Home > Geluid > Koptelefoon

Sennheiser HD 25 Light

Professionele gesloten Koptelefoon

Sennheiser HD 25 Light

Artikelnummer: 11071 | 506910
GTIN/EAN: 4044155209259

 

9,2
Bekijk de 8 review(s)
Schrijf zelf een review


Koptelefoons
Sennheiser Koptelefoons

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

De Sennheiser HD 25 Light is de vervanger van de Sennheiser HD 25 SP II. Hij draagt weliswaar de naam van de HD 25 maar is eigenlijk een low budget variant met andere drivers en een ander geluid.

  • Lichtgewicht en comfortabel, ook bij langdurig gebruik
  • Hoge maximale geluidsdruk
  • 65 Ohm nominale impedantie voor brede compatibiliteit
  • Sterke, afneembare aansluitkabel
  • Neodymium magneten en lichtgewicht aluminium/koperen spreekspoelcombinatie voor snelle transient response

De verschillende Sennheiser HD 25 koptelefoons op een rij:

  • Sennheiser HD 25: Rechte kabel ca. 1,5 meter, geen extra accessoires.
  • Sennheiser HD 25 Plus: Krulsnoer en rechte kabel van ca. 1.5 meter.
  • Sennheiser HD 25 Light: Budgetvariant, niet vergelijkbaar met de andere HD 25 hoofdtelefoons.
Voor onderdelen, zie hier.
Vind vergelijkbare en/of gerelateerde producten.
Categorie: Koptelefoons

Subcategorie: Gesloten

8 reviews (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 9,2

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

Al vele jaren een prima on-the-road koptelefoon
Door: <anoniem>

Ik weet niet eens hoe lang ik deze koptelefoon al heb. Een jaar of 7 a 8.

Een erg simpel dingetje zo op het oog. En natuurlijk niet zo cool als bijvoorbeeld de MDR-V700, waar met koeieletters "SONY" op de beugel staat, maar deze blijft WEL heel. Ik frot mijn Sennheiser al jaren lomp in cd-koffers en leen hem uit aan mensen die er zo mogelijk nog lomper mee omgaan...hij overleeft. De oersimpele constructie met dat rare smalle plastic beugeltje deugt.

Juist die plastic beugel en soepel bewegende cups maken dat de koptelefoon erg lekker op mijn hoofd zit. Hij knijpt niet hard, en dat is erg prettig wanneer je zoals ik een stel flaporen hebt met daarin ook nog een hele rits oorbellen.

Pakweg 1,5 jaar terug heb ik er een aangeschaft voor een disco waar iedere week iemand anders staat te draaien die hem na afloop met een "ik heb hem toch niet uit eigen zak betaald"-houding in een koffer propt en ook deze is nog altijd heel.

Nadeel: het snoer zit vrij snel in een permanente krul zit omdat de schelpen vrij kunnen ronddraaien. Bij mijn eigen koptelefoon trek ik regelmatig de stekkers uit de schelpen en ontkrul ik het snoer, maar ik zie in die discotheek dat de dj's dit niet doen en dan het snoer wat kronkels geeft die ik er niet meer uitkrijg en die uiteindelijk wel tot draadbreuk zullen gaan leiden.
[EDIT]
De koptelefoon is nu 2 jaar oud: draadbreuk, te wijten aan de vrij draaiende cups in combinatie met hufterig gebruik, dat wel.

Het geluid: prima. Ik lees hierboven dat hij niet hard zou kunnen, daar heb ik nog nooit last van gehad. Ik sta heel vaak in de herrie, maar met twee schelpen op mijn oren heb ik helemaal nergens last meer van. Equaliser op de mixer aanpassen om alles goed van elkaar te onderscheiden, zoals bij sommige koptelefoons noodzakelijk is, is bij deze koptelefoon nooit nodig. Het geluid is mooi vol, en het laag prima waardoor je er goed mee kunt beatmixen.

Nogmaals: zo op een plaatje en zelfs in het echt zou je kunnen denken: "wat is dit voor een vaag ding?" Die reactie kreeg ik ook van een dj in die disco waar ik hem voor heb aangeschaft. THINK AGAIN!

