Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Timothy

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Timothy (Pagina: 1 van 10)

Topic: Led Par - ventilatorvraagje (1-3-2024 11:10:00)
Gisteren ze eens allemaal 1 voor 1 opengehaald en eens gecheckt en uitgekuist (stof van tussen de schoepen gehaald...) en hier en daar alles terug vastgezet :-)
Resultaat:
3 vd 4 deden het gewoon goed terug: je hoort wel dat er een ventilator draait, maar is niet meer storend (in het begin hoorde je die precies ratelen).
Bij een 4e toestel, kreeg ik de ene ventilator niet meer goed. Ratelde constant. Heb daar de gok gewaagd en de ene ventilator er uit gehaald. Draait nu op slechts 1 ventilator.
Gisteren 3 uur laten branden (colorchanging) en dan even gevoeld naar hitte. Geen abnormaliteiten vastgesteld. Dus voor die prijs ga ik het even zo wagen :-)
Gaan niet constant meer gebruikt worden.
Had even gecheckt. Nieuwe ventilator (zelfde type en merk) (er zitten er dus 2 in per module) kost 17 euro/stuk (Ali Express). Dus dat ga ik er niet meer in investeren :-)
Topic: Led Par - ventilatorvraagje (29-2-2024 17:50:00)
Hey iedereen,
Een technisch vraagje...

Ik heb 2e hands 4 Chinese ledpars overgekocht. Ik zie nergens een merk staan, maar de verkoper gaf aan dat het UKing Led Par 7x18W RGBWAU zijn.
Toestellen zijn look-a-likes van Showtec Compact Par of ADJ Mega Tripar. Hebben kunststof behuizing.

Toestellen werken, dus voor het geld een goede gok... Alleen...
Die hebben 2 fans in de behuizing zitten, die me iets te veel lawaai maken, om comfortabel te zijn.
Nu was ik aan het kijken om die te vervangen, tot ik zie dat bij gelijkaardige toestellen van ADJ, Showtec,... er wel ventilatieopeningen zijn, maar er geen actieve koeling achter zit.
Daarom mijn vragen:

- Kan ik bij deze toestellen die fans/ventilatortjes gewoon weghalen en passief koelen (via de ventilatiegaten dan?). Gaat dit ergens een risico vormen in de werking, of gebeurt dat bij andere type gelijkaardige Pars ook gewoon passief?

- Moet ik ergens op letten qua spanning/aansluiting als ik die fans er van tussen haal? Dus als ik de aansluitingen lossoldeer en afbindt/aftape, is dat ok? Of moet ik rekening houden met ergens serieschakelingen waarbij de ventilator een rol speelde (en dus ergens iets aan elkaar aansluiten/overbruggen of zo?)

Heb wel wat technisch inzicht, maar niet de studies electronica gedaan, vandaar dat ik het even hier wil vragen.
Alvast bedankt om mij te ondersteunen!
Topic: Zoemen dimbare ledspots in een Sunstrip oplossen (18-4-2023 07:57:00)
De zoem komt wel degelijk uit de sunstrips zelf en niet uit de LM-400.
En ja, vroeger - wanneer de PAR's 56 op de LM-400 stonden, 'zoemde' die laatste ook wel een beetje, maar dat was idd verwaarloosbaar.

In deze case zijn het wel degelijk de sunstrips (de lampen dus) die bij het dimmen zoemen (en luider dan indertijd de LM-400 zoals hierboven beschreven). Dus dat is wel minder als je ze ergens als decoratief effect wilt gaan gebruiken...
Topic: Zoemen dimbare ledspots in een Sunstrip oplossen (16-4-2023 17:17:00)

Dré schreef:

Timothy schreef:

- Showtec DIM-4
Technisch qua dimgedeelte identiek aan de LM-400.
Ok. Dat wordt het dan niet :-(
Ik ga terug naar halogeen gaan dan, vrees ik...
Topic: Zoemen dimbare ledspots in een Sunstrip oplossen (14-4-2023 22:56:00)
Ok.
Tijd om binnenkort eens intenser te testen of de ledspots warm worden of niet bij dimmen.

Nu... eerlijk... ik ben niet overtuigd dat er geen gevaar in schuilt, in de huidige opstelling.
Dus ik ben nog wat opties aan het overwegen:
- Showtec DIM-4: Zou deze de leds beter kunnen laten dimmen zonder herrie? En dan eventueel deze dimpack aansturen met bv. een Showtec Easy 16 of iets dergelijks?
- Teruggaan naar klassieke halogeen GU-10 spots (en de LM-400 dan blijven gebruiken (meer verbruik, maar wel het echte warme halogeen-gevoel wel terug).

Wat zouden jullie in deze situatie doen?
Topic: Zoemen dimbare ledspots in een Sunstrip oplossen (13-4-2023 07:50:00)
Hey Tom,
Die sunstrips worden nu even niet gebruikt tot ik een deugddoende oplossing heb :-)
Het zoemen alleen al (in een stille omgeving) verplicht mij ze niet meer aan te sluiten ;-) (Enkel rechtstreeks aan het stopcontact kan ik ze nu aansluiten).
De leds zijn wel allen dimbaar (heb ik naar gekeken bij de aankoop: Proventa® Dimbare GU10 Spots - Warm wit licht)

Maar wat doe ik nu het best verder om het op te lossen?
- Bestaat er een werkend apparaatje dat ik in de sunstrips kan bij monteren? (Maar wel eentje dat zeker werkt dan. RodiBakker gaf al een suggestie, maar was precies zelf niet overtuigd, dus ik ook nog niet :-) De kostprijs per strip, maakt dan wel dat ik zeker zou moeten zijn van zoiets dan)
- Welke sturing zouden jullie dan adviseren om deze strips dan correct te kunnen gebruiken? (Dimpack geschikt voor led in combi met een DMX-sturing? Zijn er 220/240V sturingen met dimmer die geschikt zijn voor led?

Ik ben een beetje uit het milieu uitgegaan, zodat ik zelf minder de evoluties heb opgevolgd. Als je ziet dat ik nog een LM-400 had liggen, weet je vanuit welke tijd ik nog stam :-)
Topic: Zoemen dimbare ledspots in een Sunstrip oplossen (12-4-2023 08:20:00)
Hey iedereen,
Afgelopen winter om de verveling wat tegen te gaan een projectje gestart. Ik had hier nog een oude LM-400 liggen en had het idee om oude sunstrips (dus de eerste versie van 10 spots in serie) om te bouwen naar led (GU10 maar nu parallel). (Ik ben geen opgeleid elektronica-specialist, maar wil zo af en toe wel eens iets doen met solderen en zo :-) en probeer zo al doende wat bij te leren, startend met wat simpele zaakjes)

Alles dus mooi heraangesloten, nieuwe sockets voorzien, bekabeling intern mooi gelegd, de chassis opgeschuurd en herspoten, alles voorzien van GU-10 dimbare spotjes...
De testen rechtstreeks op het lichtnet waren goed! Alles brandde mooi (aan 100% weliswaar).
Dus de volgende stap: ze aangesloten op de LM-400 en dan was er het gezoem :-(

Zelf al wat opgezocht hierover en conclusie zal waarschijnlijk zijn dat de dimmer van de LM-400 niet goed overweg zal kunnen met de ledspots. Maar gezien alle info die ik daarover terugvond, toch al wat ouder was (2011, 2014,...) wou ik even polsen hier of er oplossingen zijn voor dit issue (zoemen van de leds bij het dimmen):
- Bestaat er iets dat ik eventueel in de sunstrips kan tussenplaatsen om het gezoem van de leds tegen te gaan?
- Iets dat je bv net achter de LM-400 uitgangen kan voorzien (dus tussen de LM-400 en de schucko-kabel naar de sunstrip)
- Of dien ik te kijken naar een compleet andere sturing? En zo ja, wat is een perfect alternatief et de functies van een LM-400 voor die led-versies dan?

Alvast bedankt voor jullie technisch advies! En hopelijk met positieve resultaten, zodat ik weer wat bijleer (en werkende sunstrips heb als deco-/accentverlichting) :-)
Topic: Windscreen headset draadloze microfoon bevestigen (17-8-2022 15:50:00)

Tom schreef:

Timothy schreef:

Waarom voorzien ze dan die mousses?
Om ze schoon te houden, om windgeluid (adem) te verminderen, om plopgeluiden bij te dicht op de mond te verminderen, om aanraakgeluiden op de wang te verminderen, enz.
Zover was ik ook laugh :D
maar waarom die mousses dan voorzien als ze toch niet deftig blijven zitten wink ;)
Nu goed, met die rekkertjes erbij lukt het wel. Misschien een idee voor hen voor een product-update razz :p
Topic: Windscreen headset draadloze microfoon bevestigen (5-6-2022 00:24:00)
Het gaat hem echt over de mousse die bij de micro zelf werden bijgeleverd, dus ja...

Ik heb nu van de kids een vleeskleurig klein haarelastiekje gevonden en dat er eens opgehangen rond de mousse eens hij over de micro zit (maar is veel prutswerk om het mooi te krijgen). Heb nu ook al eens geprobeerd om een elastiekje net achter het microgedeelte rond te wikkelen zodat het daar wat dikker wordt om dan de mousse daar over te duwen in de hoop dat dat wat meer spant dan...
Maar het is allemaal wat behelpen. Wel jammer dat dit dan blijkbaar niet lukt bij zo'n micro... Waarom voorzien ze dan die mousses?
Topic: Windscreen headset draadloze microfoon bevestigen (3-6-2022 10:21:00)
Hey iedereen,

Eigenlijk een newbie-vraagje razz :p
Bij mijn draadloze mic met beltpack (Shure) onlangs een headset gekocht (Samson DE50x).
Heel fijn setje en er zitten windscreens bij. Nu weet ik dat die binnen in principe niet hoeven gebruikt te worden, maar ik merk dat - wanneer ik het mousse gedeelte over de micro schuif - dit nergens blijft vastzitten.

Als ik dan de micro op mijn (als test razz :p ) gezicht plaats (correct plaats), dan schuift de windscreen er gewoon heel snel af.
Zijn er technieken of tricks om die windscreen op de set te houden?
Topic: Pa markt 2020 in Houten op zaterdag 28 maart (12-4-2022 20:37:00)

Frank76 schreef:

Waarom ga je niet alles over SDI dan?
Convertertjes van AVMatrix of BlackMagic kosten ook de wereld niet tot fullHD.
Tja, ik heb hier thuis 2 beamers staan: 1 grote (NEC GT5000) die geen HDMI heeft, maar wel SDI dus
en anderzijds een zakelijke beamer (3600 Lumen) die idealiter op HDMI werkt.
Als ik dus ga voor de HDMI-kabel met bijpassende SDI adaptor, kan ik de grote beamer aansturen, maar kan ik indien nodig met diezelfde kabel ook eens de kleine beamer bekabelen indien nodig (hoewel daar vaak een klassieke 10m HDMI voldoende zal zijn).
Is dus een iets praktischere overweging ;-)
Topic: Pa markt 2020 in Houten op zaterdag 28 maart (12-4-2022 09:20:00)
Ik heb hier ook zo'n (set) converter (HDMI-UTP) liggen en die doet het dus niet helemaal (dus vertrouwen hierin is er niet echt).

Ik vermoed dat ik dan binnenkort voor de Procab HDMI-kabel ga gaan (in combi met de SDI-converter die er bij is gemaakt).
Een kabelrol/-haspel heb ik hier nog liggen, dus daar ging ik sowieso voor gaan voor die lengte.

Eens wat beter weer en de tuin is in orde, haal ik de beamer eens boven en begin ik er aan! (En bestel ik de kabel) :-)
Alvast bedankt!
Topic: Pa markt 2020 in Houten op zaterdag 28 maart (7-4-2022 13:28:00)

Big bang schreef:

Ik heb goede ervaringen met de hdmi over fiber kabels van oa Procab.
Doel je dan bv op de Procab CLV220A/40 (40 meter lengte)? (Procab CLV220A
Zou ik daar gewoon mee weg komen om een laptop (of andere verzender (tv-box of dvd-speler bv)) te verbinden met de beamer over die afstand? (ik moet dan wel nog op het einde gaan voor een converter van HDMI female naar DVI)
Want ik heb nu converters (met versterking ook) met UTP en dat werkt niet, dus ik twijfel wat aan het voorstel van Tom om met een versterker tussenin te gaan werken.
Zou liever 1 degelijke kabel hebben.
Heb wel gezien dat die CLV220A/40 iets boven mijn verwacht budget ligt, maar als die perfect zou zijn, wil ik er dan wel even voor doorsparen...

Alvast bedankt om mee te denken en jullie ervaring uit te wisselen!
Topic: Pa markt 2020 in Houten op zaterdag 28 maart (6-4-2022 15:17:00)

Joepurlings schreef:

Als het met HDMI wel werkt zou je de eerder genoemde fiber kabels kunnen overwegen.
Spreek je dan over de kabels die hierboven eerst werd vermeld (fiber HDMI) of ook de kabel die ik in de link meestuurde?
Ik zie daar de verwijzing naar HDMI met ethernet-kabel, maar weet dus niet of dat die 'fiber' kabels zijn, of wat die 'ethernet' meer doet aan een klassieke HDMI-kabel (die signaalverlies heeft vanaf 10 meter).
Dus ik ben een beetje aan het zoeken om onmiddellijk een juiste aankoop te kunnen doen (zeker omdat ik particulier ben en dus niet graag gok met iet of wat bedragen wink ;) )
Topic: Pa markt 2020 in Houten op zaterdag 28 maart (6-4-2022 14:44:00)

Joepurlings schreef:

Ik zou eerlijk gezegd liever een HDMI naar VGA proberen en met een (goede) VGA kabel verder gaan.
Heb zelf al vaak meegemaakt dat HDMI naar DVI niet werkt vanwege de kopieerbeveiliging (of het ontbreken van ondersteuning van de juiste versie bij oudere DVI toestellen).
Werkt het wel als je een korte HDMI kabel + DVI verloopje gebruikt? Ik zou pas na die test kijken naar HDMI kabels...
Hoe lang kan je dan bv. met een VGA gaan? Dus jij zou een kort stuk HDMI (uit laptop bv) naar VGA nemen en dan lange kabel VGA tot aan de beamer?
De werkbare lengte van de VGA vind ik dan wel al interessant :-)
En ik stel me dan de vraag hoe ik het geluid dan onder controle kan krijgen (niet meesturen met de HDMI? Of kort verloopstuk van HDMI (pc) naar VGA/Sound-output (zodat ik sound naar mengtafel kan sturen)?

Ter info: ik heb die beamer een aantal maanden geleden 2e hands op de kop getikt en heb er even een weekje in huis mee mogen spelen, maar toen vond de vrouw hem in de weg staan. Hij zit nu in de case en ik wacht even op wat beter weer om hem in de garage even op te stellen dan :-) Maar tijdens die week spelen, heb ik dus wel al wat zaken ontdekt (ook dus die niet werken). Met een kleine HDMI (3 meter) werkte hij wel. Maar met een converter voor langere afstand, kreeg ik hem niet goed (wel met kleine afstanden UPT, maar dus niet met bv 30 meter).
Vandaar dat ik nu naar de optie keek voor 1 vaste kabel zonder converter (en dus naar die HDMI aan het kijken was)
Topic: Pa markt 2020 in Houten op zaterdag 28 maart (6-4-2022 13:50:00)
Ik zie dat hier even het item van HDMI-kabels wordt aangeraakt, en daar wil ik dan even gebruik van maken razz :p

Ik zoek - niet dringend - een snelle (en liefst toch wel degelijke) oplossing om een beamer aan te sturen op wat afstand (40-50 meter max).
De beamer zelf (NEC GT-5000) heeft geen HDMI-ingang, maar dit kan ik oplossen met een HDMI tot DVI converter.
Situatie: hobby-matig en af en toe zal hij eens gebruikt worden (groot scherm in de familie bv...)

