Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Zzzzzzzzzzzz

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 45 bijdrage(n) van Zzzzzzzzzzzz (Pagina: 1 van 3)

Topic: Subs aansturen.. Welke versterker en hoe? (4-2-2011 13:42:00)
De toppen laat ik dan inderdaad ook vanaf 160Hz beginnen (dat is ook de bedoeling toch?)

Hmm ik dacht dat de V3000 (690W) voldoende vermogen kon leveren voor de subs (350W). Richtlijn is toch ongeveer 1.5 tot 2 keer het vermogen van je speakers? Of geldt dit niet voor subs?

2x P1600 zou dan 1 voor de toppen en 1 voor de subs zijn? Of voor elke sub één P1600 gebrugd?
Het plan is nog wel om op termijn een versterker (voor de subs) bij te kopen. De V3000 zal dan gebruikt worden voor de toppen. We zaten te denken in de volgende richting:
- Crown XLS 602 (maar waarschijnlijk liever de XLS 802 aangezien die 800W levert ipv 600 van de 602)
- Crown XLS 2000 (Hier ook liever de XLS 2500 dan denk ik? 775W tegenover 650)
- Synq 2K2 (maar dat is wellicht wat overkill qua vermogen..)

Maar andere suggesties zijn ook van harte welkom. Ik ben op zoek naar een bedrijf waar we verschillende amps kunnen vergelijken.. maar het valt nog niet mee om een bedrijf te vinden die veel opties heeft in dit prijssegment..

Bedankt voor je antwoord in iedergeval weer!
Topic: Subs aansturen.. Welke versterker en hoe? (28-1-2011 13:59:00)
Het heeft even geduurd voordat ik alle hier gegeven adviezen in kon uitproberen. Nu ik dat gedaan heb een kleine update:

Ik ben uitgegaan van de instellingen zoals @rdreiers die heeft gegeven. Ik ben begonnen met het instellen van de Low- en Highpass filters. Na even uitzoeken hoe de DX26 werkt was het instellen zelf een fluitje van een cent.
Het resultaat viel me echter een beetje tegen. Met name het laag was deed erg weinig. Na het verhogen van de crossover frequentie van 80 Hz naar 160 Hz klonk het geheel een stuk beter. Bij de "recommended crossover settings" op de JBL site staat echter dat dit tussen de 80 en 100 Hz zou zijn. Heb ik gewoon geen besef van wat "goed" klinkt? Of is de optimale crossover frequentie van meer afhankelijk dan alleen de speakers? (Bijv. versterkers, ruimte e.d.)
En kan het kwaad om de crossover frequentie op 160 Hz te laten staan? Frequency response van de subs gaat tot 300 Hz..

@rdreiers:Ik in dit topic: www.new-line.nl/forum/read/?t=35331
dat het subsonic filter op de subs idealiter ergens tussen de 40 en de 45 Hz zou liggen. Dit zou ook meer overeen komen met de 55 Hz die JBL als ondergrens van de frequency response opgeeft.
Hoe ben jij bij die 38 Hz gekomen? is dit uit de tunings van JBL zelf?

Tot slot hebben we, aangezien de LEM binnenkort weer terug moet naar zijn rechtmatige eigenaar, besloten om de Behringer DCX2496 aan te schaffen.. Ben benieuwd hoe verschillend deze is in vergelijking met de LEM :)
Topic: Subs aansturen.. Welke versterker en hoe? (5-1-2011 15:53:00)
@Dré: Klinkt logisch en zal vast en zeker voordelen hebben. Maar ik vrees dat het met mijn beperkte kennis nog geen voordeel op gaat leveren.
@rdreiers: Ik heb net nogmaals op de JBL site gekeken, maar ik kan de (zeer nuttige) info die jij boven water hebt gehaald niet vinden. De High pass van 38 Hz zou ik kunnen verklaren door de frequency response uit de specsheet, maar de rest is mij een raadsel. Heb je een linkje voor me? Dan hoop ik het de volgende keer zelf te kunnen vinden.
Ik kon wel een zipje met een aantal .preset files (bijv. JRX115FR.dbx4800.preset) downloaden. De naam doet me vermoeden dat deze in processor van DBX geladen kan worden, maar daar kan ik ook niet veel mee.
Die EQ suggestie is om het schelle van de JBL's er uit te krijgen? Ga ik zeker proberen! bedankt.

