Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Hesslakok

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 54 bijdrage(n) van Hesslakok (Pagina: 2 van 3)

Topic: Hoe sluit je bpm studio aan op je geluidsapparatuur (15-3-2003 21:14:00)
Om eerst even op de vraag van Jacha terug te komen,

Als je idd wilt gaan mixen/draaien heb je 2 geluidskaarten nodig óf een geluidskaart met 2 uitgangen (komt in principe op hetzelfde neer).
Aan jouw (beknopte) verhaal kan maak ik op dat je in het bezit bent van een geluidskaart met 1 uitgang, ik hoop voor je dat dit er één is met zowel een digitale én een analoge uitgang(en). de analoge uitgangen kun je naar je mengpaneel sturen (tenzij je een mooi staaltje digitale techniek in huis hebt als de pioneer en numark's).De geluidskaart welke het best werkt met BPM-studio als met PCDJ is de Maya 44 van audiotrak. De kaart heeft 2 ingangen, 2 uitgangen en een sp/dif uitgang.

DJ Medusa schreef:

Heyz

Ik heb hier ook pc met 1 soundcard een doodnormale ESS Alegro
kan ik dat aansluiten op mijn mengpaneel?
En waar moet de jack plug stekker in in de output de cd speler of rec ?

Greetz Meduza
Je hebt 2 geluidskaarten dus kun je met een goed programma ieder kanaal een geluidskaart toewijzen. Op deze manier kun je deze prima ansluiten op je mengpaneel. Wat bedoel btw je met het aansluiten op je CD-speler?
Topic: BPM Studio Remote controller (12-3-2003 19:41:00)
Ja hoor, ik weet niet met zekerhied of de nieuwere versies van BPM een even goede ondersteuning heeft als PCDJ (maar dat is natuurlijk ook perssonlijk). Je kunt de gebruikshadleiding niet downloaden op de site, ze sturen er wel eentje gratis op als je een orginele licentie hebt (en die heb je natuurlijk.. wink ;) ).Anders raad ik je aan gewoon es even het net en kazzaa af te speuren naar een handleiding.

Grtz. Hessel Kok
Topic: Stevig ?!? (24-2-2003 19:49:00)

Victor schreef:

Peter zegt dat niet, hij vraagt zich af of het zo is.
idd....maar Max vatte het op als: "dit is zo", vandaar wink ;)

Victor schreef:

Verder mag een setje van 2 statieven, verbonden door truss, al niet 2x de last hebben van 1 los statief, maar minder. Ik dacht zo'n 20-25% minder zelfs.
Dit klopt ook, dit komt omdat er nu rekening moet worden gehouden met de totale stabiliteit van de 'constructie', en zijn de waarden voor sterkte niet meer maatgevend, maar moet er rekening gehouden worden met "knikken en kippen" shocked 8O (sorry ik kan er ook nix aan doen dat het zo heet) En helaas zijn zetten de fabrikanten dit dus niet op de doos..... sad :(

Peter schreef:

Klopt. En nog iets wat me ook opviel bij deze set. De statieven staan helemaal aan de buitenkant. Het lijkt me slimmer om de statieven een stuk dichter in het midden te zetten ivm. doorhangen etc.
Dat dichter bij elkaar zetten van de statieven komt de stabiliteit ook niet ten goede, om de doorbuiging zal ik mij minder druk maken (als je natuurlijk níet veel meer dan toegestaan eraan hangt... wink ;) )
Topic: Stevig ?!? (24-2-2003 13:33:00)

Max schreef:

....omdat Peter zegt dat er maar 30 kg aan kan shocked 8O
En alles wat Peter zegt is juist? Nee max, dat zou een plan van de gekken zijn: als de fabrikant een theoretische belastbaarheid opgeeft waarbij jezelf nog eens het eigengewicht van de ligger (welke ook nog eens gelijkmatig verdeeld is) af zou moeten trekken.... laugh :D
Topic: 80's (18-2-2003 22:38:00)
Ik hou mijn hart vast....helmaal als je idd. voor 30's mag draaien... shocked 8O

Er zijn veel (goede) verzamel albums met de beste hit's uit de 70's en 80's te krijgen. Denk hierbij vooral aan de 2cd én 5cd boxen (kan niet zo gauw op de exácte titel komen) Vergeet ook de uitgaves van de homo 100 niet wink ;)
Topic: Behringer Truth B2031 speakers (16-1-2003 20:16:00)
Ja of het was 11.49 uur en de afdeling marketing & communicatie stond o het punt om te gaan lunchen. Ik zal van de week wel even naar de groothandel om te vragen of ze wat meer info hebben, en om ze te beluisteren naast de yamaha's.

