Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Jeroenstap

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 130 bijdrage(n) van Jeroenstap (Pagina: 2 van 7)

Topic: RS485 over RJ45 netwerkkabel (27-10-2014 22:57:00)
Als die computer een RS-485 aansluiting heeft. Gaat niet zomaar op 232, ook daar is een adapter (dus niet alleen een andere soldering) voor nodig.
Van dat DAP kastje durf ik niet te zeggen of die ook met jouw software werkt.
Je mag gerust hier eens testen maar het is niet bepaald om de hoek. Er zijn bij jou in de buurt vast ook mensen in het bezit van zo'n setje.
Topic: RS485 over RJ45 netwerkkabel (23-10-2014 15:19:00)
Buiten alle kabelzaken om. Ik gebruik (en velen met mij) voor de XTA's (weliswaar over XLR maar dat is alleen een ander stekkertje) de KK-systems K2 ADE. Een adapter van RS232 naar RS485. De ADE versie biedt de mogelijkheid om ook met een USB-RS232 adapter te gebruiken, zonder is imo geen optie meer tegenwoordig.
Deze 2 adapters samen met het juiste verloop werken hier al jaren feilloos, ook over langere afstanden, door multikabels en weet ik het wat.
Ik weet niet wat voor jou handig werkt. Ik kan me voorstellen dat je in eerste instantie gewoon je apparaat wilt benaderen. Voor de toepassing over langere afstand kan je dus kiezen tussen RJ45 en XLR (dmx kabel).
Heel erg pasklaar is het niet meteen, en het treintje van verloopjes is enigszins fragiel. Dat moet ik toegeven. Goedkoop wil ik het ook al niet noemen, want het zooitje bij elkaar kost je al gauw €150. Als je 'm bij XTA zou bestellen mag je er nog eens €300 bovenop leggen.
Er zijn ook talloze andere oplossingen te vinden die vergelijkbaar zijn, maar dat kost je dan wel weer een hoop zoek- en testwerk.

Er bestaan ook servertjes die je in staat stellen je apparaat over ethernet te benaderen. Via een COM-emulator vindt je computer via het netwerk de processor. Kost de wereld niet. Even goed instellen en je kan vervolgens wel op allerlei manieren, ook draadloos! verbinden.
Topic: geluid/licht humor (17-9-2014 19:20:00)
Het is wel erg vermakelijk om die site eens te bekijken. En je moet het ze nageven: Helium in de mantel die altijd op dezelfde druk is als de smerige vieze geluidslekkende binnenlucht. Dan kan je gouden geleider ECHT niet meer roesten!
En wat denk je van een SP/DIF kabeltje met speciale digitale RCA plugjes voor 2700 dollar. Zodat al je bitjes in een warm badje onder begeleiding van een strijkkwartetje de kabel uit komen. Overigens heeft pioneer deze ook in de handel voor een schamele €100,- En waarom zou je ook niet. Je hoeft er maar 1 te verkopen en je lacht je 36 keer in de rondte.
Topic: Tour labels (28-4-2014 00:19:00)
Ik label kisten regelmatig met gaffa en stift. Trek je het er zo af na gebruik, dat gedoe met chemicaliën en doekjes vind ik ook niet echt wat.
Topic: Verhuur managment software (15-4-2014 16:24:00)
Voor het verhuren aan particulieren een nieuw project aanmaken en ook een nieuwe klant. Bij het invullen van de klantgegevens kan je kiezen voor bedrijf of particulier.
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (4-2-2014 14:39:00)
Daarnaast met Speakons wel zo fijn om het e.e.a. op je eigen pinbezetting te hebben. Bijv. 1+-/2+- voor losse kanaaltjes en Bi-amp setups. Ik heb zelf topjes op 2+- zitten en als je die zomaar in een Amp prikt bestaat de kans dat het niet werkt. Hangt dan wel weer een beetje van de fabrikant af.
Topic: 24 kanalen opname maken (3-2-2014 12:31:00)
Cyberdance heeft een HD24 staan wink ;)
Topic: oplichters (6-12-2013 00:15:00)
Wel een goede truc, vooral voor mics zonder digitale display shut up :X Als iemand zoiets niet zou opmerken bij de aanschaf betwijfel ik of hij/zij er überhaupt geluid uit had kunnen krijgen laugh :D
Topic: Overstap van Windows naar MAC (problemen met rekordbox & hardeschijf) (28-11-2013 11:47:00)
Waarschijnlijk is je 1TB-schijf NTFS (windows bestandssysteem) geformatteerd. Dat vindt een mac niet zo leuk. Lezen kan direct al, schrijven op de externe harde schijf vanaf de mac kan niet zomaar.
Het Mac OS bestandssysteem werkt uiteraard wel goed met de mac, of het oude FAT32. Nadeel bij die laatste is echter dat je gebonden bent aan een beperkte bestandsgrootte. Daarnaast zal je dan je hele schijf moeten formatteren.

