Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Alex

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 32 bijdrage(n) van Alex (Pagina: 2 van 2)

Topic: Illegaal of legaal. (13-5-2003 22:27:00)
Een demo kun je natuurlijk beschouwen als "gebruik binnen de prive sfeer". Je laat het niet aan publiek horen. Dan zou je dus ook geen rechten hoeven te betalen.

Iets anders is het als je diezelfde demo bijvoorbeeld op je eigen website zet. Dan ben je hem dus aan het verspreiden en dat mag dan weer niet.

Ik geloof wel dat je stukjes mag laten horen, zolang deze maar niet een bepaalde tijdsduur overschrijden. Ik geloof iets van 30 of 40 seconden. Dan zou je dus een overgang van een minuut kunnen maken om deze aan iemand te laten horen.
Topic: hoe maak je nou een mix? (12-5-2003 21:56:00)
Gebruik de zoek functie eens, d'r zijn al een hele lading draadjes met dit onderwerp. Deze bijvoorbeeld: www.new-line.nl/forum/read/?t=2100

Je kunt ook eens hier kijken: music.hyperreal.org/dj/AVH/

En het allerbelangrijkste, zoals al gezegd(ook als je wel muziekale aanleg hebt wink ;)) : Oefenen, oefenen en nog eens oefenen.
Topic: Techniek van het mixen met cd speler (4-5-2003 20:36:00)
Eigenlijk is het niet zo heel anders dan met platenspelers. Het enige verschil is dat je geen direct contact hebt met de plaat.
Het bijsturen van de cd doe je door knopjes of de jog in plaats van met je vingers aan de platter. Als je een beetje oefent kan het natuurlijk ook doen met de pitch slider. De basis van het beat-matchen blijft natuurlijk hetzelfde.

Het lijkt zo anders omdat je de plaat niet "ziet" draaien, maar eigenlijk is het precies hetzelfde.

succes d'r mee.
Topic: eigen mix (29-4-2003 20:15:00)

dj-fix schreef:

Is heel goed, maar ik zou graag willen weten waar je woont en of ze nog opnemen en of ze ook nog een line in hebben. Ik hoop dat het nu duidelijk genoeg is getypt
Hij heeft een line-in en de laatste keer dat ik hem gebruikte om op te nemen deed hij het nog prima(is alwel weer een paar jaar terug, maar hij zit in een plastic zak in een doos goed opgeborgen dus dat zal hij nu nog steeds wel doen)

Ik woon in delft (tussen rotterdam en Den haag, voor het geval je het niet wist), het deck ligt alleen bij Den bosch in de buurt. Laat dus maar weten wat voor jou het makkelijkste is om te komen halen, dan zorg ik dat hij op de goede plek is.
Topic: eigen mix (24-4-2003 22:35:00)

dj-fix schreef:

thanks gelle hede mij al veel verder geholpen happy :) nu allen hopen dat mijn broer zijn koppijn rap over is angry laugh :D sad :( en oefenen nog iets hebben jullie mss of ken nne jullie iemand die een cassete deck verkoopt
Graag gedaan.

Nog ff wat anders: op je toetsenbord zitten ook een punt(.), een comma(,) en een backspace. In combinatie met de "bekijk" knop op de bericht-type-pagina kun je daarmee er een leesbaar bericht van maken razz :p

Er is ook een tweedehands rubiek hier op het forum, daar kun je je verzoekjes om tweedehands apparatuur kwijt.
Om hier maar op vooruit te lopen wink ;) ; ik heb nog een JVC dubbeldeck staan. Hij is bijna 10 jaar oud, maar nog in perfecte staat. Kostte toen 750 gulden. Voor 40 euro mag je hem hebben.
Topic: eigen mix (24-4-2003 17:14:00)
Beatcounters zijn (naar mijn bescheiden mening) totaal nutteloze gadgets waar je niet van afhankelijk moet(mag?) zijn. Als je een keer op een feest draait waar ze die dingen niet hebben en je kan niet zonder ben je zwaar het zakje. Bovendien werken ze maar matig, zoals hierboven al is uitgelegd.

Dré] schreef:

Zo lang je grove veranderingen maar in de juiste blokken doet zal er geen haan zijn die ernaar kraait.