De werking en het gebruik van Limiters wordt de volgende stap die ik wil gaan nemen als de basis op orde is.
Topic: Subs aansturen.. Welke versterker en hoe? (4-1-2011 19:36:00)
Okee.. ik had al wel gezocht naar de ideale crossover frequentie voor de speaker combinatie, maar nog niet kunnen vinden.
Waar zou ik dit kunnen vinden?

Het instellen van de LEM moet dan wel lukken.. (maar toch nog bedankt voor je aanbod!)
Topic: Subs aansturen.. Welke versterker en hoe? (4-1-2011 18:00:00)
@LEDesign: EQ heeft slechts 3 uitgangen: Links, Rechts en Sub. Ik hoor geen verschil bij de speakers die op Links en Rechts zitten als ik de stekker van Sub er uit haal.. Het lijkt er op dat de top uitgangen dus niet aangepast worden.. Ik kan me voorstellen dat dit dus niet ideaal is..

V.w.b. de preset van de LEM: Moet dit niet 2-weg zijn? ik hoef ten slotte alleen een signaal voor mid/hoog en laag. De preset die ik gekozen heb lijkt echter sterk op jouw preset:
1+2 = Mid/Hoog, 3+4 = Laag, 5 & 6 = Mono fullrange

Kennis op gebied van geluid is beperkt, maar heeft wel mn interesse dus hopelijk kan ik "spelenderwijs" e.e.a. uitvinden. Evt met wat hulp van het forum hier :)

@rdreiers: Wat versta je onder "tunings" van JBL? maar in iedergeval bedankt voor het aanbod :)
Topic: Subs aansturen.. Welke versterker en hoe? (2-1-2011 13:44:00)
Niet lang geleden hebben we onze geluidsset uitgebreid met twee Subs. We hebben nu het volgende qua apparatuur:
- 2x JBL JRX 115 Full range speaker
- 2x JBL JRX 118s Sub
- 1x American Audio V3001-Plus Versterker
- 1x Zelfbouw versterker. (Ongeveer 150 Watt volgend degene die hem gebouwd heeft)
- Behringer FBQ1502 Equalizer

Ik zit nu met een aantal aantal vragen, maar eerst even de situatie:

Het signaal gaat vanaf het mengpaneel naar de equalizer. De subs hebben we aangesloten op de Sub uitgang van de Equalizer. De Full range speakers zitten op de standaard uitgangen van de equalizer.
De set wordt voornamelijk gebruikt als Drive in. (muziek van cd/computer afspelen en hier en daar wat spraak)

1. Aangezien de Subs het meeste vermogen aankunnen hadden we de V3001 in eerste instantie op de Subs gezet en de zelfbouw versterker op het hoog. Hierbij viel het laag een beetje tegen. Om te testen hebben we toen de versterkers omgewisseld en met de zelfbouw versterker op het laag klonk dit een stuk beter. (Ben geen expert op gebied van geluid, maar het klonk warmer/voller/harder). Dit verbaasde ons nogal aangezien de V3001 veel meer vermogen kan leveren. We vermoeden dat dit komt doordat de zelfbouw versterker voorzien is van erg goede trafo's en flinke condensatoren. Nogmaals mijn kennis qua geluid is beperkt, dus kan dit de oorzaak zijn?
Eigenlijk willen we de zelfbouwversterker vervangen. Maar dan moet het natuurlijk wel iets toevoegen aan het geluid.
Iemand kwam met de suggestie van een Crown xls 602. Zou deze beter geschikt moeten zijn voor de subs dan de V3001?
Of zijn er (veel) betere alternatieven in ongeveer die prijsklasse?

