Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Jeroenstap

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 130 bijdrage(n) van Jeroenstap (Pagina: 1 van 7)

Topic: Orientatie digitale mengtafel (30-10-2018 09:00:00)
Handmatig IP instellen en geen gateway en DNS invullen. Of 0.0.0.0
Bij een iPhone heb je dan meestal ook niet het wifi-tekentje in de hoek van je scherm, omdat er geen verbinding naar het grote web mogelijk is, maar je hebt wel een verbinding met je tafel. Ik heb het werkend zonder problemen.
Topic: verticale rookmachine (25-10-2017 13:43:00)
Bedoel je de Chauvet Geyser misschien? Die rook blijft echt niet hangen. Ik heb die dingen wel in rare posities zien hangen en dan was het niet geheel lekvrij maar het ging wel. Op zijn kop is dan misschien wat enthousiast. Zou ook niet weten of het effect mooi is.
Topic: Hoezen dj booth (19-6-2017 19:42:00)
Ik krijg van Muzip altijd op een gegeven moment een doos binnen met daarin de hoezen... Duurt even maar uiteindelijk komt het goed.
Topic: Geluid aansluiten vanaf mengpaneel op Iphone (23-5-2017 01:55:00)
Tja, dit is denk ik zo'n categorie waarin het platform zo nieuw is dat de gebruikers al vol aanwezig zijn en fatsoenlijke manieren om te streamen nog niet, of het is de bedoeling dat alle video verticaal staat en het cinematografisch niet helemaal klopt.
Er zijn voldoende prima werkende platforms waar je wel fatsoenlijk op kan aansluiten maar die vinden niet genoeg mensen leuk.
Je zal niet de eerste zijn die zijn smartfoon keurig op een monitor met een frostje richt en op die manier live gaat.
In diezelfde categorie: Kamertje + Reference monitor, interne mic doet de rest. Of een setje apple-oortjes kapot knippen en een xlr aan het goede draadje solderen.
Topic: Safety cable Karabijnhaak (23-5-2017 01:43:00)
Ik ben laatst nog speciaal naar de gerenommeerde staalboer geweest om zulke vervelende klemmetjes met draaisluiting te halen omdat er vanuit de Leipziger Messe specifiek gevraagd werd om dit soort klemmetjes MET WLL vermelding erop. Vergelijkbare klemmetjes, netjes zwart, ook door een niet-action geleverd leverancier (misschien wel dezelfde) zagen er net zo degelijk uit en zullen niet onder doen voor de exemplaren met bedrukking. Er stond alleen B200 op en niet WLL=200kg. En dan ging het hier om een licht frame dat continu aan degelijke haken werd opgehangen.
Schroefverbinding: Ja, duurt langer, maar in de Duitse normen kom je daar eigenlijk niet omheen. Je kan natuurlijk ook kleine shackles nemen, net zoveel werk en ook niet duurder.
Maar goed, Action spul in een kritiek onderdeel van de veiligheid in je installatie. Moet je dat willen? Als je inbussetje van de action toch net niet lekker past heb je toch even pech en kan je hooguit even niet verder met je klus. Maar laat je de veiligheid afhangen van onderdelen waar je de afkomst niet van weet? Grote kans dat 99/100 klemmen prima voldoen maar je zal maar net die ene hebben, net als die ene inbussleutel met 7 punten ipv 6 (die heb ik al 2 keer gehad. Ja ik verslijt veel inbussetjes.) Ik kan überhaupt het prijsverschil niet voor me zien want een noodschalm (zo heten die vermaledijde draaidingen volgens mij) is echt niet zo duur, en dan krijg je er wel netjes een certificaat bij.
Anyway, HS draait zich suf aan zijn safeties. Ik heb veel regelgeving gezien omtrent het ophangen van van alles. Daarbij mochten constructies worden opgehangen aan staal en haken die wij als safeties gebruiken. Maar wat er als safety zelf nodig zou zijn werd niet beschreven.
Ik zou zeggen: Houd in eerste instantie de lengte van de safety zo kort mogelijk. Hoe korter de val hoe minder kracht er op de safety komt. Een noodschalm (dus met draaikoppeling) is beter dan een karabiner, maar als de kabel zelf niet sterk genoeg is heb je daar niet veel aan. Zorg dus ook voor een nette safety, het liefst met puntkous. Ze zijn er tegenwoordig ook al met rem, in de vorm van een extra lus. Ter indicatie: er wordt een load rating van 40kg gegeven op een 4mm safety terwijl een 4mm kabel onder constante belasting een WLL van 200kg heeft. De 40kg zou ik dan niet zien als een load rating maar een maximaal te saven massa. Let op dat een WLL in principe al een factor 5 op de breeklast is. Ze gaan hier dus met nog een keer factor 5 bovenop, als je het hebt over te zekeren kilo's en niet om belasting van de kabel als het apparaat valt. Houd dan dus ook rekening met een WLL van 200kg op je koppeling. Dan red je het niet met je 50kg karabijnhaak.
Topic: Het bouwen van een case (7-5-2016 01:19:00)
Wij hebben de CLF Herculessen in case per 8, met rechts een vak voor kabels of vloerstatieven of haken. De quicklock was niet al te best, dus we gebruiken quicktriggers, bevestigd met bouten met borgmoer. Het voordeel van een case is dat een set met of zonder haken kan worden voorbereid.
Het is alleen een puist werk om die kisten te maken met alle vakverdelers en overal schuim. Ik denk dat het vooral afhangt van hoeveel je tegelijk meeneemt en in welke auto. Kisten zijn in een busje een stuk fijner dan meatracks. Als het maar om 10 lampen gaat zou ik het wel de moeite vinden om er een kist voor te maken.
Topic: Het bouwen van een case (26-12-2015 02:18:00)
Multicut. What's in a name. Geschikt voor alu en hout.
Topic: Standaard Kablering HARTING 108-pins Multistekker... (19-12-2015 01:19:00)
Volgens mij worden hier EN licht- en geluids multi door elkaar gehaald, EN de BE/NL Norm.

