Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Dj bram

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 5 bijdrage(n) van Dj bram (Pagina: 1 van 1)

Topic: Filterz oordoppen (2-11-2005 13:03:00)
Kan iemand mij vertellen hoe het nu als om als dj werken met die doppen. Dat het belangrijk is dat weet ik wel, hoe ze eruit zien intereseert me niet. Ik vind het alleen belangrijk dat ik het geluid van de zaal goed kan monitoren. En dat schijnt nu een probleem te zijn. Door je hp hoor je het wel goed maar het schijnt lastig te zijn om de zaal te horen. Kunnen dj's die ervaringen hebben met het draaien van doppen die ervaring met mij delen.
Topic: plaatjes blijven niet gelijk lopen.... (26-10-2005 11:03:00)

DannyK78 schreef:

Beste Bram,

1 Ik mix helemaal niet alleen maar op beatcounters. Maar dat wil nog niet zeggen dat het niet iets is om de bediscussieren in een forum.
Beste Danny,
Ik geef je gelijk dat jij met beat counters draait, daar is niets mis mee. Als ik goede cd spelers in een tent tot de beschikking heb en ik moet een snelle plaatwisseling hebben(apres -ski) dan gebruik ik die ook. Werkt gewoon net iets sneller. Maar in deze toppic vraagt een beginner om advies. En om een goede dj te worden is het belangrijk om bij de basis te beginnen en een gevoel voor platen te creeren.Iemand die begint geef ik dan mee om die beat counters links te laten liggen. Tuurlijk is de techniek van tegenwoordig wel in ons voordeel.
Topic: plaatjes blijven niet gelijk lopen.... (25-10-2005 15:20:00)
Jongens de toppic loopt nu alleen nog maar via die beat counters. Vergeet die dingen gewoon. Wil je dj zijn dan moet je gewoon het goevoel hebben en niet met die indicators werken. STOP Daarmee. Stel: "je kan alleen maar met die dingen draaien". je hebt het gevoel dat je perect draait. Krijg je een klus ergens weet ik veel waar. Hellup de cd spelers hebben geen beat indicatie. Dan heb je wel een probleem. Dj zijn heeft met muziek zijn te maken, en muziek is gevoel.
Topic: plaatjes blijven niet gelijk lopen.... (19-10-2005 12:57:00)
Hoi Joep,

Zoals hiervoor is beschreven zijn de beatcounters ind niet echt betrouwbaar.Toch zou het wel in de buurt moeten liggen. Maar om het precies goed te krijgen zal je veel moeten oefen. Gebruik hiervoor de tap methode dan ben je namelijk letterlijk bezig met de beat te volgen.(doen dj's staan niet voor niets vaak met de voeten op de grond te tikken op het ritme).(als je van de beatcounter afleest dan stelt de beat alleen maar een getalletje voor, en daar moet je van af. De beat is geen getalletje maar een gevoel. Op een gegeven moment krijg je gewoon het gevoel dat een plaat te snel of te langzaam woont. Gebruik vanaf dan de tap functie niet meer en ga uit van je gevoel. Overgens is het moment van starten van je plaat ook van essentieel belang bij het parralel lopen van twee platen. Dit kan dus ook een oorzaak zijn voor de het gestuiter dat jij hoort. Ok succes ermee en vooral blijven oefenen. Nog een kleine tip: Doe iets aan je naam. Joep en Poep klinkt tocch een beetje kinderachtig.
Topic: Overstap naar CD's (18-10-2005 16:13:00)
De bovengenoemde cd spelers zijn rack modellen. Ik zou persoonlijk voor twee enkele cd spelers gaan. Dit werkt voor thuis prettiger. Numark Axis 4 zijn goede apparaatjes om te beginnen. Een vriend van me heeft er nog twee te koop. Ongeveer half jaartje oud.