Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Watt-Xtra

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Watt-Xtra (Pagina: 1 van 10)

Topic: TW Audio (6-11-2021 17:05:00)

T_Sound schreef:

Hier ook een tevreden TW Audio gebruiker (via verhuur bedrijf dan). Opstelling in de meeste situaties: 4x B30 sub op dolly per kant + 1x TN24 top per kant. Draait prima een grote zaal. Wanneer er een diepe feesttent wordt gedraait gaan er vaak 2x een B18 per kant mee. En bij een breede locatie 2x TN24 per kant.

De B30 subs zijn wel strak, maar zelfs per 4 per kant gestacked vind ik ze nog niet super diep gaan. Ik weet dat het 15 inch is, maar ik heb 15 inchers gehoort die echt wel dieper gingen. Echter zijn de B30's in hun optimale bereik echt wel strak en die TN24 top houdt 4 subs echt makkelijk bij, om bang van te worden. Daar heeft TW toch echt wel aandacht aan besteed.
Tinjo, gewoon een BSX in het midden onder het podium erbij en je wordt nog banger van wat er uit dat setje komt :P En als je B30's meer wilt... er staan er hier ook nog een paar wink ;)
Topic: Ontwerp gezocht voor de RCF L18P300 (14 stuks! Cubo 18?) (9-11-2015 14:57:00)
Ik heb inderdaad gemerkt dat bracing essentieel is!

Ik heb voor de 15mm platen gekozen omdat dit toch in gewicht scheelt! Berken meerlaags A kwaliteit is sterk genoeg.. De manier van bracen zorgt voor een robuuste kast!. Op een kastje valt het natuurlijk mee, maar reken maar eens uit wat het scheelt voor je 14 kasten :P
Volume, gewicht transport en handelbaarheid is bij veel gebruik essentieel!
Ik werk de laatste tijd erg veel met Brooklyn audio.. Het concept is gewoon erg goed, je stapelt van Bassje topje door tot grote systemen in een feesttent of openlucht. Het aantal kasten in de voorraad slingt en je verhuur is maximaal. weinig weekenden dat er systemen stil staan. Dat had ik natuurlijk al met de enkel JBL 18" maar ik had er nog steeds meerdere verschillende soorten toppen bij! Dat is nu terug gebracht naar slechts 2 soorten topjes!

kwa bracing!
In eerste instantie had ik slechts 2 schuine hoeken in de kast gemaakt tegen de achterwand. Later heb ik de achterwand verbonden dmv 2 stroken hout aan de voorwand... de kast werd hierdoor vele male stijver. Mijn achterwand was de zwakste schakel, groot paneel zonder enige constructie aan de rest van de kast. Alles 5mm infrezen wat je verbind met elkaar en dan met bruislijm lijmen helpt zo ENORM

Ik zal eens zoeken naar een foto van de binnenkant. Maar mijn panelen zitten allemaal aan elkaar dmv extra bracing... Klop je op de kast dan klinkt deze ook niet meer hol.
Topic: Ontwerp gezocht voor de RCF L18P300 (14 stuks! Cubo 18?) (8-11-2015 21:52:00)
Leuk projectje.

Ik heb een aantal jaren terug ook voor hetzelfde gestaan, echter met een JBL 2241H.
dubbel 18" enkel 18" BR of toch hoorn kast.

Uit eindelijk zijn het enkel 18" BR kastjes geworden met als doel ultiem handzaam, makkelijk te transporteren maar ook de "ïdeale " afmetingen.

ik heb gekozen voor een maat van 58*58 cm en dan 75cm hoog. Met zowel boven als onder een reflexpoort. 6 handgrepen per kast.
Maar uiteraard ook plat te leggen als zijnde 75cm breed en 58 cm hoog.. 3 st. op elkaar is dan een ideale hoogte voor je top.
2 stuks op elkaar rechtop daar had ik een soort van loos kastje voor bijgemaakt zodat je ook op 180 cm komt.

Ik denk dat je met zn ontwerp als GAE heel erg goed zit. voor jezelf de afweging maken wat je uit eindelijk als buitenmaten neemt.
Met 2 basspoorten heb je meteen extra bracing!

15mm Berken met eel en goed geplaatste bracing is beter dan 18mm Berken zonder bracing weet ik uit ervaring :D

succes!
Topic: Wat kosten jullie nou? (18-1-2015 12:01:00)
En daar had je dus als ondernemer ook rekening mee moeten houden!
Een goede boekhouder/ accountant zal jou dat direct op het hart drukken, belasting betalen is niet erg...dan gaat het je goed!
Maar zorg ervoor dat je het in balans houdt! Hij/zij kan daar heel mooi mee helpen.

