Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van RonnieB

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van RonnieB (Pagina: 1 van 10)

Topic: Speakerset checkup (18-6-2019 15:52:00)
Mijn huidige (actieve) HK Actor DX speakerset heeft inmiddels al flink wat draai-uurtjes achter de rug, en ik wil eens de hele set even goed doorlopen.

Er is 1 actieve sub die minder laag geeft als een andere, dat is dus sowieso een aandachtspuntje, al weet ik niet of dat in de speaker of in de versterker zit. (de speaker is al wel een aantal jaar geleden vervangen)
Hoe kan ik het beste de speakers nalopen?
Ik zat te denken om de speakers even uit de kast te halen, visueel te controleren, en door te meten; al weet ik van dat laatste niet of dat toegevoegde waarde heeft...

Heeft iemand tips waar ik allemaal op kan letten?
Topic: Martin Mac 250 gaat niet meer aan (28-4-2012 17:16:00)
Ik heb een probleem met een Mac 250.

Deze heeft tot vandaag gewoon goed gewerkt, maar nu gaat de head ineens niet meer aan.

Als de spanning erop gezet word, gebeurt er niks, de Mac gaat niet draaien, en er gebeurt niks op het display.
De zekering gecontroleerd, maar deze is ok.
De Mac open gemaakt, en op het systemboard branden 2 groene lampjes. De zekeringen op het systemboard zijn ook in orde.

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?
Topic: Pioneer MEP-7000 Topic (28-2-2010 14:15:00)
ik gebruik ook een 250Gb schijf, en heb die problemen (gelukkig) niet. Wel is het laden soms inderdaad wat traag, maar wegvallend geluid heb ik geen last van.

Ik heb een 2,5" schijf, dus een externe voeding heb ik niet nodig. Bij mij zit er zelfs een (powered) USB hub tussen, zodat ik daarop de harde schijf, een usb toetsenbord en een usb lampje kan aansluiten.

Gebruik je trouwens een library, of browse je door de files?
Topic: Pioneer MEP-7000 Topic (8-12-2009 14:20:00)
het is geen crossfade van 30 seconde; 30 seconde voor het einde gaat hij de crossfade inzetten, dit duurt ongeveer 10 seconde denkik. (zegt mijn gevoel)

het is dus niet zo dat je 30 seconde lang 2 platen door elkaar hebt lopen.
soms kap je daarmee wel een stuk van een nummer af, maar hierdoor weet je wel zeker dat er geen stilte valt bij nummers met een lange (stille) outro.
Topic: Pioneer MEP-7000 Topic (30-11-2009 11:07:00)
Om nummers toe te voegen aan een playlist:

Ga eerst naar je playlists, en open de gewenste playlist.
Ga dan naar je browser. Bij elk nummer wat je in je playlist wilt gooien, even de dial-knop ingedrukt houden, en hij staat in je playlist.

thats all :)
op deze manier kan je ook hele albums in 1x in een playlist gooien. (of genre's, of artiesten, enz enz)

een tooltje om playlists te bewerken op de pc zou ik ook heel graag zien, al is het voor pioneer wat moeilijk implementeren denkik, ze worden namelijk op de MEP opgeslagen ipv op je HD.
Topic: Muziek rippen (11-11-2009 15:30:00)
ik heb ook musiccutter een tijd gebruikt. (om lange mp3's te knippen aan de hand van een .cue file)

ging redelijk simpel, en volgens mij kan ie ook handmatig knippen.

download pagina

Voor het rippen van CD's gebruik ik Exact Audio Copy. (al zo'n 500 cd's mee gedaan)
Topic: Pioneer CDJ-2000 Topic (24-9-2009 11:18:00)

Dré schreef:

Vandaag een afspraak gemaakt met Pioneer voor een demo van de CDJ-2000 (staat in de agenda voor 30 september). Voor mij is de meest belangrijke vraag:

"Gaat het merk dat ons wilde laten geloven dat we 0.02% pitch stappen nodig hebben ons nu in het midi tijdperk een hogere resolutie dan ca. 0.3% geven"???

Het antwoord daarop kon nog niet gegeven worden (dus wellicht moet ik hem zelf maar even aan midimon hangen of zo (op 30 september)).

Zijn er verder nog interessante dingen waar ik naar moet kijken bij het uitproberen van de CDJ-2000?
kan je (dmv een usb-hubje) een toetsenbord aansluiten, om daarmee naar nummers te zoeken?
De MEP-7000 ondersteund dit (gelukkig) wel. en met 10.000+ nummers op een schijf maakt dat het zoeken een stuk makkelijker.
Topic: Pioneer MEP-7000 Topic (30-6-2009 08:52:00)
Afgelopen zaterdag heb ik de MEP-7000 even met (de nieuwe) VirtualDJ getest. De MEP zou native support hebben, dus zelf instellingen aanpassen zou niet nodig zijn.

Drivers voor de MEP op de laptop geinstalleerd, de laatste VDJ erop, en testen maar.
Ik had niet super veel tijd, slechts een half uurtje voor de show, maar voor wat ik ervan gezien heb, werkt het erg goed!

De geluidskaart in de MEP schakelt pas om als je bij het browse-scherm op de MEP naar 'PC' gaat, en daar een nummer naar 1 van de spelers zet. Heel erg netjes, waardoor je geen functionaliteit mist als je even een cd of mp3 wil spelen via de MEP. (Daar schoot de DN-S1200 erg mis, deze moest resetten om uit usb-mode te komen, waarmee VDJ weer over de zeik ging omdat zijn geluidskaart ineens verdwenen was)

Het enige waar ik me nog een beetje aan stoorde is dat als je gewoon op de MEP bezig bent met nummers zoeken/afspelen vanaf de MEP, dan reageert de software daar ook gewoon op (waarschijnlijk omdat hij gewoon de midi signalen binnenkrijgt).
Dus het kan zijn dat VDJ op de achtergrond ook nummers gaat inladen e.d. (maar zolang je de MEP niet in het 'PC' schermpje zet, zal hij nooit een nummer vanaf de PC afspelen via de MEP)
Topic: Asus EEE Top (3-6-2009 09:27:00)

joepurlings schreef:

Dré schreef:

Ik heb nooit geweten dat 4:3 een standaard was in foto land. Sterker nog... Ik weet zeker dat dit NIET het geval is. Zelfs mijn eerste camera had keurig een 3:2 stand (keurig zoals het hoort). En dat ziet er op een 16:9 scherm beter uit dan op een 4:3 scherm.

Onze pokke(t)camera staat bij ons zelfs altijd op standje 16:9.
https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_camera Hier staan er toch een heleboel op 4:3? Dit is volgens mij toch de (de-facto) standaard voor de meeste goedkopere digitale compactcamera's.
Toen de digitale camera uitkwam, hebben ze voor het gemak 4:3 genomen als formaat. sensors op dat formaat maken was makkelijker, en in die tijd hadden we bijna alleen nog 4:3 schermen, dus dan konden de foto's ook mooi fullscreen bekeken worden zonder dat het er raar uitzag.

Helaas word het 4:3 formaat nog steeds als standaard aangehouden, maar gelukkig zie je steeds meer camera's met een 16:9 of 3:2 stand.
De (digitale) spiegelreflex camera's gebruiken gelukkig wel allemaal nog steeds 3:2. (zoals het vroeger was, voor de afdrukken van 15x10).
Topic: Pioneer MEP-7000 Topic (19-5-2009 23:31:00)

YourLiVe schreef:

Dré schreef:

Overigens zou eventuele DJ software er best wel voor kunnen kiezen om toch komma of punt-komma gescheiden tekst te accepteren als gescheiden velden (en dan zou je WEL precies kunnen krijgen wat jij wilt). Maar of ze dat ook (al) doen? Volgens mij niet.
Bij Virtual Dj heb je wel een commentaar veld waar je dat soort zoektermen kunt ingeven.
Yup, in VDJ kan je inderdaad wel wat makkelijker zoeken dan via een MEP-7000. Ook is het lekker dat je zowel op fileniveau kan bladeren, als door de tags, zonder dat je wat om moet schakelen.

Maar, ik denk dat als je even een paar avonden via tags je weg gaat vinden op de MEP-7000, dan kun je na verloop van tijd via die weg ook al je nummers vinden.
(ik ben al heel erg blij met de nieuwe zoekfunctie die in de laatste firmware update zat)

Donderdag ga ik even kijken hoe de MEP het doet in VDJ (via Midi), zaterdag heb ik een karaoke feestje, daar moet ik dus ook met video aan de slag. Het zal wel weer op zelf programmeren aankomen, voor VDJ zijn al dik een half jaar geen updates meer voor uitgebracht...

@ hierboven, BPMstudio werkt niet native met de MEP-7000, je zult dus zelf buttons moeten gaan mappen. (als BPM-studio dat al ondersteund) Ik weet wel dat 1 van de denon 19" spelers wel word ondersteund door BPM-studio. Al weet ik dan weer niet of dat officieel bij BPM studio vandaan komt, ik heb het eens op een demo-dag wel zien werken. (inclusief lampjes en display etc)
Topic: MailServer Topic (15-5-2009 10:51:00)
Hmmm, doet BIT dan ook officieel support op Kerio?

Het spamfilter wat BIT zelf aanbied werkt wel erg goed, wij (en een aantal klanten van ons) nemen dit af, en ik moet zeggen dat er weinig tot geen spam doorkomt. (het spamlevel is zelf in te stellen, en white/blacklisting van mailservers/domeinen is met een telefoontje zo geregeld)

Mocht je meer willen investeren in een hardware oplossing, dan is een barracuda het overwegen waard, maar dit is wel erg prijzig wink ;)
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (5-5-2009 10:00:00)
:P
staat zelfs op de site van Martin (merk van die scanners)
dat hun de grootste martin scan serie hebben hangen in NL
gelukkig zijn het robe scans wink ;)
Topic: Pioneer MEP-7000 Topic (28-4-2009 14:58:00)
Klopt, het is inderdaad de overgangsfase die nu een beetje begint te spelen...

Het belangrijkste is om overzicht te houden, voorheen met cd's was dat redelijk makkelijk:
Je deelt je koffers op een bepaalde manier in, je weet wat voor genre er op welke plek in je koffers zit.
Ik ben geen held in titels van verzamelaars onthouden (vooral niet als het complete series zijn), en dan weet je toch aan de hand van de kleur van de cover al waar je een nummer op kan vinden.
Ook even 'zomaar' een nummer erbij zoeken is simpel, je trekt een cd uit je koffer waarvan je weet dat er wel wat geschiktst op staat, en je vind zo'n nummer wel. happy :)

Nu met het digitale draaien is het toch anders, ik heb een heeele grote lijst met allerlei albums door elkaar, en dat maakt het 'zomaar' een nummertje erbij zoeken wel wat lastiger.
Tagging is het keyword hier, zodat je op een andere manier alles sneller terug kan vinden. Het nadeel is dat dat het beste is als je dat per nummer individueel doet, met 10.000 nummers word dat een leuk klusje wink ;)

Is het trouwens mogelijk om meerdere genre-tags aan 1 nummer te koppelen? bijvoorbeeld 80's en Rock?
Dan zou het nummer tevoorschijn moeten komen als ik 80's als genre selecteer, maar ook als ik Rock selecteer.

Ik heb nu al wel de CD nummers uit mn album tags gesloopt, voorheen had ik dus een album lijst met:
Best of the 80's part 1 CD1
Best of the 80's part 1 CD2
Best of the 80's part 1 CD3
Best of the 80's part 1 CD4
Best of the 80's part 1 CD5
Best of the 80's part 2 CD1
Best of the 80's part 2 CD2
Best of the 80's part 2 CD3
Best of the 80's part 2 CD4
Best of the 80's part 2 CD5

Nu heb ik het CD nummer uit de tag gesloopt, zodat deze 2 cd-boxen nog maar 2 regels innemen op het album-scherm. (en alleen in de tag, op file-niveau heb ik wel voor elke CD een andere map)
Topic: Pioneer MEP-7000 Topic (24-4-2009 11:01:00)

djwireless schreef:

ja je kan nu op een gedeelte van een naam of nr zoeken
Ik heb het gisteravond even getest, en ik moet zeggen dat het erg lekker werkt! (wel even een toetsenbordje gebruiken, dat is wel zo fijn typen)
Let wel op dat je usb-schijf/stick op bibliotheekmodus moet staan, in filemode werkt dit niet.

