Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Martinus

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 118 bijdrage(n) van Martinus (Pagina: 4 van 6)

Topic: Alvast prettige kerstdagen! (1-1-2009 13:49:00)

watje schreef:

zo ook ik ben terug
geen 0.00r
maar 0.03 is ook behoorlijk leven loos :P

als je je adres stuurt krijg je je kaartje ;)
Haha, ik zat thuis met mn ouders, laptopje stond toch nog aan, en ik ging natuurlijk voor dat kaartje! wink ;)
Topic: Alvast prettige kerstdagen! (1-1-2009 00:03:00)
De 1e!!!
De beste wensen voor 2009 allemaal!
Topic: Het bouwen van een case (27-10-2008 23:07:00)
Netjes werk weer! Vooral mijn Promix kistje natuurlijk laugh :D. Ik zie je komende week!
Topic: Vraag Lichtprogamma Freestyler (25-10-2008 11:54:00)
Okee, dus je moet een dongle met in en out gebruiken. In welke volgorde komen je tafel en laptop dan? En weet jij toevallig waar ik zo'n dongle kan kopen? Ik heb gekeken op DMX 4u The Willows maar daar zie ik alleen die simpele dongles staan..
Topic: Vraag Lichtprogamma Freestyler (24-10-2008 22:20:00)
Ook ik heb een vraag.. ben nog nieuw in de PC>DMX wereld. Wij willen misschien freestyler gaan gebruiken i.c.m. een goedkope dongle. Maar is er nu een mogelijkheid om zowel laptop met freestyler als onze showmaster 24 aan te sluiten, zodat je in principe via FS werkt, maar kan ingrijpen met een gewone lichttafel?

Alvast bedankt!
Topic: Hoe te programeren bij Freestyler Dmx? (24-10-2008 22:00:00)
Ik ook, ben me nu aan het orienteren en kan dan mooi uitzoeken of dit echt iets voor mij is...
Topic: Gemini ps-04 Goeie Mixer? (28-8-2008 20:09:00)

dampi schreef:

en dan nog wat ik zou graag een advies willen hebben voor een goeie evaren mengpaneel met bmp shit er op :P en mis paar efecten bednkt

groetjes dampi
Je formulering is vrij onduidelijk, en aan je spelling nog steeds weinig verbeterd. Ik kan de PS-04 hier op new-line niet vinden, maar de PS-03 wel. Die kost 149 euro. Als je een mengpaneel wilt met effecten en BPM counter (Beats Per Minute, dus geen BMP), zou ik als ik jou was kijken naar een Behringer DJX-700. Deze kost 199 in de webshop, en als je de B-Stock neemt (niet hier leverbaar) Ben je nog een 20 euro goedkoper uit. De BPM-counter van dit ding is niet ideaal, je kan beter goed leren aanvoelen hoe het tempo ligt. Effecten zijn geinig, maar gebruik ze niet continue. Al met al lijkt dit me een geschikte oplossing voor jou.

P.S.: Je kan dit soort dingen ook gewoon in de webshop opzoeken, lekker vergelijken en kijken wat je budget is en je wensen zijn.

Succes ermee.
Topic: Wat kosten jullie nou? (23-8-2008 21:06:00)
Zoals je hier vaker hebt kunnen lezen, is dat niet zo te beantwoorden. Wat voor set breng je mee? Ben je een entertainer? Professioneel of ziet het er allemaal toch wat amateuristisch uit? Geef eerst wat meer informatie!
Topic: Wat kosten jullie nou? (9-7-2008 01:12:00)

KVM schreef:

Nee, als je je prijs laat zakken van 175 naar 100 kom je niet meergeloofwaardig over.

Wat dat aangaat sluit ik mij aan bij het verhaal van de andere 2 heren.

Martin.
Okee, maar als mensen dan laten blijken dat ze die 175 euro echt niet gaan betalen? Ik kan elke klus goed gebruiken, hoe ga je daar dan mee om?
Topic: Wat kosten jullie nou? (8-7-2008 01:18:00)

dj kasper schreef:

Hoeveel boekingen heb jij ongeveer gemiddeld per maand?, aangezien ik vind dat je prijs best hoog ligt voorwat je krijgt.
Misschien geef je een leuk feest af, maar toch vroeg ik dat me af.
Moet zeggen dat we pas net up and running zijn. Juli lijkt me sowieso een drukke maand voor iedereen, voor mij zijn de komende dagen in ieder geval gekkenhuis. Werd vandaag gebeld voor een last-minute disco voor morgen (dinsdag), vrijdag een straatfeest, maandag en dinsdag een afscheidsmusical, woensdag een basisschoolfeestje, donderdag 3 weken met vakantie.

