Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Jeroenstap

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 130 bijdrage(n) van Jeroenstap (Pagina: 7 van 7)

Topic: Foto Showtec TRI LED par 64 (17-1-2010 21:04:00)
Heb deze laatst ook een keer kunnen gebruiken. Echt een grote verbetering t.o.v. de voorgangers. Mooie bundel en zelfs geel komt er mooi uit! Alleen de adressering is nog een beetje rampzalig, de 4 verschillende dmx modes maken het adresseren er niet makkelijker op.
Topic: Speakers bekleding beschadigd...?! (8-1-2010 21:13:00)
Een beetje chemische hulp wil nog wel eens van pas komen bij het verwijderen van de lijmresten. Opnieuw in de stof zetten bespaart je natuurlijk wel een hoop werk, dan hoef je die lijmresten niet superglad weg te krijgen. Daarnaast wil je onder het tapijt nogal eens een partij hout aantreffen waar je niet vrolijk van wordt. Dat wordt waarschijnlijk een hoop frezen, schuren en plamuren om een beetje een strak resultaat te krijgen. Op zwart zie je ALLES. Ik vrees dat beide opties erg veel tijd gaan vreten, dus kies of je liever stof of warnex hebt.
Topic: Showtec D-Pack 6 Digital loopt vast (5-1-2010 22:00:00)
Dan ben ik toch benieuwd of je na een aantal maanden al iets hebt gevonden. Ik heb zelf ook vaak problemen met vastlopende D-packs digital. Het lijkt mij soms dat het vastlopen afhankelijk is van de dmx-input op het moment. Meestal heb ik met reeds aangesloten dmx kring bij het inschakelen vaker vastlopers dan wanneer het dimmerpack nog niet is aangesloten. Daarnaast wil de MK II sneller vastlopen dan de MK I. Ik vrees dat er niet veel aan te doen is, behalve dan zo nu en dan die stekkers maar weer los trekken. Het blijft natuurlijk wel showtec shut up :X Maar als iemand ondertussen een oplossing heeft bedacht, hoor ik het graag!
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (5-1-2010 18:13:00)
Met oud en nieuw onze eigen FOH-hutje in elkaar getimmerd, in stijl, net als de rest van het decor allemaal oud hout en pallets. Werd daarna (netjes) afgewerkt door de decorploeg. Daarnaast stonden wij en onze apparatuur lekker veilig voor dronken mensen en de vloeistoffen die nog wel eens uit hun handen willen komen.
Helaas bleek dit houten geval gedurende het feest een grote klankkast te zijn laugh :D Hard ging het wel, maar niet erg prettig om daar 6 uur in te staan. Volgende keer toch maar een andere oplossing bedenken shut up :X
Topic: Merk - powercon Kabel (15-12-2009 19:01:00)
Zoals bij de DAP kabel staat: Kan soms geleverd worden met rechte stekker.
Als je zeker wilt zijn van een kabel die is zoals jij hem wil, kan je hem het beste zelf maken.
Topic: Dap powersplit 1.. te dun bekabeld? (9-12-2009 19:31:00)
Daar maak je toch wel een aanzienlijke rekenfout. Het principe van krachtstroom is dat de 3 fasen alledrie hun piek op 1/3, respectievelijk 2/3 en 3/3 van de periode (=0,02s) hebben. Meer dan 1 piek tegelijk trek je dus niet! Dus in dit geval ook niet meer dan 16A
Topic: Beamer aansluiten op dvd (17-11-2009 22:07:00)
Feit is wel dat je met een 75 ohm coax kabel het minst last zal hebben van storingen, mocht je hier last van kunnen krijgen. Verder is een composietlijntje helemaal niet verkeerd als je simpelweg op een TV uitzendt met een standaard PAL resolutie, op dit werk zie je nauwelijks verschil. Met RGB kan je in principe dezelfde kabels gebruiken, alleen heb je er minstens 3 nodig. Voordeel is wel dat je hiermee een beter beeld zal krijgen, vooral met en XGA(of nog meer)-beamer is dit wel aan te raden.