Voor mij is dit nu de eerste keer dat de belastingdienst mij een aanslag voor het lopende jaar alvast in rekening brengen!
Ik besta dit jaar 10 jaar voor de belastingdienst als zijnde ondernemer, ik heb dat nog nooit gehoeven, maar zoals ik al zei.. ik betaal elk kwartaal standaard al een bijdrage inkomsten belasting, zodat de som aan het einde niet zogroot is!
Topic: Wat kosten jullie nou? (18-1-2015 00:41:00)

jadjong schreef:

Ik denk dat Vrijevogel aan wilde geven dat voor een beginnend zelfstandig prutser 302.5 per dag lijkt alsof je wekelijks een nieuwe iPhone aan kan schaffen, wat in de praktijk niet zo is. Jij begrijpt dat, ik begrijp dat, als ik echter de KvK moet geloven zijn er jaarlijks duizenden die wel zo denken en bij hun eerste blauwe brief zo goed als failliet zijn verklaard.
En daar heeft de belastingdienst wat op gevonden, ik kreeg van de week een brief met netjes een calculatie met cijfers gebruikt uit 2013 om zo mijn voorlopige aanslag inkomstenbelasting en Premie volksverzekeringen over het jaar 2015 te berekenen en mij daarvan al een acceptgiro te doen toezenden met vriendelijk het verzoek dit bedrag al even over te maken!

Ik heb mijn definitieve aanslag 2014 nog niet eens......

Ik betaal al per kwartaal een X bedrag vooraf aan inkomsten en Premie volks..... belastingen om zodoende niet aan het eind van het jaar heel hard te moeten schrikken!

Frank wil graag bedragen horen?
Ik heb verhuurwerk, waar ik geen 10 euro per uur aan over hou... na alle afschrijving, kosten enz.. er nauwelijks wat overblijft. Echter door het regelmatig terugkomen van deze klusjes.. de "verloren uurtjes" opvullen en deels rekenen dat mijn apparatuur daar nu ook niet heel hard aan slijt... ik er toch wat leuks aan overhou.
Ik heb ook klussen, maar dan mag ik mij ineens "specialist" noemen, omdat ik een trucje beter kan dan veel anderen.. er ineens wel "accountant-uurtarieven" worden gefactureerd. (dit is overigens geen licht-geluid-verhuur werk) maar valt wel binnen mijn onderneming, watt-xtra.

Ik denk dat hier het ondernemen naar boven komt... sta ik de ene dag voor "accountant-tarieven" te werken en de dag erna voor een tientje per uur dan zouden velen al denken die kerel is gek... verdient eerst 100euro per uur en de andere keer moet hij daar een dag voor werken!
Ik zie het anders.... en doordat ik het anders zie, mijn onderneming aardig op orde heb... heb ik over het hele jaar best een modaal inkomen. Heb enorm veel schik in mijn diverse werkzaamheden, maak er met een leuk goed team heel vaak wat moois van en heb diverse uitdagingen. De muziek is begonnen als hobby, heb er mijn beroep van gemaakt en gaat weer terugkomen als hobby...
Mijn werk is mijn onderneming, en daar vallen meerdere facetten onder... wat is mijn beroep? Ondernemer!
Hoeveel werk ik in de week? Meer dan zou moeten...wat verdien ik in de week? een leuk inkomen om goed rond van te komen...Hoeveel lol heb ik in mijn werk? ONBETAALBAAR!
Topic: Wat kosten jullie nou? (14-1-2015 23:33:00)
Frank volgens mij hebben we al eens telefonisch contact gehad nav een ander topic.

De een hier zegt dat er teweinig wordt gevraagd en de ander vind de bedragen veel te hoog of komt er nooit aan!

Misschien moet er een beter onderscheidt worden gemaakt.

-verhuur van licht-geluid, video apparatuur, middel en grote ondernemingen.
-verhuur van complete producties incl bedienend personeel
-verhuur, verkoop, zelf op pad met bandje, dj whatever en her en der ook een installatieklusje meepakt
-zzper welke zich uitsluitend verhuurt aan derden met know how
-zzper 2.0... de schooljongens welke zich hebben ingeschreven bij kvk, vanuit hobby en evt school uit willen ontwikkelen
-en je hebt de Discojongens nog, zij die hobbymatig maar met kvk en btw nummer, dit erbij naast doen! Leuke extra verdiensten, cq hun hobby kunnen bekostigen!

de laatste 2 punten geldt denk ik voor een groot deel van de aanwezige jongens/meisjes hier.

Deze zullen nooit geen 25 euro of meer per uur verdienen/ mogen ontvangen.
Een ZZper welke zich bewezen heeft in de branche zal voor zichzelf heel goed kunnen uitmaken wat hij/zij kan en mag vragen.

De rest is allemaal giswerk en voor iedereen weer anders, waar ben je mee tevreden en wat heb je nodig?

Over omvallen van bedrijven wil ik weinig woorden vuilmaken, vaak is het een slecht beleidt geweest...
De grote bedrijven hadden of een investeringsmaatschappij erbij inzitten welke zich terug trekt... of de "vaste"lasten waren veel te hoog, grote leascontracten, een duur huurpand, een directeur met een te hoog salaris, materiaal aangekocht zonder er rendabel werk voor te hebben, nieuw vervoer want het uiterlijk wil ook wat... enz enz.
Voor de kleinere bedrijfjes idem... hoevaak ik wel niet tegenkom dat er een nieuwe bus op de oprit staat, dure geluidssets, mengtafels enz enz... zonder er effectief en rendabel werk voor te hebben? Hetzij met eigen geld, meestal met geleend geld is aangekocht, dan wel geleased!

