Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Roy

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Roy (Pagina: 1 van 10)

Topic: Audio over IP (14-12-2017 23:17:00)

Vasco schreef:

Heb thuis een Raspberry Pi 3 Model B als Emby media server in de meterkast en een Raspberry Pi 2 Model B in de woonkamer als Emby player. 4K video encoderen op het "servertje" gaat on the fly zonder hik-ups naar elkaar maar ook vanaf deze server naar pc's, tablets en mobieltjes.
Wordt in dat geval de 4k content ook daadwerkelijk opnieuw getranscode of ondersteunen alle devices het bronformaat en wordt er alleen maar gestreamed?

Ik zie dat ik zelf ook de nieuwe generatie Raspberry PI over het hoofd heb gezien, inderdaad een stuk krachtiger dan de laatste exemplaren waar ik mee gespeeld heb.

Edit: Er lijkt inderdaad al iemand te zijn die ooit iets vergelijkbaars gedaan heeft: johndavis.us/how-to-turn-a-raspberry-pi-3-into-a-darkice-stream-encoder/
Topic: Audio over IP (7-12-2017 23:14:00)
Wanneer je een live audio stream realtime naar mp3 wilt converteren om te streamen dan is dit vrij CPU intensief. Ik vraag me af of de Raspberry PI dit af kan. Ik ben bang dat je dan toch wel rekening moet houden met een kleine glitch hier en daar. Daar lijken meer mensen op internet zo over te denken

Hou er ook rekening mee dat een raspberry pi standaard geen audio input heeft. Je zult dus een extension card of een usb-geluidskaart moeten gebruiken.
Topic: Geluidstafel aansturen via tablet (was geluidstech aanspreken)? (9-11-2016 20:26:00)
Interessant. Kun je een voorbeeld geven van zaken die je mist op een "consumenten-accesspoint"?
Topic: Monitoring video wall (25-5-2016 14:21:00)
Nadeel van dat Miracast is dat Microsoft volgens mij maar 1 stream per device ondersteund. Je kunt dus niet meerdere schermen streamen vanaf 1 computer. Met de Chromecast is dit wel mogelijk door meerdere profielen te maken.
Topic: Monitoring video wall (25-5-2016 00:18:00)
Wij hebben hier exact dezelfde toepassing. In een aantal webinterfaces monitoren we naast de status van de systemen bijvoorbeeld ook het aantal openstaande supporttickets en telefoonlijnen, nieuwe demo's en activaties, schoonmaakrooster van de dag (op basis van aanwezigheid) en aantal actieve users. Al deze weergaven draaien binnen verschillende instanties van Chrome op één centrale pc en we streamen elk window (onder een andere gebruiker) naar verschillende TV's met een Chromecast.

Ideaal omdat alles over wifi gaat en er geen extra bekabeling nodig is. Browser op een Raspberry zou een iets stabieler beeld geven bij animaties maar dat vereist dan weer gedoe achter het scherm en lokale handelingen bij bijvoorbeeld stroomuitval.
Topic: Verhuur managment software (19-3-2015 11:31:00)

Webbie schreef:

Je hebt overigens twee keer de zelfde link gebruikt bij de voorbeelden.
Aangepast
(pakket werkt overigens fantastisch :-) )
En dat is goed om te horen happy :)
Topic: Verhuur managment software (18-3-2015 16:20:00)
Ik denk dat je onderscheidt moet maken tussen het ATA-carnet aanvraagformulier (Voorbeeld) en de bijbehorende goederenlijst (voorbeeld)

Het aanvraagformulier kun je zelf nabouwen m.b.v. de templatebuilder, de laatste is praktisch een paklijst waar je wat aanvullende kolommen aan toevoegt. Als je wilt kunnen we je m.b.v. teamviewer laten zien hoe je het laatste het makkelijkst doet?
Topic: Bedrijfsnaam (8-1-2015 18:04:00)
Klinkt als Energy productions, houd er rekening mee dat je dan dus altijd M-R-G productions moet spellen als je je website of email roept omdat ze het anders wellicht verkeerd verstaan. Of spreek je het uit op z'n Nederlands? In dat geval ook producties i.p.v. productions.

Daarnaast bestaat er al zowel een Amerikaans bedrijf als een Engels bedrijf dat exact hetzelfde doet met dezelfde naam. Dat wordt lastig met je twitter en facebook.
Topic: Het bouwen van een case (7-1-2015 23:52:00)
Ik vond dit wel heel smaakvol gedaan
Topic: Meisje half blind door laserstraal op Tomorrowland (19-10-2014 00:56:00)
Dat is inderdaad ook wat zo ongeveer bijna letterlijk wat er in die mail staat. Om welke naam het gaat is natuurlijk makkelijk te testen: Maak 10 verschillende topics met de 10 meest verdachte namen en kijk van welk topic je weer zo'n melding krijgt. wink ;)
Topic: PLASA 2014 (2-10-2014 16:30:00)
Komende week wordt er in Londen weer de PLASA show georganiseerd. Vroeger was dit samen met de PLS een van de belangrijkste Europese beurzen voor onze sector, tegenwoordig is hij iets kleiner heb ik het idee dat ze zich wat meer richten op de lokale markt.

