Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Didier_S

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Didier_S (Pagina: 3 van 10)

Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (30-3-2005 15:54:00)

Fonz schreef:

Hmm dus als ik op een besloten feestje draai mag t ineens wel.
De laatste paar postings zouden toch al duidelijk moeten gemaakt moeten hebben dat je hier de volledige uitleg kunt terugvinden inclusief of het nu wel of niet mag op een besloten feestje? Het mag dus NIET: enkel voor EIGEN gebruik is downloaden toegestaan (als Nederlander, niet als Belg en blijkbaar zelfs niet als Europeaan).
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (18-3-2005 20:09:00)
Sorry, mijn fout: vergeten te posten ashamed :$
[gemaild door IFPI]
In België is het downloaden van muziekopnamen in digitaal formaat wanneer deze muziekopnamen zonder de toestemming van de rechthebbenden worden aangeboden illegaal. Overeenkomstig het Nederlands auteursrecht zou het downloaden voor eigen gebruik onder de toepassing van de uitzondering van de privé-kopie vallen. Dit is discutabel, wat deze interpretatie is waarschijnlijk strijdig met internationale en Europese normen betreffende het auteursrecht. Volgens deze normen kunnen uitzondering enkel
uitgeoefend worden conform de driestappentoets. Dit wil zeggen dat de uitzonderingen niet mogen geïnterpreteerd worden in die zin dat de toepassing ervan afbreuk doet aan de normale exploitatie van bijvoorbeeld een muziekopname of de wettige belangen van bijvoorbeeld een artiest op onrechtvaardige wijze worden geschaad.

Verder kan het downloaden ook bestraft op basis van andere wetten (bijvoorbeeld op basis van de strafwet)

Mvg,

(naam verwijderd)
Bedrijfsjurist - Juriste d' Entreprise - Company lawyer
Dus blijkbaar is de toestemming die Nederland verleend ook niet 100% in orde met de wetgeving... hopelijk voor jullie merken jullie politiekers dat niet te snel wink ;)
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (13-3-2005 13:56:00)

jeroenvdv schreef:

DJDarkness schreef:

En ja je mag voor thuis alles van het interent halen, Want ik had het over ilegaal downloaden, en toen zij de beste man van stichting brein, Ilegaal downlaoden bestaat niet. Je mag alleen in het openbaar geen gebruik maken van ilegale downloads
Dit verhaal lijkt me absoluut niet te kloppen..
Sorry Jeroen, het klopt wel, kijk hier maar eventjes. Je zult ook direct zien dat ze het zelf een vreemde manier van werken vinden, maar het mag in Nederland. In Belgie ben ik er nog niet uit, ik wacht nog op nieuws van IFPI.

--edit: Geklopt in de sprint door Dré laugh :D
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (12-3-2005 12:51:00)

DJDarkness schreef:

Het is zo dat als je je mp3 tjes bij kazaa, en cosorten vandaan heb, dat je deze vrij mag gebruiken op besloten feestjes, en thuis.
Ik verhuis naar Nederland!! Bij jullie hoef je dus geen muziek meer te kopen als je het enkel thuis beluisterd? Of lees ik verkeerd?
Topic: Technics SL-1200 of Super OEM-Bakken (Acura, XTRM-1, HTD 4.5, RP-6000) (8-3-2005 20:26:00)

djmarkje schreef:

Ik zou voor technics gaan deze hebben zich al lang bewezen zoals eerder gezegt.
Geeuw...
Jij rijdt ook nog op stoom waarschijnlijk?

djmarkje schreef:

Weet niet precies hoelang, maar aan deze tafel is ong.40jaar niks verandert omdat er niks beter aan te maken is.
Ow, nu weet ik waarom je proeftijdlid bent! razz :p

djmarkje schreef:

Als ze beter gemaakt kunnen worden waarom hebben ze dat dan nog niet gedaan
Hey, dat is een interessante vraag... waarschijnlijk omdat ze nooit concurrentie hadden en omdat ze nu denken dat niemand de moeite zal nemen die OEM's te testen...
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (7-3-2005 09:41:00)

fredje schreef:

Allemaal heel vervelend.
Maar diegenen die moeten betalen en het meest te vertellen hebben in het wereldje...die hoor je niet!!
Je zou nog vreemd opkijken, fredje. Hier hoor je ze inderdaad niet, maar spreek er eens persoonlijk mee.
Je hoort ze er niet alleen over klagen dat ze jaren moeten wachten op hun eerste uitbetaling, je hoort ze ook niet alleen klagen over het inschrijvingsgeld, jaarlijks geld en dat 30% van de inkomsten van de auteursrechten dan ook nog eens bij SABAM blijft hangen.
Waar ik die mensen vooral over hoor klagen is dat ze praktisch ALLE rechten kwijt zijn op hun muziek en dat gaat heel ver, zoek maar eens uit als je wat tijd hebt! Je kunt het zo gek niet bedenken.

Ikzelf heb geen problemen met SABAM, principieel begrijp ik de extra betaling op gebruik van kopies voor niet thuisgebruik ergens wel alhoewel ik het eigenlijk een "taks op vernieuwing" vind. Echter, toen ik de som hoorde die er mogelijks voor gevraagd zou worden (250EUR wordt gefluisterd), dan had ik iets van: jongens, willen jullie in de oertijd blijven hangen of zo??

Waar ik me wel ontzettend kwaad over maak is de taks op lege CD's, PC's, writers, enzovoort, omdat die op onrechtvaardige manier gebruik maakt van een socialistische structuur. Een socialistische structuur is mooi, maar het moet nog enigszinds logisch blijven ook, vind ik zelf. Ik vind het gevaarlijk dicht komen van: iedereen betaalt een vaste som bij zijn belastingen voor de artiesten... en dat zit toch wel héél ver van het kapitalisme als je het mij vraagt?

Nog als laatste: je hebt gelijk dat dit uiteindelijk toch wordt doorgerekend aan de klant, maar op een bepaald moment wordt het toch teveel van het goeie. Ik illustreer het altijd met het voorbeeld dat er taks moet komen op het eten. Het is een belachelijk voorbeeld, maar iedereen snapt wel wat ik bedoel: je kunt op zo'n manier overal taks op gaan heffen totdat het gewoon niet meer betaalbaar is (cfr. de komende taks op gebruik van kopies). En wat is het resultaat daardoor? De prijskloof tussen legaal gebruik en illegaal gebruik wordt steeds groter. Met als gevolg dat je als legale DJ het steeds moeilijker krijgt om klanten te krijgen. Uiteindelijk kun je niet anders dan in de illegaliteit kruipen want je mag nog zo goed zijn en nog zo professioneel, als je eenmaal een bepaalde grens overschrijdt in je prijs, mag je het wel vergeten, zelfs al doe je het om die arme artiesten te helpen.
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (6-3-2005 16:39:00)
Heel goed idee zelfs!

Laten we dan direct ook een bonus vragen op etenswaren, ahja, iemand die eet zal immers langer leven dan iemand die niet eet dus zal hij meer muziek kunnen kopieren dus moet die uiteindelijk ook meer betalen dan iemand die vroeger sterft en een stuk minder muziek kon kopieren!
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (6-3-2005 14:37:00)

Infected Sounds schreef:

Dus 250euro + Aanchaffingskosten + een heffing op lege cd-r's
Dan betaal je dus 3x voor hetzelfde.
En nog eens om je feestje te mogen geven en nog eens om je feestje live op de radio te laten spelen en nog eens om die radio bij de dokter te laten spelen...
Lang leve SABAM!

Infected Sounds schreef:

En er komt in de toekomst ook nog een heffing op pc's/branders.
Vergeet dat grapje maar... ik heb hiervoor "een partij" aangesproken om hierover hun mening te vragen. Sorry dat ik geen namen noem maar wie de belgische politiek volgt, zal weten waarom dat veiliger is...
[Mail vanwege een partij schreef:

Inzake het door u geciteerde thema kunnen wij u meedelen dat onze partij gekant is tegen een heffing op computers. Deze heffing werd trouwens ook niet gestemd. De stemming van de wet op auteursrecht is een uitvoering van een Europese richtlijn. Zie hier

De Europese Commissie laat geen belastingen toe op computers.
Vooral die laatste zin stelde me gerust wink ;)
[verder in die mail schreef:

Op de webstek van de VLD verscheen hierover deze tekst:

Een aantal media meldt vandaag dat er een heffing van auteursrechten op computers komt waardoor deze 30 tot 40 euroe duurder zouden worden. In de commissie Bedrijfsleven van de Kamer ontkende minister Verwilghen dit. Deze commissie boog zich over het wetsontwerp van Verwilghen inzake auteursrecht in de informatiemaatschappij.
De minister verduidelijkte dat het wetsontwerp zelf geen heffing op computers toelaat, tenzij de regering hierover anders beslist. Overigens twijfelt Marc Verwilghen er sterk aan of in de huidige omstandigheden de regering over deze materie een consensus zal kunnen bereiken.
Topic: Promoten van je drive-in (6-3-2005 07:45:00)
@DjFx:
Ik denk dat Elcee gewoon wil aantonen dat het als band wel werkt, tuurlijk moet je een ander systeem gebruiken als drive-in, dat lijkt iedereen wel duidelijk? Wat dacht je bijvoorbeeld van elk een standje verspreid over de volledige zaal, met niet enkel een discobar maar ook wat foto's, filmpje, enzoverder en tijdens een losse babbel leer je de mogelijke klanten jou wat beter kennen.

Zoiets was in Elcee zijn voorbeeld dan weer niet haalbaar: ik zie die bandjes al allemaal door elkaar spelen laugh :D.

Waar het voor mij op aankomt in reclame is het werkwoord "durven". Dat het een werkwoord is, zal natuurlijk wel als gevolg hebben dat je ervoor moet werken en er de nodige tijd, energie en ook geld zult moeten insteken. Met dat "durven" wil ik zeggen: doe eens iets anders dan de anderen! Kijk rond wat de rest doet en doe dan iets anders wink ;). Ideeen voor de andere aanpak kun je dan bijvoorbeeld halen uit een andere sector.
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (5-3-2005 12:29:00)

pietje schreef:

ik zit bij lokale omroep en omdat wij daar kosten betalen aan buma/stemra en sena mogen wij onbeperkt muziek downloaden, omdat wij de artiestenrechten al betalen. snap?
Er zijn speciale regelingen voor radiostations (hebben ze overigens ook bij het station waar ik werk, dus ik weet zeker dat het klopt) en voor bijvoorbeeld achtergrondmuziek in sfeercafé's, maar de muziek mag nooit de hoofdmoot vormen in zo'n gelegenheid.

Binnenkort (nou ja) komt er in Belgie wel een regeling waarbij je gekochte muziek mag kopieren om dan te gebruiken voor publiek, tegen vergoeding dan natuurlijk. Dat is bedoeld voor mensen die hun Finalscratch willen gebruiken voor publiek of als je je originele CD's niet wilt kapotmaken bij drive-inwerk...

Kostplaatje (in de wandelgangen) zou 250EUR per jaar bedragen (exclusief aankoop originelen).

-- edit:
@ Fredje: bedankt voor de eer, het deed deugd het te kunnen vertellen sneaky :V
Topic: Promoten van je drive-in (5-3-2005 10:04:00)

kvm schreef:

Danny25 schreef:

Nou ik zal dat nooit doen een zaal gaan afhuren met andere colega drive-in,s bands .
Wanhopig? nee hoor.
Ik volg Martin hierin, als dat wanhopig zou zijn, dan is een opendeurdag bij een winkel ook wanhopig? Als drive-in is een gewone opendeurdag onmogelijk en dan lijkt me een zaal afhuren om jezelf voor te stellen totaal geen slecht idee!
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (4-3-2005 16:23:00)
Vreemd dat niemand het voor me postte, maar dit is gespreksonderwerp nummer 1 voor het ogenblik...
SABAM mikpunt van gerechtelijk onderzoek

Voor de duidelijkheid: SABAM is nog niet veroordeeld! Het is nog maar een onderzoek. Toch zal iedereen die wat in het milieu zit blij zijn dat er eindelijk eens vragen worden gesteld bij de manier van werken... Wordt vervolgd.
Topic: Te doen bij brand (2-3-2005 15:19:00)

Dj Cono schreef:

ik ben niet zo gang bang bij brand door dat me moeder bij de brandwer werkt en heb daar al veel van geleerd.
Ik ben zelf al 8 jaar bij de Brandweer en ik ben wel bang van brand, ondanks dat ik het niet geleerd heb van mijn moeder maar wel via doorgedreven cursussen, zowel theorie als praktijk, en mezelf bewezen heb via zware examens en dat ik ondertussen wel al de nodige bluservaring heb.

