Forum > Algemeen Forum

Gezocht: Sparring partner # DTV

(211 reacties. Pagina 8 van 22)
Moderator(s): Dré
VascoStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 16-4-2012
Laatste: 10-12-2021
Berichten: 241
11-10-2013 10:49
Ik lees regelmatig "kwaliteit leveren", dat doet natuurlijk iedereen sneaky :V.

Een collega van mij moeten we regelmatig achter een mengtafel wegtrekken (lunch-, dinertijd) omdat hij toch echt nog even dat ene puntje onder een uitroepteken wil zetten. Echter na dat puntje vind hij ook nog een i waar een punt op moet en daarna een ij waar er twee op moeten, etc.

Je kunt heel lang doorgaan op dingen die vaak voor het gehele concept niet meer rendabel zijn en enkel geld kosten. In het begin lieten wij hem nog wel gaan maar hij gaat hierdoor gewoon over budgetten heen. Als het echt terecht is voor een klus natuurlijk doorgaan en oplossen/uitvoeren maar je moet ook weten waar kwaliteit leveren ophoud en muggenziften begint. Gedreven zijn in je vak is goed maar je moet ook weten waar je stopt omdat de klant hier niet meer voor (wil) beta(a)l(en)t.

Heb jij zelf bijvoorbeeld een goed beeld van offerte-uren en werkelijk gemaakte uren en lopen die niet teveel uit elkaar. Zo kun je ook kijken naar alle andere opbrengsten.

Verder vind ik het juist heel dapper dat iemand gewoon uitkomt voor zijn situatie en het durft bloot te leggen op een openbaar forum als deze.
Van alles wat ik heb verloren, mis ik mijn geheugen nog het meest.
YourLiVeStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 19-5-2004
Laatste: 27-10-2021
Berichten: 1849
11-10-2013 11:58

Watt-Xtra schreef:

Wanneer je echter wel volledig afhankelijk bent van je bedrijf, dan wordt je wel geconfronteerd met dergelijke zaken, en dito bijkomende kosten! En geloof mij die zijn niet mis.. Ben je jong dan denk je daar nog niet direct aan, wat later gaan de zaken wel meespelen, en zul je ook aan je gezondheid en je oude dag moeten denken.

Ik ben wel volledig afhankelijk van Watt-Xtra. inmiddels een 3tal deelbedrijfjes onder dezelfde naam. Ik mag echter wel van geluk spreken, dat het mij wel heel aardig lukt op het moment.
Er meteen bij zeggende; Watt-Xtra is sinds dit jaar niet alleen maar meer Licht en Geluid. Ik zou kunnen leven van alleen de Licht en geluid tak, maar de kers wordt op het moment verdient met de andere takken. happy :)
Ik leef ook volledig van mijn bedrijf, en dan met name van het verzorgen van drive-in-shows. Op zich kan ik daar prima van leven, ware het niet dat ik ook nog een eigen bedrijfspand heb (en de daarbij behorende hypotheek natuurlijk), nog enkele andere leningen, een bus en dan nog al mijn privekosten.

Dit zorgt er dus voor dat ik iedere maand enorm hoge vaste kosten heb. Toen ik dat pand in 2008 kocht leek me dat een prima plan; het levert een mooie aftrekpost voor de belasting op, het is een mooie investering voor mijn oude dag (ik los de hypotheek ook 100% af), ik kan mijn klanten in een mooi professioneel kantoor ontvangen en ik kan alle zooi er mooi opslaan.

Die punten zijn nu natuurlijk nog steeds van toepassing maar ik ging er destijds echter ook van uit dat ik dat pand snel weer kwijt zou zijn als dat nodig was, met een mooie winst want destijds stegen panden nog in waarde. De huidige situatie is echter dat je zo'n pand niet kwijt raakt; ik zit in een verzamelgebouw met 18 van dit soort pandjes en daarvan staan er 3 al heel lang te huur of te koop.

Dat zorgt er dus voor dat er iedere maand een hoop geld vast zit in dat soort dingen en in een tijd waarin de omzetten onder druk staan is dat soms erg lastig... maar goed, ik kan nog steeds fulltime ondernemen dus ik mag niet klagen wink ;)
Meld je aan voor een gratis vermelding op geluid-en-licht.com
Watt-XtraStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 16-5-2006
Laatste: 8-11-2021
Berichten: 1182
11-10-2013 17:07
Marcel, jij hebt toen dertijd de keuze gemaakt, dat is ook een stukje ondernemen!