Welke opleiding je genoten hebt maakt geen bal uit....Ben je zelfstandig ondernemer dan weet je dat je je boterham, het liefst dik belegt zelf zult moeten verdienen! Je onderscheidt je van de concurrentie... bent net wat slimmer, vindingrijker, ze vinden jou simpathieker, werkt harder, zoekt steeds naar vernieuwing, neemt de uitdaging aan en ga zo maar door.
Je zult zelf je bedrijf moeten voeren!

De een heeft net wat meer geluk dan de ander, een aantal succes factoren hangen ook van je omgeving af, werkgebied, klantenkring, vriendenkring, gunning, concurrentie, weer vindingrijk enz enz.

Verder is het de stuurman van het bedrijf welke de koers bepaald en daarmee heb je als zelfstandig ondernemer alle touwtjes zelf in handen.
Dat zou de kracht ook moeten wezen van elke ondernemer... een visie en doelstelling hebben en ernaar zien te werken, werkt het niet, dan misschien een andere koers inslaan.

Ik heb een flink aantal weekenden dat mijn inhuur personeel met meer poen dan ik naar huis gaan, zeker als ik "alles" doorreken.... erg?? Nee! Ik heb gelukkig ook weken dat ik net iets meer overhou laugh :D
Topic: Wat kosten jullie nou? (14-1-2015 10:10:00)
Ik denk dat er met 2 maten gemeten word en dat er nu een heleboel jongens denken, die zich immers hebben ingeschreven bij de kvk, en ook wel een BTW nummer zullen hebben...goh ik reken veel teweinig voor mijn diensten.

Frank, 18euro uur, 40 uur week, 48 weken werken is nog steeds 36.000e plusminus, alle belastingvoordelen eraf halende.. ga jij bij lange na geen 42% belasting betalen over jouw volle bruto salarisomzet. Jouw "netto"maand inkomen komt dus zeker wel een stukje hoger uit.

Daarnaast is de definitie "technici", ZZPer en alle andere namen die we hier kunnen bedenken natuurlijk heel breed.
Ik denk dat het een marktwerking is en daarnaast vooral, een ondernemers skill! Wat je kunt rekenen en mag factureren aan jouw werkgevers hangt van een heel aantal factoren af.

Er zijn hele goede geluidstechnici welke een hele flinke deftige mix kunnen maken, welke 200-300euro per dag (10uur) factureren.
Lichtjongens idem.

Ik denk dat er eerst een onderscheid dient te worden gemaakt van de definitie ZZPer.

- als jij jezelf inmiddels bewezen hebt in het wereldje, dan vinden "ze" je wel. En kun jij best een prima uurtarief rekenen.
- als jij net om de hoek kunt kijken, een kvk en belasting nummer hebt... dan is 15 euro per uur best Fors betaald! (ga je immers als 20jarige ergens anders aan de slag dan zul je geen 6 euro per uur overhouden. Ik heb het dan over de jongens die dit naast hun opleiding/leerweg cq beginnend werk doen.
- als jij een firma runt, inhuur krachten aan het werk hebt en de toko draaiende moet houden, dan wil jij jezelf ook wel eens een prima salaris geven, echter..... gaat de firma voor, gaat je inhuur personeel voor en investeer je liever in je onderneming om je te onderscheiden tov je concurrentie dan dat je jezelf elke maand een modaal salaris overmaakt. Rekent hij/zij zich het eigen betaalde uurtarief terug dan zal deze bij lange na geen modaal inkomen overhouden! Er wordt immers 50-60 soms nog meer uur in de week gewerkt.....

Ik wil hiermee aangeven, het is heel moeilijk om een "standaard" uurtarief aan te houden. De markt, jouw opdrachtgevers en of jouw klanten bepalen.
Zit jij zelf achter klussen aan, hetzij installatiewerk, hetzij bouw/breek bediening.... dan heb je invloed op wat men bereidt is te betalen, je kiest immers zelf je "betalenden"....Ga je mee met de grote stroom, dan ben je grotendeels afhankelijk van de markt... en de bereiheid wat er betaald wordt voor jouw werkzaamheden.

Ik persoonlijk als "leidinggevende van een firma" heb inhuur personeel, hou geen zak over per uur maar heb het reuze naar mijn zin. Ik als zzper, "installateur", zoek mijn klanten bewust, en reken daar een prima uurtarief. Ook daar heb ik het reuze naar mijn zin... zij waarderen mijn "skills" en zijn bereidt dat te betalen.
Dat ik installateur tussen aanhalingstekens zet is om het volgende, ik heb een eigen firma Watt-xtra waaronder inmiddels meerdere takken zich hebben gevestigd. Het grootste gedeelte is nog steeds licht en geluid, maar ik heb inmiddels ook neven activiteiten. Waarvoor ik prima beloond wordt door mijn "kunnen".
Zou ik deze tarieven in de licht-geluid sector rekenen dan kan ik thuis blijven zitten want dat zal never iemand willen en gaan betalen!

Je moet jezelf afvragen om tot een uurtarief voor jezelf te komen;
-waar ben ik tevreden mee?
-wat heb ik nodig?
-wat is reeel in deze tak?
-wordt ik beloond voor het werk dat ik lever en past dat bij mij?

Een notaris of accountant rekent zo 100euro plus per uur.... reeel?
een loodgieter houdt misschien netto 1300-1600 euro per maand over, staat als hij pech heeft een dag in de kou en in de rotzooi, draait storingsdiensten en mag op feestdagen savonds ook nog eens werken als hij pech heeft.

De markt heeft het zo bepaald, deal with it!
Topic: Gezocht: Sparring partner # DTV (6-1-2014 13:21:00)
Wat een hoop geneuzel weer.

Dat er uberhaupt gesproken wordt over zwartwerken!

Gezien de 20 tellende pagina's met reacties blijkt het maar des te meer dat meer mensen moeite hebben met de huidige markt ontwikkeling!
Frank is de eerste die ervoor uit is gekomen. petje af.

Feiten op een rijtje;

De afgelopen jaren heeft iedereen het tegoed gehad! Opdrachten kwamen bijna aanwaaien, er kon geinvesteerd worden bij het leven.. niets was te gek, klanten betaalden netjes en gaven veel vaker een feestje.

Die tijd is voorlopig even geweest. mensen letten beter op de centen, hebben minder te besteden en geven minder feestjes.

Daar zal op ingesprongen moeten worden, de grotere bedrijven doen het al, zakken met de prijzen om zo aan het einde van de maand toch alle vaste (hoge) lasten te kunnen betalen.
Een aantal hobby jongens geeft er ook de brui aan, het is niet meer zo makkelijk om met je hobby geld te verdienen.
Wil je als ondernemer nu door/ of moet je als ondernemer nu door.. Dan zul je heel hard moeten werken op alle vlakken.

De markt heeft voldoende concurrentie, maar relatief weinig aanbod in opdrachten.

-Zorg dat je herkenbaar bent.
-Zorg voor een complete show, uitstraling en dito kwaliteit
-Zorg dat je klanten krijgt maar ook zeker houdt!
-Laat jezelf niet gek maken door de concurrentie, bepaal voor jezelf wat jij een nette prijs vind voor jouw show met jouw verdiensten!
(blijkt dat je jezelf compleet uit de markt prijst om je prijs.. dan zul je het niet redden, ga je voor niet rendabele prijzen werken, dan red je het ook niet! )
-Maak heel bewust keuzes mbt investeringen. Het geld dat je hebt kun je maar eenmaal uitgeven. (eerder werd er nog wel eens zowat gekocht en als het toch niet wat was, zo weer 2de hands verkocht) Die markt is ook verzadigd!

Ook al heb je alles heel netjes voor elkaar, succes is dan niet gegarandeerd. Op het moment moet het je ook gegunt worden, je kunt de markt maar deels bespelen. DE rest hangt af van je omgeving... je kennis, je connecties en je ondernemers skills!

Een feit blijft dat de crisis nog lange niet voorbij is, de portmonnee blijft vaker gesloten, mensen blijven kritisch en zoeken naar alternatieven. Daarnaast is er veel meer aanbod dan de vraag vanuit de markt!
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (19-11-2013 13:23:00)
Tom, Cyber, hoe doe jij dat met aansluiten van de losse ampjes?

Bekabel jij deze voor in de opslag? Heb jij daar een multisysteem voor?

Of gewoon een spinner vanuit de processor naar betreffend ampkanaaltje?
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (29-10-2013 17:53:00)

discoverhuurdelft schreef:

Leuk wagentje! Is het een echte S met V8 (of nog V10)?
Idd een S6 met 4.2 V8 motor!
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (29-10-2013 09:54:00)
Hier het wagenpark ook eens uitgebreidt met een Xtra auto.

Is vooral bedoelt wanneer je net dat ene verloopje vergeten bent, en het heel snel nodig hebt. wink ;)

Daarnaast uiteraard wel voorzien van afneembare trekhaak, in geval van nood.

Verder wordt hij voornamelijk gebruikt met mijn andere bedrijfje.

https://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-REY7HPWV.jpg
Topic: Gezocht: Sparring partner # DTV (15-10-2013 10:19:00)
Langzaam komen er steeds meer verhalen los, dat de inkomsten toch wel wat dalen, het aantal boekingen afneemt en er toch wel stiekum "neit" is naar de hobby dj's en of concurrenten.

Frank geeft aan het topic maar dicht te gooien, ik ben echter een voorstander om hem zeker open te houden!
Lees her en der tussen de beschuldigingen en of korte bocht antwoorden door, en neem de tips ten harte!

Nogmaals het kan voor veel meer forumleden een zinvol topic zijn.
Laten we idd als Forum omgaan, het doel van een forum; elkaar kunnen helpen, kritisch zijn, ideeen opdoen.. ideen toelichten, en ook kunnen laten zien waar je trots op bent! Informatie opdoen, maar ook toevoegen!

Bang zijn, of tegen de concurrent aankijken met een jaloerse blik heeft geen zin. Zorg dat je naast elkaar komt te staan. Help elkaar indien nodig.. Gun elkaar de ruimte.

