Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Martinus

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 118 bijdrage(n) van Martinus (Pagina: 6 van 6)

Topic: Hoe ver gaan jullie met promotie? (21-8-2007 10:54:00)
Ik ben benieuwd hoe ver iedereen hier gaat met de promotie van zijn drive-in show / licht-geluid bedrijf. Mijn situatie:

- Website
- Visitekaartjes
- Spandoeken
- Kleding
- Jingles

Wat vinden jullie, gaat dit niet te ver? Ik kan me ook voorstellen dat je niet dood wil worden gegooid met reclame op je feest, daarom doe ik die jingles niet te vaak, lijkt me nogal irritant.

Zie ik het verkeerd als ik denk dat veel beginnende bedrijfjes zoveel reclame maken?

(Als de mods dit een zinloos topic vinden mogen jullie hem verwijderen)
Topic: Marco Borsato ft. Ali B - Wat zou je doen instrumentaal gezocht! (16-4-2007 20:56:00)

Dré schreef:

Dan stort je zelf toch nog even 5 euro op het rekeningnummer van Warchild? Moreel ook weer dichtgetimmerd ;-)
Zal ik ook zeker doen! happy :)

renevanh schreef:

Zelf zou ik het ook leuk vinden om te helpen e.d., maar ik stel wel altijd heel duidelijk dat ze zelf voor muziek moeten zorgen.
Sinds dat ik bij een playback show eens heb meegemaakt dat men verwachtte dat ik alles had laat ik dit van te voren heel duidelijk weten!
Helpen zoeken is dan natuurlijk ook geen probleem, maar in eerste instantie leg ik de verantwoordelijkheid bij de personen die het bedacht hebben. (Ik kan ook iets bedenken, maar als ik de middelen niet heb...).
Het gaat hierbij maar om eenmalig een nummertje, en zij konden er niet aan komen. Ik ga uiteraard ook geen complete playbackshows bij elkaar sprokkelen shut up :X
Topic: Marco Borsato ft. Ali B - Wat zou je doen instrumentaal gezocht! (13-4-2007 17:32:00)

DJ-XL schreef:

En hoe heb je hem nu te pakken gekregen dan?
Een vriendin van mij heeft het nummer geregeld. Waarschijnlijk niet legaal dus, maar het lijkt me niet dat Marco er slechter van wordt als ik dat nummer een keer gebruik, de volledige opbrengst gaat toch naar War Child...

alleznet schreef:

Wellicht ook haalbaar, als je ooit écht niets kunt vinden en het écht nodig hebt (instrumentaal), dan kun je de midi ergens zoeken (vaak hebben polyfone ringtones al een acceptabel begin) en daar met een programma zoals reason instrumenten aan koppelen.
In dit geval dus niet meer nodig, maar ik zal de tip onthouden!

Tom schreef:

ik denk wel dat dit een vreselijk moeilijk nummer is om in te zingen voor een hobbyist.
Vooral door de tempowisselingen en de rap er tussen....
Dat is uiteindelijk niet mijn verantwoordelijkheid wink ;). Twee leerlingen van groep 8 hebben het bedacht, ik vind het leuk dat ze al met dat soort dingen bezig zijn dus help ik ze een beetje, maar ik ga geen Idols jurylid uithangen razz :p. Ik zal eind juli nog laten weten of het goed ging of eigenlijk inderdaad niet echt mogelijk was shut up :X
Topic: Marco Borsato ft. Ali B - Wat zou je doen instrumentaal gezocht! (12-4-2007 17:15:00)
Ik heb inmiddels het nummer te pakken gekregen. In ieder geval bedankt voor jullie hulp.
Topic: Marco Borsato ft. Ali B - Wat zou je doen instrumentaal gezocht! (12-4-2007 15:31:00)
CD winkels en B*l.com hebben hem niet. Op discogs kan ik hem ook niet vinden, alleen het volledige nummer op een aantal CD's. Nog meer tips?
Topic: Marco Borsato ft. Ali B - Wat zou je doen instrumentaal gezocht! (12-4-2007 14:53:00)

