Home > Geluid > DJ Gear > DJ Controller

Stanton Final Scratch 1.5

Vinyl naar MP3 interface (Linux/MAC/Windows)

Stanton Final Scratch 1.5

Artikelnummer: 11167 | FinalScratch
GTIN/EAN: -

 

8,7
Bekijk de 3 review(s)
Schrijf zelf een review


DJ (Midi) Controller
Stanton DJ (Midi) Controller

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

 

3 reviews (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 8,7

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

Toch wat opstartproblemen, verder HEEL goed!!!
Door: John Altena

Dinsdag besteld, maar ja....het was (is) vakantie....Donderdag een bericht om 16:30 dat de boel verstuurd is, vrijdag 11:30 in huis!!!! Het is weer allemaal supersnel dus. Uitpakken! Dan valt me op dat het apparaat zelf een stuk kleiner is dan ik dacht, op de foto lijkt het wel een soepbord, is niet veel groter dan een theeschoteltje. Is dus makkelijk een plekje ergens achteraf voor te vinden of in een koffer te proppen. Software installeren: Ja daar heb je dus wel een beetje verstand van computers voor nodig. Als je dus echt een nerd bent op dat gebied heb je dus wel hulp nodig met een beetje pech....Als je Harddisk dus volledig maar 1 partitie heeft ben je zuur! Ondanks alle vele mogelijkheden die het installeren bied moest ik dus flink aan de slag omdat ik op de machine waarop ik het wilde gebruiken inderdaad maar 1 partitie had en ik geen ruimte meer over had om een tweede te maken!!! Met behulp van partition magic de schijf opnieuw ingedeeld in 2 partities. Heb je deze software niet, dan zit er niks anders op dan je windows in z'n geheel opnieuw te installeren en van te voren dan twee apparte partities te maken. Nadat ik dus twee partities had, nog niet werken, die tweede partitie moet dus echt helemaal leeg zijn!!! Geen fat32, 14 of ntfs, nee gewoon een undefined partition, nu snapte de installatie het geheel en begon vrolijk op de slechts 1gb grote partitie de software te installeren, volgens mij is 500mb al voldoende, maar ok, je weet het nooit. Na dit oponthoud installeerd te software verder prima en na enkele minuten ben je dan startklaar. SL1200 aangesloten op de Final Scratch, versterker aan.
OK, software starten, waiting, calibreren van de plaat, dat duurt slecht twee seconden, toch?....Helaas...Niet werken. Software versie die momenteel meegeleverd wordt is V1.3 Op internet kan je na registratie gratis een 1.4 update downloaden, er is al een versie 1.5 die ook gratis is als je na 1 januari de boel heb aangeschaft, maar daarvoor moet je wel even een aankoopbewijs faxen, e-mailen of posten en dan gaan er nog een paar weken overheen. Die 1.4 versie heeft een "metertje" waarop je kan zien hoe je calibratie verloopt, bij mij dus geen uitslag of heel weinig!!! Element te zacht!!!!!! Ja, wat denk je, een echte Dynavector Karat 17D2 is nu eenmaal niet hard! (heb je ooit van dat merk gehoort??) OK, m'n oude stanton 681 EEE erin gezet, opnieuw, meer signaal maar stopt op 50 procent en gaat dan weer terug naar 0. Even de whatsnew gelezen, het zou door een aardlus kunnen komen!!! Nee toch!!!!! Even de boel anders aangesloten, en ja hoor!!!! 100% en de calibratie is in 2 seconden klaar en begint meteen het gekozen MP3-tje te spelen!! Super!!! En ja, na een half uurtje spelen heb je niet meer in de gaten dan je met een MP3-tje bezig bent, stoppen starten, stukje verder op de plaat,stukje terug, het gaat allemaal erg soepel en zonder haperen. Slecht 1 ding moet je even op letten. De tijdcode op de plaat duurt 15 minuten, een nummer van 5 minuten houd dus op de plaat zelf echt na 1/3de op....
Als je dus naar het midden van je nummer wil moet je dus wel even opletten waar je je naald neerzet!! Niet in het midden van de plaat dus. Gokken daarmee is heel makkelijk, in een schermpje van de software kan je precies zien waar in het nummer je je naald neerzet. Nummers kan je heel makkelijk van je Windows partitie afhalen omdat je gewoon op je windows-schijf kan bladeren en vanaf daar dus nummers toevoegen die je vervolgens weer heel makkelijk kan onderverdelen. Met 1 druk op de knop "laad" je een nummer, zelfs als je al een nummer speelt word die probleemloos vervangen voor de nieuwe en begint dan ook meteen te spelen (oude nummer stopt op bijvoorbeeld 2:04, nieuwe begint meteen op 2:04 op dezelfde speler. Maar goed, wie doet dat nou. Maar het gaat wel en zonder haperen. Dat zonder haperen daar gaat het natuurlijk om.