Er zijn ook softwarematige hulpmiddelen beschikbaar die er voor zorgen dat je wel op NTFS-schijven kunt schrijven vanaf de mac. Bijvoorbeeld Paragon, Tuxera of NTFS for mac. Kost niet al te veel en scheelt een hoop gedoe.
Ik heb in het verleden wel eens problemen gehad met rechtstreekse bewerkingen (bijvoorbeeld video renderen) naar de NTFS schijf. Simpelweg bestanden overzetten is nog nooit een probleem geweest.
Topic: K&M Statieven (17-10-2013 21:01:00)
Sinds de nieuwe versies uit zijn, is het bekendste model een stap lichter (die met het automatische kliksysteem). Er is nog steeds een "zware" uitvoering beschikbaar, die tot 50kg belastbaar is. En er is wel degelijk verschil in het "wappie-wappie gehalte" merkbaar, voornamelijk in gietstukken en de verbindingen tussen poten en staander (enkel vs. dubbel).
Topic: Statievenkist (16-10-2013 21:48:00)
Voor de kleinere statieven zou je de kokers minder diep kunnen maken. Dan passen daar in ieder geval geen lange statieven in. En (mits goed opgevouwen) merk je het ook direct als je korte statief te diep wegzakt. Check dan wel dat je kokers niet zo diep zijn dat je het statief er niet meer uit krijgt zonder de kist op zijn kop te zetten...
Verder is een kleurcodering niet eens zo'n gekke. Als je 5 "specials" hebt, kan je 1 rij toewijden aan deze statieven waarbij je hoe dan ook even goed moet kijken wat je erin stopt. Ik neem aan dat je al een overzichtje in het deksel hebt hangen waar op staat welk statief waar hoort? De rondjes op het overzicht inkleuren en ook het statief een kleurtje geven. Wel even de balans zoeken tussen een rood statief en een rode stip die je net niet kan zien, maar dat lijkt me een kwestie van uitproberen...
Topic: Compacte mengtafel (22-7-2013 11:21:00)
Arme Staaf,

Er zijn nog geen 2 antwoorden op zijn vraag gegeven of er is een verhitte discussie over analoog v.s. digitaal ontstaan. Ik denk dat dat niet echt een constructieve discussie is om de keuze voor een - zoals gevraagd - analoge tafel te maken.
Er is nooit sprake geweest van enige outboard/fx/inserts.

Ik heb zelf een zed16. Vooral wat betreft constructie is het een prima tafel. Voor het geld prima, en het werkt rammend snel. Inzet is (naast losse verhuur) ook veelal dergelijke "guerilla-mix" settings, waarbij de volgende band liever al begint als de vorige nog op het podium staat.
Mocht je iets meer willen investeren, zou je wellicht naar de midas venice 160 kunnen kijken. Voor 1000 euro komen ze voorbij op marktplaats. Dan heb je kwalitatief ook wel echt een betere tafel in huis (en tov de zed een bandje EQ meer).
Topic: Luidsprekerhouder voor trussmount (1-4-2013 13:16:00)
K&M heeft diezelfde zwarte muurbeugels. Zelf 2 halfcouplers aan bevestigen en voila. www.new-line.nl/nl/luidspreker-statieven/k-m-241_30771.htm
Topic: ID3 Tag Rename voor Mac (31-3-2013 16:08:00)
Als je het bestandsbeheer van iTunes aanzet, worden ook bestandsnamen aangepast. De vraag is of je het op die manier wilt hebben, maar de mogelijkheid is er.
Topic: Digimixer: Behringer X32 (26-2-2013 00:25:00)

Tom schreef:

Phantom gevoede mic's samenvoegen is een nono.
dat is vragen om problemen.
Ik heb dat toch echt wel eens gedaan met een kist vol KM-184's op een podium vol met blazers en strijkers. (zo vol zelfs dat de leadzanger met een keukentrap het podium vanuit het publiek moest beklimmen laugh :D ). De kans op problemen neemt toe, maar als je materiaal in orde is - en dat lijkt me toch sowieso wel een vereiste als je met een dusdanig aantal inputs aan het werk gaat - moet het prima kunnen.
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (14-1-2013 12:26:00)
Remote control via Audiocore. Tot maximaal 32 processors op 1 lijn over 1 DMX-kabel.
Topic: Verzekeringen (18-12-2012 15:02:00)
Ook dichte tenten kunnen worden voorzien van een alarmsysteem. Als er geen fysieke beveiliging aanwezig is, lijkt me dat toch wel de goedkoopste oplossing.
Topic: probleem x-15 (sluiting??) (30-6-2012 21:16:00)
Het kan natuurlijk goed dat je een driver hebt opgeblazen die nu sluiting maakt. Maarr... De filters zijn niet bepaald "roadproof" te noemen. Verschillende componenten voelen zich blijkbaar fijner onderin de kast dan op de printplaat. Kan dus zomaar dat e.e.a. is losgekomen van het filter en nu sluiting aan het maken is. 15"er eruit halen en zoek naar koperen wokkels en dergelijke. 'T zijn allemaal redelijk grote onderdelen dus als er iets los zit zie je het meteen.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (5-6-2012 15:50:00)
Vergeet niet de mensen die een half uur met een podiumdeel in hun hand staan en om hulp staan te roepen. Of iets te enthousiast (tot 5 keer toe dezelfde) kistjes wegduwen die nog niet vol zijn.
Topic: Cadeaubonnen??? (23-4-2012 23:40:00)
Het cadeaubonnen verhaal heeft in mijn ogen een iets te hoog vistaprint-gehalte (samen met het "voordeel" dat uiteindelijk niet zo "voordelig" is). Uiteindelijk is goed werk het beste visitekaartje. Je (toekomstige) klant is er nota bene bij. Die heeft dus als het goed is gezien wat je in huis hebt en desnoods kan je hem mondeling vertellen wat je voor hem kan betekenen in de toekomst.