Echter even een oppeppertje (voor mijzelf dan) de riviews en tests zijn anders erg positief. (zal link nog ff opzoeken)

Maar we kunnen hier nog wel weken gaan speculeren, maar Dré haal die dingen op en test ze z.s.m. wink ;)
Topic: Behringer Truth B2031 speakers (16-1-2003 18:47:00)
En heb alweer antwoord terug gehad:

Geachte heer Kok,

Allereerst hartelijk dank voor uw interesse in BEHRINGER produkten.

Helaas hebben we geen frequency plots ter beschikking. De enige gegevens welke wij hebben, zijn weergegeven op ons spec. sheet. Deze is ook attached.

Wij hopen u van dienst te zijn geweest met deze informatie.

Daar komen we dus niet verder mee....
Topic: Behringer Truth B2031 speakers (16-1-2003 13:11:00)
revieuws zij er idd al zat op het i-net te verkrijgen..

Het was alleen of er ook een freq.plot beschikbaar was. Voor zover heb ik één kunne vinden, alleen deze bleek niet representatief te zijn helaas...

En Dré gelukkig heb ik het zo ook niet opgevat...heb even mail gestuurd naar Behr. of ze mij wat meer informatie en een plot kunnen toesturen. Dus wie weet ...
Topic: Behringer Truth B2031 speakers (15-1-2003 23:04:00)

Dré schreef:

hesslakok schreef:

Op deze site heb ik een frec. plot gevonden gevonden Dré....
www.procom.no/produkt/behringertruthb2031.htm
LOL...

Een 1 oktaaf smoothing toegepast wellicht. Als de smoothing niet opgegeven wordt is de curve zoveel waard als de inkt die de plotter gebruikt heeft om het streepje neer te zetten (niets dus ;-)
Okey....ik begrijp hieruit dat mij goedbedoelde inzet weer nergens toe
leidt sad :(

Ja ik weet echter weinig van het gedrag van luidsprekers (meer van een bron ín een ruimte (bouwfysisch gezien dan; én nee ik werp mij bij deze níet op als specialist op dit forum...) en zo'n plot leek me betrouwbaarder dan Behr's eigen specs...
Topic: Behringer Truth B2031 speakers (15-1-2003 12:20:00)

Dré schreef:

Wel viel het me op dat Behringer het te veel moeite vond om even een freq. plot van de speaker op te geven (laat staan een fase plot). Ook wordt bij het freq. bereik niet opgegeven volgens welke spec. het gemeten is. Specs van Behringer kunnen dus sowieso de prullenbak in. Wat dan nog overblijft is of ze wel of niet goed klinken (en dat zal ik binnenkort toch maar eens uittesten).
Op deze site heb ik een frec. plot gevonden gevonden Dré....
www.procom.no/produkt/behringertruthb2031.htm
Topic: Mixer op je computer? (9-1-2003 22:52:00)

Dj Fossalta schreef:

hesslakok schreef:

Helaas doet je link het niet Fossalta,
Is nix mis mee.

hesslakok schreef:

Je hebt het erover dat je bepalde dingen mist aan VTT en omdat je het 'hele handeltje' meneemt bij iedere drive-inn is het dan niet eens tijd om aan andere software te denken?? Ook wat de kwaliteit van geluid betreft. Zoals je al noemde miste je o.a. master-tempo. BPM-studio ondersteund dit effect wel( echter soms niet altijd naar wens) en PCDJ komt zeeeer binnenkort uit met een nieuwe versie welke óók master-tempo ondersteund. Je hoeft hiervoor je controller niet weg te gooien aangezien deze ook gewoon met een keybord interface werken.
Over je BPM-match verhaal, deze wordt ook door PCDJ ondersteund en zelfs op de gratis (maar verder wél uitgekleede) Silver versie....

Na veel proberen ben ik (en vele met mij) erachtger gekomen dat de jongens van Visio boven aan de markt staan wat dat betreft....haal hier je voordeel mee
Misschien wordt het inderdaad tijd voor een update. Ik ben echter (ongeveer een half jaar geleden) al eens aan het werk geweest met pcdj, ik vind alleen dat dit veel te uitgebreid is om gewoon lekker simpel te draaien. Ook kon ik toen nergens vinden hoe ik m`n toetsenbord instellingen kon veranderen (misschien kan iemand me zeggen hoe dit wel zou moeten dan). Tenslotte werkt mijn laptop niet lekker meer als ik pcdj installeer. VTT gebruikt slechts 3MB HDD en m`n geheugen gaat er niet op achteruit, bij pcdj gebeurde het regelmatig dat ie begon te haperen. Dit is dus de rede dat ik voor als nog geen behoefte heb gehad naar andere software. Als ik straks een nieuwe pc heb zal ik de boel wel weer ff gaan reorganiseren.