Ik heb ook behoorlijke lasten, zowel zakelijk als ook prive. Dat zijn keuzes die je maakt! Daar moet je flink over nadenken alsvorens je beslissingen neemt! Maar iedereen moet elke dag weer keuzes maken!

Soms is het een stukje gokken, risico nemen en ONDERNEMEN!
Daarnaast prioriteiten stellen, overwegen, nadenken en opnieuw keuzes maken.

De ene keer pakt het heel goed uit, de andere keer kost het je wat!

Alsvorens je jezelf in de schulden steekt voor allerlei leningen, moet je bij jezelf heel goed te raden gaan of het A verstandig is, B kan ik het betalen, ook als het minder gaat? C Kan ik zonder de leningen mijn bedrijf niet verder uitbouwen, dan wel voortzetten op de manier zoals je wilt. D is het rendabel? Dus de bewuste lening moet je op termijn geld opleveren.. niet alleen kunnen laten werken.

Ik heb vandaag met Frank gebeld.. Het een en ander eens nader toegelicht, zowel van zijn kant als ook van mijn kant!
Laten we de discussie open houden, elkaar niet toeblaffen. Er staan een heel aantal aardige tips tussen, waar we allemaal wat mee kunnen!
Ik zie geen verschil meer tussen de flightkistjes...
BomdesStandaard Lid
Uit: België
Sinds: 28-3-2011
Laatste: 5-7-2020
Berichten: 1331
11-10-2013 19:05
Overigens, dat het slecht gaat in de sector hoeft niet noodzakelijk een nadeel te zijn.
Net omdat er aardig wat bedrijfjes op de fles gaan heb ik het afgelopen jaar aardig wat verdiend. Materiaal dat voor mij te groot is kan voor een relatief prikje gekocht worden en aan een scherpe prijs doorverkocht. Het enige wat ik moet doen is er voor rijden.
JakeStandaard Lid
Uit: België
Sinds: 18-6-2012
Laatste: 6-1-2019
Berichten: 605
11-10-2013 19:10
Ik had ook gereageerd omtrent de bus maar omdat dit voor Frank niet haalbaar heb ik niet meer verder gereageerd, ik lees wel mee omdat het topic ook voor mij interessant kan zijn. Frank kan met sommige tips wel iets doen, zeker het aanbod van Joris, ook al moet hij er 2u voor rijden, dat is een peulschil vergeleken met de hump die hij kan krijgen om zijn bedrijf beter op de rails te krijgen. Langs de andere kant zijn er berichten die aanvallend zijn en beter op een andere manier kan worden gezegd wink ;)
We zijn er om elkaar te helpen en niet om elkaar af te breken of aan te vallen toch, Ik vind het fijn dat mensen uit dezelfde branche elkaar nog willen helpen en ik hoop voor Frank dat hij met sommige tips iets doet, dat er nog betere tips mogen komen en dat hij een betere toekomt tegemoet ziet. Werk vinden wat je graag doet is niet gemakkelijk maar moest ik het echt moeilijk hebben dan neem ik ook een minderwaardige en niet zo goed betaalde job aan tot het terug beter gaat, zo heb je toch maandelijks een bedrag waar je op kan rekenen en je niet dieper in de put brengt, en met een hoog diploma kan je echt wel werk vinden als vakkenvuller of aan de lopende band, omgekeerd zal niet lukken.

Ikzelf heb van iemand die hier ook op het forum zit hulp gehad, zij het dan met de cuelux software waar ik geen verstand van had, hij woont ook meer dan 200km uit mijn buurt en is zelfs 2x naar mij toegekomen om hulp en informatie te bieden, ikzelf ben ook naar hem toegereden en nog steeds geen spijt van die lange rit want zonder zijn hulp zat ik nu nog te prutsen met dmx en cuelux en ik kon dus meteen mooie schows bieden aan mijn klanten wat resulteerde in nieuwe boekingen
CyberDanceVIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 18-6-2003
Laatste: 1-7-2020
Berichten: 1212
11-10-2013 21:59
Ik weet niet hoe de relaties liggen maar wellicht is freelance werk bij collega's in de buurt een mooie opvulling.

Laat je sterke kanten zien en probeer daar winst mee te halen. Observeer wat men daar mist of wat beter kan en speel daarop in. Dat kunnen vaardigheden zijn die jij bezit of materiaal wat te verhuren valt.

Ik ben nog altijd van mening dat samenwerken met collega's meer oplevert dan mekaar tegenwerken.

