Forum > Off-Zone

Paint & Stuff!!!

(31 reacties. Pagina 4 van 4)
Moderator(s): Dré
WendyoppeStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 6-5-2003
Laatste: 6-5-2003
Berichten: 1
6-5-2003 23:52
Is er nog een mogenlijkheid om een afbeelding gecreeerd in psp te openen in illustrator en zodanig ook de kwaliteit van illustrator te krijgen (dus zonder blokjes printen)...

Thanks!
Wendy
StamplaafStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 23-11-2002
Laatste: 13-1-2008
Berichten: 70
7-5-2003 11:44
helaas, dit is niet mogelijk op een snelle manier.

illustrator werkt met vectorafbeeldingen, en paint shop pro (of iig de formaten die dit programma ondersteunt) doet dit niet.

een vectorafbeelding kun je als volgt zien:

ik maak een cirkel, met een diameter van 20 pixels, diameter * pi is omtrek, dus omtrek is afgerond 69 pixels.

sla je dit op als bitmap, en vergroot je dit in PSP (naar bijvoorbeeld diameter 40 pixels), dan pakt hij die 69 pixels, vergroot ze, en voila! we hebben een heel blokkerige cirkel.

heb je de cirkel in illustrator gemaakt, dan 'weet' illustrator dat dit een cirkel is.. vergroot je deze cirkel naar een diameter van 40 pixels, dan doet illustrator weer diameter * pi, en krijg je een omtrek van afgerond 126 pixels. geehn blokjes meer.

een vectorafbeelding is dus gewoon een afbeelding met objecten waarvan de eigenschappen bekend zijn, en dus vergroot en verkleind kunnen worden zonder kwaliteitsverlies.

tip voor de drive-inners:

als je een logo maakt, doe dit dan in een programma dat vectorafbeeldingen ondersteunt.. je kan je logo dan zonder kwaliteitsverlies in alle mogelijke formaten opslaan.. dus voor je backdrop op 4 bij 4 meter, en voor je factuurpapier op 4 bij 4 centimeter. zelfde kwaliteit, geen pixelmeuk meer, en drukkers kunnen probleemloos met je plaatje overweg (mits gemaakt in de standaardprogramma's als photoshop, illustrator enz.)

Terug naar forum Reageer (zonder quote)