Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Roy

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Roy (Pagina: 5 van 10)

Topic: Het bouwen van een case (14-3-2011 16:12:00)
Ik gebruik hetzelfde systeem, korte statieven gewoon met de hengel uitgeschoven en naar boven in de kist doen, dan steekt ie ook netjes uit aan de bovenkant.
Topic: Orientatie digitale mengtafel (13-3-2011 13:41:00)

PvG schreef:

Geen echte oplossing tot nu toe dus.
Iemand een 2e hands Roland M300/380/400+S1608 voor een leuke prijs in de aanbieding? wink ;)
Staat er momentele een 400 op de bekende occasion-sites al betwijfel ik of deze tafels occasion onder de 3000 euro weggaan. Persoonlijk lijkt me dit wel verreweg de beste oplossing als je je budget iets kunt verruimen!
Topic: Carnaval (apres ski variant) 2011 (8-2-2011 18:07:00)
Helemaal mee eens! Sta zelf ook 4 dagen in een tent (gemiddeld 1500 mensen binnen) en dan draai je zowiezo voor een wat oudere generatie dan in de kroeg.
Topic: Welke microfoons in een bandset (8-2-2011 13:55:00)
Mijn basis bandset voor een band zonder rider is ongeveer hetzelfde:

Vocalen: sm 58 (3x, altijd makkelijk als er perongeluk ook een saxofonist is bijvoorbeeld), beta 58 (2x)
Bas: Actieve(!) DI (word echter ivm actieve uitgang op versterker maar zelden gebruikt)
Gitaren: sm 57 (2x) (geen beta!)
2x extra sm 57 voor trompet of percussiedingetjes

Drum:
Kick: Ben begonnen met een Beta 91 omdat er daar met alleen een beetje midlaag uitdraaien al eenvoudig een goeie kick mee te maken is. Inmiddels is die vervangen (of bij grotere dingetjes aangevuld met) door een beta 52. Beta 52 heeft wat meer laag maar vereist meer techniek voor een echt gave kick.
Snare: sm 57
HH: e614
Toms: 3x e604
OH: NT 5 (aanrader prijs/kwaliteit!)

Toen ik net begon werd ik vaak gevraagd voor diverse multi-culti bandjes, die willen vaak met excotische instrumenten aankomen. Ben daarom begonnen met veel sm 57's zodat je hier allround goed mee om kunt gaan.
Topic: Wat moet ik allemaal hebben voor het uiversterken/afmixen van Bandjes?? (23-1-2011 15:29:00)
En dan zou ik de 20m zelfs ook nog uit de bandkist halen, zodra je op podia gaat staan die >20m breed zijn heb je al lang het gemak van snakejes ontdekt wink ;). Kabels langer dan 10m worden hier eigenlijk voornamelijk gebruikt voor DMX en een enkele keer voor het inprikken op een huisinstallatie.

Mijn voorkeur voor bandjes is ook 2,5m, 5m en 10m. Ik zou dan wel meteen een 10-kanaals snake aanschaffen voor bij je drumstel, werkt lekker snel en overzichtelijk en je hebt de kosten er meteen uit door te besparen op lange kabels.
Topic: Carnaval (apres ski variant) 2011 (20-1-2011 01:09:00)
Herkenbaar, fris jasje, zou zomaar weer eens een hit kunnen worden
Topic: Wat kosten jullie nou? (18-1-2011 22:28:00)
Horeca niet, maar evenementen organisatoren en particulieren die een zaal huren inclusief installatie zeker. En wij werken door het hele land wink ;).
Topic: Licht aan op de slag van een trommel (16-1-2011 03:16:00)
Drumtriggers werken meestal met midi, kun je dus vaak dus gewoon aansluiten op je lichttafel.
Topic: Hulp gezocht betreft cobranet of dergelijken (9-1-2011 00:40:00)
Zijn occasion aangekocht en daar zat geen extra info bij.

Last van een brom heb ik niet, kwaliteitsverlies kan ik niet inschatten omdat het altijd gebruikt word om een signaaltje aan te bieden aan een kroeg/100v installatie oid waarbij de installatie in kwestie eerder de beperkende factor is. Geluid klinkt overigens altijd vrij prima.
Topic: Hulp gezocht betreft cobranet of dergelijken (9-1-2011 00:29:00)
Die apparaatjes heb ik. Wordt hier gebruikt om audio over lange verbindingen (pleinen, winkelstraten e.d.) te sturen (utp-kabel = goedkoper) en werkt tot nu toe altijd perfect.
Topic: Prikkabel dimmen (30-12-2010 16:39:00)
Hoe simpel wil je het hebben?

Of bedoel je toevallig "goedkoop" ipv simpel?
Topic: Xenpow NSD150 <--> Osram HTI150 (20-12-2010 12:56:00)
Wanneer er duidelijk kwaliteit verschil is tussen de China en A-merk lampen dan kies ik voor kwaliteit. Maar ik kan me zo voorstellen dat ze in China goedkopere lampen kunnen maken die niet onder doen voor de westerse concurrenten.

Ervaringen met de showtec lampen hoor ik dus ook graag.
Topic: Xenpow NSD150 <--> Osram HTI150 (19-12-2010 00:47:00)
Zijn er inmiddels mensen die ervaring hebben met de Xenpow lampen in de versie van 250MSD? Bij de 16 stuks die ik nodig heb is het prijsverschil behoorlijk de moeite waard, zelfs als er dan 1 of 2 meteen uit de doos sneuvelen..
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (22-11-2010 16:51:00)
Groot voordeel van een ramp die niet aan je aanhanger vast zit is.. Dat hij niet aan je aanhanger vast zit laugh :D.

Moet je ergens in de locatie een klein trapje op of af of sta je op een podium dan kun je daar ook mooi de ramp voor gebruiken.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (8-11-2010 18:18:00)
Haha oude mensen en apparatuur is altijd mooi. Afgelopen weekend bij DJ met muziekcomputer met touchscreen in Maarssen: "Is dat nou zo'n Nintendo?". DJ; "Ja meneer, ik doe nog even een spelletje voordat het feest losbarst". Man: "Oh, gelijk heb je knul, maak er dadelijk maar een mooi feestje van". laugh :D
Topic: Verhuur managment software (8-11-2010 17:15:00)

CyberDance schreef:

Als je een pakket gaat aanbieden naar het brede publiek moet het naar mijn idee wel schaalbaar zijn. Veel grote bedrijven zijn immers klein begonnen. In het huidige aanbod van goed functionerende verhuursoftware ontbreekt nou juist de stap waarin men klein kan beginnen. Bij de goedkopere pakketten zijn de uitgebreidere functies waardeloos of onvoldoende uitgewerkt om bruikbaar te zijn, wat maakt dat je hoe dan ook zowat verplicht bent om een keer te gaan schakelen.
Momenteel richten we ons op de middelgrote bedrijven en is de interface daar ook op toegesplitst. Hang je elk weekend de ArenA vol dan moet je voorlopig vooral nog even verder kijken. De software is echter nog vollop in ontwikkeling en als besloten wordt het commercieel op de markt te brengen dan is het de bedoeling om mee te groeien met de gebruiker. De core werkt met losse modules die makkelijk uitbreidbaar en vervangbaar zijn zodat gebruikers die meer functionaliteit eisen makkelijk kunnen upgraden. Maar ik geef toe dat dit nog een beetje klinkt als een loze belofte.
Als de basis staat wordt het pas écht lastig. Een RMS doet, zodra je het op de rit hebt, in de basis opzich ook prima wat het moet doen. Job aanmaken, klantje en locatie invoegen uit database, artikelen erin kloppen appeltje eitje. Niet uiterst geavanceerd maar het gaat ansich prima. Tot je wijs probeert te komen uit de jobplanner, aan de gang gaat met inhuur, grotere projecten, grootschalig wijzigen van materiaallijsten, artikelen tussenvoegen etc, dan wordt het drama.
Inhuur en artikelen tussenvoegen zijn in mijn ogen toch best wel fundamentele functies. Daar is dan ook goed overna gedacht. Verder denk ik dat er bij de huidige software ook voor de "simpele gebruiker" flink wat te verbeteren valt.
Wat doe je met artikels die wijzigen (dat kan prijs zijn, dat kan omschrijving zijn, etc), als je iedere job kaal uit je artikeldatabase oproept adv een ID (lekker makkelijk scripten zeker voor het mogelijk maken van wijzigingen in de materiaalijst, qua belasting voor je databeest alweer wat minder) krijg je serieuze issues bij prijswijzigingen, je oude reeds gefactureerde jobs hebben dan plots ook een totaal ander eindplaatje, of de prijs van je offerte is anders dan die op je factuur sneaky :V
Artikelen in een project worden opgeslagen met een aantal aanvullende parameters. Per artikel is het zo mogelijk een aangepaste naam ("monitor presentator" ipv "D&B Max 12"), korting, enz. te specificeren. Prijs wordt hierin niet meegenomen, op het moment dat je een offerte maakt wordt er een "snapshot" genomen van alle huidige prijzen. Bij het maken van de factuur wordt uitgegaan van deze snapshot maar is er ook de mogelijkheid om op basis van de huidige prijzen en alle gespecificeerde kortingen opnieuw het totaal uit te laten rekenen.
Onderschat ook vooral het support vlak niet. Daarmee staat of valt je software, dat zijn een aantal partijen nu aan het ondervinden :-) Ook bij online pakketten een niet te ondeschatten punt is storingen, dat kan een hoop heibel opleveren als je je platform niet op orde hebt aangezien we hier spreken over een cruciale applicatie binnen een bedrijf. Maar het kan ook zo simpel zijn als een ADSL lijn er een dag of langer uitligt (buurmant verbouwt stoep en hakt op vrijdag om 15.45 wat kabels door, ben je maandagochtend de eerste).
De daadwerkelijke hosting en systeembeheer wordt uitbesteed aan een professionele externe partij. Als echte schoenmakers en hun leesten houden wij het bij de software. Voor support op de software is er op werkdagen tot 22:00 altijd een programmeur bereikbaar.

Heb je je eigen infrastructuur niet op orde, ben je bang voor fouten van je internetleverancier of zitten veel gebruikers op kantoor dan is er altijd nog de mogelijkheid om een locale, al dan niet gesynchroniseerde service te draaien. Uiteraard ben je dan zelf verantwoordelijk voor onderhoud aan je server.
Klopt, maar personeels en transportplanning was ik voor dit geval ook nog niet eens van uit gegaan als functionaliteit voor een simpele drive-in show.
Personeelsplanning is een van de modules waar zeer veel aandacht aan is besteed en draait momenteel als een losse module bij een aantal klanten naast, of gekoppeld met, de easyjob- en RMS-database.

Ik doe je in de loop van de week wel even een mailtje, het is namelijk niet mijn bedoeling om hier een verkoop-topic van te maken. Ik ben vooral geïnteresseerd in ervaringen van gebruikers met de huidige software en hun overwegingen om hier wel of geen gebruik van te maken.
Topic: Verhuur managment software (3-11-2010 16:56:00)

CyberDance schreef:

Mijn opzet was overigens wel om het volledig in PHP/Mysql op te zetten. Dat het mogelijk is weet ik (maak gebruik van een programma dat ook volledig zo opgezet is voor de ICT business), maar toch schrikt het een hoop programmeurs af.
Grappig, dat is precies wat ik heb ontwikkeld voor een 3-tal grote verhuurbedrijven in de regio. Ook die waren de onlogische interface van het huidige pakket zat en misten belangrijke functies bij de overige bestaande software.

Momenteel ben ik aan het inventariseren wat de mogelijkheden zijn om met deze software als compleet pakket de markt op te gaan. We richten ons op de middelgrote verhuurder die overzicht wil hebben in zijn zaken. Meerwaarde van ons pakket is de online omgeving, dus zowel thuis als op kantoor, onderweg etc. met meerdere mensen je zaken beheren. Oorspronkeliijk is de software begonnen als planningsoftware, het is dus mogelijk verregaande personeelsplanningen te maken waarna medewerkers en freelancers op een overzichtelijke manier zien wat er wanneer van hen verwacht wordt.

Ik hoor veel dat dergelijke software erg duur is. Ik denk dat een online pakket het voordeel heeft dat bedrijven zich kunnen abonneren en dus een klein bedrag (onder de 80 euro) per maand betalen wat zich alleen al door het automatiseren van offertes/facturen maken terug verdiend.
Als je een beetje handig bent met excel klus je op een namiddagje een complete invoer sheet in mekaar met artikel, klanten en locatie"database"erachter, met daarbij de verschillende offerte/contract en factuur layouts. Dan is het kwestie van invullen en bijhouden. Voor simpele showtjes en verhuurwerkzaamheden heb je tenslotte niet meer nodig.

Nadelen:
* Geen voorraadbeheer
* Niet centraal, dwz veel losse files en minder overzicht.
* Agenda bijhouden in bijv. outlook voor het overzicht is redelijk noodzakelijk.
Ook personeelsplanning wordt lastig, financieel overzicht in een project ontbreekt (personeel houd je los bij van je inhuur, enz.) snel zien wat er beschikbaar is op een bepaalde datum kan niet en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ik denk dan ook dat goede verhuursoftware haast noodzakelijk is en ben enigzins verbaasd over het kleine aantal reacties in dit topic.
Topic: Te huur gevraagd: "low fog" machine (25-10-2010 19:57:00)
Of (en dat is veel makkelijker) een JEM Glaciator. Dat is een rookmachine met ingebouwde vrieskist en bespaard je gedoe met droogijs/koudijs. In Nederland onder andere te huur in Ravenstijn en Bemmel.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (25-10-2010 13:58:00)
En laat de klant vooraf betalen. Je lost de problemen er niet mee op maar je hebt in ieder geval je centen.
Topic: Het bouwen van een case (20-10-2010 22:39:00)
Ziet er netjes uit, vind alleen een multikabelkist met ingebouwde connectoren bijzonder onpraktisch. Heb je nog nagedacht over een los stageblok?

Nu moet het restant van je multie altijd het podium op, wordt het een zooitje als je na het opbouwen de multie nog wat moet verleggen en heb je altijd een lomp grote kist in het zicht staan. Los (19"?) blok zijn dan ook de kosten niet.