Ik hoorde al dat je met HDMI best je afstand beperkt tot een 10 meter om geen significant signaalverlies te lijden.
Nu heb ik daarom al eens geprobeerd met zo converters van UTP naar HDMI (en vice versa), maar het beeld komt steeds met storingen door. sad :(

Nu zag ik onlangs dat er toch HDMI-kabels verkocht worden die langer dan 10 meter gaan. Voorbeeld:
Nedis CVGT34620BK400 High Speed HDMI kabel met ethernet 40m

Iemand ervaring met dit type kabels? Heb je daar dan geen signaalverlies op? Werkt dit wel (en heb ik zodoende geen converters meer nodig, behalve op het einde naar DVI)?

Alvast bedankt voor wat ervaringen en suggesties te delen!
Topic: Simpele oplossing om stereo-geluid van MP3-speler of gsm naar slechts 1 actieve box te krijgen (27-1-2022 07:59:00)

Spit schreef:

Wat ik eigenlijk bedoelde: het door Dré vermelde verloopje www.new-line.nl/nl/verloopjes-audio/procab-cab736-1-5-verloopkabel-21402.htm dient toch net om van een stereo-uitgang naar een mono-ingang te gaan? Waarom daar dan nog extra weerstandjes in solderen?
Met mijn excuses voor het verlagen van het niveau van dit topic happy :)
Dat dacht ik dus in het begin van het topic ook razz :p
Maar die verloopjes zijn opgebouwd om 1 enkele uitgang te ontdubbelen naar 2 (en dus niet omgekeerd).
Als je ze dus omgekeerd aansluit (dus van je stereo uitgang - 2 stekkers - naar een mono ingang (bv. actieve speaker), krijg je dus heel raar dof geluid. Blijkbaar krijg je dan maar een deel van het signaal door.
Door op die kabeltjes dus die weerstanden te solderen, krijg je wel het juiste geluid er uit.
Dat heb ik nu toch hier begrepen wink ;) razz :p
Topic: Simpele oplossing om stereo-geluid van MP3-speler of gsm naar slechts 1 actieve box te krijgen (25-1-2022 11:06:00)
Inderdaad dat verloopje van 6.3mm naar 3.5mm is eng. Gelukkig zit het nog aan de zijde van de MP3-speler of GSM, dus heel vaak ligt het neer. Moest dat aan de speaker hangen, zou het sowieso op termijn gaan doorbuigen (of er tegenaan gelopen worden).
Nu, ik kreeg zonet het kabeltje van Dré binnen (3.5mm naar 3.5mm, maar de ene fiche dus vervangen door een XLR). Dat ziet er stevig uit ja.

Komt dus helemaal in orde!
Bedankt voor de technische uitleg hier allen!
Topic: Simpele oplossing om stereo-geluid van MP3-speler of gsm naar slechts 1 actieve box te krijgen (24-1-2022 21:07:00)
Zonet de kabel die ik eerst gekocht had, gemodificeerd volgens de instructies op dit forum. En hij werkt!
Zo werd het toch geen miskoop...

Een 6,3mm stereo-jack naar xlr male verloopkabel heb ik volgens de richtlijnen hier aangepast en nu speelt hij wel mono full signal!
Met daarvoor een adaptor van 6,3mm stereo jack female naar 3,5mm stereo jack male kan ik hem ook gebruiken zoals hierboven beschreven.
Avondje plezier gehad en fier op het resultaat (voor jullie dagelijkse kost, maar als jurist zonder technische opleiding, een kleine overwinning razz :p )

Ondertussen ook al eens naar mijn mengtafels gekeken. De Rodec heeft een switch naar mono, maar het Behringer-tafeltje niet. Dus ik voel in mijn enthousiasme een nieuw kort avondje solderen binnenkort komen! 😎
Topic: Simpele oplossing om stereo-geluid van MP3-speler of gsm naar slechts 1 actieve box te krijgen (23-1-2022 21:18:00)
We gaan het binnenkort eens proberen.
Eerst eens zoeken welk materiaal ik nog liggen heb en wat ik nog moet aanschaffen razz :p