Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van JeroenVDV

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van JeroenVDV (Pagina: 5 van 10)

Topic: Het centrale fotografie topic (partypics, apparatuur, tips) (30-11-2011 21:54:00)
Kan natuurlijk ook heel gebrekkig front-licht ten opzichte van het tegenlicht zijn van de desbetreffende podia.. Als fotograaf kun je op een gegeven moment ook niet veel anders dan 'de werkelijkheid vastleggen'...
Topic: Pearl vs hog ipc (30-11-2011 21:52:00)

Sjoerdiej schreef:

Koper heeft hem gekocht bij het bekende verhuur bedrijf met het rode A 'tje.
Proberen.
Topic: Pearl vs hog ipc (29-11-2011 17:46:00)

Sjoerdiej schreef:

Als ik het goed begrijp kunnen jullie hem aanbevelen !
Zeker. Daarnaast kun je een IPC uitbreiden met (inhuur) DP8000's voor meer universes + art-net, heeft hij timecode en MIDI. De gewone Roadhog heeft officieel slechts 4 DMX-outputs en that's it. De Road Hog Full Board heeft wel al die features + art-net aan boord maar kost echt een veelvoud.

(Ben geen leiding/lid meer bij Scouting, maar kom altijd graag met het vaste clubje op de landelijke evenementen een beetje met lampjes en herrie spelen. Zijn veelal collega's uit de industrie die toevallig ook bij Scouting zaten/zitten).
Topic: Andere webshop gebruikt letterlijk tekst new-line! (29-11-2011 15:40:00)
Bax heeft op hun Forum-voorpagina dezelfde iconen voor forum- namen staan als New-line.
Topic: Pearl vs hog ipc (29-11-2011 15:32:00)
Als je fatsoenlijk op een hog kunt werken ben je in 15 minuten klaar met zo'n show.

@Sjoerd: Yep. :)

Even een samenvatting:

- Een Pearl is inderdaad een domme schuivenbak met een hoop faders en een trage processor. Wat je erin stopt komt er (waarschijnlijk) weer uit, that's it.
- Een Hog(gerelateerde) tafel is een intelligente tafel waar je op een slimme manier op kunt programmeren. Veel tijd in detail kunt leggen en met name als je correcties wilt uitvoeren of net even wat slimmere dingen dan domme Pearl-knippertjes wilt programmeren je ei op kwijt kunt. Vereist meer verdieping van de operator voordat hij er snel mee kan werken, maar typt daarna absoluut niet langzamer dan een Pearl. Resultaat KAN wel VEEL mooier en gedetailleerder zijn!

Nieuwe Avolites tafels (Tiger Touch) etc.: Hopeloos. Paar playbacks met "moeilijke" inhoud openschuiven en het duurt een halve seconde om een window te openen of sluiten. Onlogische indeling van schermen.
Topic: Wat kosten jullie nou? (21-11-2011 23:48:00)

djgys schreef:

er was een aanspreek punt en dat was die persoon die ik moest hebben en die zou mij betalen , (de contactpersoon)
Je aanspreekpunt hoeft niet de persoon te zijn die over het geld gaat, beslissings-bevoegd is en je daadwerkelijk gaat betalen! Als je met iemand van de desbetreffende club leuk bevriend bent en hij draagt je er voor om te draaien wil dat niet zeggen dat hij daadwerkelijk bevoegd is jou in te huren, een overeenkomst met je aan te gaan en je te betalen. Want ik krijg het gevoel dat je via-via er gewoon half half voor bent gevraagd zonder daadwerkelijk contact met de organiserende partij (en dan een beslissings-bevoegd persoon daarvan).
Topic: Moving Heads (14-11-2011 09:30:00)

dj-bart schreef:

De 300E lijkt in de verste verte niet op een entour.
Qua gebruik in je show? Het zijn volgens mij toch echt allebei spots/profielen..

