Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van BailaXtasis

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 51 bijdrage(n) van BailaXtasis (Pagina: 3 van 3)

Topic: lounge (1-8-2003 12:33:00)
Ik heb gisteren in Brugge rondgelopen en ben daar zo'n "goedkope winkelversie" tegengekomen en dit is zoals ik ongeveer dacht 17.99€, daarvoor heb je wel niet echt veel. Ee, ventilatortje, 2lampjes, lapje stof(in een soort vlam-vorm) plastieken bakje en staandertje. Maar ik denk dat dit zeker voldoende is voor zo'n loungekelder! Die versies die jij verkoopt Dré lijken me eerder geschikt voor grote proffesionele optredens, tijdends de "night of the proms" vorig jaar stonden er zo'n 10tal als ik me niet vergis.

Ook heb ik in die winkel zo'n speciale E24voets lamp gezien, in de lamp zat geen gloeidraad maar een soort ijzeren vlammetje (of een hartje,of "I love u" enz...) als je dit aanstak begon er rond dat vlammetje een echte vlam te flikkeren!! TOF effect!! In pretparken gebruiken ze dit soms ook in spookhuizen. Geen echte kaarsen maar je ziet het bijna niet. Misschien wel iets te flikkerend sad :(

Wat ik hier ook op m'n kamer hangen heb zijn 4spiegelbollen (20cm, 2x15cm, 10cm) die dicht bijeen hangen, de een wat hoger dan de andere en daar heb ik 2 PAR36's op gericht. Enkel de bol van 20cm draait rond en dit is zeker niet te druk, het is juist heel mooi om een uur lang naar te liggen kijken en dan in slaap te vallen!!
Topic: lounge (30-7-2003 23:28:00)
Dat papiertje is geen papiertje maar een doorzichtige doek waarop 3lampjes schijnen (2 oranje en een blauwtje) en dit effect kan je heel goedkoop krijgen hoor!! Voor 15euro heb ik dit al es zien staan, in zo'n winkel waar ze alles een beetje verkopen (blokker, C&A, kruidvat,...) Zelf maken moet ook zeker te doen zijn!! Goed idee van dat computerventilatortje!! Ik ga het mss zelf eens proberen!!

Een rookmachine... tjah, zo eentje waar de rook op de grond blijft hangen (een fogger noemt dat als ik me niet vergis) en dan wat blauwe spots op en je waant je direct in een aquarium laugh :D Een gewone rookmachine zou ik niet nemen!!! PAK DAN GEWOON WIERROOKSTOKJES!! een stuk of 5 tesamen met eventueel een ventilatortje op zodat ze vlugger opbranden en meer rook geven!! Dit hebben we bij ons op school in de kapel gedaan, zelf een viering samengestoken ook met zo'n lounge sfeer!! discobol, veel wierrook met rood en blauwe spots op (wordt tesamen toch paars) en een lazer die een rustig patroon weergeeft... Heel "loungie" razz :p
Topic: lounge (30-7-2003 00:13:00)
Die waterzuilen (bubbels) zou ik je alsins afraden!! Ik heb dit ook nog gehad op m'n kamer... zo'n spul maakt meer lawaai dan een koffie-machine!! sad :( Twas wel een vrij goedkoop model maar toch!! Al maak het pompje niets van lawaai, je hoort toch nog steeds iets alsof er iemand met z'n rietje in z'n cola zit te blazen!! razz :p Of, je zet de muziek hard genoeg!! Zet dat pruttelding dan wel ver genoeg van al je electromateriaal want water en electriciteit... GAAN NIET SAMEN!! wink ;) Wat wel tof is, is wolkjes uitsnijden uit wit papier en enkele met fluostift kleuren, geeft een tof effect met de blacklights!! of schrijf er een tekstje op: "CHILLLLLL","COOOL" ofzoiets razz :p
Topic: Leuk met een moon (23-7-2003 10:38:00)
sorry... sad :( (effe is ook niet echt nederlands hoor)

Even terug in het topic heb je zelf gezegd dat je een 100W lamp gestoken hebt in een 50W moonflower maar deze had dan wel een aangepaste voeding, toch lijkt me de behuizing er niet echt voor gemaakt om dit te doen. Als ik er dan een andere voeding insteek zou het volgens jou wel gaan?