[EDIT]
Oké, ik heb nu een paar keer met de "het oog wil ook wat"-SONY MDR-V700 gedraaid en snap wat mensen bedoelen die zeggen dat de Sennheiser niet hard zou kunnen. Die Sony gaat schandalig hard. De Sennheiser kan, onder een beetje normale dj-omstandigheden, echt hard zat. Ja, de Sony gaat harder en klinkt beter, maar die kost zowat het dubbele, net als de "grote broer van de HD 25-SP, de Sennheiser HD-25.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +3)

 

Prima
Door: <anoniem>

Ik moest laatste op de Zwarte Cross een band mixen vanaf de zijkant van het podium,

nou je raad het al...een berg lawaai.

Iemand van Purple zei me zijn koptelefoon eens te proberen, deze sennheiser dus.
Dus ik heb daarmee eens gewerkt, heerlijk dingetje. Hij kan inderdaad niet gigantisch hard, maar hard genoeg zodat je je trommelvliezen niet beschadigd.

Ik zit er sterk aan te denken om er ook zo'n 1 aan te schaffen voor mezelf.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

Perfect
Door: <anoniem>

Heb hem vandaag dan eindelijk binnen gekregen, mijn eigen Sennheiser!

Ten eerste wil ik New-Line bedanken voor de perfecte service.

Over de hoofdtelefoon zelf.

- Hij sluit goed af
- Zit lekker
- Gaat egt hard genoeg
- Is stevig

Ik vind hem gewoon perfect!

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

Zeer goed
Door: <anoniem>

Simpelweg een zeer goede hoofdtelefoon. Hij sluit prima af, de geluidskwaliteit is top en hij weegt bijna niks. Het geluid gaat wel niet superhard, maar doordat het omgevingsgeluid goed wordt gedempt is dat ook niet echt nodig en dat komt je trommelvliezen ook ten goede :-)
Om dit echt goed te testen zou je eigenlijk in een discotheek moeten gaan staan. Toch krijgt de koptelefoon 5 sterren van mij.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

heerlijk
Door: <anoniem>

YES, eindelijk heb ik dan mijn eigen sennheiser, ik heb hem al tamelijk veel gebruikt op feesten maar ik moest dit ding gewoon hebben voor thuis.

hier de steekwoorden,

Klein, licht, niet te slopen, sennheiser kwaliteit, ongekende omgevingsafsluiting.

dit is echt mijn ideaaltje, voor vragen mag je altijd mailen,
wederom, andré bedankt voor de geweldige service.

Groetjes,
Raymond

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

4,5
Door: <anoniem>

Ik vind het qua geluid een top ding ik heb hem bij een musical op mijn hoofd gekregen voor monitoring maar ik vind het bijzonder irritant dat er geen stop aan het einde van de beugel zit en dat de oorschelpen er zo af kunnen vallen. Voor te dj'en gebuik ik zelf een Technics rp dj 1210 ik raad je aan voor die paar euros meer koop die hij is steviger en het geluid is toch wel beter bij veel bas en bij hoog volume

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

Geluidskwaliteit is top, bedrading minder
Door: <anoniem>

Een koptelefoon met een prachtig geluid, kan niet anders zeggen. Behuizing is simpel maar licht en effectief. Helaas moet ik wel zeggen dat het draad erg kan gaan krullen en het toch breekbaar is gebleken. Daarmee bedoel ik dat de connecties kunnen gaan loszitten, wat betekent dat als je hem erg veel en intensief gebruikt (zoals ik als thuisknutselaar met gevoelige buren...) hij kan gaan haperen.

Verder een puik ding voor zijn prijs, en ik heb er nog altijd veel plezier van.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

Schitterende koptelefoon voor zijn prijs!
Door: <anoniem>

Op het eerste zicht zeg je over deze koptelefoon: wat een nietig prulleding!
FOUT! Hij zit inderdaad enorm simpel in elkaar... Dit heeft echter niks dan voordelen. Er zijn geen scharniertjes die kunnen breken, de schelpen zijn simpelweg op de houder geschoven. Ze kunnen daardoor vrij ronddraaien. Kabel opgedraaid door teveel wentelingen te maken? gewoon de schelp er even afhalen, er terug op en klaar.
De kleine schelpjes sluiten goed het omgevingsgeluid af.
De geluidskwaliteit is heel mooi. Hij kan niet zo luid als een MDR V-700, maar als instapmodel is het zeker en vast een aanrader.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties