Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Martinus

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 118 bijdrage(n) van Martinus (Pagina: 3 van 6)

Topic: Uitbreiding geluidsinstallatie café (12-5-2009 21:51:00)

djlimburg schreef:

steeds die nieuwe woofers zijn ook niet goedkoop
als je nu een keer iets goeds laat ophangen met goede amps en digitale processing ben je er vanaf
erger zal het er in ieder geval niet op worden
het is een keer een investering maar dan heb je ook wat shut up :X
Ben ik helemaal met je eens, maar zoals in de beginpost geschreven: daar is geen budget voor. Vandaar dat mijn vraag ook eigenlijk alleen maar was: 2 Fullrange kasten of een grote sub erbij... razz :p
Topic: Uitbreiding geluidsinstallatie café (12-5-2009 21:45:00)

René Eppink schreef:

De SX200's zitten dus direct doorgelust op de SB121's? Lijkt mij niet wenselijk, als ik het goed heb heeft de SB121 namelijk geen crossover aan boord. De SB121 speelt in dat geval te hoog door (komt de geluidskwaliteit niet ten goede) en je topjes krijgen hetzelfde laag te verdragen als de subjes.

Waarschijnlijk ligt je oplossing in een juiste processing van de geluidsset en daarnaast eventueel een aanvulling in het (sub)laag. Mijn advies in deze situaties is al snel om even iemand met verstand van zaken op locatie te laten langskomen, via een internetforum is het toch al snel lastig een volledig en juist beeld van de situatie te krijgen en iemand van juist advies te voorzien. Met zomaar een paar subjes bijzetten heb je het probleem zo te horen namelijk niet opgelost.
Zit inderdaad direct doorgelust, is ooit zo aangelegd en altijd zo gebleven. Is tot voor kort altijd onderhouden door een gerenommeerd bedrijf hier uit de buurt, zij hebben het ook zo gelaten. Is denk ik ook een budgettechnisch verhaal. Ik kan wel een extra amp gaan neerzetten, maar dat kost wéér geld. Ik verbaasde me er ook over dat het over het algemeen zo lang heel blijft, want sub en top zou ik inderdaad ook altijd scheiden.

Even voor de duidelijkheid: Ik heb de installatie niet geplaatst, alleen als er echt iets kapot is zet ik iets nieuws neer, voor zo min mogelijk geld. Toen de laatste keer na een feest weer twee woofers kapot waren is dan ook voor een simpel exemplaar gegaan (in plaats van de originele EV vervanging). Ik zeg niet dat het ideaal is, maar soms moet je roeien met de riemen die je hebt.
Topic: Uitbreiding geluidsinstallatie café (12-5-2009 21:38:00)

Rademakers schreef:

Lowcuts zijn erg belangrijk voor het heelhouden van zowel de topjes als de subs, ook een grote sub heeft baat bij een juiste lowcut. In het geval van een top-sub combinatie worden de subs bijvoorbeeld ingezet in het 40 Hz tot 80 á 120 Hz gebied, met een lowcut op 40 Hz. De topjes nemen het van 80 á 120 Hz over. De topjes kunnen eventueel wat overlap bieden om de voelbare bas te vergroten en de hoogdrivers (tweeters) te onlasten op hogere vermogens. De subs lopen dan bijvoorbeeld tot 120 Hz, terwijl de topjes vanaf 60 á 80 Hz beginnen.

De meest eenvoudige aanpak is een crossover. Voor betere lowcut instellingen en bescherming/beveiliging is een processor meer geschikt.

Een extra sub bijplaatsen is een optie, wil je kopen of zelfbouwen en wat is het budget?

Mvg Johan
Duidelijk verhaal. Maar is die cross-over wel voorzien van instelbare low-cut? Plus, daardoor kun je de subs en tops niet meer doorlussen zeker, wat nu wel het geval is.

Subs zou kopen worden, doe zelf niet aan bouwen. Budget: te weinig. Heb ze al wel even voorbereid op een prijs van 800-900 euro voor complete uitbreidingsset, incl. versterkers, kabels etc. Daarom kwam ik op de X-18B uit... goede keus of niet?
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (12-5-2009 21:32:00)
Ik zou gewoon even op Independer kijken. Komt gelijk uit hoeveel alles gaat kosten en wat het best bij je wensen past.
Topic: Uitbreiding geluidsinstallatie café (12-5-2009 21:09:00)

René Eppink schreef:

Overleg eens goed wat het probleem precies is, mist men algeheel volume of alleen laagweergave of misschien wel alleen basdruk?

Hebben jullie op de huidige installatie overigens wel lowcuts zitten zoals geadviseerd in de specsheets? De SB121 heeft immers 'maar' een 12" woofer en gaat niet erg laag (-3dB @ 50Hz) lowcuts worden dan ook nadrukkelijk aangeraden. (47Hz @ 12dB/oct of 37Hz @ 24dB/oct) Mochten er toevallig nog topjes fullrange meedraaien, dan zullen die ook erg graag een lowcut zien.
Vooral het missen van laagweergave is het probleem. daarnaast denk ik dat als je grotere subs (18" o.i.d.) hebt, de druk vaak beter voelbaar is.

