel een leuk dingetje is en blijft, de X-Act van Sound-Projects, klinkt goed, gaat hard, goed geaccepteerd.
Voordeel, maar nadeel voor jou, actief. Wel met powercon in en uit tegenwoordig, dus je kan de stroom iig doorprikken. Verder niks op in te stellen, dus daar kan ook niks aan mis.
Ander nadeeltje is de prijs...

Restwaarde is wel goed en volgens mij gaan ze 2e hands op marktplaats ook wel lekker hard.

Hebben er zelf 2 liggen die altijd mee gaan als monitor maar ook regelmatig als kleine PA met een SP15 erbij
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (12-9-2012 13:06:00)

bomdes schreef:

Het zogezegde "klein materieel" :')

Eergisteren nog een rekening gezien van mijn schoonvader, had pakweg 3000km geleden een groot onderhoud met distririem laten doen van bijna 900EUR. Wagen gaf een weekje geleden af en toe de melding "koelvloeistof niveau laag". Gaat ermee naar de garage, daar hebben ze 200ml bijgevuld... en mooi 1L aangerekend en 1/4 werkuur.
Hij had natuurlijk ook zelf kunnen doen, werd immers precies aangegeven wat er aan de hand was...