Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Hendrik

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Hendrik (Pagina: 1 van 10)

Topic: Weinig rendement baskasten (11-3-2009 17:35:00)
Niet iedereen heeft inderdaad een Amcron MA 5000 VZ om het laag te voeden. De betreffende versterker kan inderdaad beter. Maar voor het begin zou het zeker moeten voldoen, helemaal om wat simpele testjes te draaien.
Ehh, dat klopt wel maar de klacht is weinig laagweergave. Nogmaals, uit ervaring weet ik dat die mission echt HELEMAAL NIKS presteert op het laag. Pak een willekeurige andere amp en de kans is heel erg groot dat je laag er stukken op vooruit gaat.
Nu moet je eerst maar eens een goed speaker ontwerp hebben, dat terzijde.......

De missions zijn lekker voor mid/hoog. Presteert daar opvallend goed op voor een budget amp.
Topic: Weinig rendement baskasten (10-3-2009 22:18:00)
Nog even een puntje,

Je begon je post met dat je een dap mission had. Dat is een versterker die helemaal niks presteert op het laag weet ik uit ervaring. Indien mogelijk, luister eens naar wat anders. Grote kans dat dat duidelijk meer drukt op je laag.
Topic: speaker grill (26-9-2008 23:49:00)
Nou, rooster is ondertussen binnen. Nu nog ff tijd vinden om hem zwart te spuiten en op maat te maken.
En ja, normaal hoeft er geen rooster voor. Maar helaas doet niet iedereen hier normaal.
Topic: speaker grill (24-9-2008 21:35:00)

djlimburg schreef:

als het niet goed uitziet moet je er gewoon speakerfoom voorzetten
de speakers zijn dan ook direct beschermd tegen drank enz
ook is de afwerking dan direct beter
Bedankt voor het meedenken. Het zijn echter studio monitoren (mainfield)
In dit geval staat foam niet eens beter. Ook geen bevestigings mogelijkheden en het zit alleen maar de units in de weg. En last but not least, voor dit soort speakers plaats je per definitie niet echt foam. Als we daar aan gaan beginnen kunnen we net zo goed allemaal naar huis gaan.... razz :p
Maar bedankt voor je input. Hopelijk wil de verzekering meewerken. Anders was het wederom een dure week. Ach ja, hobby's Ze moeten ook wat kosten toch?
Topic: speaker grill (24-9-2008 20:41:00)
Thanks heren!
Hoe is het mogelijk. Ik kwam daar toch in de buurt dus gelijk even geregeld! Nog even op maat maken en spuiten. Zal wel voor geen meter staan maar ja, alles beter dan gaten in je monitoren. Ik was des duivels...... 3 Dagen jong, vliegt een of andere muts (sorry ladies) met haar handen een woofer in. Ik hoorde de boel aanlopen. Maar goed, kan niet weer gebeuren straks. Nu nog even alles met de verzekering kortsluiten.
Topic: speaker grill (21-9-2008 20:24:00)
Mensen,

Ik ben op zoek naar 2 stuks solide speaker grill van 55x77cm.
(Er ramde vanmiddag iemand bijna dwars door mijn studio monitoren heen)
De kwaliteit van de monacor grills beviel me altijd wel, die zijn er echter niet in deze maat. Is er iemand die me verder kan helpen? Om nou een stuk nertsengaas te pakken gaat me net wat te ver. (Ook lastig monteren btw)
Ik zat al even te denken aan een rooster van een of andere dap speaker. Weet iemand of die los te krijgen zijn?
Alle input welkom. Er moet zo snel mogelijk wat voor!
Topic: Compacte BR sub op basis van Ciare NDH15-4S driver (10-4-2008 20:44:00)
Ben je al wat verder gekomen? In een grijs verleden heb ik ook iets in deze trend gedaan. Ben alleen vergeten wat. sad :(
Opzet was toen ook om een zo compact en licht mogelijk 15" basreflex sub te maken. Voorwaarde was wel een vlakke respons, hoge aandrijving en lage massa van de conus. Dit tegen een zo hoog mogelijk SPL inderdaad. Resulteerde in een klein kistje met in het front afgeschuinde hoeken voor de basreflex gaten (ruimte besparend)Ik weet nog dat hij op de testbank bij elke basslag een stukje achteruitschoof. Materiaal was 15mm door en door berken multiplex met asymetrische kruis bracing. Ik meende dat er een ND driver van B&C in zat maar ik ben het echt vergeten. Is misschien wel 8 jaar terug. Uitgefreesde handvaten (waarom zwaar metaal toevoegen als je ook gewicht kunt weghalen)
Ik ben in ieder geval benieuwd wat er bij jou is uitgekomen.
Topic: Sub-harmonic Synthesizer: wonderdoos of wereldramp? (4-4-2008 21:39:00)