4 sterren dus. Dit toch omdat je wel wat van windows en partities moet weten om de boel aan de praat te krijgen. Ik denk voor de gemiddelde DJ geen probleem, die hebben toch ook wel iets met computers. Maar als je dat niet heb is het niet even simpel een programmaatje installeren. Heb je echter een stuk lege HD over die nog niet gedefineerd is als partitie, dan loopt de software echt in 5 minuten zonder problemen, heb je daarna een goede opstelling en een echte naald, dan ben je in 6 minuten in business.

1.5 echter werkt volledig onder windows! (waar is het verhaal gebleven dat alles onder linux draait omdat het zo stabiel is???) Dan is het partitie verhaal niet meer aan de orde, maar hoe stabiel je systeem dan nog draait.......Ik heb nu een paar uur echt de boel geprobeerd op tilt te krijgen, zonder succes. Echt superstabiel dus.
Daarover meer als ik de update heb ontvangen!!

Zondags de boel per e-mail verstuurd (kopie aankoopbwijs) en maandag kon ik de update
al downloaden. Installeerd zonder problemen en start ook zeer vlot op. En nu natuurlijk alles onder

windows, dus geen gedoe meer met linux en partities.

Bij het installeren kan je je nu direct on-line registreren, dit voor o.a de updates,
Dit kan zeer snel on-line. Ook off-line zijn er nog diverse mogelijkheden.
Doe je dit niet werkt de versie slechts 14 dagen. Je kan hem nu echter slecht 1 keer installeren

!!!!!! Dit omdat er een code word meegestuurd die word aangemaakt aan de hand van gegevens van je

machine, deze code is uniek en aan de hand van deze code word je registratie dus aangemaakt!!!
Je mag een tweede code versturen, voor bijvoorbeeld een laptop voor on-the-road, zodat je in totaal

dus twee keer het pakket kan installeren. Als je het pakket opnieuw moet installeren omdat je bijvoorbeeld een nieuwe HD heb, kan je via internet 1 van de codes zelf weer vrij geven.
Ik snap eigenlijk niet waarom dit gedaan is aangezien je zonder hardware helemaal niks aan de software heb!!!

Leuk is ook dat de finalscratch hardware word gezien als 2 extra geluidkaarten, je kan dus ook via de finalscratch gewoon mp3's afspelen dmv andere software. Bijvoorbeeld BPM studio of Mixvibes.

Pakket geprobeerd over de rooie te helpen door verschillende applicaties te starten en tegelijkertijd te gebruiken en ondertussen met final blijven spelen. De software zelf gaat uiteraard wat haperen, zoals elk pakket in windows dat zou doen, je kan met je spelers echter gewoon door blijven spelen en van al het "haperen" van de software trekt het geluid zich niets van aan.

Prima dus!!!!! Alles werkt prima onder windows, onder linux bivjoorbeeld werkte bij mij het voor afluisteren niet aangezien het pakket m'n geluidskaart niet herkende, dit werkt onder windows nu prima omdat dan gebruikt word gemaakt van de drivers van windows zelf. Ook een CD-rom herkende hij bij mijn machine niet, nu onder windows uiteraard wel. Net als je beeld. Ja kan nu in elke resolutie werken die je systeem aan kan en je kan het scherm zelf nu ook groter en kleiner maken. Logisch, het is nu een windows applicatie.

Ik zelf vind de windows versie een hele verbetering. Alles werkt nu, reageert bij mij sneller als de linux versie. Nadeel is dat het toch windows blijft.....Is het stabiel genoeg om een hele avond door te kunnen draaien zonder haperingen. De tijd zal het leren.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

waanzinnig !
Door: <anoniem>

Ik ga in het buitenland draaien en daarvoor kan ik kiezen: of vinyl meenemen, of alles branden op cd voor Pioneer 1000's of Final Scratch.

Ik heb gekozen voor de laatste, en hiervoor een Apple Powerbook 12"aangeschaft en het FS systeem.

Afgelopen week heb ik alles ontvangen en geinstalleerd. Het werkt probleemloos. Kabels erin, platen erop (ik werk met Concorde PROs en Nightclub E) en gaan.

Met een shortcut kan je uit de lijst van records bepalen welke plaat A wordt en welke plaat B. Dus geen geneuzel meer door de kratten, in 1 keer staat die erop.

Na selectie van de plaat verschijnt de waveform in beeld: een visuele presentatie van de plaat. Handig, want je kunt zo precies zien waar o.a. de breaks zitten.

Onder deze waveform zie je de totale lengte van de song gepresenteerd, en een marker waar de positie van dat moment is. Je ziet dus zo wanneer er hoeveel veruit er breaks komen.

Wat ook handig is is om te zien hoelang het nummer al heeft gespeelt, en hoelang die nog duurt. Je kan zelf een alarm erop zetten dat de timer bijv een minuut voor eind moet gaan knipperen.

