Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van HS

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 167 bijdrage(n) van HS (Pagina: 7 van 9)

Topic: X-Factor zoekt dj's (25-1-2013 22:37:00)
Hmmm, en dan een complete drive-in show meenemen en en opbouwen op het podium daar, mooie promotielaugh :D

Maar hoe moet ik dat voor me zien? Moet de DJ zo'n zestienjarig huppeltje meenemen om te zingen, of moet de DJ zelf kunnen zingen(en is dus het enige verschil dat er nu geen Denon 19inch speler in de coulissen wordt gestart, maar dat de orkestband vanaf een Nexus draait)?
Topic: PA markt Houten 2013 (22-1-2013 19:39:00)
Na jullie pleidooien ben ik om. Klinkt als de voorste rij voor dubbeltje wink ;)
Ik ben er nog nooit geweest, dus ben benieuwd.
Is er nog meer volk wat vanuit Friesland die kant op gaat?
Topic: Bedrade in-ears (16-1-2013 23:40:00)
Is de keuze voor bedraade in-ears een budgettaire, zit je ether vol of zijn er nog andere voordelen?
Topic: Speakon/powercon chassisdeel aansluiten (16-1-2013 23:29:00)

PvG schreef:

Da's niet voldoende. Lees ook: www.new-line.nl/forum/read/?t=14810&p=55
Ik heb een krimpkous over het gehele powercon aansluiting, zodat er van direct aanrakingsgevaar geen sprake kan zijn, en de schotjes tussen de aansluitpinnen (wel aanwezig bij powercon, niet bij de speakon) dan zorgen voor de nodige isolatie. Ten minste, dat had ik tot ik begon te twijfelen..

Je loopt dan dus wel het risico dat de kabel loskomt. De kans dat alle aders tegelijk loskomen, en uit de krimpkous getrokken wordt is klein (vooral in een amprack waar alles in vastgeschroefd is) maar nog altijd aanwezig en ook hier is dus de veiligheid relatief. Raakt er (door bijvoorbeeld zijwaartse buiging van de kabel bij de aansluiting) één van de aders los dan heb je kans op kortsluiting met alle gezeur van dien, en ook daar zit weer het gevaar van aanraking en als bijvoorbeeld je aardekabel breekt.

Kort verhaal lang (eigenlijk wat Andre zegt): Wil je het goed doen, dan zorg je voor isolatie door middel van krimpkous over het geheel en over de aders apart, én een fatsoenlijke trekontlasting dmv zo'n coverbox(geaard)+wartels. Heb ik het begrepen?

PvG schreef:

Ook hier weer de kabel met tiewraps vastzetten.
Peter, kun jij me uitleggen hoe je met een tiewraps fatsoenlijk een kabel trekontlast (of bedoelde je dat niet)
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (2-1-2013 14:02:00)
Oke, zo wordt je snel wijzer.
Begin zo langzamerhand toch maar eens even mn panneeltjes langs te lopen en vraag me stilletjes af of mijn powercon en speakonaansluitingen 'veilig' aangesloten zijn. Die heb ik namelijk gesoldeert, en een krimpkous over het 'geheel' geschoven. Ik was ervan uit gegaan dat de schotjes tussen de aansluitingen genoeg isolatie biedt.

Ook heb ik bij twee speakons van die fast-on krimpklemmetjes zitten. Die ik volgens deze jongen met een erg brakke tang heb vastgezet. Is dit een betere oplossing voor speakon of powercon?
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (2-1-2013 02:06:00)
Ik ben meestal wel gewend wat in te lezen over de installatie en gebruik van mijn apparatuur. Ik heb geen technische opleiding of iets gedaan, dus moet het meestal van mijn autodidactische vaardigheden hebben happy :) Maar waarom ik nog nooit op het idee ben gekomen om me eens te verdiepen in de ins en outs van kroonstenen, geen idee. Van kleins af geleerd om met die handige 'schroefdoosjes' te werken, denk ik. Ik vraag me af wat de kans is dat in zo'n amprack, die - in mijn geval- niet zo veel trek en duwwerk te verduren krijgt, een kroonsteek of speakon losraakt, maar dat de mogelijkheid, hoe klein ook, er is had ik me nog niet gerealiseerd ashamed :$

Om eerlijk te zijn, Peter, heb ik in de situatie op de foto geen kabelschoentjes gebruikt. Is dat vooral ter voordeel van de trekontlasting, of heeft dat ook te maken met het contactoppervlak van de kabel?

Als ik de snoeren aan mekaar soldeer, met een krimpkousje erover, speel ik dan op safer, of moet ik dan toch gaan voor een verdeeldoos en schuko's?
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (21-12-2012 22:56:00)

joepurlings schreef:

Waarom een compressor in een versterkerrack?
Stukje rudimentaire randapparatuur happy :)
Niet logisch voor een standaard amprackje, dat snap ik (en kon eigenlijk wachten op die reactie). Vroeger gebruikte ik de compressor op de FOH omdat ik nog geen effectenrack had, en ik 't prettig vond om uitschieters van de -voornamelijk uit de amateurklasse afkomstige- zangers wat te drukken. Nu doet ie nog prima dienst als limiter. Blijft daar mooi zitten totdat er een crossover in komt.

Wat is er mis met kroonsteentjes? Ok, niet de charmantste manier, maar wel weer makkelijk te wijzigen. Ik heb er aan zitten denken om de kabels te solderen en af te werken met een krimpkousje, maar dan maak je het wijizgen van dekabels weer wat lastiger. Ik heb zelf een hekel aan klonten kabels achter in je rack omdat je 1 verdeelblok hebt, en dan nog een stuk of wat bij elkaar gebonden eurosnoeren (die standaard allemaal 1,5 meter zijn).
Voor mij als hobbyist is dit een prima (Lees:lekker goedkope) oplossing, aangezien ik hier nog een shitload aan loze eurosnoeren heb liggen.

Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (20-12-2012 21:55:00)
Hier een rackje van mij. Wordt gebuikt om een kleine Pa-set met 2 fullrange en 2 monitoren aan te sturen en soms voor een drive-in show.

1 Voorkant
2 Voorkant
3 Achterkant
4 Achterkant

Maar met dit rackje heb ik het probleem van de verschillende koelrichting van de 2 amps.
In dit topic las ik dat koeling omdraaien not done is. Kan iemand de schadelijkheid van het omdraaien van de koeling een Behringer EP bevestigen. Kan ik bijvoorbeeld met een extra ventilatortje aan de voorkant van de koeltunnel dit euvel ondervangen?

Ik heb nu één HE achter open gelaten, naast 4HE aan ventilatiepannelen. Ik heb het gevoel dat de ventilatieplaten weinig airflow toestaan, waardoor automatisch de warme lucht aan de achterkant van de Reloop wordt aangezogen voor de koeling van de behringer. Iemand creatieve ideeën?
Topic: American audio XLT 2500 (6-12-2012 12:25:00)
Maar hebben hier dan echt te maken met een unieke serie producten en geen OEM?
M.a.w. komen we 'm niet tegen bij een ander merk in een ander jasje?
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (26-11-2012 17:23:00)

CyberDance schreef:

Tip: In ampracks met open achterkant nooit ventilatiepanelen gebruiken maar blindpanelen !
Omdat?
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (15-11-2012 20:07:00)
Daar moest ik ook aan denken toen ik die 85dB las. Dat is dan meestal (in horecagebied) gemeten vanaf de gevel van de buren dacht ik. Maar wel een beetje cheap van zo'n zaak dan. Ze hebben kennelijk bij de aanvraag van het activiteitenbesluit aangegeven dat het geluid niet boven die 85dB kan/zal komen. Dan hoef je geen maatregelen te treffen voor isolatie e.d. Maar o wee als controleermeneer langs komt. Want zoals eerder gezegd genereert de gemiddelde meute mensen meer herrie..
Topic: Projectie op witte (molton) backdrop (25-10-2012 20:38:00)
Mooi beeld is niet alleen afhankelijk van het soort doek, maar ook van de lichtsterkte en resolutie van je beamer, grootte van je scherm en dus afstand tot je beamer.

Ik heb veel geëxperimenteerd met projectie, en kan me nog herinneren dat een 800*600 projectie op een molton van 3m breed te doen was, in vergelijking met een projectiescherm(wat doorgaans ook geen porum is op die resolutie). Maar dan kun je net zo goed een (stuctuur)muurtje pakken.

Voor leuke doekjes kun je ook eens langs de Stoffen of gordijntoko om de hoek kijken. Zo min mogelijk rekbaar en lichtdoorlatende doekjes zijn goed, zoals de wat dikkere voeringen.

Een kaasdoek als backdrop, met een ST-beamer op de grond met doorzichtprojectie van achteren is trouwens ook heel mystiek happy :)
Topic: Dj meubel bouwen (28-9-2012 22:12:00)
Kan ik dan niet een wat dunner multiplex gebruiken als plaatmateriaal? 5,5 ipv 9 mm? Er hoeft bij mij namelijk niks op te steunen en het dient enkel als voorzetwandje.
Topic: Dj meubel bouwen (25-9-2012 18:15:00)

Martijn schreef:

9 Mm berken met 2 of 3 stroken 12 mm berken in de breedterichting volstaat. Als die stroken 5 cm hoog zijn levert dat een stijver blad op dan een massieve plaat 18 mm berken.
Ben ook eens aan een voorzetwandje toe. Dat idee van een framewerk bevalt me wel. Plaats je dan de 12mm kant op de plaat op de 50mm? En is verlijmen of schroeven steviger?
Topic: Nieuwe installatie studentenkroeg (10-9-2012 15:34:00)
Ik heb zelf ook wel ervaring met het installeren en onderhoud (pfff, ze krijgen altijd wat kapot) van geluidsinstallaties in studentenkroegen.
En ook met penningmeesters met soms rare begrotingsfratsen. Gelukkig wisselen die besturen vaak per jaar happy :)

Als je ècht(met de nadruk op echt!, tuurlijk heb je voor meer geld beter) voor dat budget je systeem moet samenstellen, kun je ook eens kijken naar actieve setjes á la Dap soundmate (1 of 2), eventueel 2ehands.
Ik heb bij een studentenkroegje een Dap Soundmate 1 setje neer gezet, en die houd het best goed. Twee van die setjes geeft je 2 subs en 4 tops wat de spreiding ten goede kan komen, vooral als 't plafond laag is.
Dit soort setjes zijn alleen niet zo makkelijk te upgraden of uit te breiden.

En dat is dan compleet met versterkers en prima limiters. Dat laatste is niet onbelangrijk aangezien de meeste studenten echt geen kaas gegeten hebben van clippen maar wel van volumeknoppen. Helemaal na een half kratje.
Belangrijk is trouwens wel om een actieve sub 'bierproof' te maken, aangezien biergooien studentensport nummer 1 is.
Topic: American Audio Media Operator (20-8-2012 17:21:00)
Klein trapje,

Ik ben ook op zoek naar een handzaam USB muziekspelertje voor in m'n effectenrack. Belangrijkste voorwaarde vind ik wel dat ie (bijna) alles slikt. Klanten komen vaak langs met een stickie die afgespeeld moet worden.

Ik zie dat de American Audio Media Operator bijvoorbeeld geen sticks afspeelt waar naast MP3's ook andere bestanden opstaan, wat ik eigenlijk wel een must vind, wil ik elk usb-stickje kunnen inladen. Het afspelen van WAV.-files zou ook een mooie extra zijn, maar niet persé nodig.

Bij veel producten kom ik dit soort gegevens niet of gebrekkig tegen, maar kennen onderstaande apparaten ook een dergelijke beperking?:
- Newhank MP103
- Numark MP103USB
- Denon DN F300
Topic: Gezocht kapotte Behringer (14-8-2012 02:27:00)
Ik heb hier nog een Xenix 1222usb mixer liggen, waarvan de faders zo ongeveer naar de hemel zijn. Rijp voor de sloop leek me, tenzij je nog onderdelen kunt gebruiken.
Topic: Vlinderslot in Dap Flightcase vervangen (27-7-2012 01:06:00)
Vanavond heb ik nieuwe vlindersloten in de cases gezet, Penn Elcom, en dat ging vrij makkelijk in de bestaande gaten. De onderste gaten, die in het hout zitten moest ik allemaal bijboren, en bij twee van de zes moest ik in het sluitprofiel wat ruimte maken, anders kwam het slot boven het profiel uit en dan sluit de kist niet geheel op het sluitprofiel.
Mijn handen lijken wel iets te klein om met zo'n poptang te knijpen, als hij helemaal open staat. Best zwaar, 60 pops wegwerken.

Maar nu moet ik de bekleding weer even netjes vastlijmen van binnen. Waar doe ik dat mee? Lijmpistooltje ofzo?
Topic: Proel M16-USB (23-7-2012 15:48:00)
Ik was benieuwd of iemand ervaring heeft met deze mixer, of andere mixers van Proel.
Blijft het een beetje heel en klinkt het wat? Of kan ik net zo goed voor een Soundcraft Mfxi12 of Yamaha Mg16 gaan?

Ik doe niet zo veel met live versterking, maar begin de klank van m'n behringer-tafeltje toch wel een beetje zat te worden.
Topic: Vlinderslot in Dap Flightcase vervangen (12-7-2012 21:49:00)
Tja, nu zit ik wel te twijfelen. Voor dat geld kan ik beter goede sloten er in zetten, maar dan moet ik dus een door-en-door verbinding maken. En dan steken die uiteinden in de kist uit.
Ik heb hier nu drie kisten staan, maar ik gebruik er eigenlijk nog maar eentje voor statieven. Die andere twee worden verkocht of ga ik gebruiken als schoolbank laugh :D
Ik vraag me af of ze tweedehands nog wat opbrengen en of een verbetering van de sloten zichzelf terugverdient.