Ik moet je wel eerlijk bekennen, dat geen enkele van deze feestjes voor die 175 euro weggaat. Allemaal minder dus. Ik merk dat mensen het HEEL veel geld vinden, en ze dit niet verwachten. Vervolgens zak ik drastisch in prijs, willen mensen me wel. Ik heb dus besloten om mijn prijs van de site te halen, en voortaan in te zetten rond de 100 euro gemiddeld voor bovenstaande show. Lijkt me een stuk beter, toch?

De uitstraling van de show: Alles strak in meubels en cases, representatieve DJ/LJ in bedrijfsshirt, geen opdringerige reclame, alleen visitekaartjes en evt. een spandoek, praten door de mic alleen indien gewenst, muziekkeuze best goed, al is dat moeilijk te zeggen voor kinderen en tieners. Die willen vooral hun verzoekje zo snel mogelijk horen, en de Top40 aan elkaar draaien, afgewisseld met de tophits als de macarena razz :p, zal iedereen wel lukken. Iedereen is altijd tevreden, en het feest wat ik morgen bijvoorbeeld moet doen, is via-via-via-via bij ons terechtgekomen. Dus al 4 mensen die ons aanwijzen als geschikte DJ.

Wederom: graag jullie mening. En Kasper, bedankt voor je nuchtere reactie, hier heb ik wat aan. 175 was misschien ook wel wat veel voor mijn Dap-Pio apparatuur.
Topic: Wat kosten jullie nou? (7-7-2008 10:48:00)
Wij kosten standaard, voor een show met

2x Dap K-115
1x Dap P-1600
2x Pioneer CDJ-200
1x Behringer DJX-700
1x Meubel

Maximaal 4 uur, DJ en extra mannetje, 175 euro inclusief BTW. Vervoerskosten zijn er alleen buiten 10 Km van mijn woonplaats.

Lijkt me niet al te gek toch? En ja, ik krijg mensen die gewoon niet meer dan 100 euro kunnen opbrengen voor een feestje, en dan wil ik nog wel eens zakken. Tenslotte, ik zit in een beginfase en elk feest is meegenomen. Als er weer 100 man zijn die je gezicht en bedrijfsnaam hebben gezien, sleep je daar wellicht weer een klusje uit... toch?

Graag jullie mening!
Topic: Post hier je logo! (2-6-2008 22:56:00)

LJ DaAn schreef:

Het is niet hetzelfde logo als de NS, maar zekerweten wel daar van gejat.. Pas op dat je daar problemen mee kan krijgen....
Ik vind je nogal zacht in je uitdrukking wink ;). Hij heeft er twee lijntjes bijgetekend en de kleur veranderd. Dan ook nog NS als naam gebruiken, is dus gewoon namaak lijkt me... de enige kans die je hebt is dat de NS dit als een puur lachertje beschouwd en het dus maar laat gaan, in elk ander geval heb je een probleem. En als je serieus genomen wilt worden, kan je ook beter geen logo namaken... shut up :X.
Topic: Wat kosten jullie nou? (22-4-2008 20:03:00)

kevinos91 schreef:

Alles wat in de mail staat is wel correct hoop ik ? Anders toch maar een informatief gesprek aanvragen laugh :D
Ja, dat gaat ook niet zo diepgaand over de boekhouding en BTW etc. als dit. Daarin heb ik gewoon jouw vraag beantwoord van hoe ik ben begonnen, daaruit kan jij zelf je eigen dingen concluderen. Er zijn verschillende manieren, maar wij liggen wel op een lijn qua omzet en insteek (Niet om brood mee te verdienen etc.). Daarnaast had je nog niet gereageerd op mijn laatste vraag of je een gesprek wou aanvragen met Buma of een andere instantie. Maar je bedoelt hier dus mee de Belastingdienst? Ik neem aan dat die het je altijd duidelijker kunnen vertellen dan ik (begonnen per 1 februari wink ;)) Vooral de personeelszaken zou ik doornemen met iemand anders, en dan ben ik ook wel benieuwd wat daaruit komt!
Topic: Wat kosten jullie nou? (22-4-2008 17:35:00)
Sorry sorry sorry, hoe ik het heb beschreven klopt het natuurlijk niet. En even reagerend op wat Victor net zei: Ik bedoel dat bij de eerstvolgende BTW aangifte ik toch al 19% over mijn aangeschafte producten mag terugvragen, en dat dan toch niet pas over een jaar krijg?

Toch weer leerzaam zo'n forum... denk je dat je er voldoende van af weet... toch weer niet ashamed :$
Topic: Wat kosten jullie nou? (22-4-2008 11:35:00)
Tuurlijk!
Topic: Wat kosten jullie nou? (22-4-2008 11:10:00)

kevinos91 schreef:

Dit is zonder BTW, wij hebben nog geen KvK en BTW ( pas 8 maanden bezig, en weten niet of het super gaat lopen... Vandaar, én omdat BTW en KvK (nog) niet veel voordeel voor ons heeft.
Misschien vergis je je daarin, ik heb me nu ook ingeschreven, we doelen voorlopig even op 15-20 klussen per jaar en een beetje verkoop. Wat je je moet realiseren is dat je de KOR (Kleine Ondernemers Regeling) kunt toepassen. Hierbij eet je eigenlijk van twee walletjes: Je kan de BTW van gekochte/gehuurde spullen terugkrijgen (standaard met BTW nummer) en je hoeft de BTW over geleverde diensten en producten niet af te staan (met een bepaald maximum, zie de site van de Belastingdienst). Als je kijkt hoeveel voordeel dat heeft... Wij over de eerste BTW aangifte over een maand ofzo, krijgen we al ongeveer 500 euro terug, en het scheelt ook nog eens een beetje over de geleverde diensten (wat dus eigenlijk gewoon extra winst is). Ik zou dus nog eens goed in overweging nemen of je echt geen Kvk/BTW wilt hebben. Daarnaast straalt het ook een stuk professionaliteit uit, die veel klanten toch wel aantrekkelijk vinden (zeker als ze iets meer uitgeven, shows van 200 euro vinden ze vaak al heel wat). Daarnaast kan je dan ook een fatsoenlijke Bedrijfsaansprakelijkheids- en inboedelverzekering afsluiten, nog meer zekerheid dus...
Wij hebben in 8 maanden ongeveer 7 optredens gehad, en dan is de winter tijd ( waar we de minste klusjes hadden ) meegeteld !
Wat doe je precies aan PR dan dat dat zoveel tijd kost? Ik doe dit allemaal nog naast een 32 urige baan, en een opleiding.
Is het nu wél of níet LEGAAL om GEKOCHTE cd's af te spelen voor publiek, of is het mogelijk om hier ook die 90 euro voor te betalen ?
Zoals Dré al zei: Zoek en gij zult vinden. Maar wat ze mij dus hebben verteld, is dat je originele CD's zo vaak mag draaien als je wilt, zolang je de rechten maar betaald (jij of de opdrachtgever dus). Die 90 euro gaat pas spelen als je dus gebrande CD's gebruikt waarvan je het origineel zelf in bezit hebt.

Als iemand het hier niet mee eens is, hoor ik het graag!

kevinos91 schreef:

Maargoed, ik zal zelf ook eens een informatief gesprek aanvragen
Met de BUMA bedoel je? Die zullen je ongeveer hetzelfde vertellen als wat ik al heb gedaan, en daarnaast weet ongeveer de helft van het personeel daar niet waar ze het over hebben... maar het valt te proberen happy :)
Topic: Wat kosten jullie nou? (22-4-2008 10:08:00)

kevinos91 schreef:

Wij hanteren momenteel +-200 euro, ligt aan het aantal personen en het genre muziek ( Ik ben nu een eigen CD collectie aan het opstarten, waarvan ik alleen 60's en 70's heb momenteel ( overigens wel een leuke basis om mee te beginnen happy :) ))