Greetz, Dj Fossalta
Het grote voordeel van PCDJ vind ik is dat de looks er tamelijk 'simpel' uitzien. Gewoon een dubbeldeks zonder knoppen welke alleen maar in weg zitten. Dit terwijl sommige sofware-dev. naar mijn mening zoveel mogelijk hun bets doen het zo druk mogelijk te maken (ADJ bijv.) de 'leuke' extra's zoals loop etc. zitten verstopt en werken alleen met controller of toetsenbord dmv shortcuts. Effin, verder kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Kies je voor Silver zul je denk ik al wel tevreden zijn, als ik zo even kort je 'eisen' doorlees. Door RED of BLEU te nemen zitten er meer fratsen op als rippen, autopilot etc. (let wel RED is echter wél noodzakelijk als je veel waarde hecht aan BPM's. hier zit namelijk een BPM-counter in, Silver mist deze!!!)

Even over je haperende PC, het is mogelijk om met 64 MB RAM te werken, alleen heb je idd kans op af en toe haperen (let wel dit is in 1e instantie alleen visueel, de muziek draait ten alle tijde gewoon door!!). Voor PCDJ word een min. van 128 MB aangeraden. Ook PCDJ in combinatie met wat voor prog. dan ook kan al leiden tot deze problemen.

Succces met het sparen voor je nieuwe PC, als het van de studiefinancering afhangt....spaar nog ff door wink ;)

Groeten Hessel kok
Topic: Mixer op je computer? (9-1-2003 20:10:00)
Helaas doet je link het niet Fossalta,

Je hebt het erover dat je bepalde dingen mist aan VTT en omdat je het 'hele handeltje' meneemt bij iedere drive-inn is het dan niet eens tijd om aan andere software te denken?? Ook wat de kwaliteit van geluid betreft. Zoals je al noemde miste je o.a. master-tempo. BPM-studio ondersteund dit effect wel( echter soms niet altijd naar wens) en PCDJ komt zeeeer binnenkort uit met een nieuwe versie welke óók master-tempo ondersteund. Je hoeft hiervoor je controller niet weg te gooien aangezien deze ook gewoon met een keybord interface werken.
Over je BPM-match verhaal, deze wordt ook door PCDJ ondersteund en zelfs op de gratis (maar verder wél uitgekleede) Silver versie....

Na veel proberen ben ik (en vele met mij) erachtger gekomen dat de jongens van Visio boven aan de markt staan wat dat betreft....haal hier je voordeel mee
Topic: Mixer op je computer? (9-1-2003 18:57:00)
Chapeu Fossalta!

Maar ik neem aan dat je het signaal niet dmv USB of Seriele poort je computer instuurt maar via je toetsenbord? En in hoeverre gebruik je deze...ook voor drive-in of gewoon voor thuis...zou hem graag eens willen zien en tevens de exacte werking...
Topic: Mixer op je computer? (9-1-2003 15:46:00)

Dj Fossalta schreef:

Ook virtual turntables is de moeite waard om uit te proberen www.carrotinnovations.com

Greetz, Dj Fossalta
Ook dit prog. zou ik ónder BPM-studio en PCDJ willen rangschikken. Ik kan helaas niet over de geluidskwaliteit oordelen, maar is vele malen minder geadvenseerd als bijv. BPM-Studio, dit vaak tennadele van de o.a. de geluidskwaliteit. Tevens bestaat er geen mogelijkheid om later een controller te gebruiken. Juist dít maakt het DJ-en in combinatie met een mengpaneel net zo 'realistisch' zoals op de 'traditionele' manier. (gewoon vingers aan de knoppen werkt het fijnst...en dat zal zo blijven ook)
Ook de 'workmodes' zijn niet dergelijk uitgebreid. Dit maakt (zoals Bing al heeft gezegd) het niet mogelijk je geluidskaart naar je iegen wensen in te stellen.

Voor Rookie en Dré: hier een review van de Behr. VMX-300
www.sapphires.co.uk/vmx-300.shtml
Topic: BPM Studio Remote controller (8-1-2003 18:48:00)
Even een opmerking bij mij eerste post bij dit onderwerp.
Sinds kort kan de DMC-01 controller van Numark (PCDJ) ook gebruikt worden in combinatie met Mixvibes(pro) software. De techneuten hebben een chip ontwikkeld welke in de plaats komt van de standaard Viso chip. Let wel dat na het ombouwen je DMCnietmeer gebruikt kan worden in combinatie met PCDJ!
Topic: Mixer op je computer? (8-1-2003 18:42:00)
Laten we het maar houden op een typisch gebrek van het 'onprofessionele' programma Atomix. Dit is precies hetzelfde als en CAD-tekenaar met Paint aan de slag gaat.

Wil je tòch zonodig (gratis) software....kijk dan ff op www.mixvibes.com
Kun je óók nog skins aanpassen mocht je dat zo belangrijk vinden wink ;)
Topic: Mixer op je computer? (8-1-2003 17:32:00)

DJ-Psycho schreef:

Ik vinnet nog steeds knap hoor, 2 kaarten. Maare hoe heb je dat dan gedaan? 2 dezelfde kaarten? Speciaal programma? Ik ben wel geinteresseerd. Trouwens, met de juiste software heb je meteen een mixertje op je pc, dus waarom een mengpaneel erbij?

Greetz, Peter
Dus jij vindt het kanp dat er überhaupt DJ software bestaat?
Natuurlijk is het mogelijk om twee geluidskaarten in je pc te zetten zonder enig probleem! Juist alle DJ software en ook de meeste kant en klare MP3-systemen maken gebruik van twee geluidskaarten óf een geluidskaart met 2 uitgangen. Dat er conflicten kunnen ontstaan met tussen de twee kaarten zou gewoon 'domme' pech zijn en niet te voorzien. De kans wordt echter wél groter als er één onboard geluidskaart én een PCI-geluidskaarten worden gecombineerd welke niet van hetzelfde merk zijn, maar om te draaien zou ik sowieso deze combinatie afraden.

Wat het mengpaneel en crossfader verhaal betreft: Naturlijk werkt het fijner om echte faders tussen je vingers te hebben ipv een muis. De meeste software heeft wel een ondersteuning vopor een virtuele crossfader, maar wordt echter nooit gebruikt...

Ik zou dus goede software adviseren als PCDJ of BPM studio, met een Maya 44 geluidskaart van Audiotrak (2 uitgangen, 2 ingangen; deze kaart wordt tevens door beide prog's geadviseerd). Dit alles in combinatie met een leuk mixertje (gebruik zelf Behringer VMX-200 voor thuis icm PCDJ). Wil je meer inforamtie over de sofware, zoek even het forum door. Hier heb ik al heel wat info gepost.

Groeten, Hessel Kok
Topic: DAP MC15 met MCB-15 (6-1-2003 17:50:00)

Dré schreef:

Note to Hesslakok: ELKE PA speaker vervormt (en niet een beetje ook). Het begint ergens rond de 0.5% en loopt op tot zo'n 5% bij nominaal gebruik!!!
Dat zal ik je ook niet tegensprekn Dré, maar ik er moet o.a. volgens de norm 120 DB 'zonder vervorming' gehaald kunnen worden. Natuurlijk zal het zo zijn dàt deze vervormd, alleen is dit bij 120 DB zo weinig (en dus binnen de grenzen) dat deze PA speakers wél worden toegepast. Hiermee wil ik dus zeggen dat dit bij àndere geteste speakers helaas niet het geval was. Vandaar de keuze voor de K3's en K6's...
Topic: DAP MC15 met MCB-15 (6-1-2003 13:01:00)
Heb zelf ervaring met de K3 en K6 van LEM.
Ben student civiele techniek en hebben één van de weinige 'echte' geluidlabs ter beschikking. Hier voor gebruiken wij o.a. K3 speakers van LEM in combinatie met Samson 2*500 Watt versterking. Er is toen veel onderzoek gedaan naar de beste combinatie speakers/versterking. Er worden op dit gebied zéér hoge eisen gesteld aan de apperatuur (we hebben hier met europese normen ed. te maken...en die zijn niet misselijk) Effin, dit even achterwegen. Vervorming in dit Lab is UIT DEN BOZE, en dan ook nog bij 120 DB!!

Effin, voor drive-inn gebeuren staat mijn keuze vast. LEM K3 of K6, met sub.
Heb al een paar keer gedraaid om studenten feesten met deze set en petje af!

Laat je goed adviseren vóórdat je wat koopt, en houd Dré's gezegde in je 8terhoofd.....vaak is goedkoop duurkoop wink ;)
Topic: BPM Studio Remote controller (5-1-2003 21:41:00)

BooR schreef:

ik zal is kijken of der ergens een leuk 2e handse ergens te vinden is om is mee te klooien happy :)
Nou ik zal eerst eens kijken of pcdj je iets lijkt, of misschien beter gezegd het draaien met MP3. Ook zou ik zelf eens een keer naar een DJ-boer gaan om de controllers eens met eigen ogen, en nog belangrijker met je handen te bekijken.

Oya, als je nog aan't 'klooien' bent...probeer het gewoon met de shortcut's op je toetsenbord, kom je al een heeel eind mee en je bespaard een hoop geld razz :p

Groeten, Hessel Kok