Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Didier_S

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Didier_S (Pagina: 5 van 10)

Topic: Hulp gevraagd: Tech-house, Electro, Minimal Techno, Techno, Progressive (6-1-2005 12:03:00)
Donderdagavond van 23h tot 00h @ Crazy FM zou ongeveer het genre moeten zijn die je graag hoort... deze week mss iets minder maar andere weken dan weer wel. Ik stuur je playlists van de afgelopen maanden door wanneer ik vanavond thuis ben.
Topic: gaffa tape (5-1-2005 21:14:00)

DJ.T schreef:

Gaffa die je bij de Praxis haalt is waarschijnlijk geen Gaffa.
Dat is ordinary Duck tape.
Nichiban Gaffa is wat je hebben moet.
Laat je inderdaad niet vangen aan die Ducktape... diegene die vinyls besteld hebben (of nog zullen bestellen) uit die lijst van me, zullen wel gemerkt hebben dat ik redelijk kwistig omga met mijn Ducktape: nog 4 rollen te gaan en we zijn er van af laugh :D.
Onbruikbaar zou ik het niet noemen, gewoon erg onhandig: op het ene oppervlak plakt het perfect, op het andere totaal niet; scheurt soms vlot, soms niet totaal niet; enzoverder...

Mocht je er toevallig gekocht hebben kun je ze natuurlijk wel gaan gebruiken, maar als je er nog moet kopen zou ik niet al teveel twijfelen!
Topic: Programma om mix te maken (5-1-2005 17:07:00)

QuincMan schreef:

Didier_S schreef:

Voor hetgeen jij wilt doen is het zeker zijn geld waard.
Daar doelde ik op didier ;)
Dat had ik door hoor, waarom denk je dat ik zogenaamd "schrok" van je opmerking anders? Dat "zijn geld waard" zijn was uiteindelijk ook bedoeld als spreekwoordelijke uitdrukking en net omdat het gratis is koos ik voor dat spreekwoord ipv "tis goed" wink ;)
Topic: Programma om mix te maken (5-1-2005 15:32:00)

QuincMan schreef:

Audacity is gratis :P
Neej, echt?? shocked 8O

laugh :Dlaugh :Dlaugh :Dlaugh :D

Screenshot waarin je ziet dat er met twee sporen wordt gewerkt. Je kunt die dan instellen als links en rechts en zo een stereosignaal gaan vormen, of je maakt er een twee aparte signalen van (twee monomuziekjes dus) of je gebruikt vier sporen je kunt twee aparte stereosignalen gaan gebruiken... ah, je ziet het wel hoe het je het best zint hé!
Topic: Programma om mix te maken (5-1-2005 14:49:00)

Reemski schreef:

Werkt Audacity met sporen of niet. Ik wil elk nummer tijdens de gehele pruductie kunnen verplaatsen en aanpassen.
Ja hoor, werkt volledig met sporen! Bekijk anders eens de screenshots op hun site. Voor hetgeen jij wilt doen is het zeker zijn geld waard.
Topic: Van cd naar vinyl (4-1-2005 21:40:00)

Westcoastballa schreef:

Neen ik zal ze in de D***x kopen in Brugge. En er zijn hier nogal pipo's die nie goe kunne lezen hoor. Moja toch merci voor de soms stupide reacties.
Vraag ik me toch af waar jij die winkelnaam terugvind in deze thread ... inderdaad, dezen pipowier kut nie goewut leezn zoej geulik kunn zegn... maar als newbie afkomen met zo'n mentaliteit is er net ietsje over als je het mij vraagt! Dat je niets bij Dré koopt, tot daaraan toe, het forum staat immers los van de winkel, dat je vervolgens gratis reclame komt maken voor een winkel, is er toch al een serieus stuk over... Dré doet het gratis dus wat respect voor zijn shop mag dan ook! Maar dat je ons allemaal komt verwijten voor pipo's en stupido's, dat vliegt in mijn verkeerd keelgat en wss niet van mij alleen.
Topic: Van cd naar vinyl (3-1-2005 17:40:00)

Tom. V schreef:

bezinnen
budget
vinyl/cd
lezen
lijstje
en DAN zijn vragen komen stellen
shocked 8O Wow! Dees heeft opgelet de laatste maanden!! Ik nomineer hem voor Leraar-van-de-maand!
...
...
...
Die quote onderaan zijn posting verpest het natuurlijk weer... ik trek mijn nominatie weer in razz :p laugh :D wink ;)
Topic: Van cd naar vinyl (3-1-2005 16:59:00)

Patrick van Vugt schreef:

Koop b.v. 2 JB t3's en een gemini ps 626 en je bent er al... wink ;)
Voor turntablisme?
Topic: Van cd naar vinyl (3-1-2005 15:58:00)

Victor schreef:

Of toch maar 2 CDJ-800's (met 1.460 euro voor 2 stuks één van de goedkoopste cd-spelers waar je fatsoenlijk mee kan mixen én scratchen)?
Maar dan kun je nog steeds niet overweg met undergroundmuziek die uitkomt op vinyl hé... ofwel moet je ze gaan digitaliseren...
Topic: Van cd naar vinyl (3-1-2005 15:41:00)
Ik volg het gelijk toch niet zo goed meer hoor shut up :X.