Lowcuts: nee. Tops zijn doorgelust naar de subs. Maar hoe moet ik dit doen en wat is een simpel apparaat voor een lowcut? Er staat een Behringer MDX-1600 voor de limiting, maar weet niet of dat met dat apparaat ook mogelijk is?
Topic: Uitbreiding geluidsinstallatie café (12-5-2009 21:06:00)

Rademakers schreef:

Is er een specifieke reden dat bij de bar de zwaarste geluidsinstallatie hangt en op de dansvloer de lichte set staat? Is plaatsen bij de dansvloer niet logischer?

Hoever hangen de subs van het plafond/ de muur/ de grond af? Subs op de grond plaatsen geeft doorgaans voelbaar meer bas als opgehangen bas/subkasten. Indien mogelijk tegen de muur en op de vloer, elke muur zorgt voor meer voelbare/ hoorbare druk. In de hoek kan eventueel ook maar pakt geluidstechnisch niet altijd even goed uit.

Mvg Johan
De bar staat als het ware aan de rand van de dansvloer. Subs hangen tegen de muur, onderkant van de sub op ongeveer 2.25 meter. Hangt in een hoek, andere muur is van hout (meterkast).
Topic: Uitbreiding geluidsinstallatie café (12-5-2009 19:35:00)
Heb je ook gelijk in, maar het moet voor hun gewoon allemaal wat harder daar. Met een limiter bescherm je alles dus wel, maar dan zit het er dik in dat ze het te zacht vinden gaan. Vandaar dus mijn idee om wat extra neer te zetten, maar daar is iedereen dus helemaal tegen hier. Ik zal eens kijken wat ze ervan vinden.

Bedankt voor de hulp.
Topic: Uitbreiding geluidsinstallatie café (12-5-2009 19:19:00)

René Eppink schreef:

Kun je ook typenummers geven? Hoe ziet de ruimte er uit, hoe wordt het geheel aangestuurd en wat wordt er precies opgeblazen aan die installatie?
Als die hele installatie gewoon zwaar onderbemeten is vrees ik dat het bijhangen van een paar DAP kastjes ook je probleem niet de wereld uit helpt (of je moet die dingen pal naast de oren hangen van die malloot die de boel telkens te hard zet).
Uit mijn hoofd:

Dansvloer is 8x5 meter met een lange bar. Boven de bar hangen 2x EV SX200 en 2x EV SB121. Achterop de dansvloer staat 2x EV SX100. Versterkers: bij elkaar geraapt. JB, EV, Dap. Ik weet dat het te weinig is, zeker voor een café met muziek op discotheek-volume. Om te beginnen had ik er geen 12" neergehangen, maar het heeft er altijd al zo ingezeten.

Mijn idee was dus dat door het toevoegen van een sub op de dansvloer een groot deel van de problemen is opgelost. Tot nu toe worden elke keer woofers opgeblazen.
Topic: Uitbreiding geluidsinstallatie café (12-5-2009 19:17:00)

Hugoov schreef:

Uitbreiding is nodig als de huidige set qua output/spreiding niet aan de eisen voldoet.

Jij zoekt een oplossing om te voorkomen dat de huige set niet telkens opgeblazen wordt. wink ;)
Uhm... Doordat de output niet voldoet, gaan ze het harder zetten, en dus opblazen.

Toch? ashamed :$
Topic: Uitbreiding geluidsinstallatie café (12-5-2009 18:27:00)

martinus schreef:

In het café waar ik werk hangt een vrij oude EV set (12", 4 Tops en 2 subs). Aangezien het nogal vaak kapot gaat (opgeblazen) wil ik toch eens kijken naar een uitbreiding. Nu is mijn vraag wat jullie zouden doen:
- 1 18" sub (Dap X-18B) of
- 2 15" fullrange (K-115's)

Of misschien nog iets anders, waar ik niet aan heb gedacht. Ter informatie: het vervangen van de hele set is niet mogelijk (budgettechnisch)
Ik ga dus niks vervangen, we gaan iets toevoegen. En de vraag is dus wat iedereen het beste vindt. Ik denk dat het opblazen het gevolg is van een tekort aan bass, en dit gaan opvangen door alles verder open te zetten. Een goede oplossing zou dan dus zijn om een grote sub neer te zetten. Ik wil alleen andermans mening altijd nog graag even weten.
Topic: Uitbreiding geluidsinstallatie café (12-5-2009 18:14:00)
In het café waar ik werk hangt een vrij oude EV set (12", 4 Tops en 2 subs). Aangezien het nogal vaak kapot gaat (opgeblazen) wil ik toch eens kijken naar een uitbreiding. Nu is mijn vraag wat jullie zouden doen:
- 1 18" sub (Dap X-18B) of
- 2 15" fullrange (K-115's)

Of misschien nog iets anders, waar ik niet aan heb gedacht. Ter informatie: het vervangen van de hele set is niet mogelijk (budgettechnisch)
Topic: Boekhouding van je Drive in (4-5-2009 22:20:00)

Dré schreef:

Bij ons heet die post huishouden (same difference). Alle privé opnamen (in welke vorm dan ook) werden hierop geboekt (in de VOF tijd, nu (BV tijd) kan dat niet meer), alle privé stortingen (in welke vorm dan ook) werden hierop geboekt.
Lijkt aardig op wat ik dus doe...
Tijd voor een boekhouder EN een cursus. Momenteel doe je dingen zonder dat je weet waarom je het doet (dasniehandignie).
Ik heb al contact gehad met een administratiekantoor. Ik ga er morgen een afspraak maken, zodat ik regelmatig met dit soort dingen even langs kan gaan. Cursus zal ik ook eens naar gaan kijken. Bedankt voor de hulp en de tips!
Topic: Boekhouding van je Drive in (4-5-2009 17:45:00)

Dré schreef:

Privé!
Okee, dus daarmee bevestig jij mijn bovenstaande verhaal over geld uit privé en daar ook weer naar terug?
Overigens heb ik zelf ooit zo'n 1-daagse cursus gedaan (ok, ben er niet naartoe geweest maar had genoeg aan de documentatie die erbij hoorde). Wellicht een tip?
Lijkt me ook wel een goed idee, alleen als ik deze dingetjes te weten kom kan ik in ieder geval verder (heb een week vakantie, nuttig gebruiken dus.)
Topic: Boekhouding van je Drive in (4-5-2009 16:54:00)
Okee, weet ik dat. Maar vanuit welke post komt je investering (geld uit privé) dan?
Topic: Boekhouding van je Drive in (4-5-2009 15:14:00)
Het is gelukt! Heel erg bedankt. Als ik jullie dan nog even mag blijven lastigvallen: In de passiva staat een post Privé. Hoe gebruik je deze post bij investeringen vanuit privé en uiteindelijk ook weer geld terugbrengen naar dezelfde post? Begin je met Saldo 0, waardoor je na je investering een negatief saldo op privé krijgt en dit langzamerhand weer aanvult door je opnames, of hoe moet ik dit zien?
Topic: Boekhouding van je Drive in (4-5-2009 01:02:00)
Ik zie die post zo gauw niet staan, en moet ook eerlijk zeggen dat ik dus pas sinds 2008 boekhouding doe... ashamed :$. Het is nu als volgt:

Opdracht voltooid, factuur is verstuurd. Daarmee is er een bedrag van "opbrengst verkopen" naar de post "debiteuren" geschreven.

Factuur betaald. Bedrag is van "debiteuren" naar "Postbank" geschreven.

Factuur is dubbel betaald. Hier gaat het dus fout, want als ik nogmaals de bovenstaande actie doe, klopt het banksaldo wel, maar de debiteuren uiteraard niet. Ik moet dus een nieuwe post maken (schulden)?

Je m'excuse als dit voor velen heel logische dingen zijn, maar ik loop gewoon op z'n tijd nog tegen nieuwe dingen aan betreffende het boekhouden.
Topic: Boekhouding van je Drive in (3-5-2009 11:18:00)
Nee, heb nog niet teruggeboekt. Maar op wat voor restpost moet ik hem dan zetten?
Topic: Boekhouding van je Drive in (2-5-2009 16:59:00)
Om maar even dit topic te misbruiken: Ik zit met een probleem. Ik gebruik SpeedBalance, bevalt prima. Echter loop ik met de boekhouding van 2008 tegen een probleempje aan. Het is in 2008 twee keer gebeurt dat een klant een factuur twee keer heeft betaald (1x contant en daarna door miscommunicatie nogmaals per bank). De eerste keer heb ik het direct teruggestort. Geen probleem dus. De tweede keer wou ik dat doen, maar dat ben ik vergeten (en kwam er in 2009 achter). Hoe moet ik dit nu gaan verwerken in de boekhouding? Als ik hem een keer teveel van de post debiteuren aftrek, klopt die post niet meer, in het andere geval klopt het banksaldo niet. Totdat dit is opgelost kan ik het jaar niet afronden, laat staan beginnen met 2009...
Topic: Het bouwen van een case (11-2-2009 19:25:00)
Netjes! Ik ben benieuwd, hoe doe jij dat met beletteren? Gewoon sjablonen? Welke verf?
Topic: Boekhouding van je Drive in (3-2-2009 20:22:00)

davasch schreef:

Onder elke rekening van de iTunes Store staat duidelijk: "Dit is geen BTW-facuur." Wie weet hier meer over?
Ik gebruik geen iTunes, maar als er staat dat het geen BTW factuur is mag je daar niet zomaar BTW van terugvragen. Zij zullen dan toch echt even voor een geldige BTW factuur moeten zorgen, en ik denk dat dat geen probleem is als je even contact met ze opneemt...

Hier vind je meer informatie over het terugvragen van buitenlandse BTW. Dit moet je in het desbetreffende land doen, niet bij de Nederlandse BD. Dit geldt overigens uiteraard alleen als Apple je wel kan voorzien van een BTW factuur!

Succes