EDIT: Zie net dat ik de verkeerde aan het vergelijken was. De 300E heeft inderdaad boel meer features. Maar, het blijft een spot tegenover een spot en dan had ik toch echt gekozen voor bijvoorbeeld 2 "beam" effecten erbij, bij voorkeur met frost mogelijkheid om ook als simpele wash te kunnen fungeren.
Topic: Moving Heads (11-11-2011 11:02:00)

Douwe schreef:

Doe maar geen moeite meer Bart, het is niet voor niets dat er bij ALLE grote en middelgrote shows.
Meerdere type MH's hangen, juist voor variatie in gobo's en kleuren.
Nee, met name voor variatie in features en totaal-effect, niet omdat ze per se een andere gobo of kleuren-set hebben.

Voorbeeld, van een gemiddelde tot grote show:
- 1 type wash, soms 2 wanneer tungsten gewenst is of wanneer deel "effect" is (250 wash) en deel functioneel voorlicht (2000 wash)
- 1 type spot, soms 2 als een deel messen nodig heeft en een deel liever iris (maar liever 1 type dat allebei heeft ;) )
- 1 type "special" (beam, big-flower/big-lite, etc.)

Maar ik vind het onbegrijpelijk dat je een paar 250 entour's (prima spots) naast vrijwel identieke spots in features, de robin 300e (ook prima spots), koopt. Koop dan een paar 250 entours en een paar 250 beams of 250 wash bijvoorbeeld .
Topic: Wat kosten jullie nou? (2-11-2011 18:59:00)
Ik zou eerst eens een paar jaar bij een (technisch) producent gaan werken, of als projectleider bij 1 van de grotere facilitaire bedrijven, dan weet je behalve wat je mag kosten ook hoe je het project moet gaan aanpakken.
Topic: Wat kosten jullie nou? (31-10-2011 13:56:00)

DjTom schreef:

Ik ben gevraagd als "manager techniek" voor een groot concert met een bekende internationale artiest.
Nu zit ik heel erg te dubben over wat ik voor dit project kan vragen.

Iemand een idee hoe dit normaal bij grote concerten gaat?
Als je niet weet wat je daarvoor kunt rekenen vraag ik me af of je ook de ervaring hebt om zo'n productie te managen? Ken jij de juiste contactpersonen bij de grote facilitaire leveranciers goed? Weet je je weg te vinden in de desbetreffende locatie? Heb je genoeg inzicht in offerte-trajecten en markt-conforme prijzen?
Topic: Moving Heads (20-10-2011 23:18:00)

dj-bart schreef:

behalve dat Martin al jarenlang marktleider is.
Dat ligt er maar net aan welke markt je bedoelt. In de drive-in show markt zijn de China merken volgens mij veel aanweziger dan Martin. In de touring-wereld zijn Martin, Robe, Vari-lite en Clay Paky allemaal flink vertegenwoordigd. In de TV-wereld ligt het er maar net aan wat de eis is, of er daadwerkelijk Martin in gaat. En dat kan ook een financiele eis zijn.
En dat we met veel succes al 6 jaar met deze spots werken, met normaal onderhoud (geen losse verhuur). Bovendien werkt het in je verkoop verhaal veel makkelijker. Mijn opdrachtgevers kennen de spots en verwachten ze. Bij onbekendere merken is dat toch anders, je moet je klant zien te overtuigen dat het nieuwe merk dat je aanbiedt minstens net zo goed of zelfs beter is. En ik zie me nou niet 2 spots meenemen tijdens meeting.
Als een "klant" Martin wel kent, maar Robe en Clay Paky niet dan wordt het tijd voor een dagje "klant bijspijkeren".
Topic: Uitlichten en geluid van (tv)kamer (19-10-2011 10:08:00)

bomdes schreef:

En idd, zo goed als alle dialoog komt uit de center. En zo goed als alles wat je écht wil horen in een film is dialoog. Reden temeer om dus een goede center te plaatsen.
Onzin, als de front-speakers goed geplaatst zijn en de ruimte een beetje in orde is. Center kun je namelijk met de meeste beetje serieuze processors uitschakelen waardoor de center-mix perfect over de frontspeakers wordt weergegeven.
Topic: Moving Heads (16-10-2011 22:41:00)
Martin heeft prima spotjes, Robe ook en Clay Paky ook. Zeker in het segment waar hier spotjes gezocht worden is het meer een budget-kwestie en persoonlijke voorkeur dan een echte technische reden om voor een van die merken te gaan. Ze hebben allemaal onderhoud nodig, dat is bij allemaal redelijk simpel te doen door een doordacht ontwerp en er komt echt wel genoeg licht uit allemaal (waarbij de Clay Paky wellicht wel wint..).
Topic: Verhuur managment software (1-10-2011 21:23:00)

Marc Ebbers schreef:

Ziet er erg netjes uit, ik blijf erbij dat de prijs voor mij sowieso nu nog te hoog zou zijn.
Ik denk ook niet (met alle respect, echt happy :) ) dat de grootte van jouw bedrijf onder de directe doelgroep valt. Een Verhuur Management Systeem loont volgens mij toch echt pas als je dagelijks een aantal klussen hebt met verschillende ritjes etc.
Ik werk momenteel met een excel sheet die ik door middel van VBA heb uitgebreid, ik moet eerlijk zeggen dat deze prima werkt voor mij!

Met VBA en een koppeling met je Mysql-database, kun je ook al erg ver komen.
Begrijpelijk, maar reken eens uit hoeveel tijd je dat maken heeft gekost / gaat kosten aan onderhoud de komende tijd?
Topic: Traktor (27-9-2011 14:15:00)

stieno schreef:

Windows 7 heeft wel mijn voorkeur wegens o.a. de snelle zoekfunctie t.o.v. xp.
Je bedoelt dat je het fijn vindt dat je PC continu op de achtergrond staat te indexeren, in plaats van een zoektocht op het moment dat JIJ het wilt uitvoert?
Topic: Zoektocht naar Lichttafel (27-9-2011 08:51:00)

lucken schreef:

"All Mac 700" 4 "Pos" ENTER RECORD 1 ENTER
Grappig genoeg wisten ze een jaar geleden daar niks over te zeggen en was het enige commentaar vanuit Chamsys dat het echt niet nodig was omdat "zeker bij een grote bewerkelijke show, het veel overzichtelijker is om timing in een sheetje aan te passen dan direct via command-line".
Dus zoals ik al zij, goede demo, kan wonderen doen.
Daar geloof ik ook zeker in. Echter een product moet je ook aanspreken; Chamsys is gewoon niet mijn ding (en ook niet dat van de meeste collega's om me heen), ik voel me niet prettig achter zo'n tafel. Hog3 en GrandMA(2) wel. Het zou kunnen helpen als er om te beginnen iemand met verstand naar de user-interface gaat kijken (een tip die ik een jaar of 4 geleden al heb gegeven, en ben niet de enige die het gevoel heeft achter een commodore64 te zitten... Zowel qua grafische kunsten, als qua indeling is het alles behalve optimaal).
Topic: Zoektocht naar Lichttafel (26-9-2011 09:56:00)

lucken schreef:

Dit zijn woorden van iemand die ChamSys niet kent of niet goed kent ! Wij hebben deze opmerking al vaker gehad, maar deze mensen namen deze woorden heel snel terug na een GOEDE demo. Deze zijn zelf nu zelf ChamSys gebruiker en willen niet meer werken met merken die hier ook genoemd zijn.
Ik spreek hier zelfs van mensen die dagelijks met loight design bezig zijn en die een show met 200 moving heads, een kleine show noemen !
Jaren terug, op de Hog2, kon ik als beginner binnen no-time wegfietsen. Op de Hog3 kon ik binnen een uur wegfietsen en een show draaien - let wel: zonder handleiding. Op de GrandMA2 heb ik praktisch gezien een uurtje zitten pielen, en vervolgens heb ik een show op Mysteryland geprogrammeerd en gedraaid met een grote hoeveelheid licht, extra console's voor Media Servers via MIDI-getriggered vanaf de GrandMA2 en laser-parameters via de GrandMA2 bediend. Dat noem ik intuitieve tafels waar men heeft nagedacht over indeling en gebruiksgemak. Ook tijdens een show doorprogrammeren terwijl je handmatig chases doortikt vereist nogal slimme indeling van zowel de frontpanel als de software. Op een Chamsys console ben ik na een halve dag pielen nog steeds niet op mijn gemak. Do I need to say more?