1) OP heeft MP3's en CD's die em wil draaien op vinyl voor "het gevoel" en omdat hij turntablist wil worden.
2) De OP kan zijn huidige collectie gebruiken via FS zonder dat em "zware kosten" moet doen om alles te analogiseren (tegenhanger van digitaliseren laugh :D).
3) De OP wil dit niet omdat hij dan toch nog een mengtafel en platendraaiers moet kopen...

Westcoastballa, help me hieruit, want ik geraak in de knoop! wink ;)
Als je vinyls wilt draaien ga je hoe dan ook toch je geld moeten verdoen aan twee platendraaiers en een mengtafel... en die gaan bovendien nog niet de goedkope uitvoeringen mogen zijn! Ow, vergeet je naalden niet en de nodige kabels om je mengtafel aan te sluiten aan bv je reeds bestaande hifiketen (zo spaar je nog wat geld uit op bijkomende versterker en boxen). 619EUR om al je CD's en MP3's in één keer over te zetten naar vinyl is in dat geval toch geen geld? Er lijkt mij geen enkele manier om dit goedkoper te doen hoor...

--edit
Fredje,
mss is het toch nog relevant als je het bekijkt vanuit het standpunt dat de OP zijn legale CD's wil gebruiken in zijn hobby. Ik twijfel dan ook wel over het undergroundgehalte van die muziek maar dat doet er ook niet veel toe als hij het graag hoort.
Topic: Van cd naar vinyl (2-1-2005 13:26:00)
Overweeg je dan niet beter een overstap naar Finalscratch? De prijs zal lager liggen, je draait "met vinyl" en je kunt nog eens ruimte besparen in je CD-koffer doordat alles op je laptop staat.
Topic: Tube Led JB (2-1-2005 08:59:00)
Tom, ik volg je 100%, das ook de kern van mijn betoog!

Wie heeft het nog niet meegemaakt dat er mensen rondlopen tegen wie je nog zo mooi hebt gezegd: "overal afblijven!" en je bent nog maar net ff naar het toilet of ze proberen je snel wat te helpen (goed bedoeld, daar niet van), door rap nog wat kabeltjes samen te binden (die niet eens op je juiste plaats lagen), de trussen omhoog te takelen (waarbij ze de boel zodanig scheef takelen dat je vreest dat het elk moment kan breken), enzovoort?

Dan nog niet gesproken over mensen waarvan je overtuigd was dat ze weten waarmee ze bezig zijn om dan tot de conclusie te komen dat ze helemaal niet eens weten hoe de vork aan de steel zit!

Of nog erger: jijzelf die er heilig van overtuigd bent te weten wat je doet tot je plots merkt dat het helemaal niet zo juist was!

De kans is klein, maar ik volg Tom hierin: als je de kans krijgt om risico's te vermijden, dan moet je dat doen. En zoals gezegd: de OP heeft hier de mogelijkheid om zelf zijn plug uit te kiezen, waarom dan niet direct kiezen voor iets wat niet te verwisselen valt?
Topic: Tube Led JB (1-1-2005 18:13:00)

kvm schreef:

Aansluiten kabels is natuurlijk altijd opletten. dmx kabels heb ik met zwarte XLR pluggen om onderscheid te maken. Tevens heb ik alle lichtkabels in een aparte fc dus volledig gescheiden van de andere kabels.
In zo'n situatie zou je dus voor DMX verplicht met 5 polig moeten werken?
Het is immers mogelijk om een DMX uit kabel eventueel in een versterker of mengtafel output te stoppen.
Het is inderdaad niet mogelijk om 100% op safe te gaan spelen. Daar waar het niet anders kan, zul je inderdaad moeten vertrouwen op gezond verstand en labels. Jouw idee om kabels in aparte FC's te steken is idd nog een extra manier om fouten te vermijden.
Hier heeft de OP echter de mogelijkheid om zelf te beslissen welke plug hij gaat toepassen, dus lijkt het me zinvol om niet terug te vallen op labels maar wel op pokayoke's, toch?
Topic: Tube Led JB (1-1-2005 16:45:00)
Zoals Tom ook al aangaf met zijn voorbeeld: zorg er ALTIJD voor (thuis, in je hobby, gewoon bij ALLES) dat je niet KUNT missen, en ALS je kunt missen dan mag er niets kapot kunnen gaan. 't Is uiteindelijk een heel simpel principe waardoor je jezelf heel wat leed kunt besparen in de vorm van brand, opgeblazen versterkers, kapotte movinghead, ...