200 euro is in mijn ogen nog iets te weinig, ik denk vooral met onze nieuwe apparatuur ( 2x CDJ200 en Dateq Styx ) dat we wel richting 250 euro mogen gaan. Het geluid is helemaal in orde, maar het licht bestaat uit slechts 8 par64, een ILDA laser, wat losse lichteffectjes en een Martin Pro 2000. ( Aangestuurd door een lite puter 4 laugh :D )
200 euro incl. of excl. BTW? Of geen BTW zeg maar? wink ;) Voor 175 euro incl. BTW heb je bij mij een show van 4 max. 4 uur, 2x CDJ 200, Behringer DJX-700, 2x Dap K-115 en Dap P-1600. Uiteraard alles in meubels en cases gebouwd. Geen licht.
Ook draaien we met 3 man. ( Wat je onder draaien verstaat, ) waarvan ik de DJ ben, mijn neef is de LJ en mijn broer 'loopt' alles te controleren, zorgt voor de conctacten etc. ( PR )
PR door een derde man? Hoeveel shows draaien jullie per jaar? shut up :X
Overigens zijn we wel (pas?) 8 maanden bezig, vandaar dat ik nog geen grote legale cd collectie heb. Zo als eerder aangegeven, ben ik nu aan het sparen voor cd's en wil binnen 1 jaartje toch wel een cd koffer vol hebben met oldies(60 70 80) en een beetje muziek vanaf 2000. Heeft iemand misschien nog tips voor mij ? ( Ik wil alle hitzones bij elkaar gaan sparen, is dit een goed idee ? )
Je zal een heel brede collectie moeten hebben, ik weet niet wat je doelgroep is... wij hebben jaren '70', '80, '90, club, house, kinder, Top40 etc. En ik neem altijd alles mee (valt nu nog wel mee, ong. 350 ORIGINELE CD's.)
Mijn broer ( PR ) heeft dus zijn laptop vol met mp3's staan, het is me ook nog steeds niet duidelijk of het legaal of illegaal is. De een zegt dat de horeca eigenaar een overeenkomst heeft met BUMA, en de ander zegt dat je hoe dan ook ( ook met legale cd's ) hangt als BUMA controleert. En dan gebruiken ze het argument dat CD's alleen gebruikt mogen worden voor thuisgebruik ( ook al zijn ze legaal ), nou dan vraag ik mij soms af waarom ik een legale cd collectie begin ( zekere voor het onzekere, en ik wil graag mixen op mijn CDJ200's laugh :D )
Ik heb hier pas de BUMA over gesproken (telefonisch). Zij wisten mij te vertellen dat het NIET toegestaan is om Mp3's af te spelen, al dan niet betaald. Zelf kopie's van CD's waarvan je het origineel zelf in bezit hebt, mag je NIET gebruiken (heel vervelend natuurlijk, want er kan wel eens een CD beschadigen en als dat meteen het vervangen van een exemplaar a 20 euro betekend...) Er is wel een oplossing: Als je (ik dacht) 90 euro per jaar betaald, mag je tussen de 1500 en 2000 van zulke nummers op gebrande CD's hebben. Zo zou je dus je beste nummers op CD kunnen branden en die mag je dan weer wel gebruiken. Zij vertelden mij dat dit de manier is waarop vele (bekende) DJ's dit deden. Maar wat van dit verhaal precies waar is... totdat ik alles heel erg duidelijk op papier heb staan, draai ik met originelen (wat dus ook betekend dat je veel muziek meesleept die je waarschijnlijk nooit zult draaien). Uiteindelijk is dit altijd legaal, mits je natuurlijk de rechten betaald of in je AV vastlegd dat de locatiebeheerder of opdrachtgever aansprakelijk is voor deze bijdrage en de eventuele boete ook voor hem is. Ik hoop dat een en ander zo duidelijk is geworden voor je...
Topic: Grootste blunder tijdens draaien? (12-4-2008 23:10:00)
Ik een tijdje geleden, draaien in de kroeg waar ik ook werk. Doe ik weleens vaker, maar nu hadden ze een verhoogde DJ booth neergezet (waren net een aantal bekendere DJ's geweest). Dus ik een nummertje inmixen, ging goed. Nieuw CD'tje zoeken, cuepoint vaststellen, bijstellen. Opnieuw cuen, bijstellen etc. Na een paar keer denk ik: wat kijkt iedereen toch raar? Ik koptelefoon afdoen, besef ik me dat het kanaal van de nog te mixen plaat gewoon nog open staat ashamed :$. Zegt een man recht voor de DJ booth, in het bijzijn van al zijn vrienden: "Goh, mixen is niet jouw sterkste punt, of wel dan?". Waarom moet dat nou net als je letterlijk in het middelpunt staat? sad :(. Voor de rest gaat het niet vaak fout, weleens een loopje iets te lang laten loopen of mixen zonder lage tonen en die de komende 1,5 minuut er ook niet meer inzetten shut up :X
Topic: belasting (12-3-2008 15:17:00)
Dus het voorwerk en dingen als inkoop, mixes oefenen, website bijwerken etc. reken je gewoon tot de gewerkte uren?

Ik heb mij per februari 2008 ingeschreven, en op het formulier aangegeven dat ik 8 uur per week in de onderneming werk. Daarentegen is de totale omzet geschat op ongeveer 12 shows per jaar, en dan nog niet eens uitgebreide.

De Kleine Ondernemers Regeling ga ik WEL toepassen. Dan krijg ik dus ook een vergelijkbare brief?
Topic: Bedrijfsnaam gezocht! (15-1-2008 22:53:00)

deWit schreef:

Waarom perce Engels? Wat is er mis met Licht & Geluid ?
Op zich niks... Ik denk alleen Dat soundS and lightS een beetje raar staat. Of het nou licht &geluid of sound & light is maakt mij niet zo uit. Alleen, Beam is ook Engels. Je zou het gewoon allemaal engels kunnen maken.