Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Hendrik

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Hendrik (Pagina: 10 van 10)

Topic: Dap extreme & vision series... (12-5-2004 13:27:00)

Dré schreef:

Ik vind het jammer dat er niet even een dB meter bij gepakt is om EN te meten hoe hard iets nu werkelijk is EN ervoor te zorgen dat alle geteste versterkers dezelfde referentie output genereerden.
Klopt, maar het moest allemaal even snel. Ik hoop dat ik nog eens de kans krijg om serieus te testen, ook tot max spl en op stevige subs. Echter jij weet als geen ander heoveel tijd het wel niet kost als je dan zo'n aantal amps wil gaan testen. Laat ik dat nou net niet hebben.
Zoals ik al aangaf is dit een test die zeer weinig zegt. Er kunnen echter wel enkele conclusies worden getrokken, waar iemand dan al of niet iets aan zou hebben.

Ik verbaasde me gewoon over die Mision. Als iemand , zonder geld, iets bijv zoekt op een 10" kastje om maar iets te noemen voor een gospel koor ofzo, wat zo zuiver mogelijk moet, dan zou je een mision kunnen pakken. Ik noem maar eens iets. Daarom ook: als je echt serieus met geluid bezig bent, dan pak je niet zomaar even een amp omdat hij duur is en iedereen er mee draait. Nee, dan moet je kijken, wat wil ik ermee, hoe hard moet het, wat zijn mijn eisen qua klank etc etc. Dan kun je een versterker uitzoeken die geschikt is.
Helaas pakt men in de praktijk vaak "iets". Men is dan zeker dat dat ene product het gewoon is, totdat men iets anders hoort. Maar ja, zo gaat het toch altijd? Ik bedoel; wie koopt er een printer en weet bij aankoop hoeveel je per maand print, wat de afschrijving van de drum is, hoelang de toner mee gaat, wat een nieuwe toner of drum kost........ Is lachen en dan bij ons in de winkel maar klagen dat die cartridges zo verrekte duur zijn en dat die fax de hele dag staat te ratelen en dat we (op iets waar NIKS verdiend wordt door de detailist) maar even 20% korting moeten geven omdat meneer dan wel ergens anders heen gaat.... De wereld zit vreemd inelkaar. Had je maar niet bij de aldi een printer moeten kopen, haasz.

On topic:
Het blijkt dus ook wel weer hoe belangrijk voorlichting is. Is het niet een versterker dan wel een printer. Kijk, men moet nou niet denken dat outline bijv per definitie butt is ofzo. Ik bedoel, die ex 1500 weet te drukken op die 2 x 18" outline kast, gewoon massive. MAAR, ik had hem niet voor niets mee genomen in de test. Ik kon horen dat er iets niet helemaal lekker zat in het laag met dat ding. Het laag bleef hangen in de muziek, stond niet fris en los. Kijk dan mag hij wel ontiegelijk beuken en voor veel mensen gewoon rete goed presteren. Het is maar net wat voor eisen je stelt. Maar ik wist dat laag anders klinken kan, veel mensen weten dat domweg niet eens. Als je dan ook nog eens luistert en het verschil hoort met een andere versterker, dan wil je nooit meer terug.
Topic: Dap extreme & vision series... (12-5-2004 12:07:00)

Tom schreef:

Bovenstaande test, met een cd speler rechtstreeks in een amp,
das misschien niet helemaal eerlijk vergelijken.
Klopt als een bus

Tom schreef:

B/ Versterkers vergelijken op 1 set boxen is ook gevaarlijk, want zoals als omschreven, niet iedere versteker heeft zijn beste prestaties op één set boxen.
Het impedantie gedrag is ook zo iets.
Klopt alweer

Tom schreef:

C/ wat mij opvalt in low budged versterkers, is dat er weinig aandacht besteed word aan de voeding.
Als ik het zo bekijk zit er bijvoorbeeld in de behringers 1500/2500 paraktisch dezelfde voeding. Vaak zijn ook de condensators maar krap aan. En voor (sub)bas heb je veel reserve nodig in een voeding, want reken maar dat dat behoorlijk slurpt.
Als je die QSC van binnen belijkt, toch heel wat netter dan die DAP, ook beter componenten. Echter geen garantie voor goed geluid.

Tom schreef:

D/ Bij verterkers vinden de meeste eigenaren hun eigen verterkers het beste.
Want als iemand ergens voor gekozen heeft, zou hij een beetje "af" gaan als hij moet toegeven dat een andere beter is.
Dat kan als je stront in je oren hebt. Ter aanduiding, die outline EX1500 was dus van mij, angry ik weet nu ook dat hij VEEL verder doordrukt in de spl's dan die DAP, dat hij VEEL beter in elkaar zit, vca volume regeling heeft etc etc. Maar: dat op middelhard tot hard volume de Vision gewoon veel strakker is in het laag dus.....

Kijk, we weten allemaal wel dat het geen eerlijke test was, maar of hij ook niks zeggend is? Dacht het niet. Aangezien test niet op stevige subs is gebeurd valt daar al niks over te zeggen. Behalve dan dat de QSC RMX, outline, nu al moeite hebben met controle etc, en dat hoor je echt wel terug op 18" hoor. + Dat de mision op fullrange al aan geeft dat hij niet voor laag is. Ook de PLX, is echt niet voor op laag, maar ja het gewicht maakt veel goed natuurlijk.

Kijk zo'n test geeft natuurlijk wel even concreet aan wat je kunt verwachten van iets, presteert het nu echt waar gruwelijk op mid, dan mag je niet verwachten dat hij via je mengtafel en op andere set boxen opeens de vloer aan gaat vegen met een versterker die hier als top uit de test komt.

Enneh, als je DAP openschroeft en naast de duurdere broertjes houdt, ow ja , wat een verschil. + Ik ben wel de laatse die DAP de hemel in gaat prijzen (iets wat ik nooit doe btw) alles heeft zijn voors en tegens. DAP is niet bewezen goed on the road etc etc, we weten het allemaal wel.

Er is gevraagt om gebruikers ervaringen van de Vision, ik ben zo vrij geweest (iets wat ik ook niet vaak doe) om de andere amps er even bij te betrekken. Misschien zou het anders ook al te snel over komen dat ik een DAP-lover ben shocked 8O NOT happy :) Maar je moet gewoon toegeven dat ze op fullrange tot iets meer dan 60% vermogen gewoon beter veel beter klinken dan die andere jongens.
Topic: Dap extreme & vision series... (12-5-2004 11:49:00)

tommielee schreef:

Qsc van de plx serie zijn zo lekker licht vanwege die schakelende voeding en dat is natuurlijk practisch als je met een rackje van vier komt aanrollen dat totaal maar 45 kg weeg en geen 150, toch?
Dat is ondere andere een van de redenen waarom ik ook NOOIT met een rackje DAP ga rondrijden

tommielee schreef:

Daarbij...de plx, uitgerust met variabele temperatuursturing voor de fan, subsonicfilter/laag op 30 of 50 hz/softclipping/stereo,parallel,mono en alles switchable,
dan ook nog de ingangen xlr én jack, ook bruikbaar als doorlus (hándig)
en last but zekker niet liest; speakon én schroefklem
Een versterker mag voor mij behalve de vari fans kaal wezen, subsonic doe je met processor, softclipping? haa, die QSC staat al lang te stressen voordat er ook maar 1 lampje oplicht. En het is mij ook een worst wat er nou achterop zit omdat hij toch in een vast rack komt. Maar ja, ik zou me kunnne voorstellen dat dat een reden zou kunnen zijn......

tommielee schreef:

Enne, na de foto's te hebben gezien he van die daps...eh van de plx weet ik wel dat ie rms opgeeft
Gemeten? Volgens mij door een collega van mij gedaan, meende dat hij niet eens in de buurt van opgegeven vermogen kwam, zo ja, dan wil je niet weten wat er met het signaal gebeurde. Hang me er niet aan op, moet eerst navraag doen.

Wij hebben geen meting gedaan nu, zoals ik al aangaf, misschien valt de Vision wel gigantisch door de mand op 18".
Topic: Dap extreme & vision series... (12-5-2004 00:10:00)
Het volgende heb ik even vlug naast elkaar gehad:

outline ex 1500
QSC plx 2402
QSC rmx 2450
DAP Vision 1600
DAP Mision (type effe kwijt, maar vlogens mij de zwaarste)

Getest op:
redelijke speaker JBL, SRX 4735 naar wij dachten, direct van cd-speler naar amp. Geen db-check of wat dan ook, gewoon binnen halfuurtje conclusie trekken, al is het wat later geworden. happy :)
Niet getest op max spl ofzo, nee gewoon hoe komt de muziek eruit, bij zacht, normaal en vrij hard.

Conclusie:
In het laag:
RMX:
werkelijk waar te triest voor woorden, brij, rommelig, klinkt als in elkaar gedrukt en veel te veel teruggekoppeld ongecontroleerd laag, totaal niet strak dus.
Outline:
Presteert net wat beter als de RMX. In deze prijsklasse dus ronduit triest. Zelfde verhaal als rmx.
PLX:
Een groot verschil met voorgaande maar blijft beslist geen amp voor mij. Niet strak, te weinig controle, niet lekker gewoon, bas gaat teveel in de muziek op. Niet clean.
Mision:
hmm, geen bas amp, drukt niet echt door (ECHT niet) maar voor dat geld niet onaardig. Hij maakt er in ieder geval geen zootje van hoewel op hard volume hij duidelijk te kort schiet. GEEN bas versterker.
Vision.
Niet te geloven, redelijk clean, strakke bas, ook als hij wat harder gaat, drukt ook nog aardig door, geen in elkaar gedrongen muziek maar bas staat echt strak en los in de ruimte. Dat een dergelijke butt-amp qsc en outline ver achter zich laat.... Zie mezelf al aankomen met een rack met DAP, haha, lach me dood.

Vision in mid hoog:
Het vreemde is dat de Vision minder presteert in mid hoog dan de Mision. De mision is lekker op midhoog! Mooi helder en open mid, geen kleuring echt keurig. ( Nu hoor je weer waarom die speakers zo duur zijn razz :p ) Als we dan naar de prijs kijken kan ik niet anders zeggen dat dit een top-amp is voor midhoog. Leuk, 2e rack dus met DAP..... kom niet meer bij. Vision zou ik zelf niet op mid hoog zetten dus, ook niet op laag maar presteert daar opvallend goed in, zeker in vergelijking met de andere amps uit sneltestje.

Warning:
Getest op 1 set, zonder mengtafel etc, niet getest op max spl en op stevige subs. DAP is niet bewezen op roadproofheid. Bij aanschaf DAP zelf weten dat je wordt uitgelachen door conculega's met QSC. (Wie het laatst lacht....)
Deze sneltest is dus getest op fullrange, het kan best wezen dat de Vision geheel door de mand valt op 2 x 18". Bedenk wel dat de andere amps op fullrange, RMX, EX1500 outline, Helemaal onder de maat presteren, maar ja daar gaat dit topcic ook niet over.

Alle reacties welkom, ook van QSC-fans. Blijf me toch afvragen waarom 1 op de 5 een rackje qsc heeft.
Topic: stroomprobleempje met crest 7001 (8-5-2004 18:37:00)
Staat dat (nog) niet in de nen 1010 dat er in openbare gebouwen C-automaatjes moeten zittten? Zou ons een hoop gesodemieter besparen. Ik vraag me zelfs af waarom ze die klote B-gevallen eigenlijk maken, nee eigenlijk installeren in een eindgroep. Klant: "Zeg jim verhure kapot gereedschap!" sad :(

Die van kopp hebben idd metalen overbruggingspennen, geen metalen hendel. Verder verkoop ik in de bouwmarkt nog attema, daar wordt je al helemaal niet vrolijk van. Oh nee, dat mag ik niet zeggen van mijn baas. razz :p
Topic: stroomprobleempje met crest 7001 (7-5-2004 22:35:00)
klopt idd, er zullen vast wel een paar zijn die nog sneller knallen, heb hier ook kopp, siemens en klockner moeller (of muller met umlaut whatever)
Topic: stroomprobleempje met crest 7001 (7-5-2004 18:35:00)

JVS schreef:

Ik kan hier thuis iniedergeval zonder problemen in 1 keer een rack met 3 crest CA's inschakelen zonder dat me zekeringen om de oren vliegen (wel ouderwetse stoppen, geen automaten).

Joost
Kijk en dat is het probleem nou juist, die automaten (max B-karakteristiek) Ik vraag me trouwens af of goedkope automaten (of gewoon butt-automaten, kunnen ook dure zijn) hier ook meer last van hebben. Ik krijg tegenwoordig steeds vaker te horen dat automaten eruit knallen met gereedschappen e.d., dit zijn dan vaak nieuwbouw/renovatie woningen bij navraag. Een installateur hier aanwezig die daar antwoord op heeft?
Topic: Speakers 1000 watt 80 euro ? (6-5-2004 23:59:00)
Newbie forum?
Topic: probleem: Firestorm vreet lampjes. (6-5-2004 23:54:00)
Koeling van lampen is een apart verhaal, je kan lampen te heet maar ook te koud maken. Een lamp heeft een ideaal werkgebied. Wellicht dat bij bepaalde producten er minder of in het chinees is over nagedacht.
Topic: stroomprobleempje met crest 7001 (6-5-2004 21:17:00)

Dré schreef:

Ronny: Bij ringkerntrafo's (en wie gebruikt die niet tegenwoordig) is het wel degelijk mede DE TRAFO ZELF die voor zo'n enorme piekstroom zorgt bij het aanzetten. Dat wordt inderdaad veroorzaakt door de energie die nodig is om het magnetisch veld in de trafo op te bouwen. Goede test? Pak maar eens een kale trafo en hang die aan het net. Je zult zien dat hij zonder problemen een inschakelstroom trekt die 2 x zo hoog is als de maximale stroom die hij onder vollast kan trekken. Pas daarna gaan de bufferelco's hun tanden laten zien (een trafo werkt immers niet eerder dan wanneer er een magnetisch veld is opgewekt).
Mening van mij:
Als je buffer elco's ontladen zijn vormen ze een keiharde klap op het net bij het opladen. Als er daarna enige lading inzit lukt het vaak wel weer om je versterker aan te houden.
De buffering vormt korte tijd een behoorlijke last voor het net. Hang maar eens rechtstreeks 10.000uF (niet doen als je niet weet hoe) aan het net en kijk naar je bedlampje, doe het dan nog eens met een (eigenlijk verplichte) voorschakel weerstand. Het is dus ook maar net hoe hard je buffer aan het net hangt.
Topic: 3 groepen!?!?!? (3-5-2004 21:39:00)
Op de een of andere manier was mijn post bij "schooloptreden" verzeild geraakt. ???

Ik ken ook geen huizen met minder dan 3 eindgroepen idd, das nog altijd wat anders dan 3 VRIJE eindgroepen. Zoals ik al aangaf met vriezers etc.
Hier in de omgeving dus veel 16A- a of b automaatjes, weinig 20A.
XX Ampere zekering in een ampje zegt niet zoveel over inschakelstroom. Waarde is bepaald voor een "foute boel" situatie.
En het stroomverbruik van de straat heeft dus al helemaal niks te maken met jouw situatie in huis "A". Dat zou een beetje vreemd zijn. Of je bent in de tuin aan het graven geweest laugh :D .

12 groepen 3x45A is stevig voor een woonhuisje. Of heb je dat apart laten aanleggen voor je hobby? wink ;)
Topic: 3 groepen!?!?!? (2-5-2004 19:24:00)

big bang schreef:

Newbie vraagje: Wat bedoel je met burn-in??
Effe 10min tot kwartier alles op Full-on.
Topic: Wat te doen bij bedreigingen (1-5-2004 20:48:00)
On topic:

Spreek hier uit eigen ervaring. Dreigen de politie te bellen helpt niet. Voor de 2e keer ook niet. Politie echt bellen helpt al helemaal niet omdat die lui doodleuk VEEL te laat op komen dagen en niks durven. (geef ze geen ongelijk, ze mogen ook niks) Gevolg ik moet stoppen met draaien 250 man ontevreden, veroorzaakt door 30 man.
Regel wat grote brede lui met maglites.
Topic: driver protectie (1-5-2004 19:25:00)

MINI COOP schreef:

jammer....

ik zoek echt een speakerprotector...niet alleen een tweeterprotector...

ik ga nog eens op zoek op het net razz :p
Een goed ingestelde speakerprocessor = een speaker protector.
Topic: 3 groepen!?!?!? (1-5-2004 19:09:00)

Michael schreef:

vier 1000 watt parren passen rustig op een 16 ampere groep. Niet overall maar meestal past het wel, ook bij particulieren thuis. Veel schakelaars of c automaten kunnen maximaal 20 ampere hebben
Dat zei ik dus, automaten met C-karakteristiek zijn vrij zeldzaam in particuliere installaties. Klap maar eens 4kW aan halogeen verlichting in 1 keer aan op een A-automaatje...... It's dark in here.
Ik zit ook in de verhuur van gereedschappen, krijg vaak genoeg machines terug omdat de automaten eruit knallen. En dit zijn dan geen machines van 3kW ofzo. Als je bijv een haakse slijper van 1,5kW op zo'n automaat zet, en je gebruikt hem een uur en de vriezer schakelt ook nog eens in bijv....

Michael schreef:

dus die grens kan op veel plaatsen gerekt worden en mits men in bezit is van degelijk verdelers,
Dat snap ik echt niet. Met een verdeler kan je niks rekken, ook al hang ik een verdeler met 125A D-automaten achter een 16A groepje. Als hij gaat dan gaat hij.

Michael schreef:

Owja en dat eend rive-in maar zelden 3 groepen nodig heeft. Eens rekenen: vier bassen en twee toppen = drie versterkers bij mij welke een groep bezetten inclusief afspeelapparatuur. Dan acht parren van 1000 watt of de 500 watt raylights welke dus of twee of een groep gebruiken en als laatste de rookmachine, aansturing en effecten welke ook nog wel een klein groeje opslurpen. Dus drie groepen is toch wel een veel voorkomende noodzaak ook bij (meestal grotere) particuliere feestjes. en dan hebben we het nog niet gehad over excessen als zestien parren, 300 watt foggertjes en scanners, moving heads en greotere geluidssets. Een feestje draaien op acht/negen groepen heb ik al vaker meegemaakt.
Nu volg ik je al helemaal niet meer. 3 Versterkers op 1 groep, zou nog kunnen hoewel het mij niet lukt. Wat versta jij in hemelsnaam onder particulier? 3 vrije eindgroepen bij een particulier? Dat moet ik nog meemaken. En bij piet in de huuskamer zet je toch niet 8kW aan parren neer? 300w foggertjes? tiepevaut denk ik........

Ik heb ook feestjes meegemaakt waar ze meer gebruikten ja, 3 x 125A. Daar gaat het hier niet om. Het gaat er om wat je dus kwijtkunt op 3 eindgroepen van 16A. Zoals al duidelijk is hangt het er helemaal van af wat je er op zet en wat voor karakteristiek de desbetreffende groepen hebben.

Denk er om dat halogeen verlichting, motoren, vriezers en koelkasten, verwarmingselementen etc nogal een grote inschakelstroom (kunnen) hebben. In de praktijk, kan je echt wel wat meer trekken uit een groepje. Scholen, theaters, zalen, kroegen etc hebben als het goed is allemaal tragere eindgroepen. Bij de particulier is dit meestal een ander verhaal.
Een Burn-in helpt mits je vrije groepen hebt. Als flip de frituur aanzet bijv. Of als je smoker en de vriezer toevallig tegelijkertijd aanslaan..... Stoppen kunnen een tijdje op hun flikker hebben. Als je dit dan doet, kan het best wezen dat ze na 2 uur zeggen: het is mooi geweest. happy :)

De oplossing is dus zelf even uitrekenen en opnemen in je verhuurovereenkomst wat je nodig hebt. Vrije eindgroepen eisen, burn-in doen. Laat een ander het dus niet aansluiten, of je moet zeker weten dat het goed komt. In principe mag je er vanuit gaan dat je klant een leek is op dit gebied. Zorg er dan voor dat je dat zelf niet bent, of je komt in het donker te staan met alle gevolgen van dien. Plan niet te krap!

O ja, als er 4 groepen tegelijkertijd uit knallen, dan hoeft dat echt niet met 10kW hoor, kan dus ook met 4kW. Vaak zijn de groepen gekoppeld, als 1 gaat gaat de ander ook. 4 groepen is dus 3 fasen + nul. Als je 1 fase belast en de frituur gaat aan.....
Hoop dat ik een beetje duidelijkheid verschaf.
Topic: 3 groepen!?!?!? (29-4-2004 23:42:00)
Bij particulier ja. Maar wie draait nou bij een particulier met een dergelijke set dat je 3 eindgroepen nodig hebt? En een groepenkast bij een particulier is per definitie vaak ontoereikend. Daar zitten meetstal snelle automaten in, niet met c-karakteristiek en al helemaal niet d.
Als je dan gaat uitrekenen hoeveel parren er op 1 groep kunnen, die groep vervolgens maximaal benut en dan flink gaat staan te flashen........... vind groepke niet leuk. sad :(
Als ik bij mij thuis 4 scans tegelijk aanzet (250w halogeen) vliegt 1 op de 5 keer al een automaat eruit.
En dan nog iets, vertrouw je erop als je zo'n grote rooie rakker ziet aan de muur (3 x 32A) dat het wel "goed" zit? Want ik ken een zaal waar die netjes is afgezekerd op 3 x 16A (wel traag natuurlijk, want dat is logisch angry )
Topic: Fingers bij LightJockey (29-4-2004 23:31:00)
Wat ik me herinner van de foto is dat de flash-buttons erg veel leken op die toetsjes van een toetsenbord. En een van mijn redenen om een los paneel bij te kopen zou in ieder geval zijn om van dat toetsenbord af te komen.........
Vrij te programmeren rotaries zijn lekker, had liever een jog btw. Vind het zelf een beknopt paneeltje.
Topic: Rookmachine (antari f80z) (28-4-2004 21:30:00)
Nee hoor, beetje condensatie doet wonderen
Topic: Rookmachine (antari f80z) (28-4-2004 19:16:00)
Rookvloeistof mag dan misschien wel niet giftig wezen, (een slokje kan dan ook geen kwaad) het is zeer onverstandig om in te nemen.
De basis betsaat immers uit gedemineraliseerd of gedestileerd water. Hier zit dus totally niks meer in, ook geen zouten. Wat gebeurt er? De zouten uit je lichaamscellen gaan zich in verhouding mengen met de vloeistof, zodat uiteindelijk beide een gelijke concentratie zouten bevatten. Je lichaamscellen kunnen op deze manier uitdrogen omdat ze minder zouten bevatten en dus minder vocht kunnen vasthouden hierdoor.
Einde biologieles.

Bij omzetting van water naar stoom is er idd alleen sprake van verandering van fase. Het kan dan automatisch onmogelijk opeens giftig worden. (wat is giftig, de3nk daar es over na)
Einde natuurkundeles.

Bij verbranding is er wel sprake van een chemische verandering. Verbranding van water kan niet het gaat dus om de additieven. Ik weet niet wat ze er aan toevoegen maar het zal weinig wezen waardoor de conclusie al vrij snel getrokken is dat zelfs nu (hoogstwaarschijnlijk) het niet schadelijk is.
Einde scheikundeles.

Dan is azijn minder fijn razz :p
Hij is nog helemaal nieuw * (vergeten te zeggen)
en een ander vriendje zei dat de compressor te vroeg aan ging zodat de oude vloeistof (die dus net niet meer verbrand was...) er uit komt...

en trouwens, giftig is die vloeistof wel! maar als je het verbrand (waar het verwarmings element voor zorgt) is het niet meer giftig...
IK ZEG JE! rookvloeistof drinken is echt niet prettig... en ik weet niet of het dan met een goed einde afloopt...
DJ zijn is weten hoe je die kauwende schapen aant dansen krijgt.. ;)
Compressor te vroeg aan? Dan komt er gewoon vloeistof uit lopen, het zou goed kunnen dat er een rubbertje in je pomp versleten is. Als je hem open kan maken...... En anders een nieuwe pomp zoals andré al zei.

Vloeistof zal niet giftig wezen, volgens mij zijn enkele aditieven glycol en methanol. Er zit waarschijnlijk zo weinig methanol in dat je eerder bezwijkt aan vochtgebrek dan aan methanol vergiftiging.

En nu is het mooi geweest happy :)
Topic: Nieuwe Catalogus Highlite (16-4-2004 21:04:00)

DJ_Gijsie schreef:

Toch vind ik hem er wel goed uitzien, maar ja dat zegt meestal niks sad :(

Gijs
Nee inderdaad, vraag maar aan m'n ex. (ik hoop dat ze het leest) razz :p

Een collega van mij heeft de vision al getest, en was voor die prijs behoorlijk enthousiast. En dat zegt veel want hij is maar 15 x per jaar enthousiast (waarvan 12 x een vast gegeven in de maand, guess what)

Ik ga hem zelf denk ik binnenkort ook even testen, nadeel is het grote gewicht. Hij scheen in het laag wel redelijk te presteren.