Het enige puntje wat ik nog graag zou zien, is dat ik na het kiezen van genre, ook eerst nog een album kan kiezen voordat ik nummers te zien krijg.

Dus: 80's muziek > Best hits from the 80's Disc 1 > Lijst met nummers van die cd.

Ik kan wel een lijst met nummers van een bepaald album opvragen, maar dan moet ik in het totaaloverzicht van albums een cd selecteren.
(En met dik 500 albums is dat een behoorlijke lijst om door te scrollen)
Topic: Het centrale fotografie topic (partypics, apparatuur, tips) (22-4-2009 22:32:00)

Dré schreef:

Tja... Voor mij is het alweer de nodige jaren geleden maar paar valkuilen.

1. Zorg ervoor dat je lens verdomd schoon is. Die vervelende ronde "stippen" in je foto's zijn strontvervelend.
2. NOOIT zoomen. Ernaar toe lopen werkt veel beter.
3. Scherptediepte heb je niet nodig, korte sluitertijd wel. Kies dus voor een korte sluitertijd en stel je diafragma daar op af.
4. Flitser en (veel) rook gaan niet samen.
5. Ingebouwde flitser heeft meestal na een aantal meter niets meer te zeggen (vandaar ook punt 1).
De vlekken van punt 1 zijn vaak stofdeeltjes die door flitsen zichtbaar worden, kleine plekjes op je lens zie je niet snel terugkomen op je foto's (tenzij je met een diafragma van f/22 schiet ofzo)
Met een simpele digitale camera zul je dit effect sneller hebben omdat deze vaak een grote scherptediepte hebben.

Je kan inderdaad het beste zo dicht mogelijk bij je onderwerp gaan staan, hierdoor hoeft je flits niet zo hard te flitsen, en heb je dus nooit een tekort aan licht.

Met een DSLR en een externe flitser kun je een hoop leuke dingen doen. In plaats van de boel plat te flitsen (zoals met een gewone compactcam), kun je ook een hoop omgevingslicht meepakken.
Stel dan ook je camera in op een redelijke sluitertijd, bijvoorbeeld 1/50 oid. Je flits natuurlijk gewoon zijn werk laten doen. Als je met zo'n sluitertijd een foto neemt, pak je ook wat zaallicht mee, waardoor je foto er gewoon stukken beter uitziet.
En door het flitsen staan de mensen die je op de foto zet er gewoon onbewogen op.
(die 1/50 als sluitertijd is geen gouden regel, dit is erg afhankelijk van het licht wat er in de zaal is, maar ik gebruik dit meestal als uitgangspunt, en ga van daaruit afstellen indien nodig)

Rook is inderdaad leuk, maar niet voor tijdens het fotograferen happy :) Als er mensen in de rook staan en ze willen op de foto, wacht gewoon ff tot het weg is, want het maakt je foto er zeker niet mooier op!
Topic: Dynacord Powermax 5 (15-4-2009 09:24:00)

Martijn schreef:

Een PM2600 stuurt een volledige Powermax 5 set aan, de XA2600 stuurt één kant van een XA2 set aan. Beide amps zijn voorzien van filters voor een optimaal resultaat met de bijbehorende speakers.
Ben ik niet helemaal zeker van, ik heb een XA2 set, maar ik heb daarbij 2 XA4000 versterkers. Ik durf dus niet te zeggen waar die XA2600 versterkers voor zijn. (waarschijnlijk een andere XA set)
Topic: Het centrale fotografie topic (partypics, apparatuur, tips) (20-3-2009 10:42:00)
Op mijn site staan wat foto's gemaakt met mijn 400D + 430ex.
Wel mijn cam, maar de foto's niet door mijzelf gemaakt trouwens, ik was te druk met draaien wink ;). Heb wel even van te voren de cam ingesteld, zodat de foto's niet platgeflitst worden!

fotos van het ondernemersfestival zijn wel uit mijn hand trouwens...
Topic: Pioneer MEP-7000 Topic (20-1-2009 16:33:00)

Victor schreef:

Overigens is er ook nog goed nieuws: Serato 1.9 schijnt native ondersteuning te gaan bieden voor deze Pioneer. Al gaat dat je natuurlijk wel weer extra geld kosten en verlies je de handigheid van de stand-alone oplossing die de MEP-7000 zou moeten zijn.
Tja, ik heb juist een MEP-7000 gekocht om van de pc/laptop af te zijn. (ik wil de pc met VDJ nu alleen nog meenemen als ik karaoke dingen ga doen)

En crashen vanwege een foute tag lijkt me ook erg sterk, ik heb zelf gelukkig nog geen crashes gehad. (en ik heb er al een behoorlijk aantal draai-uren opzitten)
Mijn MP3s zijn dus wel allemaal zelf geript en (grotendeels automatisch) getagd, er zitten zelfs geen VBR bestanden in. (wat bij denon spelers soms nog wel voor kuren kan zorgen)
Eerst ripte ik op 192kbit, maar tegenwoordig is dat al op 320kbit, schijfruimte is toch geen issue meer.

[edit schreef:

Dré schreef:

Buiten dat... laten we niet roomser doen dan de paus... Ik heb een mp3 collectie van ca. 12.000 titels waarvan ik zeker weet dat zo'n 100 titels afkomstig zijn van niet legale wegen. En hoeveel bestanden heb je ook alweer nodig om één shit bestand te hebben? Uhm... ÉÉÉN! wink ;)
Er zitten altijd wel wat minder legale nummers tussen, maar zolang dat bij enkele nummers blijft, heb je er nog redelijke controle erover.

Ga je daarintegen klakkeloos albums en verzamelaars van internet trekken, en zonder controle op je schijf zetten, dan vraag je er ook wel een beetje om...
Ik zou dan ook totaal geen inzicht meer hebben wat voor muziek ik bij me heb, als ik nieuwe verzamelaars koop, wil ik ze altijd een keer gehoord hebben, zodat ik een beetje een idee heb wat voor nummers ik nieuw heb!
Als ik elke week 10 cds zou downloaden, hou ik dat dus echt niet meer bij.
En met zo'n hoeveelheid nieuwe muziek elke week, raak je het overzicht snel kwijt. Dan maar iets minder muziek, maar meer overzicht!
Topic: Pioneer MEP-7000 Topic (20-1-2009 10:04:00)
Ik zit een beetje met hetzelfde probleem, ik mis ook echt de zoekfunctie...

Ik denk dat ik een manier ga zoeken om mijn collectie (adhv mp3-tags) in een excel sheet te dumpen, en deze dan op mijn pda te zetten. Dan kan ik via die weg mijn nummers gaan zoeken.

Ik heb al mijn muziek zelf geript, dus ik weet dat mijn tags voor 99,9% kloppen, en dat er geen mp3's tussenzitten die op vage manieren zijn geript.

Mocht je nieuws krijgen van pioneer, dan hoor ik het graag! (het liefst heb ik gewoon een functie die door alle tags zoekt, zoals bijvoorbeeld in virtualDJ)
Topic: Nieuw: Denon DN-S3700 (16-1-2009 11:10:00)

djbirdie schreef:

Dit ziet er zeer interessant uit!
Ik zie dat je een PS/2 toetsenbord aan kunt sluiten, en twee spelers via D-link kunt koppelen zodat ze gebruik kunnen maken van een hard disk en toetsenbord.
Een hard-disk delen kan helaas niet, daarvoor heb je de HS5500 nodig sad :(
Wel jammer, daar hadden ze dikke punten mee kunnen scoren!