Maar helaas, er zijn altijd een stel "rotte appels" vermijd hen! Doe afstand en zorg dat je daar ook niet mee vergeleken wordt.
Daarnaast hou je eigen Visie goed in de gaten.. ga je niet meten met een concullega, in doen en laten. Maar luister ook heel goed naar je doelgroep, je klanten. Maar let op WEET OOK HEEL GOED WIE JOUW DOELGROEP IS!

Soms moet je concluderen dat een doelgroep niet voor jou is weggelegd.
Topic: Gezocht: Sparring partner # DTV (11-10-2013 17:07:00)
Marcel, jij hebt toen dertijd de keuze gemaakt, dat is ook een stukje ondernemen!

Ik heb ook behoorlijke lasten, zowel zakelijk als ook prive. Dat zijn keuzes die je maakt! Daar moet je flink over nadenken alsvorens je beslissingen neemt! Maar iedereen moet elke dag weer keuzes maken!

Soms is het een stukje gokken, risico nemen en ONDERNEMEN!
Daarnaast prioriteiten stellen, overwegen, nadenken en opnieuw keuzes maken.

De ene keer pakt het heel goed uit, de andere keer kost het je wat!

Alsvorens je jezelf in de schulden steekt voor allerlei leningen, moet je bij jezelf heel goed te raden gaan of het A verstandig is, B kan ik het betalen, ook als het minder gaat? C Kan ik zonder de leningen mijn bedrijf niet verder uitbouwen, dan wel voortzetten op de manier zoals je wilt. D is het rendabel? Dus de bewuste lening moet je op termijn geld opleveren.. niet alleen kunnen laten werken.

Ik heb vandaag met Frank gebeld.. Het een en ander eens nader toegelicht, zowel van zijn kant als ook van mijn kant!
Laten we de discussie open houden, elkaar niet toeblaffen. Er staan een heel aantal aardige tips tussen, waar we allemaal wat mee kunnen!
Topic: Gezocht: Sparring partner # DTV (11-10-2013 00:48:00)
Jongens Jongens allemaal..

Opzich is dit een heel goed en vooral leerzaam topic! Ik weet zeker dat er plenty jongens thuis meelezen en hetzelfde overkomt maar er niet vooruit willen komen en of aan de grote klok willen hangen dat het minder gaat met de business!
Een aantal zullen zeker in meer of mindere mate in hetzelfde schuitje zitten.

Een hoop jongens doen het hier (deels)voor de hobby en halen (deels) een boterham uit hun werkzaamheden. Er zullen er slechts enkelen zijn welke er volledig van leven!
Het is natuurlijk een stuk makkelijker roepen als er een vast basis inkomen is.. welke elke maand terug komt en waarvan de vaste lasten van kunnen worden betaald. Gaat het dan wat minder goed in de muziek, dan is het jammer, maar kom je makkelijk mee weg. Je investeert iets minder, houdt je speakers wat langer, en onder aan de streep blijft er nagenoeg hetzelfde over.

Ik denk van de mensen hier op het forum, die er deels van leven, het overgrote deel geen extra inkomsten verzekering hebben bij ongeluk, arbeidsongeschiktheid enz.. Geen aanvullende pensioens regeling hebben over hetgeen zij nu bij verdienen.
Nu is het mooi, de rest regelt mijn baas.

Wanneer je echter wel volledig afhankelijk bent van je bedrijf, dan wordt je wel geconfronteerd met dergelijke zaken, en dito bijkomende kosten! En geloof mij die zijn niet mis.. Ben je jong dan denk je daar nog niet direct aan, wat later gaan de zaken wel meespelen, en zul je ook aan je gezondheid en je oude dag moeten denken.

Ik ben wel volledig afhankelijk van Watt-Xtra. inmiddels een 3tal deelbedrijfjes onder dezelfde naam. Ik mag echter wel van geluk spreken, dat het mij wel heel aardig lukt op het moment.
Er meteen bij zeggende; Watt-Xtra is sinds dit jaar niet alleen maar meer Licht en Geluid. Ik zou kunnen leven van alleen de Licht en geluid tak, maar de kers wordt op het moment verdient met de andere takken. happy :)

Ik ben het ook met jullie eens, dat er een negatieve sfeer rondom Frank hangt.. ik ken zijn situatie ook "nog" niet.. Maar wil niet te snel direct oordelen.

Frank heeft mij inmiddels ook per PB bericht.. en ik sta nog steeds open voor een goed gesrek.. Ik zal hem een deze dagen daarom ook bellen.

Maar laten we het gezellig houden hier, niet direct oordelen en afbranden.
Lees het topic, pak je voordeel en vul aan met nog meer ideeen, suggesties en verbeteringen!
We kunnen er allemaal van leren.
Topic: Gezocht: Sparring partner # DTV (9-10-2013 15:53:00)
Frank, ik wil nog steeds best een keer met je om tafel en mijn visie eens verwoorden.

Ik merk echter in meerdere posts van jou dat het allemaal niet goed is, je overal een weerwoord op hebt, en enigsinds een negative ondertoon op mogelijkheden hebt.

Ik "bedrijf" mijn onderneming op een misschien iets andere manier, voor vele niet te begrijpen en of niet willen/ kunnen accepteren.
Ik ben begonnen net als velen hier vanuit de hobby. Ik heb er inmiddels mijn werk van gemaakt en kan er prima van leven.

Sinds een kleine 2 jaar heb ik het echter over een andere boeg gegooit en heb mijn onderneming eens doorgelicht. Vanuit mijn eerdere studie en met enige afstand heb ik bekeken wat anders kan, wat resultaat zou kunnen opleveren en hoe ik dit aan zou moeten pakken. Mijn bedrijfsresultaat is daardoor "aardig" gegroeit, ik heb een hele duidelijke structuur van ondernemen voor mijzelf en merk dat ik er zelf ook A rustiger van ben geworden en B het veel prettiger werkt in alle opzichten.

Dit merk ik verder aan de reacties van klanten, medecollega's en inhuur personeel.

Je moet echter wel kritisch kunnen zijn naar jezelf, het "hobby" weg kunnen denken en jezelf targets opdragen. Je visie wordt dan kompleet anders, tenminste in mijn ogen.

Als ik 25 mensen hier zou vragen; je hebt 10.000 euro voor een "PA setje" (in de grootste zin van het woord), wat zou je kopen? Dan krijg ik waarschijnlijk 22-25 antwoorden gebaseerd op wat "men" mooi vind klinken, een merk dat hun aanspreekt, die hele dikke versterkers, toch dat CDJ2000 nexus setje of die ene digimixer kopen waar men stiekum al eens van heeft gedroomd.

Bedrijfsmatig zou het beter zijn om eerst bij jezelf te raden gaan waar er vraag na is binnen de klantenkring en of waar je je klantenbestand mee zou kunnen vergroten, 80% zou aan de hand van die uitkomsten uitkomen bij iets kompleet anders. happy :)

Dit is misschien iets kort door de bocht, maar zo worden er heel veel keuzes gemaakt, beinvloed door veel meer zaken als dat relevant zijn voor de groei van de onderneming!

Nogmaals het is absoluut niet makkelijk om in deze tijd een onderneming groeiende te houden, laat staan maken.
Hiervoor zal hard gewerkt moeten worden, niet alleen fysiek, maar ook planmatig, infinitief zijn, ondernemend blijven, je te onderscheiden ten opzichte van je concullega's. En helaas maar het is zo, je zult ook de "strijdt" moeten aandurven, "de een zn dood is de ander zijn brood" is een gezegde dat zeker waar is, hoe zelfzuchtig het soms ook is.

Maar in deze tijden zul je eerst aan jezelf moeten denken..
Topic: Trusscarré bouwen (9-10-2013 15:23:00)

bomdes schreef:

250kg in totaal, maar welke kneus gaat zoiets dan ook deadliften...

KNIP

Een carré kopen is op zich ook niet bijster stom, zelfs al gebruik je hem niet al te vaak. Zolang je Prolyte of Euro/Global koopt kan je het spul normaal wel regelmatig doorverhuren en is het een van de zaken die het makkelijkst in brokken te dry hiren is.

Statieven is een andere zaak. Die kosten aardig wat geld, zijn bulky in transport (zeker materiaalliften). Maar zonder statieven, geen carré. Vaak niet al te stom om die dan in te huren voor die enkele keren dat je je hele kader weg zet.
Een volledig carre.. we praten constant over een carre van formaat.. en niet 3*3 meter. Is toch al snel 40-50 meter truss plus de nodige hoeken.. dat is opzich best een aardige investering.. Indien je "slechts" drive in werk doet, is het in mijn ogen niet zinvol om zn carre aan te schaffen, met je drive-in gebruik je namelijk slechts een 4de van je carre?

Truss inhuren kost geen drol... op de lange termijn is het misschien wel rendabel zoveel truss te hebben liggen, echter.. ;
-Je moet de opslag ruimte hebben, en dus eigenlijk ook de vervoersmogelijkheden.
-Je moet het geld hebben liggen, in tijden van crisis kun je je geld ook maar eenmaal uitgeven, investeren in iets dat de klant direct ziet en jou onderscheidt van de rest is zinvoller?
-Wil je een carre van formaat zetten, is eigenlijk 4kant heavey truss wel noodzakelijk, voor drive-in werk is dit weer wat overdreven! En kun je het prima af met gewone truss, dan zelfs wel 3hoek truss, (scheelt toch weer knaken)
Topic: Trusscarré bouwen (9-10-2013 15:17:00)

Frank76 schreef:

Watt-Xtra schreef:

Er worden meerdere oplossingen geboden, maar allen zijn ze niet goed, of heb je een andere kijk op.
Mag dat niet dan?
Er gaan teveel mensen vanuit dat het 100 keer per jaar gebruikt moet worden, iedereen een vrachtwagen rijd, een loods van minimaal 1000 m2 heeft en investeert als een dolle.
Voor ons is het investeren van 4000 euro aan een paar liftjes enorm veel geld.
Hier moet geld verdiend worden en ligt een carré te vaak thuis. Om dat scherp te kunnen verhuren moet je inventief zijn. De door ons gehanteerde methode is zo gek nog niet.
Ben alleen benieuwd hoe die kleinere drive-in shows dat doen.
KNIP
Volgens mij lees jij mijn tekst niet? Ik heb het juist over inhuren... en dat een carre niet 100 keer per jaar weggaat!
Indien 4000 euro investeren een hoop geld is, is het zowieso niet verstandig om aan te schaffen! Dan huur je juist..want je hebt het zelden nodig.. huurt wat je op dat moment nodig hebt, steekt de 15-25% KORTING op inhuur materiaal in eigen zak en vraagt een net opbouw/ bediening/ breek tarief!