Dat je moeder je allerhande hocus-pocus geleerd heeft om branden te blussen is zeker geen slechte zaak, maar laat één iets duidelijk zijn: als het brand dan ben jij niet de baas maar wel het vuur. Vecht als een lafaard en toon enkel je tanden tegen de kleintjes... als het ook maar ietsje groter is dan normaal, ben je beter een nog grotere lafaard en loop je weg en roep je je vriendjes erbij (je moeder en haar collega's dus). Als jij de superheld gaat uithangen, dan heb je een kleine kans dat het goed loopt maar een veel grotere kans dat de gevolgen niet meer te overzien zijn.
Topic: Promoten van je drive-in (2-3-2005 11:21:00)
Reclame kost geld...
Ik voer momenteel ook reclame via 4 lokale radio's en ik kan je zeggen dat dit een niet te missen kost met zich meebrengt... is het nu niet dat ik een korting krijg als werknemer want anders zou ik er toch al eens goed over nagedacht hebben!
Aan de andere kant brengt zoiets wel zijn geld op natuurlijk, wat uiterst twijfelachtig is in de Gouden Gids, toch voor drive-ins...
Ik denk dat je er stukken beter aan doet om het Internet af te schuimen naar die honderden sites waar je als DJ en drive-in jezelf kunt voorstellen, een lijstje aanleggen en achteraf netjes up-to-date houden dan dat je je geld verdoet aan de Gouden Gids.
Net zoals die lokale krantjes die uitpuilen van de advertenties... ofwel moet je het nodige geld ertegen smijten om opvallend uit de hoeken te kunnen komen want anders lijkt het succes me minimaal (spreek me gerust tegen, ik praat enkel uit eigen ervaring!). Ik zou dat geld persoonlijk liever gebruiken om mijn auto te gaan bestickeren met de nodige reclame...
Topic: Toekomst voor de cd-dj? (28-2-2005 22:14:00)

fredje schreef:

Waar het om gaat is...
dat de gedachte niet moet zijn -
is de cd speler een vervanger voor vinyl?
Neen-zijn twee versch. vormen!
Hierin kan ik je geen gelijk geven fredje... pas wanneer de uitgevers ooit eens van plan zijn alles dubbel te gaan uitgeven, is er sprake van twee verschillende vormen. Zolang dat niet zo is, is er slechts sprake van één vorm, afhankelijk van de muziekstijl die je draait. Het kan dus maar een vervanger worden als de uitgevers willen dat het een vervanger wordt en dat zal maar kunnen wanneer ze er financieel voordeel uithalen. Ik verwacht dan ook niet dat er ooit een moment zal komen waarbij we echt zullen kunnen spreken over twee verschillende vormen waarbij alle muziek daadwerkelijk uitkomt op beide bronnen. Tot dat ogenblik is de enige mogelijkheid dat je volgt waar je muziek op uitkomt, of je het nu graag hebt of niet.
Topic: Toekomst voor de cd-dj? (28-2-2005 15:16:00)

DJ Tim schreef:

Ik ben het niet met jullie eens sorry
Daarvoor hebben we nu eenmaal een forum wink ;).

DJ Tim schreef:

Ik zie cd als de vervanger van vinyl.
Net als boeken gingen vervangen worden door de radio, de bioscoop, daarna door de TV, door de videorecorder, de PDA's en zeker door het Internet?
Boeken zullen pas vervangen worden door een ander medium, als de verkopers van die boeken er een duidelijk financieel voordeel in zien om over te stappen naar dat nieuwe medium. Zolang het niet zover is, blijft alles netjes naast elkaar bestaan.