In tegenstelling tot kvm vind ik een label niet duidelijk genoeg... in het heetst van de strijd wil je zoiets wel eens over het hoofd zien.
Topic: Geboren te Weert (29-12-2004 21:08:00)
XTC bij jullie thuis geen drugs zijn maar een mengpaneel
En leg hem ook meteen uit dat hij niet in het rood moet draaien
En dat em zijn hoofdtelefoon niet op het mengpaneel mag leggen (idem voor zijn tuutter!) laugh :D

Gefeliciteerd ook van deze kant!!
Topic: prijs voor vinyl (29-12-2004 15:32:00)

YouGoW schreef:

die switch cd's en ik geloof dat ze niet zijn voorgemixed. Of er de hele versies opstaan weet ik niet. Het kan ook zijn dat ik het over een andere cd van stubru heb, maar geloof het niet!!
Dan hebben we een probleem Hugo, want die Switch-CD's zijn van StuBru laugh :D
Topic: prijs voor vinyl (29-12-2004 15:05:00)

teknoknights schreef:

=> @ Didier. Die Switch-cd's zien er nog lekker uit. Er zitten wel dingen bij die perfect thuishoren bij wat ik wil. Alleen vind ik nergens of ze nu voorgemixt zijn of niet. Weet jij het soms?
Dan zit jij met identiek dezelfde vraag als ik laugh :D.
Uit besparingsmaatregelen wil ik deze reeks beginnen aanschaffen, vandaar ook dat ik direct met dat voorstel afkwam wink ;). Het is inderdaad niet zomaar terug te vinden of ze voorgemixt zijn of niet en of het volledige versies zijn of van die afgeknipte misbaksels. 15 nummers per CD lijkt verdacht veel op Solid Sounds wat maanden achterkomt op vinyl maar wel de volledige en ongemixte versies bevat.
Twee mogelijkheden dus:
1) Hopen dat iemand het antwoord post en dan Switch 6 ergens online bestellen.
2) Mezelf moe maken door naar een CD-winkel te gaan sad :(.
Topic: prijs voor vinyl (29-12-2004 10:02:00)

teknoknights schreef:

1.een beetje een "verflauwing" van m'n stijl.
Gewoon oude releases kopen op CD en de nieuwe op vinyl. Bovendien zijn er mogelijks wel verzamelaars voor je die toch mee zijn met hun tijd. Neem nu de Switch-CD's bijvoorbeeld, daar staan zelfs nummers op die nog moeten uitkomen op vinyl (weet natuurlijk niet of dat jou stijl is hé wink ;)).

teknoknights schreef:

2. Dan kan ik volgens mij opgestelde regeling weer een maand en half geen platen kopen wink ;) En als dan juist net zo'n leuke releases uitkomen...
Wanneer je eens een paar weken niet je volle pot geld kunt verdoen omdat er niet genoeg goeie platen zijn, dan leg je het overschot van je geld aan de kant en spaar je dat op om eens een grote partij vinyl te kopen!

teknoknights schreef:

3. omdat het "onrechtstreeks" eigenlijk wel "zijn geld" is, die ik heb gekregen door te werken.
Dat hij je remt omdat je zijn zoon bent en hij wil dat je ook spaart, das begrijpelijk. Maar vanaf het moment dat jij werkt bij hem en ervoor betaald wordt, is het nu eenmaal JOUW geld... hij zegt toch ook niet tegen zijn werknemers welk merk auto ze mogen kopen? Nu goed, het blijft je vader dus hoef je er niet zomaar tegenaan te gaan k*kken, toch lijkt het me zinvol om eens rustig met een tas koffie rond de tafel te gaan zitten en uit te leggen dat je hem wel begrijpt maar dat jij ook wel iets van hobby wilt hebben.

teknoknights schreef:

Toch benieuwd hoe deejays dit oplossen... je set zo leuk mogelijk maken met zo weinig mogelijk geld vergt natuurlijk wel wat creativiteit... waardoor je je muziekkeuze naar een hoger niveau leidt.. is het niet?
Puur creativiteit, inderdaad. B-sides uitzoeken, een andere combinatie van nummers kiezen, combineren tussen oud en nieuw, opbouwen en afbouwen, ... allemaal zaken waardoor je je set kunt rekken zonder veel vinyls te moeten kopen.
Topic: Kills per kanaal (25-12-2004 12:37:00)

Dacide schreef:

net zoiets als X-fader uitzetten. Dat ding gebruik je (lees: ik)toch nooit.
Zo is het bij mijn MixboX laugh :D, geen risico's nemen!
Topic: Microfoonsignaal opsplitsen voor monitormix (21-12-2004 15:53:00)
Tom, bij heel wat top-optredens heb je twee techniekers en twee PA-mengtafels waarbij één op het podium staat en één op de normale plaats. Die op het podium dient enkel voor de groep, die in de zaal dient enkel voor het publiek.