Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Roy

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Roy (Pagina: 3 van 10)

Topic: Drive-in show websites (14-2-2012 17:54:00)
Echt waar? Kun je ook aangeven waarom dat is?

Als ik kijk naar de Adwords conversie dan is deze website zijn geld zeker waard geweest.
Topic: Ophangmogelijkheden in een aluminium tent (14-2-2012 16:17:00)
Vind ik nogal (te) kort door de bocht. Bij de betere spantenten is wel degelijk rekening gehouden met een bepaalde last per spant.

Ik heb hier bijvoorbeeld voor een jaarlijks terugkerend evenement door de tentbouwer ondertekende tekeningen en tabellen liggen met alle rigging mogelijkheden. In het geval van een enkele truss in de nok zoals de constructie van de foto zou het gaan om een toegestane belasting van 300kg per spant als de truss wordt bevestigd aan de staande constructie en niet aan de topligger.
Topic: Drive-in show websites (14-2-2012 12:30:00)
Leuke site, maar weet je dat je menu er in Chrome anders uitziet als in IE? Ik zou zowiezo nog iets meer werk maken van de layout de navigatie.

Ik ben zelf overigens ook wel fan van full-size afbeeldingen
Topic: Projectie van tekst bekende nummers (8-2-2012 14:24:00)
Ik ben opzoek naar een oplossing om eenmalig voor één evenement de tekst van de muziek die live gedraaid wordt voorbij te laten komen.

De opdrachtgever noemde de Toppers als voorbeeld waarbij de hele avond ook alle tekst voorbij komt. Nu werkt dit met vooraf gegenereerde content dus niet erg bruikbaar voor een live-set.

Ik vroeg me af of er toevallig een DVD-reeks bestaat waarbij moderne, gezellige meezingers zijn voorzien van de songtekst. Als we dit dan afspelen op een setje DVJ's dan heb je ongeveer hetzelfde effect. Het is dan wel belangrijk dat het gaat om de originele muziek en niet de standaard karaoke DVD's waarbij Jan en Greet achter kun casio alle feestnummers nog eens ingespeeld hebben.

Iemand enig idee of een andere oplossing?
Topic: PA markt 2012 (29-12-2011 13:36:00)
Ik ben aanwezig op de stand van Rentman (stand nummer 89) voor een demo van de software of gewoon een bakje koffie.
Topic: Wat kosten jullie nou? (9-12-2011 16:05:00)

PvG schreef:

Off topic: Hoe type ik een trema op een iphone?
De letter waar hij op moet komen, in dit geval de e, ingedrukt houden.
Topic: Verwarmen van Schuur (Nieuwjaarsparty) (3-12-2011 13:24:00)
Als je zegt dat er 1 krachtaansluiting is dan heb je de benodigde stroomvoorziening voor de horeca en techniek al meegerekend?

Als er weinig stroom aanwezig is (en slechts een 16A krachtgroepje is weing stroom) dan kun je elektrische verwarming vergeten. Diesel en gasheaters hebben vanwege de 3fase motor in de ventilator ook vaak een krachtaansluiting nodig. Zowel horeca, techniek en verwarming op 1 16A krachtgroepje is niet te doen dus.
Zou 9 of 12 kW lukken op een 16a gezekerde drijfkracht?
3 * 16 *230 = 11KW. In theorie.

Ik ken het kacheltje uit je post, daar komt best wel wat warmte vanaf maar ik denk dat het onvoldoende is om een zo'n hoge ruimte te verwarmen als het buiten wat kouder is.
Topic: Stel je even voor... (28-11-2011 02:11:00)
Voorheen was ik op dit forum bekend als "Roytje", omdat ik tijdens freelance klussen vaak collega's tegen kwam die mij kennen van het forum en de ironie van een verkleinnaampje niet inzagen heb ik Dre gevraagd dit te wijzigen. Vanaf nu staat er dus gewoon "Roy" boven mijn posts.

Ik heb me toen ik in 2003 lid werd van dit forum al eens voorgesteld maar nog even in het kort: Ik ben een flink aantal jaar geleden begonnen als DJ met een drive-in showtje. Dat werd al vrij snel serieus en voor ik het wist stond ik meerdere keren per week te draaien. Er was al snel een tweede set gekocht en na een tijdje werd ik het draaien een beetje beu en vond ik het verhuren/regelen veel interessanter en ben ik me gaan verdiepen in de audio kant van het gebeuren. Ik heb een tijdje bij een groot geluidsbedrijf gewerkt om ervaring op te doen en ben daarna gaan freelancen voor verschillende bedrijven en (bekende) bands.

Inmiddels ben ik fulltime aan het werk voor mijn eigen bedrijf waarmee we nogsteeds de drive-in showtjes doen en geluidstechniek verzorgen. Buiten dat vond ik het afgelopen jaar tijd voor een nieuwe uitdaging en heb ik samen met een aantal collega bedrijven en een softwarebedrijf uit onvrede over de bestaande producten rentman online verhuursoftware laten ontwikkelen.

In de wachturen op klus en in de auto lees ik vrijwel alle posts maar ik ben vooral actief in de live-audio gerelateerde topics.
Topic: Logo voor Drive-in show (28-11-2011 01:43:00)
Houd goed voor ogen wat je uit wilt stralen. Als er "licht en geluid" onder je logo hebt staan ben je blijkbaar leverancier voor evenementen en is het belangrijk dat je betrouwbaar en zakelijk bent. Ben je een underground-house DJ dan mag je logo dirty en rafelig zijn maar zet dan ook "underground house DJ" onder je beeldmerk.

Mijn mening: Wil je serieus aan de weg gaan timmeren met je bedrijf; laat dan een mooie huisstijl ontwerpen door iemand met kennis van zaken, wil je lekker voor de hobby wat feestjes draaien en wat centjes bij verdienen door af en toe wat boxen te plaatsen; laat een logo lekker zitten en druk gewoon je naam op een kaartje. Een amateuristisch logo voegt niets toe en je bereikt eerder het omgekeerde van wat je wil bereiken.
Topic: Orientatie digitale mengtafel (6-11-2011 18:11:00)

hugovanmeijeren schreef:

Ik heb hier ook nog een opname: KLIK.
Opgenomen bij een (klein) openlucht optreden (voor circa 300 man). Dit is overigens wel een andere band dan van de eerdere opname. wink ;)
Lekker geluid, mix is mooi in balans maar waarom staat de bas zo op de voorgrond? Vind dat vooral tijdens de gitaarsolo wel een beetje storend.
Topic: Orientatie digitale mengtafel (6-11-2011 18:05:00)

hugovanmeijeren schreef:

goede band! Heb je dat gewoon stereo van je tafel af opgenomen?
Klinkt lekker!
Heb je ook een lijstje met gebruikte microfoons?
Jup, dit is gewoon de Links-Rechts mix. Erg goede band inderdaad.

Microfoons:
Kick: Shure Beta 91
Snare: Shure Beta 56A
Hihat: AKG C340
Toms: Sennheiser E604
OH: Rhode NT5
Bas: DI van versterker
Gitaar: Shure SM 57
Sax: Condensator van saxofonist
Altsax: Shure SM 58
Percussie: 2x Shure SM57
Zanger donkere stem: Shure UHF draadloos met 87 kop
Leadzanger in deze twee fragmentjes: Shure SLX draadloos met 58 kop (eigen)
Zangeres: Shure UHF draadloos met 58 kop
Topic: Orientatie digitale mengtafel (6-11-2011 15:24:00)
Naar aanleiding van dit topic dit weekend mijn laptop ook eens aan de mengtafel gehangen. Was een bedrijfsfeestje waar ik met een simpel setje (Crest X4, DBX-166XL, BSS-OPAL, M-One) inprikte op van die vierkante D&B dozen (C4?).

Eindset zat nogal ruim in het sublaag, vandaar dat je dat in de opname nu wat mist maar dat was dus een keuze.

Killer - Papa was a rolling stone
Masterblaster
Topic: Orientatie digitale mengtafel (2-11-2011 12:13:00)

bomdes schreef:

Een 91? Begin maar eerst met een Beta 52. Een 91 gebruik je als extra microfoon hierbij, maar alleen ... liever niet.
Waarom niet? Zo te horen zit er niet echt veel laag in deze kit en past de karakteristiek van de B91 best wel goed bij deze trommel. Voor de mix zou het extra beetje laag wat je uit de B52 kunt halen wel lekker zijn omdat de bas ook al vrij hoog zit maar denk niet dat je dat uit de fysieke trommel haalt.
Topic: Orientatie digitale mengtafel (2-11-2011 11:50:00)
Leuk dat hier nu allemaal high-end microfoons onder elkaar worden gezet maar als je kijkt naar de rest van de materialen lijkt me dat een beetje uit verhouding. Eerste vereiste lijkt me een goede microfoon op de kick. Voor dit bandje zou ik een beta 91 gebruiken.

Ben het wel met Hugo eens dat het livegevoel mist en het allemaal wat te klinisch overkomt. Ik denk dat als je je drumstel wat beter EQ't en wat steviger in de mix zet je al een heel andere sfeer creeert.
Topic: Orientatie digitale mengtafel (1-11-2011 22:42:00)
Leuke mix, volgens mij heb je je spullen redelijk voor elkaar.

Ik vindt je drumstel, met de snare en kick in het bijzonder, echter nog wat mat en dof klinken en (maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak) te diep in de mix liggen. Ik kan niet horen wat je binnen krijgt maar ik denk dat een betere set microfoons voor je drums een goede investering is.
Topic: Verhuur managment software (4-10-2011 13:22:00)

dj-bart schreef:

99.5% online time komt neer op bijna 44 uur per jaar. Das best wel veel als je afhankelijk bent van een systeem. IS het misschien een idee om over te stappen naar een provider die 99.9% online garandeerd? Dat zou dan neer komen op minder dan 9 uur per jaar.
Goed punt. Het is geen geheim dat onze hosting en hardwarebeheer verzorgd wordt door Transip. Geen budgethoster dus maar een professionele partij met eigen goed doordacht en redundant datacentrum met een uptime van 100% in de praktijk. Onze hoster garandeerd dus wel degelijk een uptime van 99,9% maar uptime is meer dan een werkende server en verbinding dus wij hielden graag nog even een slag om de arm.

Ik ben het wel met jullie eens dat een 99,9% uptime wenselijk is en ik zal komende week eens overleggen wat de mogelijkheden zijn.

dj-bart schreef:

Ik vraag me wel af wat andere bedrijven gebruiken. Vroeger was het inderdaad wel veel RMS, maar wat ik veel zie is dat zowel kleine als grote bedrijven steeds vaker zelf iets laten ontwikkelen. 1200 euro per jaar is best wel een behoorlijk bedrag. Vooral als je op lange termijn gaat denken.
Gelukkig ben je voor een jaarabonnement bij Rentman dan ook lang geen 1200 euro kwijt.
Over het zelf ontwikkelen van een systeem is het al eens gegaan in dit topic. Het is duur, vaak wordt de hoeveelheid werk onderschat, heb je een lange aanloopperiode met een niet volledig of naar wens funcionerend systeem, is het vantevoren niet helemaal duidelijk wat je krijgt, heb je er zelf toch een hoop werk mee en betaal je per maand nog steeds voor je server en hosting. Ik denk dat maatwerk alleen loont als de bestaande pakketten niet voldoende opties hebben. Hoe hebben jullie dit ervaren?
Topic: Verhuur managment software (28-9-2011 17:24:00)
Dat sommetje kun je voor jezelf maken. Vergeet niet dat je voor de meeste pakketten naast een eenmalig bedrag ook nog elke maand voor de service of support mag betalen. Ik denk dat Rentman dan zeer compentatief geprijst is, zeker als je dan ook nog eens in acht neemt dat je geen server hoeft aan te schaffen, geen licentiekosten betaald voor de tweede + derde computer etc, etc.

Ik hoor verder van klanten dat ze nu een paar uur per week minder kwijt zijn met het maken van offertes en omdat ze medewerkers/freelancers niet meer hoeven nabellen met (gewijzigde) info van klussen dan voorheen. Tel je jezelf een realistisch uurtarief dan verdien je het zo al makkelijk terug.
Topic: Verhuur managment software (28-9-2011 16:32:00)
Laat dat nou het enige woord zijn dat ik zelf heb aangepast, de bouwer had hier "testimonials" neergezet... Bedankt voor de tip, ik ga weer terug naar mijn leest wink ;)
Topic: Verhuur managment software (28-9-2011 15:16:00)
Dit idee is opgepakt door een tweetal grote verhuurbedrijven en heeft geleid tot de eerste release van Rentman online verhuursoftware: www.rentman.nl

Vernieuwend webbased systeem dat zich onderscheid door de online toegang, eenvoudige interface en de uitgebreide planningsmodule.

Uiteraard ben ik nog steeds benieuwd naar jullie visie op de ideale verhuursoftware.
Topic: Traktor (27-9-2011 14:24:00)

JeroenVDV schreef:

Je bedoelt dat je het fijn vindt dat je PC continu op de achtergrond staat te indexeren, in plaats van een zoektocht op het moment dat JIJ het wilt uitvoert?
Wordt erg offtopic zo, maar JA dat vindt ik fijn. Ik heb een flinke computer, die ik 90% van de tijd niet volledig gebruik. Als ik niet alle resources gebruik mag Windows dat wel doen om te zorgen dat ik op andere momenten wel heel snel geholpen wordt. Computers worden sneller en dus mogen besturingssystemen van mij ook wel in de tijd meer resources gebruiken als ik daar beter van wordt.