2. Ik vraag me af het splitsen van laag en hoog door de equalizer ideaal is.. ik neem aan dat de equalizer niet "weet" of er een sub aangesloten is of niet en dus altijd het laag ook via de normale uitgangen weergeeft. Dit lijkt me niet echt de bedoeling toch?
Voor zo ver ik begrepen heb hebben we dan een crossover of processor nodig om het geluid netjes de kunnen scheiden.
Na even navragen kunnen we bij een bevriend licht-geluid bedrijf een LEM dx 26 plus lenen (en evt. kopen), dus die gaan we zeker uitproberen. Ik heb al redelijk wat rond zitten lezen over het gebruik van processors maar heb ook hierover nog wat vraagjes:
- Volgens de handleiding heeft de DX26 een preset voor "2WAY Stereo + 2 mono aux" Dit is toch de instelling die ik het makkelijkst als basis kan gebruiken? Wordt bij deze preset het hoog en laag al gescheiden? of moet dit zelf nog geregeld worden met de filters?
- De DX26 (en volgens mij ook de meeste andere processors) hebben een parametrische EQ (zowel op de in- als op de uitgangen). Hier zal ik mijn kennis nog wat bij moeten spijkeren, maar zou deze voor niet al te veeleisend gebruik voldoende moeten zijn? Of moeten we de Beheringen EQ (2x 15 bands) er nog naast houden? Het zou namelijk in de kosten schelen als we hem kunnen verkopen :)
- Zijn er verder nog dingen die ik absoluut moet weten over het gebruik van een processor? (links naar beginners info zijn ook van harte welkom!)

Dit waren de belangrijkste vragen waar ik momenteel mee zit. (sorry voor het wat lange verhaal..)
Hopelijk kunnen jullie me verder helpen in deze ingewikkelde wereld!

Edwin
Topic: html-tips voor het maken van je site (27-1-2005 11:30:00)
Met de code van reemski ben je inderdaad van alle (mij bekende) problemen af...
Topic: html-tips voor het maken van je site (26-1-2005 16:13:00)
het kapen van een sessie kan gevaarlijk zijn wanneer er binnen hetzelfde domein met bijv. een cms gewerkt wordt welke cookies gebruikt voor het login systeem.

Als je nu de beheerder (die vaak nog ingelogd is op zijn eigen website) op de een of andere manier zo gek krijgt om heb op een link te laten klikken die verwijst naar de slecht beveiligde pagina dan kun je (via een paar omweggetjes) de session id van de beheerder opslaan...

Dat is niet prettig, want dan is het (met nogmeer omweggetjes) mogelijk om deze sessie over te nemen. En dan heb je dezelfde rechten als de beheerder van de website...

Het is een methode die vrij lastig is en daardoor niet vaak gebruikt word. Je kunt er van uit gaan dat er niemand is die op deze manier een kleinere website wil kraken... Maar het is toch wel iets om rekeing mee te houden .Zeker wanneer je een loginsysteem hebt waarvan het niet gewenst is dat onbevoegde mensen met admin rechten aan de haal gaan.

Het is natuurlijk onmogelijk om er voor te zorgen dat je website niet te kraken is, maar je kunt wel proberen het risico te minimaliseren.
Topic: html-tips voor het maken van je site (25-1-2005 19:08:00)
nouja uuh goed punt :)

Ik heb het dus ff verkeerd gezegd ja...

Je kunt php code door de server laten uitvoeren en mensen ongewild(en onbewust) j@vascript code laten uitvoeren...

denk aan document.cookie en de uitvoer hiervan doorsturen naar een (php) pagina die deze opslaat...
Topic: html-tips voor het maken van je site (25-1-2005 17:36:00)

Reemski schreef:

include($_REQUEST['pagina']);
Dit is niet echt een veilige manier...

Hierdoor is het mogelijk om (php, maar ook j@vascript) code uit te voeren op de server...
Op deze manier kunnen kwaadwillenden dus jouw sessieID achterhalen en kapen...

