Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van HS

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 167 bijdrage(n) van HS (Pagina: 9 van 9)

Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (24-5-2011 18:00:00)
Mensen hebben bij het zien van een laptop meteen de associatie van: met zo'n ding kan je alles, overal. En dus kan die laptop van de Dj hetzelfde al die van mij op de keukentafel. Ik wacht nog op de eerste die vraagt of hij z'n mail even mag checken happy :)

Ik kan het me wel voorstellen dat de leek verwacht dat de plaatjesdraaier ook gebruik maakt van de technologische vooruitgang, en dus z'n collectie on-the-go kan aanvullen, maar ze denken er niet bij na dat er over de meeste collecties van ons goed nagedacht wordt. Zijn er onder ons Dj's die tijdens een showtje bijvoorbeeld een MP3tje tegen vergoeding van een legale sites halen?

Voor de stukjes bij een bruiloft maak ik nog wel eens een youtube-uitzondering, nichtjes van 10 die pas de avond van tevoren bedenken dat ze Barbie-Girl willen karaoken ofzo. Ik ben dan meestal ook nog wel zo galant dat ik nog even ethisch-verantwoord de leraar uit ga hangen en een spoedcursus 'intellectuele eigendommen' er achter aan plak. "Zou jij willen dat iemand anders iets wat jij bedacht hebt zomaar gebruikt zonder te vragen?" Youtube is btw de afgelopen jaren gelukkig vooruitgegaan in geluidskwaliteit, maar het is nog niet om over naar huis te schrijven, laat staan om te knetteren over je PA.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (24-5-2011 17:02:00)
Ik heb de laatste tijd steeds meer bijdehanten die, als je verteld dat je het nummer niet bij je hebt, het serieuze verzoek doen of je hem niet kan downloaden? "Ja, want deze feestlocatie heeft Wifi".

Of nog mooier: "Hij staat ook op Youtube".
Topic: LED PAR met JB-systems CA-8 ? (18-1-2011 16:55:00)
Mee eens. Maar zo'n apparaatje geeft een signaal. En ik was benieuwd of dat signaal nagenoeg hetzelfde oplevert bij elk goedkoop lichteffect met zo'n jack-ingang, of dat mensen ook de ervaring hebben dat een apparaat niet of totaal anders reageert.
Topic: LED PAR met JB-systems CA-8 ? (16-1-2011 00:22:00)
Ik kick dit topic maar, aangezien mijn vraag ook over de CA-8 controller gaat. ik heb hier 2 stuks HQ-Power scanners liggen (VLP150SC4), en achterop zit naast de DMX in- en uitgang ook een jack-aansluiting. Weet iemand of bijvoorbeeld een JB-systems CA-8 of ander apparaat in die trant werkt in combinatie met deze scanners. De handleiding rept er met geen woord over, maar het lijkt mij dat dit soort China meuk met jack ingang allemaal op dezelfde signalen reageert?
Topic: Skytech [PA2150] versterker kapot. Wat is het probleem? (15-2-2006 20:28:00)

maurice schreef:

Maar als het al drie jaar zo werkt lijkt het me sterk dat dit de boosdoener is.
De versterker werd nooit op vol vermogen uitgestuurt. Meestal met de volumeknop een kwart ofzo. Dan kan kennelijk de schade een hele tijd beperkt blijven.
Topic: Skytech [PA2150] versterker kapot. Wat is het probleem? (14-2-2006 23:36:00)

dexter schreef:

Ook niet zo slim he om op 2 Ohm te gaan draaien.shut up :X
Nee, dat ben ik ook niet geweest. Toen ik de temperatuur voelde van de amp wist ik wel dat er iets mis was, maar hij hangt 2 meter hoog in een rek, daar heb ik nooit z'n temp. gecheckt. Sommige 'kan mijn 2x15W versterker een 350W box aan'-prutsers denken dat ze overal verstand van hebben, en hange vrolijk 2 boxen zonder specs aan één kanaal.

Maargoed, dat wordt dus nieuw setje uitzoeken(vind ik eigenlijk ook niet erg om te doen). Budgetje bespreken, en dan horen jullie weer van mij wink ;)
Topic: Skytech [PA2150] versterker kapot. Wat is het probleem? (14-2-2006 20:25:00)
Ik heb al wat rondgelezen, maar ik heb nu een probleempje:

Ik werk in een jeugdsoos waar al zo’n 3 jaar zo’n bagger ‘Skypech’ versterker (PA2150)als 'flinke achtergrond' staat te draaien op 4 Marquant boxen. Nooit echt aandacht aan besteedt totdat vorige week de versterker het begaf. Zekering vervangen, aanzetten. En klik.. In de beveiliging. Een relais lijkt me. Thermische beveiliging ga ik vanuit omdat de enige beveiliging is die in de handleiding staat. Als ik nu de versterker aanzet gaat kanaal 2 de clipled branden en komt er een brom naar buiten. Kanaal 1 geeft geen gewoon muziek, maar je hoort zonder muziek ook een hele lichte brom (zal wel door een baggere kanaalscheiding zijn ofzo). Verder zijn alle interne zekeringen nog intact.

Nu blijkt ook één box geen basweergave meer te geven, alleen een beetje gekraak. Als ik de speaker indruk schuurt de spoel langs de magneet ofzo. Zal wel gesmolten zijn?

[ Even ter informatie. Toen ik de zekering wilde vervangen viel me op dat de versterker ontzettend heet was. Achteraf kwam ik erachter dat een paar prutsers de boxen (die na meting 4 ohm bleken te zijn) per 2 parallel aan de ingang hebben gehangen, wat resulteert in een Rv van 2 ohm. Veel te laag, zeker voor een Skytech.]

Nou zijn mijn vragen.

- Wat kan er kapot kunnen zijn aan de versterker, wat zou ik zelf kunnen doormeten?

- Kan ik dat zelf ook fiksen. Een condensator vervangen ofzo? Of is mijn versterker klaar om te begraven. Ik ga em namelijk niet meer laten opsturen. Daar is ie veel te goedkoop voor.

Binnenwerkfoto's, beetje onduidelijk, maar misschien zegt t jullie meer dan mij.
één twee drie