Maar dan MOET je dus tellen (tenzij je zo ervaren bent dat het een gevoelskwestie wordt (JAREN EN JAREN)).
Wat André hiermee bedoelt is volgens mij iets anders(correct me if I'm wrong).
Als je de plaat maar in het goede blok in-mixt kun je met een hoop wegkomen. Het tellen gaat dus niet over het tempo, maar over het muziekblok.

Elke (house)plaat is opgedeeld in verschillende blokken. Bijvoorbeeld: intro, tussenstuk, break, climax, afbouw. Elk blok is opgebouwd uit een aantal maten muziek: 8,16 of 32 zijn de meest voorkomende. Als tijdens het mixen dus maar zorgt dat twee blokken precies overlappen kun overgangen zonder al te veel moeite (zo goed als) naadloos maken.
Topic: DE GOUWE OUWE PLATEN --------> (10-4-2003 15:45:00)
Om maar weer eens een nuttige post ertussen te plaatsen wink ;) razz :p

Als je nieuwe CD's te duur vindt(wat ze ook zijn) koop dan op een rommelmarkt ouwe platen of cd's. Voor een euro per plaat/cd kun je er hele leuke tussen vinden. Voor het geld wat je voor 1 cd kwijt bent heb je met een beetje moeite 3 keer zoveel goeie nummers. Dan kun je tenminste op een legale manier aan je collectie bouwen.

Maar zoals al door velen is gezegd: vekijk je niet op het draaien van dance classics, het is niet zo makkelijk als je wel zou denken.
Topic: werkhoogte (4-4-2003 22:08:00)
Volgens mij is er geen "arbo-regel" die aangeeft hoe hoog je draaitafels moeten staan, maar en zijn wel een paar "basis-ergononie" regels die je kan aanhouden.

Om de hoogte te bepalen moet je rechtop gaan staan, armen naast je lichaam. Meet hoe hoog je ellebogen van de grond af sitten en haal daar 5-10 cm vanaf. Dit is de hoogte waar je tafels op moeten staan, ergonomisch gezien. Voor "jan-gemiddeld" kom je dan uit op een hoogte van ongeveer 1m10

Hoe hoog je ze daadwerkelijk zet moet je zelf weten. Ik heb van mensen gehoord ze op 90 cm zetten, maar ook die ze op 1m20 hebben staan. Het gaat erom dat je het zelf prettig vind werken en niet na een avond draaien pijn in je rug hebt.

(je was me net voor Gijs wink ;) )
Topic: Windmachine (30-3-2003 20:11:00)
/erg flauwe modus razz :p

Misschien heb je hier wat aan

Het is een "twisted flow windtunnel" Meer hierover vindt je hier: northsails.ekstra.net/NL/Gradient_WindtunnelStory.asp
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (10-3-2003 15:07:00)
Dat controleren doet de Buma (Stemra) Zeker op feesten moet je daar heel erg voorzichtig mee zijn, het in namelijk inderdaad een erg dure grap als ze je pakken.Voor thuis mag het officieel ook niet, maar daar draai je niet voor publiek.
En je maakt er inderdaad ook de muziek industrie mee kapot.

En wat die cd-spelers betreft; prima setje. Kun je leuk mee uit de voeten op feestjes. Ze zijn alleen niet echt "hufterproof". Dus kijk uit als je anderen laat draaien. Meestal ben je toch wat voorzichtiger als het je eigen spullen zijn.
Topic: WAT DOE JE NOU? (27-2-2003 11:01:00)
De linkshandige schroevendraaier blijft ook leuk.

En voor de zeilers onder ons: de knoop in de waterlijn; het urbatie-vet.... je weet wel, voor de mast; en de remtalie.
Topic: DJ Opleiding (17-2-2003 12:28:00)
Tjsa, een dj-school..... ik geloof ergens in zuid limburg wink ;) Wat wel heel veel gebeurt is dat buurthuizen of muziekcentra een soort workshop geven. Maar zoals al eerder gezegd: gewoon veel doen, dan leer je het vanzelf.

om een beetje een idee te krijgen van hoe het werkt kun je op music.hyperreal.org/dj/AVH/kijken. Is wel in het engels, maar dat is neem ik aan geen probleem

Succes ermee

P.S. vergis je niet, het is een erg leuke maar ook erg dure hobby