Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van DJefke

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van DJefke (Pagina: 10 van 10)

Topic: JB-system LED Pinspot <=> Showtec dimbrick (27-8-2009 13:47:00)
Zal wel aan mij liggen, maar ik vind een pinspot zo een tyische aan/uit spot. Die dingen zijn heel geschikt voor effect-verlichting, voor dingen uit te lichten zijn er de 56/64. Maar dat is mijn mening.

Dimmen lijkt mij idd een nogal slecht idee. Aangezien het hele ding maar 8W verbruikt, denk ik zelfs aan/uit schakelen met van die simpele dimmers niet echt goed gaat werken. Maar dat is uittesten denk ik. Ik heb ook zo een klein zwaailichtje van 25W dat op de ene multidim gewoon werkt en op de andere niet uit te zetten is.
Topic: Slechtste ervaring (19-8-2009 11:43:00)

DJ JB schreef:

Mensen... We zijn nu wel heel makkelijk onze westerse normen en waarden aan het meten met een totaal andere cultuur.
Het gaat hier niet over het dragen van een hoofddoek ofzo eh, het gaat hier over zinloze aggressie en de schending van de mensenrechten. Ik heb persoonlijk schijt aan zogezede normen en waarden die indruisen tegen de mensenrechten en een simpele evidentie als gelijkheid tussen man en vrouw.
We hebben met de VS met ruim 300 inwoners al genoeg mensen die andere culturen naar die van hun willen aanpassen, laten we met onze Hollandse nuchterheid hier gewoon NIET aan deelnemen?
Het is tegenwoordig blijkbaar heel populair om van de daken te roepen dat er niet mag geraakt worden aan de eigenheid, gebruiken en cultuur van bv de Islam-volkeren, maar tegelijkertijd wel een oordeel te vellen over de VS.
Verste mij niet verkeerd, ik vind al die vage acties van de VS ook niet kunnen. Maar ik kan evenmin de schending van de mensenrechten goedpraten in andere landen, simpelweg omdat we ons niet met een andere cultuur zouden te moeien hebben.
Topic: Slechtste ervaring (18-8-2009 21:31:00)
Vandaar mijn "misschien". Volgens sommige meningen is de opdrachtgever belangrijker dan het publiek.
Topic: Slechtste ervaring (18-8-2009 21:15:00)
Dat is ook mijn mening. Als je als DJ niet naar de wensen van je publiek luistert ben je misschien wel een slechte DJ, maar dat is nog geen reden om in elkaar te worden geslagen.
Topic: Denon DN-X1700 (10-8-2009 09:52:00)
Die zal dan wel al wel meer dan 20j oud zijn. Volgens mij (maar ik kan verkeer zijn) was de laatste Rodec mixer met analoge VU meters de SM300 van 1982. Maar die heeft geen matrix-inputs (gewoon 4 kanalen mic/phono/line, 1 kanaal met 3x line, en 1 DJ mic).
Dat het ding lelijk was, kan ik mij inbeelden. Ik ken maar weinig mensen die gecharmeerd zijn door het Rodec-design ;) Het ontbreken van eq-per-kanaal is ook normaal. Rodec had dit pas in 1986 op de MX18 (wat volgens Rodec ook de allereerste DJ-mixer was met eq-per-kanaal, maar geen idee of dat klopt).

Spijtig genoeg zijn de foto's en informatie over oudere apparatuur nogal wazig op de Rodec site, dus is het nogal moeilijk op te maken of er matrix-inputs op een bepaalde mixer zitten.
Topic: Denon DN-X1700 (10-8-2009 08:56:00)

Dré schreef:

Ik kan me een ca. 20 jaar oude Rodec herinneren (ding heeft me bijna vermoord, vandaar dat ik hem goed in het geheugen heb zitten) en die mixer had reeds matrix routing. Zal me niets verbazen als Matrix Routing zo oud is als de weg naar Rome...
Weet je ook nog het typenummer? Ik heb een ongezonde interesse in Rodec, en van een model met matrix-inputs had ik nog niet gehoord. Ik weet wel dat Rodec een goeie 20j geleden een aantal "vreemde" modelletjes heeft uitgebracht.
Topic: PA-markt in België (10-8-2009 08:51:00)
In Nederland worden de kaarten volgens mij ook gewoon opgestuurd. Is wel nogal een scheve situatie dat enkel Nederlanders vvk zouden kunnen kopen.
Topic: PA-markt in België (7-8-2009 17:55:00)
Leuk leuk, dat is lekker dichtbij voor mij. volgens mij heb ik die dag nog geen verplichtingen, dus ik zal er wel zijn :)
Topic: Slechtste ervaring (6-8-2009 13:25:00)
Tja, ligt volgens mij allemaal een beetje aan jezelf. Als je set te klein, huur je een setje luidsprekers en versterking bij, wat je natuurlijk netjes op voorhand an je klant doorrekent. En dat van die CD zijn gewoon afspraken die je van tevoren maakt. Dat je niet precies wist welk nummertje, dan ga je dat gewoon even vragen. Weet niemand het, dan is dat eigenlijk niet jouw probleem, de verantwoordelijke zal dan wel naar jou toekomen op het moment zelf. Naar de track gaan en op play duwen is nu ook geen erg complexe en tijdrovende onderneming.

Wat verzoekjes betreft, dat weet je natuurlijk op voorhand bij zo een bende kinderen dat het er een hele hoop gaan zijn. Die zet je dan gewoon op met de glimlach. Uiteindelijk draai je voor hen en niet voor jezelf. Kan je dat niet aan, dan neem e de opdracht niet aan, simpel.
Topic: Meisje half blind door laserstraal op Tomorrowland (6-8-2009 11:55:00)
Gebrek in opleiding, misschien. Ze moeten natuurlijk wel het bericht te weten komen dat die dingen bestaan. Aangezien de overheid ook nog altijd gewoon toelaat dat die dingen in België (en ook Nederland) gewoon verkocht op veiligsites zegt voor mij al genoeg. Als de overheid er niks van zegt, waarom zou de security-mensen hier dan plots oog voor hebben. Ik wil dat niet goedpraten, maar dat is nu eenmaal de realiteit?

Vakantiehulpjes zullen het wel niet geweest zijn. Alle security-personeel moet namelijk een vergunning hebben.
Topic: Meisje half blind door laserstraal op Tomorrowland (6-8-2009 11:18:00)
Klopt, ze kunnen de toegang weigeren, maar dus niet prive-bezit in beslag nemen. Los daarvan denk ik niet dat de meeste security-mensen op de hoogte zijn van die illegale laser-pointers. Je kan ze namelijk officieel ook helemaal niet kopen hier volgens mij. Ik zie ze enkel via markplaats en ebay opduiken.
Topic: Meisje half blind door laserstraal op Tomorrowland (6-8-2009 11:06:00)
Je mag natuurlijk helemaal geen laserpointers afnemen van bezoekers aan de inkom (maar dat mag met drank en wapens eigenlijk ook niet).

Of ID&T schuld enige schuld treft, zal een rechter moeten uitmaken, maar het lijkt mij heel sterk. Want dat zou inhouden dat ID&T zelf in de fout is gegaan, of ergens niet als een goede huisvader gehandeld heeft.
Stel geval 1: het laserbedrijf/operator heeft ergens een fout gemaakt. Als ID&T dan idd kan aantonen dat het ingehuurde bedrijf al 20 jaar een vlekkeloze reputatie heeft, treft hen geen schuld. Moest ID&T de lokale hobby bob hebben ingehuurd, is dat natuurlijk een andere zaak.
Stel geval 2: een laserpointer uit het publiek. De organisatie kan niet overal tegelijk alles in het oog houden. Of ID&T hier gedeeltelijk voor verantwoordelijk kan geacht worden, weet niemand, dat zal een rechtbank moeten uitaken.
Stel geval 3: het is helemaal niet op TL gebeurd. ID&T uiteraard 100% vrijuit.

Overigens lijtk mij het zo een slecht idee niet dat er iets van wettelijke regeling ivm lasers komt. Het is heel mooi om het wereldje dit zichzelf te laten opleggen ipv door de wet, maar dat werkt niet. De serieuze laserbedrijven leggen zichzelf dit al op, en al de rest trekt zich er lekker niets van aan. Tegenwoordig heeft elke drive-in wel een of meerdere lasers van 100 euro. Zal wel veilig genoeg werken in het begin, maar wanneer die dingen wat ouder worden (en uiteraard nooit onderhouden zijn), zal er wel hier en daar eentje stilvallen in het publiek.
Topic: Meisje half blind door laserstraal op Tomorrowland (5-8-2009 11:06:00)
Op een ander forum kwam ik een quote tegen met de officiële reactie van ID&T. Over de technische accuraatheid in deze uitleg kan waarschijnlijk zwaar gediscussieerd worden, maar de tekst hebben ze natuurlijk bedoeld voor de modale mens:
Tijdens het Festival Tomorrowland 2009 heeft de organisatie gebruikt gemaakt van een grote hoeveelheid lasers. Hiervoor heeft zij zich bediend van een gespecialiseerd bedrijf, wat al meer dan 20 jaar laser-effecten op evenementen verzorgt, niet alleen in België, maar over heel de wereld. Als referenties kunnen de wereldwijde shows van Duran Duran, Sensation, Tiësto In Concert, Jean Michel Jarre, IPL Cricket Games en talloze andere projecten, presentaties en evenementen genoemd worden waarbij nooit iets voorgevallen is.

De gebruikte apparatuur op Tomorrowland voldoet aan de Duitse richtlijnen die vele malen strenger is dan de gehanteerde normen in België. Deze krachtige lasers mogen namelijk niet stilstaand op het publiek geprojecteerd worden. Daarvoor wordt er gebruik gemaakt van een geavanceerd computergestuurd bedieningssysteem, wat er voor zorgt dat de laser altijd of uit, of in beweging is. Op deze manier is een krachtige laser op een veilige manier toe te passen in tegenstelling tot andere oplossingen zoals een gepulseerde laser, waar geen garantie voor veiligheid kan worden afgegeven.

De organisatie heeft tijdens het festival geen enkele klacht ontvangen. Daarnaast is de positionering van de onder haar verantwoordelijkheid vallende laserprojectoren, telkens op ruim voldoende afstand van het publiek gebeurd. Tenslotte is er 100% zekerheid dat er geen technische mankementen aan de apparatuur zijn geconstateerd.

Naast de aanwezige lasertoepassingen die door de organisatie beheerd werden, waren er ook andere laserbronnen aanwezig op het festival. Zoals tegenwoordig steeds vaker het geval is op voetbalmatchen, festivals en concerten, nemen bezoekers eigen laserprojectoren mee in de vorm van laserpennen. Deze zijn zelfs verkrijgbaar in een Class 4 uitvoering waarmee ze net zo krachtig zijn als de professionele lasers die de organisatie plaatst. Helaas heeft deze apparatuur géén veiligheidssystemen en gecertificeerde operatoren. Het gaat hier om een zéér geconcentreerde straal, die zich op een te korte afstand van personen kan bevinden, integenstelling tot de door de organisatie geplaatste projectoren.

Het gebruik van deze laserpennen is in België niet verboden. In andere landen wel, of enkel met een wapenvergunning. Ook al zou een organisatie op willen treden tegen de gebruikers van deze laserpennen, dan is het nog zoeken in naar een speld in een hooiberg. ID&T betreurt ten zeerste dat de betrokkenen dat zij letsel opgelopen hebben aan het gezichtsvermogen. Het lijkt ID&T echter zéér onwaarschijnlijk dat dit door een of meerdere van de door ons geplaatste systemen op Tomorrowland op 25 & 26 juli 2009 is veroorzaakt. Of dat er door toedoen van derden, al dan niet op het festivalterrein, letsel is ontstaan, kunnen wij niet beoordelen. Ook is het op dit ogenblik het tijdstip, dag en exacte area waar het voorval zich zou hebben voorgedaan niet bekend. ID&T zal deze zaak grondig bestuderen om hierop eventuele beslissingen te kunnen nemen.
Topic: Meisje half blind door laserstraal op Tomorrowland (4-8-2009 12:37:00)
Ik dacht al dat ik hier een topicje ging vinden toen ik het in de krant las. Het lijkt mij echt heel onwaarschijnlijk dat op zo een event de laser-operators niet op de veiligheid letten. En idd, die illegale laserpointers zijn een pest. Daarop mogen ze wat mij betreft ook op fouilleren. In feite zou dit moeten vallen onder verboden wapendracht.
Topic: Laptop meenemen tijdens het draaien (4-8-2009 03:26:00)
Uiteindelijk wint Linux wel door Mac en PC te vergassen in het filmpje :D
Topic: Wat voor werk doe je in de vakantie? (28-7-2009 15:15:00)
Ik denk niet dat ge te klagen hebt. 8e per uur (netto in uw geval dus), is een heel mooi bedrag voor ne 16-jarige. Zeker als ge weet dat de meeste 16-jarigen wiens ouders een eigen zaak hebben, gratis niks betaald krijgen.
Eigenlijk maakt het bedrag in feite niet eens uit. Het lijkt mij een mooie deal dat ze je gsm, muziek en apparatuur betalen. Anderszijds is het laten uitbetalen en daarmee zelf al die dingen betalen misschien ook geen slechte zaak. Zo leer je met geld om te gaan. Nuja, in theorie dan, want ik heb altijd al zakgeld gekregen, maar moest wel zelf instaan voor al mijn onkosten kwa apparatuur, muziek, gsm, uitgaan, ... (en voor grotere aankopen waarbij ik mijn spaargeld wilde aanspreken, moest ik alsnog via mijn ouders gaan). En ik kan nog steeds niet met geld omgaan laugh :D
Topic: Wat voor werk doe je in de vakantie? (28-7-2009 11:14:00)
Bij mij is het al eventjes geleden dat ik een vakantiejob deed (was af en toe van 1996 tot 2001). Maar als ik mij goed herinner had ik omgerkend telkens tussen 400 en 475e per week, belastingsvrij. Was gewoon het wettelijk minimumloon in die sector. Het was wel redelijk zwaar werk, en niet zonder gevaar (min leeftijd was 18) in een steenbakkerij.
Was elk jaar wel iets anders. Een keertje "kuisen" (is in de praktijk een aantel kruiwagels vol vochtige klei per uur). een keertje "keien breken" in de kleiput. Een keertje het baggerspoor een paar meter naar achter verleggen. Een keertje aan de lopende band stenen rechtzetten voor ze de oven ingaan.

Was elke avond wel redelijk moe, en mocht ook elke avond lekker in de douche :P
Topic: Harddisk in lichtcontroller vervangen (26-7-2009 22:31:00)
Het gaat idd een IDE (PATA) of SCSI zijn als het ene 486 is. IDE is 40 pinnetjes, SCSI is er 50. Is niet onmogelijk dat er een SCSI drive inzit, aangezien die (zeker toen) een pak bedrijfszekerder waren. Narrow SCSI SSD drives vinden gaat niet evident zijn, maar er bestaan ook memcard readers op narrow SCSI (een tijdje terug waren die nogal populair bij producers om hun oude AKAI samplers te opwaarderen).

De kans is idd reëel dat het filesysteem gewoon FAT16, en met een beetje geluk draait hij zelfs nog onder DOS (maakt de kans groter dat later ook andere onderdelen van de computer gewoon vervangen kunnen worden).

Voorts zal het een beetje uitproberen worden. Niet elk bios kan zomaar overweg met elke schijf. Te grote schijven worden soms als kleiner herkend, soms helemaal niet, soms was er een tooltje nodig. 486 is technologie van meer dan 15 jaar geleden. Toen was het ook allemaal zo plug and play niet als nu. Maar ik meen mij toch te herinneren dat ik een tooltje nodig had om mijn !GB schijf te kunnen gebruiken op mijn 486.

Het zit allemaal een beetje ver weg in mijn geheugen (mijn 486 tijd is dan ook al even geleden), maar als je nog vragen moest hebben, wil ik wel proberen te helpen. Ik was er vroeger nogal veel mee bezig.
Topic: DMX sturing (9-7-2009 18:38:00)
Een Pearl :D

Even serieus: een en ander hangt af van je budget natuurlijk. Als het iets mag kosten, maar onder de 1000e, zijn er de showdesigners van Showtec. Een paar mensen op het forum hebben hier wel ervaring mee. Er zijn natuurlijk pc-sturingen, maar daar is de hands-on dan weer miniem. Je kan ook voor een scene setter nemen voor parren, en een scancontroller voor de scans.
Topic: DMX sturing (9-7-2009 09:00:00)
Volgens mij is een standaard scene setter voldoende voor jouw eisen.