Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Hesslakok

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 54 bijdrage(n) van Hesslakok (Pagina: 1 van 3)

Topic: PCDJ FX: iemand ervaringen? (12-1-2004 23:37:00)
PimW heeft naar mijn mening gelijk,

Ik ben al jaren lang een (tevreden) gebruiker van PCDJ RED. Na de release van PCDJ FX heb ik het geprobeerd maar het leek nergens op!!
Liep vaak vast en werkt eook niet fijn met mijn DMC-1. Ook heb gebruik van Master Tempo leek nergens op.> Terug naar RED dan maar weer. Ik ben van plan om naast RED voor deze effecten één AXIS 8 of CDJ-800 neer te zetten. wink ;)
Topic: Zelf zuil maken voor Syrincs M3-220 (25-12-2003 00:21:00)
Ik heb zelf de sat's op 1,20 vanaf de grond staan op statief (onderkant sat.), dit is voor mij de beste positie als ik op +/- 2,5 meter afstand zit. Als draai, staand dus, op de zelfde afstand zet ik ze een cm of 10 hoger.

Hoop dat je er wat aan hebt, Hessel Kok
Topic: Behringer HPX 2000 vs Behringer HPS 3000 (8-10-2003 19:25:00)
Niet aan beginnen! shocked 8O

Heb de HPX 2000, niet voor 'DJ gebruik' wel te verstaan, maar gewoon gekocht voor op de diskman en dan komt er een beter stukje muziek uit in vergelijking met de wel bekende 'dopjes'.

Hang ik um aan mijn mengpaneel is het geluid om te janken!! na 10 min suizen mun oren al van mun kop af angry

Spaar dus gewoon ff door en ga voor wat beters...welke? op het forum komen veel koptelefoons aan bod dus ga hier maar es rustig voor zitten happy :)
Topic: Welke geluidskaart? (ja once again...) ism pcdj (7-10-2003 23:24:00)
Heb zelf al een aantal jara een Maya 44 van audiotrak...typ dit maar eens hier in de zoekfunctie, is al veel over verteld. Maar effin, deze kaarten van Audiotrak worden geadviseerd door Visiosonic, met name de Maya 44. Dit is echter een uitlopend model en zijn nog in nederland te krijgen (voor weinig, een beetje zoekwerk levert je deze kaart voor de helft van het geld!!!). Met deze kaart heb je 'gewoon' 2 in én uitgangen in 6.5 mm stereo-jacks. Tevens een digitale uitgang. Meer heb je voor PCDJ niet nodig...haal hier je voordeel mee shocked 8O
Topic: syrincs m3-220 statieven (3-9-2003 19:20:00)

Dré schreef:

De volgende (mooier) heeft dat niet:

www.new-line.nl/v/5642

Dan heb je een verloopje nodig:

www.new-line.nl/v/5691

En dan kom je op het volgende probleem: Die is er niet.
Heb laatst zelfde soort statieven gekocht voor mijn syrincs set. Ben een tijd op zoek geweest naar dit soort gelijkende 'estetisch verantwoorde'statieven...en heb ze gevonden! Quik lok heeft ze, alleen zijn dan rete duur +/- € 38,= . Heb ze zelf van Kogg voor +/- € 25, en hier heb je ook een verloopje bij nodig, die wél te krijgen is. Het staat overigens prima!
Topic: draaien mbv laptop? (3-7-2003 18:56:00)
Hoezo nix kunnen vinden?? laugh :D 0

Gebruik de zoekfunctie eens; vul in: PCDJ, BPM-studio etc...
Als je daar nog niet genoeg aan hebt horen we het wel weer...
Topic: Welke geluidskaart??? (12-5-2003 11:58:00)

Tom schreef:

.
Maar dan zit je wel met 3,5 mm plugjes te pielen in de achterkant terwijl de breakout box tulp aansluitingen heeft voor je draaitafel en nog veel meer moois.
Hier heb ik een half jaar gelden ook over lopen piekeren. Ik ben uiteindelijk bij Audiotrak (van ESI) terechtgekomen. Ik heb mijn keus laten vallen op een MAYA 44, mede omdat deze kaart werd aangeraden voor gebruik met PCDJ én BPM-studio. Hij beschikt over 2* line out 6,3mm jack; 2* line in 6,3mm jack; 1* s/pdif uitgang. Dit alles verguld.