Je focussen op de verhuur van materialen en de eigen jobs is goed maar als dat niet zo 123 wil lopen kan je ook verder kijken naar andere opties om brood op de plank te krijgen. Er zit altijd wel ergens een gunfactor en dat kan voor of tegen je werken.

Vanaf het niets onbekende potentiële klanten benaderen voor job's zal in deze tijd niet makkelijk zijn als je niet op prijs inzet. Goede materialen is ook naar mijn idee noodzakelijk maar de klant zal tegenwoordig veel minder of niet meer kijken naar de lijstjes. Als er maar staat wat men verwacht, het goed werkt en blijft werken, men goed behandeld wordt en er meegedacht wordt zit het wel snor. De materialen zijn hier een hulpmiddel voor en dan heb je de keuze of goed zodat het zeker werkt en minder vaak vervangen moet worden, of B merken icm vaak vervangen en risico's lopen. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik nog steeds voor het eerste kan gaan.
Turbosound Flashline & FlexArray, Vari*Lite & GrandMA2
NicoHStandaard Lid
Uit: België
Sinds: 23-12-2003
Laatste: 14-5-2024
Berichten: 26
12-10-2013 10:40
Ik denk er net zo over als Cyberdance dat freelance werken in jouw geval misschien een oplossing kan zijn.
Het grootste deel haal ik zelfs uit freelance werken bij lokale bedrijven. Het spreekt voor zich dat de verstandhouding natuurlijk wel goed moet zijn met je collega's. Ook moet je elkaar wat kunnen gunnen en er geen probleem mee hebben om in de kleding van een ander bedrijf rond te lopen.
Ik heb me er helemaal aan aangepast.
Daarom heb ik geen enkele vorm van bestickering of reclame op mijn bus en bakwagen zodat ik ook het transport voor andere bedrijven mee kan nemen.
Hetzelfde voor mijn eigen apparatuur. Ook hier bewust niet mijn eigen bedrijfsnaam op.
Verder koop ik veelal merken en types die de collega's ook hebben. Wanneer zij materiaal te kort hebben kan ik het er meteen nog eens bij verhuren.

Maar de mentaliteit moet er zijn natuurlijk. Je werkt voor een collega maar tegelijkertijd ook voor een concurrent.
Ten alle tijden meedenken en mochten er problemen zijn ze ook oplossen. Ik heb al enkele producties van collega's moeten redden. En de klassieker ; als iemand achter een kaartje vraagt, geef ik ook het kaartje voor het bedrijf waarvoor ik werk.

De combinatie freelance / transport / apparatuur kan in enkele gevallen meer opbrengen dan de productie zelf te doen als ik rekening hou met inhuur,personeel en stress.
Frank76Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 13-5-2005
Laatste: 17-5-2024
Berichten: 2052
12-10-2013 10:59
Werken voor een concurrent is tweeledig.
Hij heeft het druk, ik niet. Ik kan dan geld verdienen.
Hij blijft het druk houden, ik maak nooit naam, ben immers veel weg voor een concurrent.
Zeer lastige keuze. Bovendien, wil jij je naam en kop verbinden aan een ander bedrijf, wat er toch iets andere normen en waarden op na houd als jij?
Samenwerken doe ik al, alleen die collega heeft niet voldoende werk om ons beiden fulltime aan de slag te houden. Dat is meer een gegroeid huwelijk. Naar een concurrent stappen voelt dan als vreemdgaan wink ;)

Zoals Tom (dacht ik) al eerder aangaf, hij koopt liever bij zijn leveranciers dan bij een concurrerende webshop.
Waarom zou je je concurrent zeer veel verder helpen met jouw kennis en kunde? Daar zal dan een stevige prijs tegenover moeten staan, maar die krijg je (hier in de regio) niet.

Los van de voors en tegens denk ik niet dat concurrenten met een concurrent willen werken, tenzij ze er echt veel beter van kunnen worden. Ze hebben zelf veel hobby-isten en jongetjes die het stoer vinden daar afgeblaft te worden - eehhhh te werken.
EGO = 1 / Knowledge -- Einstein
TomVIP Lid
Uit: Anders
Sinds: 3-1-2002
Laatste: 19-5-2024
Berichten: 9469
12-10-2013 11:04
Ik koop in principe niet bij mijn concurrenten,
En ik heb niet echt een webshop.
Ik koop rechtstreeks bij importeurs.

Maar samenwerking met collega's (en ik zeg bewust niet "concurrent") heb ik geen enkel probleem mee.
Ik moet ook regelmatig het werk van mijn collega keuren als keurder voor de NVVS.
En dat pak je zo tactisch mogelijk aan, want die collega kan je altijd nog een keer tegen komen.

Ik werk voor meerdere grotere technische bedrijven en installateurs in de Randstad.
Vaak doe ik daar techniek zaken voor waar ze zelf wat minder in gespecialiseerd zijn.
zoals bijvoorbeeld ringleidingen, maar ook veel andere dingen.
En ik maak ook wel eens mee dat ik een order mis loop, omdat de klant het hele project bij een aannemer heeft onder gebracht en daardoor voordeliger uit is met het totaalplaatje.
En dat die aannemer mij weer inschakelt om het te doen. Waardoor de klant mij uiteindelijk toch weer ziet rondlopen.
Hee Tom.....jij hier? happy :)

Ook draai of werk ik wel eens voor collega's die het zelfde voor mij zouden doen, en zelfs met gesloten beurs.
Niks mis mee om af en toe iemand uit de brand te helpen.
Ik duw altijd tegen deuren waar trekken op staat.
CyberDanceVIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 18-6-2003
Laatste: 1-7-2020
Berichten: 1212
12-10-2013 13:20
Als je iedereen gelijk gaat bestempelen als concurrenten ga je er niet komen nee.

In principe noem ik het liever collega's, tenzij ze tegen me gaan werken, klanten afpikken of het daglicht niet in de ogen gunnen.

Je moet het ook een beetje selectief aanpakken. Je weet zelf in welke markt je actief bent of actief wil zijn. Er zijn vast genoeg bedrijven die niet in die markt zitten. Daar zou je prima voor kunnen werken. Jij loopt hun niet voor de voeten en zij jou niet. Daarnaast kan je mekaar op gebied van bijvoorbeeld materiaal ook nog eens aanvullen. Stel jij zit in de DJ hoek en je gaat werken voor een bedrijf wat meer richting de wat grotere producties zit. Als zij een keer een DJ nodig hebben zullen ze jou veel sneller bellen, misschien wel incl. spulletjes omdat zij leeg zijn. Hop extra werk.
Je kan het ook net ff buiten je directe omgeving zoeken qua afstand.

Het niet onder je eigen naam werken is iets wat je moet willen en kunnen. Maar als je moet kiezen tussen thuis op de bank zitten zonder brood op de plank of het eerste zou ik het wel weten. Niemand zegt dat je daarnaast niet je eigen bedrijf verder kan uitbouwen.

Ik heb er in de loop der jaren (en nog steeds) voldoende aan het werk geholpen die het aanpakten zoals Nico en heb indertijd zelf ook die strategie gevolgd. We zijn er volgens mij allemaal niet slechter op geworden razz :p . Zolang het maar beide kanten op werkt en je mekaar het werk gunt. Er zullen altijd rotte appels tussenzitten maar dat is een keer jezelf voor de kop slaan en doorgaan.
In principe werk ik voor diverse collega's nog steeds op dezelfde manier alleen dan op grotere schaal, sommige eindklanten weten dat ook en ik communiceer er zelfs rechtstreeks mee, maar ze zullen me nooit zonder medeweten van de tussenpartij rechtstreeks benaderen of ik laat dat niet toe.
Het maakt mij niet uit of ik nou in een shirtje van klant A, B, C of van mezelf loop: ik ben van straat en mijn spullen uit de schuur, er komt brood op de plank (of nog meer speelgoed ashamed :$ ) en ik heb er lol in, dat is wat telt. Er zijn mensen op locaties die me inmiddels zovaak zien dat ze al lang niet meer weten voor wie ik nu aan het werk ben, soms is dat rechtstreeks onder eigen naam en soms via een andere partij maar wel telkens met mijn eigen spulletjes. Ik kan die locaties of klanten dan wel gaan overhalen om alles rechtstreeks te doen, ik ben dan meer werkzaam onder eigen naam en wellicht levert het iets meer op maar wat schiet ik er verder mee op? Een hoop ellende met collega's die me andere jobs ook niet meer gunnen en meer werk omdat ik dan ook het acquisitieproces moet doen, nee dankje shut up :X

Een goede mix tussen freelance en onder je eigen naam werken kan best prima zijn.
Turbosound Flashline & FlexArray, Vari*Lite & GrandMA2

Terug naar forum Reageer (zonder quote)