Voor een lichtkabel verbind je toch echt 1 met 1, en zijn alle verbindingen gemaakt met dezelfde geleider. Het enige verschil is dat op elke ader een ander nummertje staat, maar gelukkig zijn die nummers nou net ook 1 t/m 16 razz :p (of t/m19). Bij een audio multi heb je wel te maken met verschillende geleiders.

Om je pinbezetting (ampco) aan te vullen: www.stagesupplies.nl/penbeleggingen.htm Dus 37,19,1 =1 en 55,73,91 = 2. Logisch als je de tabel ziet.
Topic: Het bouwen van een case (15-12-2015 02:38:00)
Bij schuimen kom je een eind met een scherp mes. Dikke blokken ethafoam kan je goed gebruiken om bijzondere vormpjes uit te snijden. Je kan er ook in boren, zagen en frezen, dus er is van alles mee te maken. Alleen bijv. Microfoon-inlays en vergelijkbare dingen, met verschillende en ronde vormen, moet je echt met de cnc doen.
Ik probeer het altijd eerst te snijden, omdat je niet verliest op zaagsnedes en het geeft geen zaagsel. Spanen van foam blijven overal aan plakken, ook in je stofzuigerslang en je hele frees/zaag zit onder die troep. Kan ook voor de menselijke "stofzuigerslang" niet goed zijn.