Ik heb er nu een aantal sets van een paar uur mee gedraait. Zo stabiel als het maar kan !
Ik vermoed dat dit mede debet is aan het feit dat het op een Mac draait, op een PC moet ie onder Linux en dat is een boel gedoe met drivers, installeren e.d.

In de software heb je een overzicht van:

* track collection, alle platen die je hebt
* 9 vinyl cases, dus bijv. trance, hip-hop, classics etc. Een nummer uit de track collection kan dus in meerdere cases zitten
* playlists. Welke nummers zijn gedraaid en met welke gemixed. Je kan dus verschillende sets zo alvast klaarzetten.

FS analyseert ook alle platen, en geeft bijv. de BPM weer. Niet echt nodig voor het mixwerk, maar ik merk toch dat de sets iets strakker worden doordat de platen dichterbij elkaar komen te leggen. Ok, kwestie van goed in het kratje op volgorde leggen, maar de software helpt hier dus toch een handje.

Al met al vind ik het een geweldig systeem. Ik merk dat ik zelf al de platen links laat liggen, want de laptop staat toch aangesloten.

Houd er wel rekening mee dat dit een MAC recensie is, op een PC met Linux weet ik niet of het ook zo als een zonnetje werkt.

succes,
Vision.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

heel fijn ding!
Door: <anoniem>

Deze review geldt over mijn eerste indrukken van dit product bij installatie op PC.
Alhoewel ik er wat schrik voor had blijkt dit wel degelijk een zeer professioneel product te zijn!
De inhoud van de doos kan je elders op deze en andere sites lezen, op naar het echte werk:

Alle kabeltjes aansluiten, CD'tje in m'n laptop (IBM thinkpad T23) en booten die handel! Je hebt de mogelijkheid om op te starten van CD (zonder installatie) om te testen of je systeem werkt met FS, schitterend, serial number ingeven en je bent vertrokken voor een eerste testsessie, op de CD staan 3 mp3'tjes die bij mij vlekkeloos afspeelden. Na over de eerste euforie te zijn gekomen besloot ik het systeem deftig te installeren (moet wel als je vlot wil kunnen spelen).

Installatie (dit wordt even technisch): ik heb op m'n laptop een win2k partitie, 2 linux partities (swap en data) en een hidden partitie met recovery software. Verder een lilo om te kiezen tussen windows en linux. Ik heb mijn schijf zodanig gepartioneerd dat ik 425 MB unallocated had tussen mijn Win2k en linux swap. Het is me tot nu toe echter niet gelukt om de software daartussen te installeren aangezien FS blijkbaar graag op het (fysische) einde van de HDD wil staan. DAMN! Waarom ben ik teveel met informatica bezig om eens normaal te doen!

Poging 2, als je buiten bovenstaande nog een laptop vant werk hebt (dell latitude c840), dan moet je daar maar op moozen! Daar had ik wel plaats op het einde van mijn HDD, dus daar de boel proberen installeren. Fluitje van een cent, marcheerde van de eerste keer. Kwartiertje werk en alles was up and running, zeer straigth forward, je moet eigenlijk niets van computers kennen. Joepie!!! (gelukkig is informatica ook mijn job, anders geen extra laptop.. ;-)

Plaatjes draaien! Een aantal mp3's opgesnord, met de muis slepen naar de juiste draaitafel, en starten maar. Het duurt soms wel enkele seconden eer de track volledig geladen is, maar eens klaar, reageert hij als ware het gewoon vinyl. Uiteindelijk moet je normaal ook telkens naar je platenkoffer om vinyl te halen.

Conclusie: een super lekker product!

4/5?? Perfect is'em niet.. Volgens mij zijn er nog enkele kleine 'mankementen'
Als je een directory browst, dan kan dat wel even duren eer die geladen is, soms tot 45 seconden.. Ik zal je echter laten weten of ik er nog problemen mee heb eens ik mijn mp3's heb ingedeeld in de virtuele 'platenkoffers'. Kwestie van organiseren!
Design: ja, het ziet er mooi uit, maar zeg nu zelf, waar stop ik in godsnaam dat ronde ding weg waar al die kabels bovenaan moeten aangesloten worden?? Konden de mensen van stanton nu geen 2 seconden nadenken en dat ding in een 19" rack steken?? Eens aangesloten hoef je er niet meer naar te kijken, alles gebeurt vanop de PC en de mengtafel.. Ach ja, ik ben verwend..

Totale eindconclusie: zeker z'n geld waard en zééér handig om alles te draaien dat je nu eenmaal niet meer op vinyl vindt.. (ooit al eens met het bananenlied gescratcht?) Voor zover je natuurlijk nog platen wil meesleuren als je toekomt met een laptopje van 2 kg.. Veel lekkerder dan CD-spelers (eikeba!) en het ultieme bewijs hoe goed hij is: Ik haalde reeds verscheidene keren de FS plaat eraf om een andere plaat te pakken om dan te concluderen dat ik geen andere plaat moest nemen maar alleen een andere track moest selecteren op de PC.. Super!

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties