Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Alex

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 32 bijdrage(n) van Alex (Pagina: 1 van 2)

Topic: Verven Technics (23-5-2004 18:20:00)

Dré schreef:

Misschien is er nog iemand die een setje SL-1210's heeft maar liever een setje SL-1200's wil? In dat geval kunnen jullie de bovenplaten omruilen (of als beiden in dezelfde goede staat zijn, de gehele draaitafels omruilen).
Ik wil mijn 1210's wel ruilen als je wilt. Zijn nog in prima staat.
Topic: fader start. (29-12-2003 20:50:00)
Alleen voor radio gebruik zou het wellicht makkelijk zijn, maar verder zie ik het nut er niet van in.
Topic: Eigen nummer op vinyl? (7-10-2003 15:18:00)
Zoals al gezegd: zo'n apparaat is verselijk duur, de kwaliteit is bagger en zo'n plaat slijt veel harder dan een normale plaat.

Met andere woorden: brand gewoon lekker een cd-tje en betaal de rechten aan jezelf laugh :D kun je volkomen legaal mee draaien.

Nog wat anders, zo'n plaat wordt niet gebrand, maar gekrast(of hoe je het ook moet noemen) Je kan op met de zoek funktie er hier op het forum nog een heleboel info erover vinden. Dit is namelijk al een paar keer behandeld.
Topic: Beginnende DJ zoekt hulp bij aanschaf eerste apparatuur! (13-8-2003 23:38:00)
Als je wel het gevoel van een dateq wilt, maar niet het budget hebt kun je op zoek gan een magnedine mag 10 of een akiyama dj-60/65.
Misschien dat iemand hem 2de hands verkoopt want ze zijn helaas niet meer nieuw te koop(ik was een van de gelukkigen die nog een dj-65 op de kop wist te tikken)
Perfecte mixers voor een heel schappelijk budget. Dré probeert ze nog nieuw te krijgen, maar het is niet duidelijk hoe lang dat nog gaat duren.
Topic: Beginnende DJ zoekt hulp bij aanschaf eerste apparatuur! (12-8-2003 10:43:00)
en als je die oem tafeltjes koopt, hoe je ook nog wat geld over voor een behoorlijk mengpaneel. Al is die 626 een prima mixertje om mee te beginnen, het is natuurlijk geen vergelijking met een xtc oid.
Topic: Turntable Ophangsystemen (trilling/schok absorptie) (31-7-2003 14:07:00)
Ik heb een tijd geleden in een grote hal gedraaid waar ze stalen kabels aan het plafond hadden bevestigd. Hieraan hing het volledige DJ meubel. Een paar stukken hout hielden het geheel een klein beetje op z'n plek. Het was er niet aan gastgemaakt zodat het meubel nog wel kon bewegen.

Na een halve minuut wennen werkte het ideaal! Geen feedback, geen overslaande platen omdat er iemand tegen het meubel stoot en als je zelf een beetje lomp bent met je apparatuur vangt het dat ook nog op. Het is alleen een beetje lastig om bij een drive-in toe te passen.
Topic: technics sl-1210 mk2/mk3 (10-7-2003 20:15:00)

Dré schreef:

Point taken?
Helemaal duidelijk, mocht ik nog eens een keer een goede multimeter te pakken krijgen dan zal ik nog wel eens gaan klussen. Voor nu werkt het goed.

En nee ik heb de service manual niet en ook niet de kennis om het hele diagram uit te pluisen, dus ik geloof de pro's maar wink ;)
Topic: technics sl-1210 mk2/mk3 (10-7-2003 17:48:00)

nijhuisr schreef:

3 instelpotjes voor de pitch? wat voor een SL heb jij dan?
Een 1210. De vr301 zit onder de platter op het mainboard, staat ook heel mooi "pitch" bij. De vr302 zit op het faderprintje. En de vr303 is de pitchfader zelf (de "duh-factor" weet je nog)
Topic: technics sl-1210 mk2/mk3 (10-7-2003 16:32:00)

nijhuisr schreef:

Hoe heb je het ingesteld? gewoon met het oog?
Yep, fader net boven/onder nul voor het correcte nulpunt en de strobedots voor +/-3.3 en +6 procent

nijhuisr schreef:

ja, 1 instel en 1 schuifpotmeter!!!
Oh, ja, tuurlijk, sorry dat ik de "duh-factor" niet noemde wink ;)

Heb alles nog eens doorgelezen en voor de gein mijn SL nog eens opengeschroefd. Ik kom 3 potmeters tegen die iets met de pitch te maken hebben: vr301, vr302 en vr303, de fader zelf. Volgens het voorgaande verhaal is vr302 de gain en vr301 het nulpunt.
Ik heb destijds vr301 vervangen. Kan iemand mij uitleggen hoe het komt dat voordat ik deze vervangen had de tafel op ~ +/- 15% draaide en hierna op +/- 8% terwijl het nulpunt op de zelfde plek bleef zitten.
Topic: technics sl-1210 mk2/mk3 (10-7-2003 14:05:00)
Een tijdje terug heb ik een 2de hands SL gekocht, voor weinig want de pitch deed het volgens de vorige eigenaar niet goed meer. Na een korte inspectie bleek een potmeter op het mainboard kapot te zijn waardoor hij een pitchrange van +/-15% had. Potmeter vervangen en alles opnieuw ingesteld en er was niets meer aan de hand.

Dré] schreef:

De Pitch gain potmeter zit op de print waar de pitch fader ZELF ook op zit (dus NIET op het "mainboard")
Moeten er dan 2 potmeters op het faderprintje zitten??? want dan ben ik er één kwijt! En hoe kan ik alles dan gewoon netjes ingesteld hebben als dit volgens Dré niet de juiste manier is?
Tijdens het instellen kwam het op mij over dat de pitchrange ingesteld werd door de potmeter op het mainboard en het nulpunt door de potmeter op het faderprintplaatje. Klopt dit niet? en zo nee hoe zit het dan wel? Welke potmeter is waarvoor?
Topic: DJ Gear bestellen in de VS (23-6-2003 08:23:00)
Ik blijf me altijd verbazen over mensen die in het buitenland dingen kopen waarbij behoorlijk wat kennis en service toch niet onbelangrijk is.
Het mag dan een hele smak geld schelen bij aankoop, maar bedenk eens wat je kwijt bent als er iets mis is. Er is geen enkel nederlands bedrijf wat de garantie voor rekening neemt. Dat betekent dus dat je hem weer moet opsturen waardoor je uiteindelijk duurder uit bent dan wanneer je het in nederland had gekocht.
De redenering "er is toch nooit iets mis" is de grootste misvatting op deze aardkloot. Het gebeurt vaak genoeg dat er iets mis is.
Topic: Geslaagd?!?! (12-6-2003 22:05:00)

mr_jows] schreef:

Ik d8 dat Ingenieur tegenwoordig aan werd geduid met Ir. ipv Ing. ??? Naja... een van de 2 iig :D ghehehe ;) Succes iig met je afstuderen :D
Ing is voor HTS, Ir voor TU, dat is het verschil
Topic: Geslaagd?!?! (12-6-2003 08:07:00)

mr_jows schreef:

Ghehehe... Ik zit nu in mijn laatste jaar van mijn HBO.
.........
daarna hebk iig wel me papiertje en mag ik Ir. voor me naam zetten :D
Ik ben als alles goed gaat eind van de maand klaar met HBO, maar bij mij word het toch echt Ing voor mijn naam. Wat voor rare HBO doe jij? razz :p Ik zou ook wel Ir willen hebben voor een niet WO opleiding laugh :D

[Edit] Bijna vergeten: Iedereen die geslaagd is: Gefeliciteerd! laugh :D [/edit]
Topic: verschil tussen tulp kabels (8-6-2003 22:08:00)

PatrickK] schreef:

Toch jammer dat zo goed als alle cdspelers ermee zijn uitgerust, evenals de TT's.
Dus je moet dan steeds weer verloopjes maken naar XLR, en aan de kant van je mixer weer terug naar RCA... sad :(
Nou..... voor die kleine stukjes van je cd/tt naar mengpaneel maakt het niet uit. Het gaat voornamelijk om de lange stukken van versterker naar boxen e.d.

Als je meer over de voordelen van XLR wilt weten gebruik ff de zoekfunktie, d'r is een draadje waarin dit allemaal precies staat beschreven.
Topic: Ideaal meubel voor thuis (21-5-2003 14:48:00)
De twee setjes die hierboven gelinkt zijn zijn inderdaad wel cool.
Persoonlijk heb ik liever wat meer ruimte tussen de draaitafels en het mengpaneel en mogen de cd spelers van joost iets verder naar achter. Maar dat is iets wat je zelf moet bepalen.
Over de "ideale" hoogte van je spelers is in een ander draadje al het een en ander gezegd, ff de zoekfunktie gebruiken, dan moet je hem wel vinden.

Verder moet je natuurlijk kijken waar je het meubel neer wilt zetten. Als je hem in een hoek zet kun je wat meer ruimte creëeren achter je mengpaneel voor de cd's. Moet hij tegen een zijwand dan moet je bedenken waar je de cd spelers en draaitafels wilt hebben zodat hij niet te van de kamer in komt(cd's aan één kant, draaitafels aan de andere, 1 cd en tafel aan elke kant van de menger, cd's recht voor je achter de menger)

Als je eerst die dingen op een rijtje zet, een mooie tekening maakt waarop je alles uitwerkt(met alle maten) en daarna aan het klussen gaat, dan moet het zeker goed komen
Topic: Hoe moet je nou een beetje entertainen? (21-5-2003 14:37:00)
Als je echt een supercreatieve-hier-is-nog-nooit-iemand-anders-opgekomen-kijk-deze-coole-dude-nou-eens-los-gaan-move of iets dergelijks wilt, dan moet je het natuurlijk niet hier op een forum vragen maar het zelf bedenken. Anders heb je het alsnog gejat en zijn er anderen die het ook gaan doen. Dan ben je dus én niet creatief én zijn anderen er al voor jou opgekomen.

Met andere woorden: verzin zelf iets leuks razz :p
Topic: wat is een zogehete OEM-merk?? (19-5-2003 13:17:00)
Ik zou zeggen: gebruik de zoek funktie!

Het is al een aantal keren gevraagd en ook beantwoord.

(oem staat voor Original Equipment Manufacturer. Dit houdt in: één fabrikant maakt de apparatuur terwijl een aantal andere er hun eigen merknaampje opzetten en er een doos omheen doen)
Topic: Techniek van het mixen met cd speler (15-5-2003 11:05:00)

johan schreef:

en hoe zit het met de nieuwste cd spelers als de CDJ 800 bijvoorbeeld. Geeft dit nou hetzelfde gevoel als bij een platenspeler?
Je hebt geen ronddraaiende platter, dat is het voornaamste verschil. Een jog-dial geeft dus niet hetzelfde gevoel. Maar, het komt er behoorlijk dicht bij.
Topic: Techniek van het mixen met cd speler (15-5-2003 08:57:00)
music.hyperreal.org/dj/AVH/
Topic: Wat kosten jullie nou? (14-5-2003 15:26:00)
De eerste paar keer dat ik draaide was in een studentendiscotheek, kreeg ik f100,- voor een avond van 5 uur.

Wat je kan vragen hangt af van hoeveel ervaring je hebt en hoe groot de zaal is.
Om te beginnen kun je tussen de 10 en 20 euro per uur gaan zitten, afhankelijk van hoeveel man er in de zaal kunnen. Als je wat meer ervaring hebt kun je richting de €50 per uur gaan. En de echte grote jongens.......tjsa........ als ik dat toch eens kon vragen laugh :D