Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Jeroenstap

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 130 bijdrage(n) van Jeroenstap (Pagina: 5 van 7)

Topic: Zomerhit van dit jaar??? (14-6-2010 18:52:00)
Meer dan slecht genoeg om een zomerhit te worden, want zo gaat dat altijd.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (14-6-2010 17:30:00)
Over bier gooien gesproken... Hij verontschuldigde zich nog voor het feit dat het vorige keer een hersenschudding opleverde shut up :X
Vangen!
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (13-6-2010 21:24:00)
Gister toch wel weer een aantal bloopers gezien. Bijvoorbeeld: Een roadie van Moke dacht wel even 2 gitaar cabinets en een top op wielen (±1,80 hoog)in zijn eentje de ramp af te rijden, het torentje al vasthoudend aan de bovenkant. Met het gevolg dat het hele zooitje linksaf sloeg en nog net op tijd werd tegengehouden voor het op de verkeerde manier een niveautje lager kwam. Toch lullig om te zien als je net de regiewagen uit bent en een bakkie staat te doen.
Topic: Alles op powercon: goed idee? (9-6-2010 16:31:00)
Een kabel van powercon wit naar een of meerdere female shuko's kan prima. Dat zou je toch zelf ook kunnen bedenken.
Topic: Eurovision diary (27-5-2010 22:37:00)
Tsja, vind dat diary eigenlijk het enige leuke aan het ESF. Wat een uitsloverij voor een stelletje optredens waar normaal geen hond naar zou kijken als de show eromheen niet zo goed was.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (12-5-2010 23:15:00)
Ah, zo'n verhaal kennen we. Paar weken geleden ongeveer hetzelfde verhaal gehad. Gelukkig ging de lift beneden wel open, maar dat nam niet weg dat de rest via de trap moest.
De liftmonteur zou minstens een dag op zich laten wachten, dus dan maar met de trap. (Wie verzint het, een gymzaal op de 2e verdieping angry ) Uiteindelijk met 6 man een paar VMB's naar beneden moeten tillen shut up :X
Topic: Cirkel delen Truss vervoeren (10-5-2010 21:48:00)
Oke oke, ik ben het woordje "bijna" vergeten, maar zo groot is het verschil niet. Stapelaars passen er prima tussen zoals ik zei, JeroenVDV tekende en ik ook al menig maal heb gezien op een trusskar. Ik heb nergens gezegd dat het naadloos past, alleen dat het prima werkt met stapelaars ertussen.
Topic: TAS versterker serie DAP (9-5-2010 21:41:00)
Tsja, als je gezeik met verschillende nieuwe modellen wilt hebben, moet je bij Highlite zijn. Ik heb al eens gehad dat hun eigen TD niet meer wist over welk van de 17 modellen het zou moeten gaan.
Dat jij de oude versie hebt gekregen is op zich niet gek, als er een nieuw model uit is, en het oude model wordt slecht verkocht, zal eerst dat oude model de deur uit worden gedaan. Uiteraard wel lullig, omdat jij verwacht te ontvangen wat je gekocht hebt.
Topic: Cirkel delen Truss vervoeren (9-5-2010 16:22:00)
trusskar, 2 bogen naast elkaar en daar bovenop weer 2. Kan prima omdat die bogen dezelfde ronding hebben en daardoor gewoon in elkaar vallen. Stapelaars passen er dan ook gewoon prima tussen. Je uiteinden komen dan natuurlijk wel een stukje de hoogte in, maar daar ontkom je niet aan met 90graden stukken.
Topic: Multimeter terugsturen wegens onnauwkeurig?? (8-5-2010 20:47:00)
Nog even terugkomend op het feit dat ze in de bouwmarkten niet meer te koop zijn. Bouwmarkten zijn eigenlijk ook niet meer dan dozenschuivers. En zelfs dat kunnen ze blijkbaar niet. Ik heb een tijdje gewerkt bij de Gamma, en uit ervaring weet ik dat de helft daar sowieso een dag kwijt is, en voor de rest alles het liefst gisteren nog moet zijn verkocht. Als het maar de deur uit is. Als dan een artikel door de overkoepelende organisatie wordt teruggeroepen, heeft de winkel een RvR, ofwel Recht van retour. Formuliertje invullen en opsturen die handel, dan is de winkel er weer vanaf. De reden voor het terugroepen zal de winkels ook een worst wezen, zolang het ze geen geld kost. En zeg nou eerlijk; hoeveel multimeters verkoop je nou op een dag? Dan kan je ze maar beter kwijt zijn, om gezeik van klagende klanten te voorkomen. Die uiterst minimaal betaalde winkelmedewerker propt ze zo even in een doosje.
Het is scheef, maar zo gaat het. Lang leve de speciaalzaken die nog met liefde hun producten verkopen.
Topic: Politie neemt geluidsinstallaties in beslag in Amsterdam (1-5-2010 13:51:00)
Wat ik dan niet snap is dat mensen juist meer speakers op een boot gaan zetten omdat ze weten dat je vanaf 10 meter afstand niet hoorbaar mag zijn. Je kan het er best niet mee eens zijn, maar het is je eigen domme schuld als je je niet aan de regels houdt.
Ik kan de 10 meter best begrijpen. Als iedereen een stevige set op zijn boot heeft staan, om over de herrie van andere boten heen te komen, weet je al waar het heen gaat.
Topic: Trussberekening (3-4-2010 20:50:00)
Even hoor, maar dit is toch te stompzinnig voor woorden shocked 8O Een speaker is geen statief! Speaker op speaker oke, maar een luidspreker is gewoon NIET gemaakt om een (deel van een) truss te dragen.
Dit laat je toch uit je hoofd?
Topic: Beeld - live beelden, vj (2-4-2010 20:30:00)
Wat is goedkoop? met een ruime 1000 euro koop je een edirol, misschien kan je hem ergens huren. Erg geinige dingetjes. De V-8 heeft zelfs een vga-input, dus ook zwaar handig voor plaatjes, titels, whatever. Keyen en effecten is ook allemaal mogelijk. Dit is toch eigenlijk de goedkoopste oplossing. Dit is dan natuurlijk wel allemaal met composietsignaaltjes, SD video dus. Neemt niet weg dat je er een leuke regie mee kan maken!

Als het nog goedkoper moet is er natuurlijk wat te pielen met computers, maar dat is allemaal veel onbetrouwbaarder en vooral veel omslachtiger.
Als je een opname-apparaat hebt kan je zelfs de output van de edirol opnemen, geluid erbij, op een dvd knallen en verkopen die hap, dat scheelt je weer in je kosten.
Topic: Speaker Coating (24-3-2010 19:53:00)
Als je het voor elkaar krijgt om alle tapijtlijm te verwijderen en de kastjes strak krijgt, kan je ze zo in de warnex zetten. Alleen dat is nogal een rotklus.
Er zit nog het nodige plamuurwerk aan zo'n kast, wat in de fabriek niet is gebeurd omdat er toch tapijt overheen is gegaan.
Ik denk dat je sneller klaar bent om een nieuwe kast te maken dan alle lijm te verwijderen en de hele meuk dicht te trekken. Alles kan natuurlijk, maar of het de moeite waard is, ik vraag het me af. Maar die keuze is natuurlijk aan jou.
Topic: bouwmarkt vervanger voor lijmen hardschuim (24-3-2010 17:45:00)

dj_mvandis schreef:

Een jaar later zal t kistje vast wel uitgelucht zijn! (geef je overigens wel gelijk hoor, is een rotlucht (blijft ook nog mooi hangen als je het kistje dicht doet wink ;))
Ja klopt, dat uitluchten is nu wel afgelopen, maar het plakken van het schuim is verschrikkelijk, vooral met een beetje stolp deksel waar je bijna in moet kruipen. Moet wel zeggen dat het allemaal nog net zo vast zit als toen het erop ging, een half jaar geleden, dus het is de lucht wel waard.
Topic: bouwmarkt vervanger voor lijmen hardschuim (23-3-2010 23:24:00)
Denk wel aan de neus! Geen pretje om met je kop in zo'n deksel te hangen met die bison-tix.
Topic: Wat is er met Carnaval stukgegaan en wat is de oorzaak? (algemeen) (17-3-2010 18:31:00)
Inderdaad. Van een dimmerpack door naar een krachtverdeler oid. Dan kan er al een fasedraaier in de uitgang van het dimmerpack, de kabel of de krachtverdeler zitten. Meestal zijn dit fase 2 en 3, waarbij de zwarte en grijze kabel nog wel eens omgedraaid worden. Kom ze ook nog wel eens tegen met 2 keer zwart. Als je dan te lui bent om de multimeter te pakken heb je een fasedraaier gemaakt zonder dat je het door hebt.
Topic: Musik Messe / Prolight + Sound, Frankfurt, 2010 (16-3-2010 21:23:00)
Volgens de Duitse Umweltbundesambt is de gehele regio rondom Frankfurt a.M rood. Dit betekent een actieve stickerzone. Hier moet je dus inderdaad zo'n vignet hebben. Tenzij de beurs echt gigantisch buiten het centrum ligt kom je weg zonder zo'n kreng. Stickers zijn te koop bij de ANWB. Meer informatie ook via de ANWB
Topic: Drie gewonden door omgevallen lichtstellage (16-3-2010 13:39:00)
Het is natuurlijk scheef dat je zodra een stellage nog op de grond staat, eigenlijk niet aan regels hoeft te voldoen. Er zal in ieder geval niet snel iemand langskomen die je vertelt dat je zo geen mensen je zaal binnen mag laten.
Maar zodra je iets ophangt krijg je problemen als er iets niet in orde is. Dit vind ik een goede zaak, aangezien je boven mensen bezig bent en geen enkel risico moet nemen.
Helaas zet je veel makkelijker een paar statiefjes neer, wat waarschijnlijk niet eens veiliger is, het is hooguit veiliger om te zien dat er iets boven je staat, wat je nog wel eens kan vergeten als het aan het plafond hangt.
Levensgevaarlijk dit soort dingen, zolang er geen duidelijke regels zijn voor het riggen op statieven. Misschien dat dit ongeluk ergens een lichtje doet branden...
Topic: Wat is er met Carnaval stukgegaan en wat is de oorzaak? (algemeen) (16-3-2010 13:32:00)
Met de fase-verdeling heb ik ook wel eens problemen gehad. Het vervelende is er een hoop krachtkabels in omloop zijn die eigenlijk een fasedraaier zijn. Het werkt wel allemaal, maar als je net leuk een fase-verdeling hebt uitgedacht, kan het door zo'n fasedraaier goed in de soep lopen. Het zal me niks verbazen als er met carnaval ook van dit soort kabels in omloop zijn. Het kan natuurlijk ook dat er helemaal niet wordt gelet op de faseverdeling. Is ook een beetje afhankelijk van het aggregaat natuurlijk. Een beetje aggregaat houdt het voor de veiligheid voor gezien.