Daarnaast is het ook mogelijk om remote files te includen... dus even een simpele sql query uitvoeren en je complete database is leeg... (of erger)...

Je kunt dus beter vantevoren een array aanmaken met daarin alle bestanden die geinclude mogen worden en de $_GET['pagina'] alleen includen wanneer deze in de eerder opgestelde array voorkomt...
Topic: kabels labelen (23-9-2004 17:16:00)
Een verhuur bedrijf hier uit de buurt gebruikt voor het kenmerken van zijn eigen kabels gewoon kleine ronde stikkertjes (doorsnede ongeveer 2 cm) met hun bedrijfslogo er op. Voor zo ver ik gezien heb blijven deze redelijk zitten.

voor het markeren van de lengtes gebruiken ze gekleurde krimpkous.

klittebandjes met een logo er op is ook een erg mooie oplossing! jammer dat je die met zo veel tegelijk moet kopen (maar is wel logisch)
Topic: Voor de liefhebbers van happy hardcore (9-7-2004 18:44:00)
ok DJ t dankje wel!
Topic: Filmpje lichtset (9-7-2004 15:02:00)
al gevonden wesley? ik ben ook wel benieuwd. Vind het wel een lache nummer!
Topic: Voor de liefhebbers van happy hardcore (9-7-2004 14:25:00)

Mr. Edie schreef:

Whaha.. vind hem wel lachen razz :p Heb hem nu nog opstaan.. laugh :D

Ook wel leuk;
users.belgacom.net/treets_reservesite/dubdub.html
Kan iemand me vertellen hoe het achtergrond liedje van deze site heet?

Alvast bedankt!
Topic: Handleidingen lichtapparatuur/lichttafels (18-3-2004 10:13:00)
Ik neem aan dat dat de handleidingen van de fabrikant zijn?

Over het algemeen zijn deze (voor beginners) minder duidelijk (vind ik). Ze bespreken alle functies en mogelijkheden terwijl je deze lang niet altijd nodig hebt.

Bij een zelfgemaakte handleiding word over het algemeen stap voor stap uitegelegd hoe je een bepaald resultaat kunt behalen.
Topic: Is illegaal downloaden stelen? (17-3-2004 15:10:00)

Dré schreef:

Zie het als volgt: Jij stopt al je energie in het bedenken van iets. Uiteraard wil je daar dan, als het even kan, wat van terugzien (in de vorm van verkopen en dus centjes). En hoppa, daar komt iemand met een Xerox die jou levenswerk jat en het voor een appel en een ei gaat verkopen.

En da's dan goed te praten??? Op welke manier?
Ik probeer het JUIST NIET goed te praten. Maar vind het raar dat Bijvoorbeeld MA hier geen probleem van maakt(of doen ze dat wel en hebben ze er inmiddels geld voor gehad oid?).

Als een artiest muziek maakt vind ik dat hij/zij ook het grootste deel van het geld wat ik voor een cd betaal moet krijgen.

en dan nog iets.
Ik onderhoud de site van een band welke in eigen beheer cd's heeft opgenomen en laten drukken. Ze verkopen deze cd's voor 3(direct bij hun) euro of 4 euro (in de cd winkel). Op deze cd's maken ze al winst. Dit is niet heel veel, en niet genoeg om de instrumenten, oefenruimte e.d. terug te verdienen, maar met optredens erbij komen ze een heel eind.

Voor zover ik begrepen heb zijn er maar weinig artisten die van de cd verkoop kunnen rondkomen. Het grootste deel van hun inkomsten bestaat uit optredens e.d. Het overgroote deel gaat naar de platenmaatschappijen. Dát vind ik een kwalijke zaak!
Topic: Is illegaal downloaden stelen? (16-3-2004 21:15:00)

Victor schreef:

Ik vind de prijzen van Mercedes ook belachelijk hoog. Geeft mij dat dan het recht er één te stelen?
nee maar het geeft je wel het recht een "namaak mercedes" (lexus oid) te kopen waardoor je een origineele mercedes, maar een kopie koopt.

laat ik het eens op een andere manier bekijken:
stel ik wil een MA lightcommander 12/2 deze kost rond de 1500 euro. Zo rijk ben ik niet en koop dus (voor 250 euro) een behringer. Ze werken het zelfde, alleen de kwaliteit van de behringer is minder. Dit is niet illegaal.