Houten doosjes monteren met constructielijm (bruislijm) en een tacker. Niet te lange spijkers in 9mm hout want dan schieten ze er wel eens uit als je niet zuiver haaks inschiet. Ik heb zo een keer mijn vinger aan een kistje bevestigd :( 35mm is wel een beetje de max.
Topic: Het Turbosound TCS-612 topic (26-11-2015 02:38:00)
XO-freqs zijn bij turbo wel vaker vreemd. De TSW721 zou tot 180Hz moeten, maar dat doet het toch echt niet zo leuk meer. De 22kHz wordt verklaard doordat dat in de XTA een "geen lpf" is. Tenminste, ik zou niet weten hoe dat anders kan in de XTA's. Turbo processoren waren in die tijd allemaal XTA of BSS, met de BSS heb ik geen ervaring.
Topic: Welke (PA) versterker voor het laag. (8-11-2015 23:41:00)
Als je binnen de QSC wilt blijven: PL4.0'en gaan er voor rond die prijs wel uit her en der. Dat beukt wel door. Maakt alleen wel wat fan-geluid...
Topic: Raylight 300w peertje (15-4-2015 19:08:00)
Als het flood moet, moet je sowieso niet aan raylight beginnen, die geven juist een mooie spot. Ik heb de raylights voor het nodige dixo-werk gebruikt en ik heb zelden kapotte bulbjes gehad, ondanks de magere 75 branduren die voor een bulbje staan. Als je ze langer achtereen aan laat staan=meer warmteontwikkeling=snel stuk. I.m.o. Dus niet geschikt voor theaterdoeleinden.
Topic: Yamaha mixer (3-4-2015 20:45:00)
ik mix zo nu en dan nog met alle plezier op een oude 01V. Er zijn talloze argumenten te benoemen waarom deze tafel echt niet meer kan, maar ze zijn zeer betrouwbaar en betaalbaar. De interface is weliswaar oud, je hebt wel gewoon netjes dynamics, EQ en FX aan boord. Alle functies die duurdere tafels extra bieden heb je in de eerste plaats niet nodig om een klein bandsetje te kunnen mixen.
Topic: Truss carré (2-4-2015 22:39:00)
een distributed load heeft altijd betrekking op een bepaalde afstand, dus belasting per meter, of per 6 meter, of per 100. In ieder geval bepaald dus. Wat is die afstand in deze? 194 kg/m zou met 6 meter overspanning nog best reëel zijn imo.
Topic: American DJ ST-132 VS VMB TE-034 Wind-Up Statief (22-1-2015 00:40:00)
ruilen? shut up :X
Topic: American DJ ST-132 VS VMB TE-034 Wind-Up Statief (21-1-2015 21:32:00)
Mijn ervaring met de ST-132 is dat dat deze niet lekker loopt als hij ook maar een graadje scheef staat. Met een carré is het bijna onmogelijk om helemaal recht te liften. Ik ken in ieder geval geen vier mensen die synchroon een liftje kunnen opdraaien.

Enfin. Zoals eerder vermeld: Een carré weegt vaak meer dan je denkt. Maar juist om die reden is het wel heel fijn om niet boven je hoofd te hoeven werken. De TE-034's zijn lekker laag en dat scheelt je je rug :)
Topic: Draadloos van tablet naar mixer: hoe? (16-1-2015 13:41:00)
Voor de serieuzere WiFi routers/accespoints zou je kunnen kijken naar producten van EnGenius. Worden veel gebruikt op campings e.d. Maar dus ook uitermate geschikt voor de afstanden van 50 meter.
Topic: Welk dimmerpack? (Showtec Lightbrick 4???) (5-1-2015 20:27:00)
Als het echt compact moet heeft TTL mooie oplossingen, tot 40 kanalen in 1HE en niet diep. Maar die zijn dan direct ook weer flink aan de prijs. Als je de ruimte hebt en de tijd om de boel te checken/in orde te maken, is de optie met losse dimmerpacks zo gek nog niet.
Topic: Delay stack (23-12-2014 11:38:00)

Timo Beckman schreef:

De reden waarom dit niet gebeurd bij bv. een 100V systeem met om de 15 a 30 mt is level gerelateerd. Door inverse square law komt de 1ste speaker veel zachter aan op het punt van speaker 2 en veroorzaakt geen ellende qua frequentie respons maar als iemand bv een spreker ziet staan op 40 mt afstand (dus onax van speaker 2 van dat 100V systeem met een beetje fantasie) gaat visueel zijn aandacht naar de positie van de spreker en gehoorsmatig naar een totaal ander punt nm. daar waar speaker 2 staat.
(stel speaker 1 genereert 100dB op 1mt dan blijft er met een beetje mazzel +/-70.5dB over op het moment dat nm 2 het overpakt (op 30 mt afstand van nm 1 dus) die dus weer 100dB staat te genereren en dus geeft dit geen hoorbare kamfilter ellende (dit gebeurd wel maar door het level verschil zijn de kamfilters bijna niet hoorbaar)).
Volgens mij hebben jullie het hier over hetzelfde? shut up :X Hoe dan ook. De OP wil delayen, dus we moeten hem aan een geschikt apparaat helpen. Eigenlijk elke digitale speakerprocessor kan wel zo'n beetje delayen. De DCX zoals eerder genoemd. Je kan ook kijken naar bijv. DBX, xilica, XTA(DP200).
Topic: Het bouwen van een case (6-12-2014 04:44:00)
Bij AED is alles te koop zeggen ze toch? Je kan er eens informeren?
Voor een optie in Midden-NL kan CyberDance(Tom) je wellicht aan een plaatje helpen. Hij heeft een kleine voorraad.