Dat geldt ook voor vinyl: zolang het financieel voordeliger is om DJ's dubbele prijzen te laten betalen om een nummer op vinyl te kopen en op die manier een vinylhype te creeeren, moet je niet verwachten dat je die muziekgenres op een goeie manier op CD zult vinden. Pas wanneer ze een financieel gezien goeie tegenoplossing vinden, dan zal er een vervanger zijn. En met "financieel goed" bedoel ik niet enkel productiekosten maar ook het creeeren van hypes rond bepaalde muziekstukken bijvoorbeeld.
Topic: wat voor boxen zou ik nemen? (28-2-2005 11:13:00)

koko schreef:

ik draai al een poosje alleen had ik alles op mn dolby vrsterker aangesloten.
ik heb nu een zware versterker allen moet ik nog boxen. allen weet ik niet wat presies goed is.
om op feesten mee te draaien maar ook gewoon op mn kamer dus denk ik geen disco boxen. die hebben een slechter geluid als je ze zachter heb staan?? wat denken jullie?
Misschien starten met te zeggen welke versterker? En als je er bijzet welk budget je voor ogen had, dan staan we nog een stapje verder happy :).
Topic: Slechtste ervaring (27-2-2005 18:15:00)

jeroenvdv schreef:

Waarom was het niet mogelijk wind-ups eronder te draaien?
Laten we het er op houden dat het op dat ogenblik niet mogelijk was om die wind-ups te gebruiken. Ondertussen zit ik al de hele dag te piekeren hoe het kon vermeden worden en zoals meestal weet je achteraf een heleboel manieren uit te vissen waardoor het toch mogelijk geweest zou zijn... manieren die op het moment dat je ze nodig hebt, totaal niet in je hoofd opkomen sad :(.
Topic: Slechtste ervaring (27-2-2005 16:10:00)

RonnieB schreef:

dat dronken feestgangers even mee willen helpen
Nah, dronken was em niet volgens mij hoor en we hadden een aantal handen tekort om het veilig shut up :X te kunnen doen, dus riepen we er die man bij. Bovendien was het voor familie van de verhuurmaatschappij, dus was het niet zo heel onlogisch om een helpende hand te vragen...
Topic: Slechtste ervaring (27-2-2005 15:59:00)
Lang geleden dat ik nog een slechte ervaring had, maar vannacht (nou ja: vanmorgen) was het zover...

Bij het afbreken op een privé-feestje moest er een kleine, vierkante lichtconstructie aan de ingang weggenomen worden. Die stond daar als inkom met op elke hoek een colorchanger in van "blauwe-LED's"-blauw, goed gelukt overigens!

Normaalgezien zet je daar een aantal takels onder, takel je de boel omhoog, haal je de poten er van onder en takel je het zooitje naar beneden. In deze omstandigheid was dat niet mogelijk, dus moest het op de slechte manier gebeuren: ondersteunen vanop ladders, 2 poten weg, voorzichtig kantelen en beginnen afbreken. Als je dat doet met een aantal mensen met ervaring lukt zoiets feilloos al blijft het een noodoplossing natuurlijk. Jammergenoeg hadden we er een onervaren feestvierder bijgeroepen die net iets te overijverig was, goedbedoeld, daar niet van. Men is de zaak beginnen kantelen nog voordat iedereen klaar stond om het gewicht te gaan verdelen en zoiets weegt nu eenmaal een serieus kilootje... Hij kon het geheel onmogelijk onder controle houden en den onzen -volop van het idee dat iedereen nog op zijn positie klaarstond te wachten- stond er natuurlijk vlak onder: het vierkant koos dan maar mijn beide benen als landingsplaats sad :(

Het resultaat mag er wezen:
- linkerpols: gekneusd
- linkerhand: bloeduitstortingen
- rechterpols: licht gekneust
- rechterhand: snijwonden
- linkerknie: gewrichtsbanden uitgerokken + zware vochtophopingen
- linkerbeen: zwaar geraakte spieren + bloeduitstortingen
- rechterbeen: blauw plekken en wat schrammen
Dinsdag kan ik pas voor foto's gaan omdat ze door de bloeduitstortingen toch
niets zullen zien momenteel. Heel wat vrije tijd dus de komende dagen, al had ik het liever anders gezien sad :(.

Les die ik er (pijnlijk) uit geleerd heb:
Never, nooitnie, jamais samenwerken met onervaren personen en zeker niet als ze overijverig aan hun job beginnen en nog véél minder als je het eigenlijk al niet op de correcte manier kunt doen.

Laat het een les wezen voor iedereen...