Dank u.
Topic: Leuk met een moon (22-7-2003 23:29:00)
Hey, als je 100W in een moonflowerke steekt da gemaakt is voor 50W vliegt da dan niet binnen de kortste keren in de fik??
Indien niet "tune" ik m'n moons binnen de kortste keer razz :p laugh :D

THX
Topic: WAAROM par's als basisverlichting?!? (22-7-2003 23:23:00)
Oke, ben terug van vakantie en er is al aardig geantwoord op m'n topicje, oléé laugh :D happy :)

Goe, wa heb al geleerd? Kmag m'n effecten nie constant aanzetten, zalk d'r op letten!!
Met PARs kun je idd veel doen, maar met colorchangers nog meer maar... partjes zijn idd al meer als genoeg!!
Waar ik aan gedacht had, om dat ik nogal veel met effecten knutsel (zie topic: leuk met een moon) zou ik de Gobo eruit halen dan heb je al een gewone straal, en de straal zo fijn mogelijk stellen, dit moet ook al wat uitmaken. Je kan dan idd niet veel besturen maar dan heb je dat vervelend flitsende, draaierig effect al niet meer en toch veel licht.
Zijn er hier mensen die al te maken gehad hebben met uitgebrande effecten door te lang te laten aanstaan??? want daar benk toch ietwat bang van. zou nie willen dat de boel in de fik schiet sad :(

Ik koop alles 2de hands maar vind toch dat effecten heel wat goedkoper zijn, als ik moet kiezen voor 2 effecten of 4PARs (zonder controller of statief) ga ik toch voor het eerste maar mss is het toch beter om een beetje door te sparen.

Wat is dan het best? PAR 56 of zoiets van PAR46 op 230V?? achja, dit zalk wel vinden tss de andere topics waarschijnlijk.

Of pars steviger zijn dan changers maakt me niet uit, ik voetbal daar niet mee en ga daar voorzichtig met om!! razz :p

THX for everything!!
Topic: WAAROM par's als basisverlichting?!? (14-7-2003 10:05:00)
mja, het begint julllie aardig te lukken om me te overtuigen!! happy :)
Ik vertrek vandaag voor 10 dagen op reis en heb daar geen internet dus jullie zullen even niets van me horen!! sad :(

THX
Topic: WAAROM par's als basisverlichting?!? (12-7-2003 22:07:00)
Ja, ik weet het, ik ga hier een heel pak kwaaie reacties laten opwakkeren maar... sad :(

Ik heb geen par56 of 64 spots en ben me ook niet van plan dat te kopen!! oké, ik weet het... pars geven veel licht, vooral deze van 1000Watt maar zoveel licht heb ik niet nodig. Ik gebruik als basisverlichting (niet lachen) gobotunnels!! shocked 8O Inderdaad, 2 gobotunnels van 250Watt met een speciale spiegel op zodat ik 2 keer 3 stralen bekom die de hele ruimte vullen en dit is naar mijn zin klaar genoeg!! Doe daar nog es 2 scimitars bij van 250Watt en je zal elkaar niet meer omver lopen omdat het te donker is!! Die gobotunnels geven toch een veeel mooier effect als gewone pars? En je hebt direct 4 kleuren ipv één kleurtje per spot.
Als'k me dan toch ooit iets beters zou kopen dan die gobotunnels zouden het zeker geen par's zijn maar colorchangers of iets in die zin met DMX, dan kan je direct een mooie show maken en je hebt toch ook veel licht + een mooie gebundelde straal én zelfs strobo-effect!! Oké, dit is duurder dan par's maar toch, er zijn er hier genoeg die veel geld pompen in hun "hobby".

Kunnen jullie mij toch overtuigen om een stel par's aan te schaffen of heb ik groot gelijk?? razz :p
Topic: Midi en laptop (7-7-2003 21:30:00)
Ik heb hier een oude laptop staan 133Mhz en die heeft dat allesins, maar geen USB aansluiting (bestond nog niet) dus dat is de enige oplossing voor mij. Maar ik gebruik dat toch weinig. Een andere toffe toepassing diek mss wel meer zou gebruiken is die bij de CTK-631 van Casio, die kan je zogezegd syncen met de PC, je kan ritmes, klanken, enz... downloaden naar het geheugen in je keyboard. razz :p En er staan meer dan 100klanken op't internet en nog es zoveel ritmes dus... TOF happy :)
Topic: Midi en laptop (5-7-2003 09:36:00)
ma mannekes toch, als verkoper bij Casio weet'k hier alles van en ik zeg je, het kan goedkoper!!! razz :p Je kan je keyboard met een JOYSTICKpoort aansluiten, echt waar!! zo'n pakketje met software en kabels kost... 20€ Hier staat het dan nog es te koop ook:
www.yezzz.be/auctions/1565555.html
en in de Makro verkopen ze deze dingen ook, maar wel alleen rond kerst en sinterklaas-periode.

Wat en service razz :p Je laptop zelf moet dan wel een joystickpoort hebben maar dat kan geen probleem zijn en een geluidskaart is ook vereist, anders ga je niet echt horen wat je speelt!!

Als je keyboard natuurlijk een diskettedrive heeft kan je zo ook je liedjes bewerken héé, opnemen op diskette via keyboard en dan in de PC bewerken én zelfs op cd branden. happy :) Hopelijk ben je ier wel wat mee!! Greeetttzzzz
Topic: Leuk met een moon (4-7-2003 20:26:00)
Ik heb al bijna elk effect wel es verbouwd of omgebouwd dak in m'n handen gekregen heb laugh :D en zit constant te experimenteren... Toffe manier, die gesplepen lens maar, ik heb een simpelere manier!! Ik heb een goboflower(geeft dus een 'tunnel'gobo) en daarvoor hebk 2 spiegels bijna vertikaal met de straal die eruit komt geplaatst. Je moet maar es op m'n website kijken, dan zie je het wel!! Dit geeft dan 3gobo's die mooi alledrie naast een ronddraaien op ong. een halve meter vaneen. Die 250W is toch sterk genoeg om te splitsen hoewel de middenste (echte) straal toch nog steeds feller blijft als de 2 extra gobo's. Je kan de spiegel ook horizontaal(liggend) plaatsen, dan heb je 3 gobo's ondereen, een torentje gobo's razz :p !!

Wat heb'k nog uitgestoken? eumh, extra spiegels op een X-citer van JBsystems geplakt. Die werkt namelijk met een schijf die boven de spiegels draait met in die schijf hier en daar een gleuf, om zo'n 'strobo' effect razz :p te creeeren. plak dan wittte spiegeltjes op die draaiende schijf en je heb een gewone moonflower waarin dan ook nog es stralen tevoorschijn schieten.

Ik heb dan ook nog m'n eigen draaischijf voor een PAR36spot gemaakt en een lampje ingebouwd in m'n rookmachine omdat je niet goed ziet ofadt deze aanstaan of niet als de controller ergens verborgen ligt en dit geeft problemen als je hem vergeet uit te trekken en enkele uren daarachter trg op je kamer komt... KUCH, KUCH laugh :D sad :( wink ;)
Alleen m'n scimitars, daar blijf'k af (kheb ze wel al paar keer open gesmeten maar kom... wink ;) )

Is wel een tof onderwerp, lichteffecten TUNEN razz :p Hopelijk komen er nog reacties anders gaak zelf wel es zo ne topic opstarten.

C YA