Als je jezelf in veel bochten moet wringen om de klus toch maar te klaren.. dan zal er waarschijnlijk onder aan de streep ook weinig overblijven... de vraag is dan of je dergelijke klusjes wel moet doen!

Zoals al eerder geschreven in het andere topic, ik wil best eens met je om tafel..zie ander topic, daar zal ik verder gaan.
Topic: Trusscarré bouwen (9-10-2013 13:01:00)

Frank76 schreef:

Zeik dan ook niet Douwe wink ;)
Ik zeg niet voor niks volgens de taalkundige definitie!
Frank, wat ik een beetje opmaak uit de diverse posts de laatste tijd, is dat je opzoek bent naar een gouden ei!
Even relateren aan je andere topic hier op het forum.

Er worden meerdere oplossingen geboden, maar allen zijn ze niet goed, of heb je een andere kijk op.

Heel simpel zoals douwe al aangaf. Voor een serieus carre dienen ook serieuze materiaalliften te worden gebruikt, 4 stuks!
Indien je als bedrijf slechts enkele malen per jaar een dergelijk carre plaatst, dan heb je waarschijnlijk niet de hoeveelheid truss liggen en ook de statieven, liften niet. Wat doe je dan? Juist inhuren!

En hier gaat het vaak fout bij de bedrijfjes.. ze willen alles in eigen beheer hebben, "het kan toch ook met onze spullen? het was al zo duur!" Inhuren kost alleen maar geld en drukt onze "winst" !

Als je de onderneming goed op orde hebt weet je een hele duidelijke scheiding tussen het verantwoord kunnen aanschaffen van materialen en wanneer het beter is om materiaal enkele keren per jaar in te huren! En daar gaat het heel vaak mis!
Iedereen wil alles maar zelf hebben, staan er vele schuren en opslagloodsen elk weekend voor meer dan de helft gevult.. worden de prijzen gedrukt omdat "de aanschaf" toch een keer terug moet worden verdient.. "het staat er anders maar te staan"

Juiste manier van carre bouwen; ding op de grond in elkaar tikken, 4 st. materiaallift, frontloader, vorkstatief of hoe je hem ook wilt noemen eronder en op hoogte draaien zodat je je lampjes erin kunt hangen en bekabelen, verder omhoog draaien, testen of alles werkt wink ;) pootjes eronder, nog een stukje omhoog draaien, volgend deel poot eronder en voetplaat eronder.. laten zakken tot hij stabiel staat.. En klaar.

Topic: Gezocht: Sparring partner # DTV (4-10-2013 10:42:00)
Soms is het een kwestie van geduld hebben en een beetje geluk.
De beste reclame, na de cookies dan waarmee je wordt doodgespamd op internet is nog steeds, van de ene klant naar een potentieel andere klant. Doe jij je werk goed, dan wordt dit gezien en verder verteld. Wordt je vaak gezien, dan gaan mensen je herkennen! Kennen ze je niet, maar hebben ze wel van je gehoort of hebben ze je gezien, dan herkennen ze je wel, en menen je te kennen, dan wel herkennen.

Dit geeft een soort van vertrouwen, "oww wij zien bedrijf X zovaak, en horen goede verhalen, dat zal wel goed zijn.

Een stukje uitstraling kan daar zeker aan bijdragen, kom jij met nette spullen voor de dag.. zit alles in nette kistjes, werk jij geordent en lever jij je klussen volgens afspraak, dat waarderen mensen.

Ik ben daar in 2011 mee begonnen, grootdeel van de verhuur voorraad terug brengen tot een minimum aan verschillend materiaal.
Klant A welke enkele malen per jaar een zelfde setje huurt, krijgt dus ook altijd hetzelfde setje..
Klant B welke enkele keren per jaar huurt, maar wel telkens een ander budget heeft, krijgt ook elke keer hetzelfde, maar dan op een creatieve manier te gebruiken, de ene keer iets meer dan de andere keer, afhankelijk van budget.

Ik heb geen racken meer vol met allerlei versterkers met verschillende vermogens, ik heb nog maar 2 type versterkers, ik heb niet 10 verschillende speakers.
Hetzelfde geld voor de verlichting, Ik heb racken vol met dezelfde LED schijnwerpers, Racken vol met hetzelfde LED movingheadje.
Ik heb niet tientallen effecten, beams lasers, spots en andere discolampen.

Met hetgeen ik heb, kan ik creatieve plaatjes maken, afhankelijk van budget en mogelijkheden maak je een totaal plaatje.

Nu alles vervangen is uiteraard geen optie, maar je bedrijf opzetten, klanten werven, groeien en een viesie hebben en je doelstellingen bijstellen, daar gaan enkele jaren overheen. In die jaren kom je jezelf nog wel eens tegen, stel je je doelstellingen bij, of sla je misschien wel een hele andere weg in.