Zijn er nog forumleden van plan om de beurs een bezoek te brengen? Zelf ben ik aanwezig op de stand van Rentman, M59 in het midden van de hal.

https://www.plasashow.com/
Topic: licht tafels doorlinken (22-9-2014 18:26:00)
Daarnaast zijn er tegenwoordig legio mogelijkheden om je show alvast virtueel in een studio voor te bereiden. Op grote festival's staan ook wel eens mobiele studio's achter de mainstage waar de headliner alvast z'n show kan zien.
Topic: Intracommunautaire levering... (27-8-2014 21:06:00)
Het verschil is dat er niet daadwerkelijk BTW hoeft te worden betaald en je dus geen "bank hoeft te spelen". In sommige gevallen kan dat dus zeker interessant zijn.
Topic: Draadloze Frequenties in de toekomst (20-5-2014 21:02:00)
Inmiddels hebben de telco's hun 4G antenne's allemaal aanstaan in de grote steden. Wat zijn de praktijkervaringen? Kunnen nu alle oude sets ook daadwerkelijk in de prullenbak of blijkt voor de hobbyist toch prima mogelijk (een bescheiden aantal) microfoons storingsvrij te gebruiken in bijvoorbeeld de duplex-gap?

Ik vraag het omdat ik nog wel eens een hobby-bandje met 4 draadloze "oude" sennheiser zenders mix. Het is gezien het aantal optredens voor de heren een flinke drempel om te investeren in nieuwe draadloze microfoons. Tot nu toe zijn er nog geen problemen maar ze willen uiteraard wel voorkomen dat het in de toekomst mis gaat. De (analoge) multi van de band zit helemaal vol dus het is geen optie om 4 bedrade microfoons stand-by te houden.
Topic: gaffa tape (30-12-2013 21:48:00)
Ik sprak vandaag de importeur van Mag-tape die er van overtuigd is een (minstens) gelijkwaardig doch goedkoper alternatief te hebben voor nichiban. Bovendien is het er ook in nog minder glimmende variant.

Zelf ben ik niet meer elke dag aan het tapen maar mocht er iemand zijn stelling willen testen en zijn bevindingen hier op het forum willen schrijven dan is er vast wel een rolletje te regelen.
Topic: Statief voor 1 spot (14-10-2013 12:39:00)
Schroef een spigot aan je lamp en je kunt hem op vrijwel ieder statief zetten.
Topic: Gezocht: Sparring partner # DTV (2-10-2013 22:03:00)
Dapper om deze vraag hier te stellen. Ik ben mijn huidige bedrijf gestart bij een startup incubator en heb, zeker in het begin, erg veel gehad aan het sparren met ondernemers dus ik snap je wens. Hoe nuttig en leerzaam ook, de meeste bruikbare tips kwamen echter van outsiders die er hun vak van hadden gemaakt om mensen te coachen en trainingen te geven vanuit hun specialiteit.

In essentie gaat ondernemen natuurlijk om geld uit de markt halen door waarde toe te voegen. Volgens de boekjes werk je een productmix uit in een businessplan, formuleer je een visie en een missie en werk je naar een bepaald doel toe.
De praktijk in deze branche is echter dat iemand tijdens het bezig zijn met zijn hobby er plotseling achter komt dat hij nou zoveel boxen heeft gekocht dat het tijd wordt om daar iets serieus mee te gaan doen. In die situatie kan het nuttig zijn om ook eens achterom te kijken naar hoe je je wilt positioneren in de markt en waar je nu precies mee bezig bent.

Je geeft aan kwaliteit te willen leveren maar niet de klanten te kunnen vinden die dit weten te waarderen. Dat zou kunnen komen doordat de markt gewoon niet zo groot is (bedrijven zijn opzoek naar wat minder goed geluid als dat dan ook maar wat minder kost en in een mooi busje komt aanrijden) of doordat jij bedrijven niet weet te overtuigen dat jij de kwaliteit biedt die zij zoeken, je doelgroep uberhaubt niet weet te vinden of zij niet weten dat ze behoefte hebben aan je product.

Als een van dat laatste het geval is zou mijn advies zijn om eens met een expert naar je salesproces te kijken. Ik snap dat het leuker is om bezig te zijn met lampen en boxen maar in essentie begint het met bedrijven te overtuigen dat jij waarde toe kunt voegen. Sales is meer dan een goed verhaal en een fles wijn of een gladde verkoper. Ik ben er van overtuigd dat niet iedereen een goede verkoper kan worden maar de basis van sales valt te leren en kleine bedrijven veel dingen makkelijk kunnen verbeteren.

Mocht je daar behoefte aan hebben dan kan ik je, per mail, koppelen aan een goede trainer waar ik met mijn bedrijf (software maar wel in deze branch) veel aan heb gehad.
Topic: Compacte mengtafel (24-7-2013 11:10:00)

AMX_Pete schreef:

Crest X(R)18, X(R)20 (in NL wel meer gebruikt, België amper, kwalitatief dik in orde)
Eerste serie heeft bijzonder veel uitval. Er is een mod beschikbaar bij HPA waarbij volgens mij de hele mainprint opnieuw wordt gesoldeerd. Als ze het doen heb je we wel een bijzonder neutrale sound voor een 19" tafel.
Topic: Prolight + Sound, Frankfurt, 2013 (8-4-2013 16:15:00)
Ik sta in de stand van Rentman, Hall 9.0 Stand A43. Ik zag de koffie net ingeladen worden dus liefhebbers zijn welkom.
Topic: Draadloos internetverbinding voor studio vergroten (5-3-2013 16:39:00)
Hou er wel rekening mee dat dit het bereik naar de andere kant verkleind (no free lunch).