Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van HS

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 167 bijdrage(n) van HS (Pagina: 6 van 9)

Topic: SYNQ DLC-1 Limiter (27-11-2013 00:37:00)
Tja, voor hetzelfde geld is zijn 'opdrachtgever' de buurman die de buurtsoos beheert, en dat een beetje netjes wil doen omdat hij op een gegoogelde apv zag staan dat er binnen 95 en buiten 35 dB te horen mag zijn.

Ik ken de omstandigheden van de OP niet. Misschien had dit onderwerp wel beter gestaan in het newbie's forum, maar dan nog kan ik me voorstellen dat een nieuweling het op dit forum gauw voor gezien houdt, wanneer de reacties zo 'direct' zijn. Laten we niet vergeten dat we allemaal een tijd gehad hebben waar we wisten van thresholds nog ratio's. Dit is een kwalitatief hoogstaand forum, maar laten we de drempel niet te hoog houden voor nieuwelingen, zodat die kennis verloren gaat. Juist in de 'hobbylaag' van dit vak, waarvan de meesten tegenwoordig hun vragen bij die 'roze vraagbaak' droppen.

Moest ik toch even kwijt. No offence, en ik heb ook niet de intentie de OP te verdedigen (geef nou eens antwoorden op die vragen man!) Maar dit forum heeft mij veel inzichten gegeven, en dat gun ik anderen ook..
Topic: Eurolite Kls Serie (22-11-2013 22:53:00)
Zou je niet wat kunnen met zo'n T4-kist? Met een beetje slim indelen zou je er toch 2 achter elkaar er in kwijt kunnen?
Topic: Rookmachine Splitsen (24-10-2013 15:41:00)
Dit kan je ook nog in elkaar knutselen: joetroep
In een ver en onwetend verleden heb ik ook ooit een PVCbuis aan een rookdoos bevestigd (precies zo'n zelfde N10 trouwens).
Uiteindelijk kwam ik er achter dat de redenering die ik had geen hout sneed in de praktijk. PVCbuis kan prima tegen kokend water, dus moest ook wel tegen de stoom uit mn rookmachine komen, dacht ik zo. Maar de glycolen in rookvloeistof hebben dat ik een kookpunt van meer dan 250C graden en daar kan PVC niet tegen.. Dat koelt gauw genoeg af, maar vooral met een T-stuk vlak voor de nozzle begon het PVC creatieve vormen aan de te te nemen. Das dus ook gen oplossing
Topic: Laserveiligheid in losse verhuur. (12-10-2013 21:18:00)

Tom schreef:

Je laat ze in ieder geval tekenen dat je niet aansprakelijk bent voor verkeerd gebruik.
Kan, maar ik denk liever met studenten mee over veiligheid. Leren ze ook nog van en past beter in mijn manier van werken. [Ik heb ook de mogelijkheid om dat te doen. Ze zullen niet zo snel naar een ander lopen]. Toch ben benieuwd of anderen ook Lasers aan het gewone volk verhuren, en wat ze doen aan de veiligheid.
Topic: Laserveiligheid in losse verhuur. (8-10-2013 15:52:00)
De afgelopen tijd heb van o.a. een studentenkroeg de vraag gekregen om op hun feestjes eens een laser neer te hangen. Best leuk, maar ik heb netjes aangegeven dat niet wist of dat wel handig was, gezien de gevaren van laser.
Veiligheid waarborgen als je zelf de bediening doet is één. Als je een laser verhuurt aan 'het gewone volk' en dan nog wel studenten, die hangen zo'n bakje gewoon recht het publiek in en zullen bij een stilstaande straal echt niet de stekker er uit trekken... Ja, na een half uurtje... misschien. Uiteraard zou ik een duidelijke instructie meegeven, maar ik vind niet dat ik mezelf daar mee kan indekken.

Ik heb zelf nog geen laser is 't assortiment, maar dan zou ik een relatief goedkope (+/- 40mW groen ofzo) laser aanschaffen tussen de 100-200 euro. Mocht uit de komende adviezen blijken dat duurdere lasers veiliger zijn voor losse verhuur, dan is huur van een derde bedrijf uiteraard te overwegen zijn.

Wat ik me ook nog zit te bedenken: Diffraction/grating lasers verdelen de straal in veel kleine straaltjes. Zou dat relatief veiliger zijn voor onkundig huurpubliek dan de scanner-lasers?

Kortom: (hoe) is het verstandig / veilig om een laser los te verhuren?
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (12-9-2013 15:54:00)
Na al die negatieve pagina's over ducato's, die meer bij de garage staan dan hun werk doen, vind ik dit een welkome variatie. Waarschijnlijk een stuk bedrijfszekerder ook.

Dus, maak ons eens even jaloers. Doet ie het ook goed met je aanhanger erachter?
En binnenkort een flink resound-logo op de motorkap? laugh :D
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (11-9-2013 01:12:00)
Stukjes op bruiloften.. Amai!
Ik dacht dat ik ze allemaal gezien had. Afgelopen bruiloftje, 2 liter zweet naar buiten gewerkt in een poging binnen een uur opgebouwd te zijn. Feestje openen, stugge friezen die geen poot willen verzetten. Nou dat is nog daar aan toe. Het verloop van de avond en de inwerking van de drankjes zal spoedig hun uitwerking hebben, was mijn hoop. Nou nee dus. Want toen kwamen de stukjes...

Ceremoniemeester komt rond een uurtje of 2230 naar me toe. "Het beamerscherm is niet goed te zien achter jou lichtbrug". Ik draai me om, komt er doodleuk een elektrisch beamerscherm van zo'n 3 meter breed gecontroleerd naar beneden zeilen. Of de lichtbrug niet een stukje naar beneden kan. "Is dat veel werk?" Vraagt ie op z'n domst. "Welnee, twee liertjes, zeg ik. Zo gezegd zo gedaan, lichtbrug naar beneden. Ik ben de moeilijkste niet, denk ik zelfverheffend. Vervolgens worden er voor de booth twee liedjes ten gehore gebracht met de originaliteit van idols 15. En als dat typische stukjesvolk een mic in hun handen geduwd krijgt (Want ja, zo servicegericht ben ik dan ook wel weer) komen ze altijd op magische wijze pontificaal voor één van de speakers terecht. En dan niet snappen waar die tuut vandaan komt. Je ziet ze gewoon denken: "ik moet vast de microfoon wat verder van me afhouden".

Nouja, goed, 20 minuten tenenkrommingsoefeningen later, takelen wij netjes de brug weer naar een metertje of 3, om vervolgens te denken dat het feest nu echt kan beginnen. Zie ik van verre die Jan-Sjaak Ceremoniemeester weer aan komen lopen. Aarzelend en probeert ie me iets duidelijk te maken. "Nou, ja, uhh, we hebben zo meteen nog een keer de beamer nodig..." "Kan dat?" . . . "Nou, vooruit", weet ik mezelf als antwoord te forceren, hopend dat er niet per ongeluk een sneer uitkomt in de trant van: "Dit is vast je eerste builoft hé ceremoniemeneertje". Maar toen kwam het hoge woord er bij de beste man, die in de spreekwowordelijke hoge nood zat, er -verbazingwekkend gemakkelijk- uit: "Ja, we hebben nog 4 stukjes, en die wilden we eerst spreiden over de avond maar het lijkt me beter om ze in één keer te doen" . . . "4 stukjes?" . . . "En het bruidspaar vind dat goed?" wilde ik op lichtelijk sarcastische toon toch even controleren?

Alzo, Ik die brug weer omlaag halen(alles voor de klant hé), microfoontje netjes overhandigd aan de zoveelste opa. "Succes!" Vervolgens ruim een uur aan de kant gezeten om vervolgens om 0:15 een nummertje op te zetten. "Yes, eindelijk feest" dacht ik nog, me niet realiserende dat het feest toch pas om 0:30 afgelopen zou zijn. Sjong. wat een bummer.

Komt het bruidspaar aan het eind nog even naar me toe lopen: "Ja, sorry dat het zo liep en jij je ding niet kon doen" De schatten.

Perikelen over stukjes zullen vast vaker gepasseerd zijn in dit topic, maar toch wou ik deze jullie niet onthouden.
Topic: Tomorrowland 2013 - Volcano (21-8-2013 15:36:00)

Dré schreef:

Nitrogin is, zoals al aangegeven, het inerte (dus onbrandbare) stikstof.
Internet verteld me "nitrogin is an Alcoholic beverage that combines NOS energy drink with some gin"
Zal wel een volksmondfoutje zijn sneaky :V

Maar nu nog een verklaring of en hoe stikstof dan wordt toegepast in vlammenwerpers..
Topic: Tomorrowland 2013 - Volcano (19-8-2013 13:53:00)
Fikt niet nee. Nitrogen ken ik als lachgas. Leuk in je verlaagde civic maar volgens mij ook bruikbaar als drijfgas.
Houd jij maar eens een vlammetje bij je Deobus.
Op de Zwarte cross hebben ze gewoon hele grote deobussen laugh :D
Topic: Trends en ontwikkelingen in licht en geluid (27-6-2013 21:57:00)
Dat mensen zich niet bekommeren over de kwaliteit van de muziek blijf ik echt raar vinden. Dan heb ik het niet over het verschil EV-Dap maar ik kan me echt kapot ergeren aan dat "tsss, Tss, tik tik" uit laptop- en phonespeakertjes. Terwijl we qua beeld steeds meer resolutie, contrast e.d. in onze smartphones, tablets e.d. willen en krijgen.
Je wilt toch natuurgetrouw geluid horen. Je zult eens liveconert zonder subs en afgefiltert op 150hz uitversterken, en de lol is er gauw af. Maar thuis merken we niet eens op dat de drums klinken als aangespannen boterhamzakjes.

Sgrovert schreef:

Zeker ook omdat in groot aantal danscafé's het geluid vooral hard moet en eigenlijk ook niet naar klank gevraagd word.
Hier in de buurt heb ik in 'kleine' kroegjes (ongeveer 6 bij 6 mtr, laag plafond) complete line arrays zien hangen. De verhoudingen lijken me dan een beetje zoek.
Topic: Hoe ziet jouw DJ Booth eruit (13-6-2013 23:42:00)
Je kunt er lang over discusseren (en dat gebeurt hier en daar op het forum ook) maar het blijft een kwestie van smaak. En wat mijn smaak betreft, vind ik dat je de juiste balans hebt gevonden. Je bent geen standaard show die wegvalt in de grijze massa, maar overdrijft je uniekheid ook niet. Elke drive-in is in z'n opzet voor 80% hetzelfde, toch? Het menselijke hoofd is vooral goed in het onthouden van plaatjes(ik herken je eerder aan je gezicht dan dat ik je naam onthoud), dus een goed logo zal -mits goed gebruikt- zorgen voor herkenning, ook zonder naam.

Ik zelf ben geen fan van de meeste lichtgevende meubels, tenzij er wat frontlicht op de smoel van de DJ staat. Dat laatste hebben maar weinig shows. Ik vind het totaalplaatje in verduisterde zalen dan wat scheef. Je ziet het lamplicht, lichtstralen, en ergens op de grond een blok licht. Als je licht toepast op je meubel, doe het dan subtiel. Een beetje lichtgloed van achter je logo vind ik wel functioneel (het zien van het logo), maar in jouw situatie niet noodzakelijk. Ik vind het in jouw geval wijs dat je de nadruk wilt leggen op de DJ, aangezien je jezelf ook enigszins wegzet als usp.
Topic: K-112 steuntjes (4-6-2013 22:55:00)
Ik heb zelf zo'n 12 stuks van die steuntjes meegenomen op de laatste PA-markt voor €5,- Dat is dus een plek waar je ze voor weinig weg kunt halen. Ook op MP heb ik ze soms gezien. Of zet een ad op het 2ehands forum. Er zullen genoeg collega's zijn die hun K112 nooit als floormonitor zullen gebruiken.

Ik had hiervoor 2 houten steunen gemaakt. Werkte prima, maar ze waren te lomp om elke keer mee te sjouwen.
Topic: 19" adapter voor JBsystems Ledcon2 (4-6-2013 15:11:00)
Bestaan er 19 adapters of blindplaten met een mooi uitgesneden vierkant waar JB-systems Ledcon2 -achtige apparaten in kunnen?

Aangezien er steeds meer van die "iets minder dan een halve 19inch" apparaten verschijnen(hop, hop en hop) zal er vast wel een fabrikant zo slim is om zo adaptertje op de markt te brengen, maar ik kan hem nog niet vinden.
Topic: Ben je een pratende DJ of niet? (28-5-2013 14:34:00)
/forum/read/?t=32471
Topic: Op maat gemaakte oordoppen (22-4-2013 17:59:00)

Victor Junior schreef:

-20db? Da's wel heel erg veel demping, heb je dan nog wel contact met je publiek?
Los van de demping, is naar mijn idee het contact met anderen alleen maar beter met oordoppen, zowel de op maat gegoten als standaard Alpine musicsafe doppen. Zowel als discoganger als DJ kun je mensen veel beter verstaan, zelf als ze niet 10 cm van je oren op oorlogsterkte een plaatje aanvragen maar gewoon voor je discobar staan.
Topic: Hoe ziet jouw DJ Booth eruit (16-4-2013 23:42:00)

Master Partys schreef:

...
Hoe heb je de panelen in de 2 hoeken afgewerkt? Of gewoon niet en zie je blank berken?
Topic: Drive-in show websites (18-3-2013 22:41:00)

feest-Dj.be schreef:

Op de mooiste dag van jullie leven moet alles perfect zijn! Bij ons is dat anders, bij ons kies je voor ervaring en professionaliteit!
Hoeft het bij jullie niet perfect te zijn? laugh :D
Topic: bewegende beelden op scherm (18-3-2013 22:30:00)
Winamp werkt o.a met Milkdrop. Daar zitten leuke visuals tussen, en als je er even voor gaat zitten, prima te editten. je kun verschillende presets zelf instellen en volgens mij ook teksten laten langskomen. In welke mate dit realtime kan weet ik niet. Wil je gebruik maken van een extern signaal dan zijn daar codes voor. Bestand openen in winamp en dan bestandsnaam "linein://" invoeren(zonder " ).
Topic: hardstyle & trance (11-3-2013 17:34:00)
Een 'kleine' kick van dit topic.
Ik ben eigenlijk helemaal geen Hardstyle liefhebber, maar het is goed om soms nieuwe dingen te proberen.

Af en toe trek ik dus (ook als allround-DJ) de stoute schoenen aan en probeer eens iets wat logischerwijs meestal niet werkt.. zoals hardstyle op een bruiloft.
En dit keer werkte het dus wel laugh :D Ik had de indruk dat de jongere dansvloerbezetters de oudere wel mee zouden nemen en dat was dus ook zo. Maar ik denk dat de factor 'herkenbaarheid' ook wel meewerkt. Ik draaide een plaatje van Headhunterz, Last of The Mohicanz

Nou was ik benieuwd of jullie me meer van dat soort herkenbare hardstyle-nummers kunnen helpen. Beuken met een vrolijke en herkenbare melodie dus.

(Ohja, en Wildstylez met Year of Summer ken ik al)
Topic: Draadloze Frequenties in de toekomst (18-2-2013 22:19:00)

vasco schreef:

786 tot 790 werkt en 863 tot 870 is ook mogelijk (voor D-band bezitters). En in het 'digital gap' van 821 tot 832 kun je aan de slag. Niemand weet nog wat de effecten van harmonischen en spiegelfrequenties gaan zijn. Garanties op een storingsvrije werking kun je wel vergeten.
Dus mijn Sennheiser Freeport setjes (863.1 / 863.7 / 864,1 / 864.9) hebben een relatief hoge kans te blijven werken?