Ennuh, voordat het geroepen wordt: Ja, een Chamsys kun je configureren om zich te gedragen als een Avo of als een Hog. Maar als ik kies voor een Hog achtige mode en ik kan nog steeds niet "All Mac 700" "Cue 1" "Position" "Time" "4" "enter" rammen krab ik toch op m'n achterhoofd.

Hoeveelheid wapperaars maakt natuurlijk geen zak uit voor de intuitiviteit van zo'n tafel, slechts de mate van herhaling kan wat meer of minder zijn.

En: Bugs op Hog3? Natuurlijk. Bugs op GrandMA2? Absoluut. Bugs op Chamsys? Zeker weten (herinner me recentelijk een operator die vlak voor show z'n Chamsys volledig vast had en dat was echt einde verhaal. Gelukkig binnen no-time op een reserve-tafel (RoadHog) een basisshowtje getypt. Was overigens de Chamsys in 't verleden niet zo'n tafel waar externe beeldscherm aansluitingen op zaten waar alleen hetzelfde beeld op uitgestuurd werd als op de interne schermen? En moest je niet een losse PC in al je Chamsys flightcases erbij bouwen om extra schermen te kunnen aansluiten met eigen inhoud? Dat noem ik dus niet-doordacht.
Topic: Zoektocht naar Lichttafel (22-9-2011 16:37:00)

bomdes schreef:

Daar ben ik absoluut niet akkoord mee. De basisstructuur van de interface is nog steeds hetzelfde als toen ik mijn Expert heb gekocht.
Klopt, die is ook al jaren ruk. Vergelijk nou eens een Hog3 of een Grandma1 of Grandma2 met een Chamsys systeem, de plaatsing van de knoppen zowel in software als hardware, de submenu's die op allerlei verschillende plekken langs de randen van de schermen verschijnen en verdwijnen, de syntax die nagemaakt is van de Hog zonder de meest tijdsbesparende en belangrijke onderdelen dan ook even over te nemen, etcetera.
Daarnaast heb je in hetzelfde prijssegment eigenlijk enkel nog een Avolites, en dan kan je naar mijn mening ook gewoon je show besturen met een baksteen. Werkt ongeveer even fijn, is betrouwbaarder en heeft 9/10 een beter werkende tap to time.
Mag ik deze van je lenen voor op een tegeltje? Legendarisch. En nog waar ook. laugh :D
Topic: Vraagje over laser. (22-9-2011 16:09:00)

Mifex schreef:

Ah op die manier. Wellicht bedoelen ze via DMX 32 kleuren dan.

Thanx

Gr
Goeie kans ja!
Topic: Zoektocht naar Lichttafel (22-9-2011 16:08:00)

bomdes schreef:

Das dan toch je persoonlijke mening, ik kan zowel met MQ PC als onze Expert 100 heel snel werken.
Overigens is dat gezanik over de "te uitgebreidheid" van Chamsys onzin imo, niemand verplicht je om ALLE features te gebruiken van de tafel. Het enige wat ik qua gebruiksvriendelijkheid vergelijkbaar en op sommige punten beter vond was een GrandMA2, maar die ligt dan ook wel in een totaal andere prijsklasse.
De directe features zijn het probleem niet, het probleem is dat werkelijk alles wat iedereen de afgelopen jaren heeft gebruld gelijk in de software is gestopt zonder na te denken over gevolgen. Het is gewoon een bende wat betreft user interface geworden!