In ieder geval zou ik S-video niet gebruiken. Mijn ervaring is dat er veel te snel kabelbreuken ontstaan, met het spontaan overgaan naar zwart-wit tot gevolg.
Topic: Zelfbouw subwoofers. (15-11-2009 01:17:00)
Misschien moet je eerst verder kijken dan je neus lang is... De W-bin is echt niet het enige type kast. Als je per se zelf wilt bouwen, wat ik begrijp, omdat het leuk is om te zien dat je het zelf hebt gemaakt, is het wel van belang het goede type kast te gaan bouwen. Afgaan op 1 keer een setje gehoord te hebben lijkt me een beetje te veel van het goede.... Dus zoek eerst eens uit wat jij van de subs wil gaan verwachten. Denk naast vermogen en kosten aan: Frequentiebereik, gewicht, volume/afmetingen en gevoeligheid.
Dus: waar wil je de subs voor gaan gebruiken? Welke muziek, hoeveel publiek, welke zalen, binnen/buiten, makkelijk vervoeren+opslaan? Deze factoren heb je grotendeels in de hand als je goed nadenkt over je keuze wat betreft het type kast.
Van het uiteindelijke type zijn meestal verschillende modellen te vinden, die elk geschikt zijn voor een bepaalde woofer. Dus ook voor de woofers die in jouw prijsklasse vallen.
Topic: kan op iedere mixer een platenspeler aangesloten worden ? (15-10-2009 22:16:00)

jaap1 schreef:

pimmo schreef:

Je kan er vanuit gaan dat elke (dj)mixer naast een line-input (cd-speler/computer),
ook een phono-input heeft (platenspeler).

MvG
Ik ben hier 3 mixers aan het bekijken : Tapco , Mackie en Wharferdale geen van de 3 heeft een
ingang voor platenspeler.......
Dus niet zo evident denk ik.
Volgens mij is je vraag ondertussen door jezelf beantwoord? Je zegt zelf dat de mixers waar je naar kijkt geen ingang voor platenspelers hebben. Dat wordt dus een voorversterker of kijken naar een andere mixer.

De meeste DJ mixers hebben een gecombineerde line/phono input. De phono input is dus waar je op moet letten, als een mixer deze wel heeft, kan daar direct een platenspeler in. Als een mixer deze niet heeft (een PA mixer heeft deze meestal niet), heb je dus een voorversterker nodig.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (13-10-2009 23:45:00)
De opdrachtgever bepaalt de stijl, in zoverre door een DJ te kiezen die gespecialiseerd is in de door de opdrachtgever gewenste stijl.
Het is natuurlijk sterk afhankelijk van de gelegenheid of er sprake is van een specifieke muziekwens. Op een housefeest is het natuurlijk vreemd om apres ski van een DJ te gaan verwachten. Echter op een feest met gemengd publiek is de muziekkeuze best belangrijk. Wie deze keuze maakt is eigenlijk ook weer afhankelijk van de wens van de opdrachtgever. Misschien wil de opdrachtgever vasthouden aan een bepaalde muziekstijl, terwijl het publiek vraagt om andere muziek. In dit geval zal je als DJ toch de opdrachtgever zijn zin moeten geven, of hem/haar zodanig van je eigen gelijk zien te overtuigen. Anderzijds kan het ook zo zijn dat de opdrachtgever de DJ meer ruimte geeft om zelf zijn/haar keuze te maken, zolang het publiek het maar naar zijn zin heeft.
Al met al dus een uitspraak waar de meningen over verdeeld zijn, en voor elke mening eigenlijk wel iets te zeggen valt. Uiteindelijk komt het er op neer dat het handig is als DJ goede afspraken te maken met je opdrachtgever wat betreft de muziek.