Nu weet ik niet of behringer van MA toestemming moet hebben oid. dus in hoeverre deze vergelijking eerlijk is weet ik ook niet maar goed.

ALs je het zo bekijkt is een gekopieerde cd dus ook een B merk. Alleen is de kwaliteit bijna gelijk. ze zijn echter wel iets minder luxe (geen boekje en bedrukde cd etc.)

Ik probeer kopieren niet goed te praten begrijp me goed. vond het wel een leuke invalshoek.

Het kopieeren van cd's is illegaal. Alleen daarom al moet je het niet doen! Als ik echter naar me zelf kijk ben ik sinds een paar jaar wel cd's gaan kopieeren. En als ik eerlijk ben ook redelijk wat. MAAR ik ben sindsdien niet minder cd's gaan kopen. Misschien juist wel meer.

Als ik nu een leuk liedje hoor dan downlaod ik dat bijna altijd. Omdat ik privé waarschijnlijk iets andere muziek luister dan de meesten hier is het volgende misschein niet voor iedereen mogelijk, maar goed. Ik heb dus een hoop gedownloade muziek (lang niet alles op cd gebrand). Als ik naar een cd winkel ga kijk ik voornamelijk bij de koopjes. bijna elke cd winkel heeft wel een rek met cd's voor een euro of 5 á 10. Dit zijn over het algemeen iets oudere cd's maar bij mijn muziek (rock, metal, punk, ska etc.) is dat neit zo van belang.

Ik heb dus een hoop cd's die ik voor een euro of 10 gekocht heb terwijk ik ze nu nog regelmaatig in cd winkels tegen kom voor 20 euro. Aangezien niet alle cd's in de aanbieding zijn en ik soms een cd gewoon origineel wil hebben (nouja eingenlijk alleen de artiest steunen) koop ik ook wel eens "dure" cd's maar dit gebreurt zelden.

Ik kan niet begrijpen waarom een cd normaal voor 20 eu verkocht word terwijl het ook voor de helft kan. Ik durf te wedden dan op de 10 eu cd's ook winst gemaakt wordt.

Dit is en lang verhaal zonder echt een punt te maken maar het is hoe ik er ongeveer over denk. duZ
Topic: Scans proggen: voorbeeld (16-3-2004 19:59:00)
Erg leuk al die handleidingen!

Ik heb echter een porbleempje.

Ik heb een keer met movingheads mogen werken:
4 x futurelight MH660
movitech 4.32 controller.

Na een middagje spelen was ik redelijk in staat om de MH te laten doen wat ik wilde. Echter heb ik gemerkt dat het erg lastig is om MOOIE en LEUKE chases te maken.
Ik neem aan dat er hiervoor wel een paar basisprincipes zijn. Het lijkt me dan ook leuk en handig als een ervaren iemand dit een keer in een doort tutorial wil verwerken.

Dus uitleggen en laten zien (foto's!!) hoe je een mooie chase maakt met MH's of scans.

Wie heeft intresse? (zowel in het maken als in het lezen)
Topic: Handleidingen lichtapparatuur/lichttafels (16-3-2004 19:07:00)
Als je die handleidingen in word oid maakt kan ik ze eventueel ook wel omzetten in html
Topic: Handleidingen lichtapparatuur/lichttafels (15-3-2004 13:46:00)
Begrijp ik goed dat het probleem is dat er geen host voor de site is?

Als dit het geval is kan ik wel een oplossing verzinnen.
Heb nog wel ergens een beetje webspace beschikbaar. Ik neem aan dat er geen PHP MySQL etc. nodig is, anders word het iets lastiger. (maar moet ook wel lukken)

Laat maar horen.