Op dit moment je bedrijf profileren tussen de rest is gewoon lastig, zeker als je al even bezig bent. Je ziet af en toe van die bedrijfjes die er ineens zijn.. vaak van korte duur, maken de markt kapot door schunnig lage prijzen, maar wel met nette apparatuur. Hobbymatig begonnen, centjes verdient dmv vast werk en alles voor de hobby investeren. Toch maar een inschrijving bij de kvk, en dan op een gegeven moment het niet meer kunnen combineren met vaste baan en of wat tegenslagen hebben gehad en er genoeg van hebben!

Dat is misschien ook een landelijk probleem, iedereen mag zich zo maar ondernemer noemen, inschrijven bij de kvk en je kunt beginnen! Met alle gevolgen van dien. Je zult als "serieus" bedrijf dus moeten concurreren met de hobby bedrijfjes. Zeker die jongens/ meisjes die het naast hun vaste baan doen, vinden het allang mooi, dat ze kosten dekkend werken.

Verzekering zullen ze nog wel eens geregeld hebben, maar pensioen enz hoeven zij niet op de bouwen, dat doen ze al via de vaste baan! Zij hebben dus ook een aantal voordelen en kunnen de prijzen hierdoor laag houden!

Zolang hier niet wat aan wordt gedaan, en iedereen maar kan "hobby bedrijven" Blijft het voor de serieuze "bedrijfjes" en dan vooral de kleine ondernemers gewoon lastig om met dergelijke hobby bedrijfjes te concurreren.

Aan de andere kant, zit het ondernemen echt in je... dan komt het er meestal ook wel uit!

Ik ben ooit eenmaal bij het uwv geweest, ik was klaar met mijn duale opleiding.. kon niet door een deur met de eigenaar van het bedrijf waar ik toen werkte.. Bij het voortgangs gesprek heb ik aangegeven dat ik wel wilde blijven werken, maar dat ik betaald wilde worden naar mijn opleidings niveau.. Ik was daar leerling en had met 2 jaar mijn papieren voor Filiaal/ bedrijfsleider. Dat wilde meneer niet, dus werd mijn contract niet verlengd.

Ik was 20 jaar toen, ben eenmaal bij het uwv geweest op gesprek.. de koffie was niet goed, mijn contact persoon zat er als een zak hooi en de regeltjes en andere onzin waar ik aan moest voldoen stond mij zo niet aan.. plus de uitkering was ook nog een lachetje.. dat ik vriendelijk bedankt heb en weer ben gegaan!

Ik heb een aantal maanden voor mijzelf gezorgt en bedacht wat ik wilde, daarop heb ik mij ingeschreven bij de kvk en ben een opleiding small Business en retail management gaan doen. Vanuit hier heb ik mijn hobby bedrijfje uitgebouwd en ontwikkelt.

Alle opdrachten voor de opleiding heb ik zoveel mogelijk binnen mijn ondrneming gedaan, mijn eindscriptie ging over het overnemen van een bedrijf. Met steun vanuit school, en mijn accountant die ik in de hand heb genomen.. Heb ik ook daadwerkelijk die onderneming overgenomen.

In het begin was ik nogal sceptisch over de opleiding.. ondernemer ben je of ben je niet, dacht ik altijd.
Als ik nu bekijk hoeveel ik er geleert heb.. en toepas in het dagelijks "ondernemen".

Maar ondernemen is een stuk, gedrevenheid, doorzettingsvermogen, inzicht, maar ook zeker geluk, de tijd mee hebben (en dat kan op allerlei manieren) de crisis is per definitie niet negatief! En je omgeving moet er ook klaar voor zijn. Soms is de totale markt al verzadigd, of is er zelfs veel teveel aanbod tov de vraag.

Hoe graag je ook wilt, hoe zeer je je best ook doet, soms wil de markt gewoonweg niet.
Topic: Welke live-mixer? (3-10-2013 11:44:00)

big bang schreef:

Bovendien kun je op een expression wel een mix als subgroep gebruiken.

Over de prijzen van een stagebox + tafel: een SiEx 2 + mini stagebox 32 kost, consumentenprijs, minder dan 5000 euro. Wie betaald er in vredesnaam dan nog eens 5000 euro voor twee kistjes en een haspel? shocked 8O
MM als ik de bruto advies prijzen bekijk, en dan zie wat bv B*X er nog voor vraagt... daar zit idd een flink verschil in. 5000 euro is wat kort door de bocht en zul je het gehele setje niet voor hebben consumentenprijs, je hebt immers ook een dante/ madi kaart nodig.
Maar aan de 10k RAAK je ook bij lange na niet.

TS geeft aan analoog te willen;

Soundcraft K3
Soundcraft MH3
Venice is er veel te vinden!

Het zou niet mijn keuze zijn, maar indien je de rest van randapparatuur al hebt, je multi al in orde is.. dan kun je voor relatief weinig geld een flinke tafel kopen!

Voor uitsluitend wat vaste bandjes met vast personeel, zou ik echter altijd digitaal nemen!
Werkt sneller, neemt minder ruimte in beslag tijdens zowel transport, opslag als ook op locatie.