Dré schreef:

Vaak staat een instrumentale versie niet op een CDS (goedkope CD-Single) maar wel op een CDM (duurdere CD-Single). Heb je al gekeken of dit hier ook het geval is?
Dankjewel, ik ga het gelijk even nakijken!
Topic: Marco Borsato ft. Ali B - Wat zou je doen instrumentaal gezocht! (12-4-2007 13:57:00)
Ik ben voor een afscheidsmusical waar ik het geluid voor doe op zoek naar de instrumentale versie van Marco Borsato ft. Ali B - Wat zou je doen. Twee leerlingen gaan dit namelijk zingen/rappen en dan wordt er gecollecteerd. De opbrengst gaat (uiteraard) naar War Child. Nu kan ik echter nergens deze instrumentale versie vinden, ook niet op de CD singel volgens mij. Ik download zelf eigenlijk nooit muziek, maar ook op Google kan ik hem niet vinden. Is er iemand die dit nummer heeft of weet waar ik het kan vinden/krijgen/kopen? Alvast bedankt!
Topic: DMX dimmerpacks doorlussen en kanalen instellen (10-11-2006 00:51:00)
Ja begrijp ik. Helaas is mijn budget niet zo hoog. Ik heb de parren tweedehands overgenomen, en toen moest ik even auw dimmerpacks hebben. Deze had ik al gezien op new-line, maar vanwege de haast even gehaald bij de plaatselijke winkel. Als je dus op de doos kijkt, staat er heel netjes '5A / channel output, total output 16 A'. Dit is dus redelijk misleidend. Ik ga gewoon proberen of het lukt, zo niet, gaan we toch over op dimmerracks.

Trouwens, trillende beeldschermen enzo zal niet zo gauw gebeuren, want PC's en de rest van de apparatuur staan ongeveer 10-15 meter van de dimmers en lampen af.
Topic: DMX dimmerpacks doorlussen en kanalen instellen (9-11-2006 00:46:00)

Douwe schreef:

Je kunt net zoveel lampen aansluiten op een dimmer als je wilt.
Zolang je maar niet meer lampen aanzet, dan je afzekering kan hebben.
Er zitten 6.3A zekeringen in, maximale totale belastin 20A. Uiteraard houdt je stoppenkast dit niet eeuwig vol, maar in principe kan het dus wel volgens jou?

En de post daarboven, wat wordt bedoeld met risico voor andere apparaten? Zijn er apparaten die daar niet tegen kunnen?
Topic: DMX dimmerpacks doorlussen en kanalen instellen (8-11-2006 22:44:00)
Okee, begrijp ik. Maar is er dan gezondheidsrisico ofzo als je een EMI hebt die groot is (omdat er dus 4x 1000 Watt uitkomt)? Of krijg je alleen een brom ofzo, en is er verder geen probleem? ashamed :$
Topic: DMX dimmerpacks doorlussen en kanalen instellen (8-11-2006 02:07:00)

Aart schreef:

In de specificaties staat:
Channel Output: 5A / CH. (China), 1.5A (CE Norm), Total 16A.


Bij 4 kW gaat men over de 16 A heen. Een overbelasting met nog geen 10% zal in de praktijk geen problemen geven, maar netjes is het zeker niet.
De Ce-norm van 1.5 A zal mogelijk te maken hebben met EMC, daar weet ik verder niets van.
Wat is EMC? En wat zijn nou werkelijk de risico's die eraan verbonden zijn als je 4 kW op deze dimmers zet? Ik heb ze thuis wel getest, lamp voor lamp vol aan gedurende een tijdje, dat gaf geen problemen. Dus die 1,5 A snap ik niet helemaal. Ik heb eventjes alles vol aan gehad (4 stuks), maar dan gaan de andere lampen in je huis wat minder fel branden ;).

Ik kan natuurlijk om binnen de 16A te blijven de kanalen dimmen naar ongeveer 90%, en trouwens, ik zal waarschijnlijk niet vaak alles tegelijk vol aan hebben.
Topic: DMX dimmerpacks doorlussen en kanalen instellen (30-10-2006 20:18:00)
Oja, natuurlijk! Was ikw even vergeten. Werkt nu! Dank je voor de snelle reactie!
Topic: DMX dimmerpacks doorlussen en kanalen instellen (30-10-2006 20:05:00)
Hallo, ik heb weer een noobvraag...

Ik heb een basis lichtsetje aangeschaft, bestaande uit:
- 8x Par64 1000 Watt
- 2x Showtec MultiDim MKII
- 1x Showtec Showmaster 24

Maar nu heb ik een probleem: mijn eerste dimmerpack komt automatisch op kanaal 1,2,3,4 uit. Maar mijn tweede, wat ik doorlus, zet alles op 1 kanaal. Stel, ik stel hem in op kanaal 5. Als ik dan de schuif half open zet gaan de eerste 3 lampen branden, de 4e pas als de hele schuif open is. Hoe moet ik dit oplossen/ kanalen op mijn tafel instellen?
Topic: 63A krachtstroom verdeler ook als 32A te gebruiken? (2-8-2006 23:23:00)
Als je per jaar 150x een 32A tegen komt en 2x een 63A dan zou ik de 32A verdeler nemen en voor die andere twee keer iets huren.
OK, is 32A de meest voorkomende sterkte?
Topic: 63A krachtstroom verdeler ook als 32A te gebruiken? (2-8-2006 22:29:00)
Maar wat is nu de beste oplossing? Voor alle duidelijkheid:
-Het gaat hier om de krachtstroomaansluiting van een school of klein bedrijf.
-Hiermee worden 3 dimmers van 16A max. elk aangestuurd
-Ik wou dus eerst de PSA 321 van Showtec nemen, maar nu zeggen jullie dat dit niet handig is ivm. een eventuele 63A aansluiting?

Wat zouden jullie mij adviseren, als ik een power dist. wil die zowel 63A, als 32A als 16A krachtstroom aankan, maar uiteindelijk moet ik schuko's hebben om mn dimmertjes op aan te sluiten?

En ik blijf het vragen: als ik een 32A stekker heb, is die dus van een ander formaat dan bv. de 16A. Waar vind ik dus een verloopstukje
32A stekker IN > 16A UIT > naar wandcontactdoos

Groeten,
Martijn

(P.S. sorry dat ik jullie zo bezig houdt, maar ik wil geen ongelukken en ik wil ook niet prutsen met zoveel stroom :S)
Topic: 63A krachtstroom verdeler ook als 32A te gebruiken? (2-8-2006 18:06:00)

Victor schreef:

martijn schreef:

martinus schreef:

- mag je een 32A krachtstroomverdeler ook aan een 63A aansluiting hangen? (PSA 321)
Nee. Er kan tussen de contactdoos tot aan de zekeringen 63A gaan lopen, (Omdat de zaalaansluiting daarop is afgezekerd) terwijl de kabel/aansluitingen tussen de zekeringen in de verdeler en contactdoos niet berekend zijn op zulke hoge stromen. Als er bijvoorbeeld kortsluiting ontstaat in de kabel tussen de verdeler en contactdoos, reageert de zekering te laat vanwege de te hoge waarde, en beveiligt dus niet. Dat kan bijvoorbeeld leiden tot een kabel die wegsmelt.
Het gekke is dat dat voor een 32A-verdeler die maximaal 32A als output toelaat eigenlijk niet klopt. De enige manier waarop er meer dan 32A kan lopen is inderdaad kortsluiting. Echter: ook als je je 32A-verdeler op een 32A-contactdoorhebt aangesloten loopt er bij kortsluiting kort een stroom van enkele honderden ampères door de kabel die maar op 32A is berekend. Maar omdat dat maar zo kort is levert dat geen problemen op. Hetzelfde geldt voor het schemerlampje thuis, dat met een 0,5 touwtje in het stopcontact hangt. Bij kortsluiting loopt er een stroom van tientallen ampères door dat flinterdunne draadje tot de zekering afslaat. Vanwege de korte duur is dat geen probleem.

Het lijkt mij persoonlijk sterk dat een 4 of 6-kwadraat kabel de kortsluitstroom van een 63A-aansluiting niet lang genoeg overleeft om de automaat te laten klappen. Voor de connector is het al helemaal geen probleem, want dat zal toch echt een 63A-exemplaar moeten zijn wil je hem op een 53A-connector kunnen inprikken. Bovendien zie ik niet hoe er kortsluiting zou kunnen ontstaan in de kabel, maar dat zou theoretisch kunnen. Kortom: praktisch gezien lijkt het mij geen enkel probleem om zo'n 32A verdeler aan een 63A connector te hangen.

Het bovenstaande geldt natuurlijk niet voor 32A-verdelers die een onafgezekerde 32A doorlus uitgang hebben en/of zoveel 16A-kringen (CEE en schuko's) dat de totale stroom kan oplopen tot boven de 32A. Hoewel onze Connex 32A-verdeler dat niet heeft heb ik speciaal voor 63A toch maar een aparte verdeler aangeschaft (die ik weinig gebruik omdat maar weinig zalen een 32A-connector hebben).

Overigens zullen zalen met een 63A-connector vaak zelf wel een verdeler hebben.
Het ging hier om de Showtec PSA 321. Wel gezekerd. Dus dat zou volgens jou niet echt een probleem moeten opleveren?

Op de school waar ik af en toe een beetje toneeltechniek verzorgt hebben ze geen verdeler, dus misschien wel gewoon 32A

Ook aan jou de vraag nog: Waar koop je die verloopstukjes?

Groeten,
Martijn
Topic: 63A krachtstroom verdeler ook als 32A te gebruiken? (2-8-2006 17:59:00)

martijn schreef:

martinus schreef:

- mag je een 32A krachtstroomverdeler ook aan een 63A aansluiting hangen? (PSA 321)
Nee. Er kan tussen de contactdoos tot aan de zekeringen 63A gaan lopen, (Omdat de zaalaansluiting daarop is afgezekerd) terwijl de kabel/aansluitingen tussen de zekeringen in de verdeler en contactdoos niet berekend zijn op zulke hoge stromen. Als er bijvoorbeeld kortsluiting ontstaat in de kabel tussen de verdeler en contactdoos, reageert de zekering te laat vanwege de te hoge waarde, en beveiligt dus niet. Dat kan bijvoorbeeld leiden tot een kabel die wegsmelt.

De makkelijkste manier om te zien welk soort krachtstroomaansluiting er zit is door op de contactdoos te kijken. Daarop staat altijd een typeplaatje (kan ook in de rand van de aansluiting staan) met specificaties. Bijvoorbeeld 32A-6h 230/400V. Dan weet je dus dat het 32A krachtstroom is. Die 6h slaat op de positie van de aardpen, die zit op 6 uur. Als je wat vaker met het hele krachtstroomverhaal bezig gaat kun je ook wel zien aan de grote van de contactdoos om welke sterkte het gaat.

Overigens kun je beter hier vragen stellen dan maar een beetje aanknoeien. wink ;)
Okee. Dus ik kan het beste een 63A verdeelkast halen. Maar die van Showtec heeft dan volgens mij ook krachtstroom uitgangen. Dus dan moet je ook weer een verdeler die die krachtstroom omzet in schuko uit.

Kan je die verloopstukjes ook gewoon hier in de webshop halen?

Bedankt voor je snelle reactie!
Topic: 63A krachtstroom verdeler ook als 32A te gebruiken? (2-8-2006 15:39:00)
Hierbij nog wat krachtstroom vragen van een newbie:

- mag je een 32A krachtstroomverdeler ook aan een 63A aansluiting hangen? (PSA 321)
- Die verloopstukjes waar ik altijd over lees, waarom zijn die nodig? Ik dacht dat dat allemaal dezelfde aansluitingen waren, onafhankelijk van de sterkte?
- Wat is de meest voorkomende sterkte die je tegenkomt?
- Hoe kom je erachter hoe sterk de aansluiting is als niemand in een gebouw dat weet?

(Vast allemaal domme vragen, maarja...)