Ik zal zeggen; kijk eens op hun site www.audiotrak.org Hier staat de Maya 44 niet (meer) op maar zijn nog in Nederland gewoon te krijgen.
Topic: Mp3 Controller : Duidelijkheid (8-5-2003 18:35:00)

DJ HanSie V schreef:

Ok ik heb even een vraag.
Ik draai in een cafe waar we een muziekcomputer hebben staan.
Ik gebruik hem nooit vind het lastig, gebruik altijd de Denon 2600.
Maar kan ik nou ook zon' controller bestellen, en gewoon op die muziekcomputer aansluiten?
Het is van een bepaald merk, weet nie zo welke, moet ik dan daar even informeren ofzo?
Je kunt niet zomaar lukraak iedere controller gebruiken. De meeste software voor muzieksystemen hebben hun 'eigen' controller welke (uiteraard) alleen in combinatie met deze software werkt. Echter sommige muzieksystemen ondersteunen ook controllers van andere merken, neem als voorbeeld Encore waarop de controller van BPM-studio ook werkt.

De meeste muzieksystemen (de geheel automatische) welke je vaak in cafés vindt zijn uitgevoerd met een touchscreen en niet bedoeld om echt mee te 'draaien', vandaar ook dat op dit soort systemen ene controller een overbodige luxe is.

Groeten, Hessel Kok
Topic: MP3 DJ's (4-5-2003 16:59:00)
tsja...er is al heeel veel verteld over PCDJ EN BPM-studio én hun controllers met voor en nadelen. Neem dus eerst even de moeite om de zoekfuncie te gebruiken, als je dán nog vragen hebt kunnen we je helpen.

Hessel Kok
Topic: PCDJ Red (22-4-2003 21:12:00)
Ik neem aan dat je niet over een DMC-o1 of DAC-2 beschikt...dus hiet de shortcuts voor op je toetsen bord. Ik neem als voorbeeld even player A.

Om een 4-beats loop te maken in normal mode: Shift + R
Om een 8-beats loop te maken in normal mode: Shift + CTRL + R

Om een 4-beats loop te maken in sampler mode
(bij vooraf in gesteld cue point) : R

Om deze vervolgens de vermeerderen met 4 beats (hoeveel je wilt..) ga dan op olijf-kleurig cuepoint staan en druk op: Shift + R

P.S. Dit alles staat ook gewoon in je handleiding wink ;)

Groeten Hessel Kok
Topic: PCDJ Red (20-4-2003 19:11:00)
helaas is dat niet mogelijk, de loops die je maakt zijn altijd in een meervoud van 4...wil je meer info, download dan even de PCDJ RED handleiding van www.pcdj.com.

Groeten Hessel Kok
Topic: Mp3 Controller : Duidelijkheid (14-4-2003 23:04:00)

Snake schreef:

hesslakok schreef:

Gelukkig zijn er juist wel grote verschillen aanwijsbaar, zoals mere cue-points, automaat, rip-functie etc.
Voor de duidelijkheid:
de Blue-versie heeft ook automatische afspeelmogelijkheden (Shuffle, Pilot en Play om precies te zijn). De ripp-funcie (voor naar WAV én naar MP3 te converteren) is OOK aanwezig.

Akkoord dat de Red-versie meer cue-punten heeft, maar de Blue heeft er toch 10 per nummer. Wat toch niet weinig is, nietwaar?
Kijk hier maar even: www.pcdj.com/Comparison.htm

RED heeft een sync. automation welke blue niet heeft. Dit houdt o.a. in dat je voor elk nummer cue points kunt instellen voor fade-in / fade-uit.

Vandaar ook de meerdere que points, als je deze cuepoints instelt (3) en je hebt een 4 vaste looppoints ingesteld (koste je 8 cue points) hou je er dus nog maar 9 over.....vandaar dat blue er maar 10 heeft wink ;)

Nog even over de Ripp-funcie, het verschil zittum niet in de ripp en normalistatie, maar in BPM detectie
Groeten Hessel Kok
Topic: Mixer op je computer? (14-4-2003 22:29:00)

Dré schreef:

Voor diegene die de resultaten van dit stukkie onderzoek willen hebben... Ik heb het nog wel ergens op de harddisk staan geloof ik.
Als je testresultaten mij toe zou willen sturen, graag.

PCDJ heeft dergelijke pitch probleem nooit gehad, en staat oa hierdoor ook bekend als kwalitatief het 'beste'.

Voor alle XP gebruikers: download wél de ASPI-patch mocht je problemen hebben met het afspelen van CD-audio of rippen
Topic: Mp3 Controller : Duidelijkheid (13-4-2003 13:28:00)

Snake schreef:

Verder zijn er bij mijn weten geen verschillen, behalve de kleur van het programma natuurlijk.
Als dat het enige was zou het prijsverschil wel érg groot zijn niet?

Gelukkig zijn er juist wel grote verschillen aanwijsbaar, zoals mere cue-points, automaat, rip-functie etc. Deze info kun je allemaal gewoon terugvinden op site van PCDJ.

Even over de controller: de DMC-01 van Numark is, zoals Dré al aangaf, niet meer te krijgen (behalve een verdwaalde bij de DJ-boer dan...)
Hiervoor in de plaats is de DAC-2 gekomen, speciaal ontwikkeld voor PCDJ FX welke net uit is gekomen. Je kunt nu dus al combo's bestellen voor FX en de DAC 2. Kijk hiervoor even op www.pcdj.com www.pcdj.co.uk en www.discodance.nl

Voor je geluidskaart zijn er een groot aantal mogelijkheden.
Mocht je kiezen voor BPM-studio of PCDJ is het aan te raden gewoon de aanbevolen MAYA 44/ INCA 88 als geluidskaart te nemen. Ga dus niet prutsen met een (soms) duurdere soundblaster live, hier zitten té veel toeters en bellen aan die je niet zal gebruiken. (surround bv.)

TIP: geef hier even een zoekopdracht voor PCDJ hier op het forum, er namelijk al heel veel gezegd over dit onderwerp (en ik ga niet alles 2x typem wink ;) )

Groeten Hessel
Topic: bedroom dj.. welke boxen (6-4-2003 21:52:00)
als je ons een budget geeft kunnen we je een beter advies geven.
Ik zou es gaan kijken naar een leuke set studio-monitoren, hierbij zit je al wel gauw aan een prijskaartje vanaf een slordige €500,=. Neem even als voorbeeld het Syrincs setje welke je hier ook in de webshop kunt vinden (€ 639,= in de aanbieding)
Ook is het van belang om te kijken of een actief of passief systeem zou willen aanschaffen.

Kijk ook even hiernaar: Yamaha MSP-5/3
Genelelec 1000 series
Behringer truth
Tannoy reveal series

Dré zou nog ooit es een test doen wat de diverse monitoren betreft, ik denk alleen dat we hierop nog even moeten wachten ivm grote drukte...
Topic: Geluid te hard op kamer, hoe kan ik dat dempen? (1-4-2003 22:37:00)
Het probleem is waarschijnlijk de lage tonen die doordreunen (de welbekende disco-dreun). Hier is vrijwel niets tegen te doen. Het probleem gaat namelijk wel iets verder dan alleen simpel je deur 'volhangen' met eierdozen (werk wellicht leuk voor de hoge tonen). Om deze lage tonen de kop in te drukken is er maar één mogelijkheid. Massa toevoegen shocked 8O Dit betekend dus zwaardere deuren (dus écht in gewicht) of je deur met isolatie beplakken (voor de hoge tonen) en behangen met een flinke zware plaat multiplex of trespa. Nu nog de kieren en eventueel de naden in de rest van de ruimte: Zorg dat deze waar mogelijk verdwijnen of iig kleiner worden. Dit heeft echter bijna alleen effect op isoltaie van de hoge tonen.....

Groeten Hessel Kok
Topic: Welk mp3 abbonement? gelet op prijs/kwaliteit > drive-in doeleinden (19-3-2003 22:58:00)

Roytje schreef:

Bij mycom hebben ze een serverkast voor €270,- en daar kan je echt geen cdspeler voor kopen.
Vergelijk dat maar met een 'echte' serverbehuizing van Coolermaster of id. Voor die prijs koop je oon compleet systeem, ingericht als Jocha graga wil. Die € 270,= is idd. een schappelijk prijs (als je goed leest hadden we het daar ook over... wink ;) )
Topic: Welk mp3 abbonement? gelet op prijs/kwaliteit > drive-in doeleinden (19-3-2003 18:57:00)
ja servercases.....voor dát geld kun je ook een cdj-1000 kopen.... shocked 8O
Fracktone heeft oa. mooie 19" cases voor een schappelijke prijs. Kijk es op PCDJ forum, daar heb je al hele mooie (complete) 19" behuizingen ook voor een leuk prijse. zoeken loont, en laat daarbij de échte serverkasten maar links liggen (tenzij je natuurlijk vel geld hebt...
Topic: Welk mp3 abbonement? gelet op prijs/kwaliteit > drive-in doeleinden (18-3-2003 18:51:00)
Jah, dan staan je toch ff raar te kijken met je koffertje zónder CD's shocked 8O
Gelukkig heb ik het nog nooit mee mogen maken (.....afkloppen!) maar zorg altijd dat ik NOOIT alleen met een computersysteem werk....

De oorzaak is idd vaak een té warme computer, of mensen die het verstandig vinden om met een laptop te draaien....nooit doen dus. Tip! zorg iig voor een ruime kast met voldoende koeling. Wel is het de moeite waard om es te gaan kijken naar een mooie 19" kast welke netjes in je rack past, deze zin oa. te koop op bij fracktone....

Jammer alleen dat ze zo rete duur zijn... sad :(

En Jocha, zodra ik weer wat tegen kom zal ik posten.
Topic: Welk mp3 abbonement? gelet op prijs/kwaliteit > drive-in doeleinden (17-3-2003 19:34:00)
Hallo Jocha,

Er zijn hier in Nederland enkele 'organisaties' welke mp3 abbonementen aanbieden. Encore, AEI, Xenox, Silvester(PCDJ), (en ik heb het idee dat ik nu één vergeet). Het ligt er erg aan voor welk doeleinde je je 'abbonement' wilt gaan gebruiken. Ik neem aan dat je écht wilt gaan draaien (met je drive-inn?), ipv een automatische piloot aanzetten en zelf nix meer doen.... wink ;)
Je bent namelijk afhankelijk van de bijgeleverde software (en vaak hardware!) omdat je MP3's gecodeerd zijn.

Encore en Silvester bieden je de mogelijkheid om zelf te mixen aangezien deze gebruik maken van het 'dubbele cd-speler' principe. Dit betekend dus zelf je mixjes draaien met een controller net als in het 'echt' . Xenox kan ook genruikt worden als dubbel-decks alleen hiervoor is geen controller te krijgen en het werkt ook aanzienlijk minder mooi als eerder genoemden.

De overige aanbieders AEI en Xenox zijn meer bedoeld voor 'achter de bar': playlis selecteren en voor een paar uur geen omkijken naar...

Over de kwaliteit het volgende:

AEI: goed werkende software met jingles en mooie layout, alleen ze schijnen niet altijd te luisteren naar wat de klant wil (verzoeknummers op maandelijkse update)

Xenox: Zeer stabiel systeem, geen jingles en ziet er wat simpel uit. Verder uitstekende feature: naast de maandelijks update krijg je de mogelijkheid zélf nummers te-d-looden uit hun database. (oude BPM controller)

Silvester: Pragtig stukje software (ik vind zelf de beste) helemaal voor drive-in gebruik een écht aanrader! Alleen komt sylvester nogal 'inferieur' uit de bus. vandaar ook dat ze bijna nergens tegenkomt. Hoogstwaarschijnlijk gaat Fractone uit leeuwarden als importeur van PCDJ ook dergelijke systemen leveren (even navragen dus hoe het precies zit)

Encore: voor drive in werk ook zeer geschikt. Iets minder features als PCDJ maar zeer goed werkende controller (BPM studio), je komt dit systeem vaak in discotheken tegen. Ik kan je zo helaas géén info geven of de service goed/slecht is. (misschien andere fora??)

Hier even de links:

AEI: www.muziekcomputer.nl
Xenox: www.xenox.nl
Silvester: www.pcdj.nl / www.sylvester.nl
Encore: www.encore-media.com

mijn keuze:
1> Silvester / Encore
2> Xenox
3> AEI

Hoop je zo een beetje verder op weg geholpen te hebben happy :)

succes, Hessel