Dré schreef:

Voor DJ's: Nummers in kwestie rippen, processen en weer fikken. Klaar ben je.
Hmm, how simple can it be. Super idee. Werkt natuurlijk niet met diverse gast DJ's maar voor eigen collectie geweldig!
Topic: Sub-harmonic Synthesizer: wonderdoos of wereldramp? (4-4-2008 21:01:00)
Met een deftige processing valt er toch niks te mollen? Ook al stop je er iets bij in, uiteindelijk komt het er toch niet uit. Inderdaad bij 70's maar ook veel Nederlandstalige herrie (sorry) kan het een lekkere aanvulling zijn. Ook kan ik me iets voorstellen bij al te kicky trance zonder diepgang. Waarom subs dan opeens vanaf 30Hz of lager moeten vat ik dan weer niet helemaal. (Ok, bij trance iets duidelijker) Dat stelt wel heel erg veel eisen aan je installatie. Waar ik altijd van baalde: was je net lekker stevig aan het beuken, kwam er weer een of ander vervelend Ned. talig 'fuifnummer' zonder bas. Bah. Is er niet iets wat continue je lage frequenties kan monitoren en dan al la SHS wat variabel toevoegt zodat teminste altijd je broekspijpen wapperen? razz :p Dit voorkomt dan meteen dat bij 'echte muziek' het plafond naar beneden komt.
Topic: Quadrofonisch Geluid (4-4-2008 20:02:00)

Ricardo Vanilli schreef:

Ik dacht dat Pink Floyd tijdens hun Division Bells tournee (ook alweer zo'n 15 jaar geleden zeker?) optrad met een quadrofonisch geluidssysteem. Ik hoor de kassa nog heel de wei rondrinkelen tijdens "money"!
Ik denk dat het wel leuk oogt op een fuif, maar of het een meerwaarde geeft op gebied van geluidskwaliteit, dat weet ik niet. Het moet zoals eerder gezegd perfect afgesteld zijn.

Succes!
RV
Is mij ook het enige bekende gebeuren dat werkelijk een quadrofonische opstelling had.

Hoe het kan met normaal CD of vinyl mag iemand mij uitleggen + de bijbehorende voordelen. Ik zie (ehh, hoor) het nut er niet zo van in.....
Topic: Martin MiniMac Profile Moving Head of GLP Ypoc 250 (19-3-2008 21:47:00)
Opbrengst is inderdaad erg netjes van de minimac. Prima te gebruiken met 500w raylights. Als je dan ook nog eens kijkt naar het formaat en het gewicht, geweldig. Helaas wil er nog wel eens het een en ander aan mankeren. Daar kunnen meerderen over mee praten, ik ook jammergenoeg. De wilde verhalen over service onvriendelijkheid vind ik best meevallen. Met 2 simpele bewegingen is de kap er af, de voet is open te halen met 4 inbusjes. Als je echt wat moet vervangen is dat minder leuk, maar dat heb je ook met grotere heads.
Opmerkingen als "Wie weet nou niet hoe een minimac er van binnnen uit ziet?" "Hee wat leuk, een met kappen er op" "Goh, draaien ze alle 4 de hele avond al?", liggen mij nog vers in het geheugen.
Misschien overdreven, je moet het ook relatief bekijken. Er zijn veel pro gebruikers, het is maar de vraag wat je alternatief zou doen als deze zo intensief gebruikt zou worden. In ieder geval, zodra er een beetje uren op de teller stonden deden veel mensen de headjes weg. (Ja, ik was jaren geleden voor het laatst aktief) Pas op met 2e hands. Als hij bijvoorbeeld staande wil rondraaien betekend dat nog niet dat hij dat hangend ook wil doen. Ik noem maar een voorbeeld. Voor disco werk heb ik echt liever scans. Gemiddeld bekeken zijn die nogal wat sneller. Pas als je show echt voorelkaar is zou wat mij betreft een headje nog iets kunnnen toevoegen. Ik schafte ze destijds aan nadat ik 8 scans, 16 parren, centrum effect, 2 acrobats, + spartans (oude showtec 800w waaier) had. (Aparte dingen als strobo, laser, blacklight even buiten beschouwing gelaten)
Mijn conclusie:
Prachtige, redelijk snelle en stille, compacte, lichte head met goede output. Veel te storingsgevoelig en overpriced. Zo, dat is er uit.
Topic: Truss constructie (17-3-2008 21:13:00)
Ha, lees het nu even door. (ja , jaren weg geweest) toch leuk dat na de kick Hugo nog even komt met een nette lift. Dat niemand eerder dat geopperd heeft.....
Topic: Verschil geluidskwaliteit tussen mengpanelen? (17-3-2008 21:03:00)
Wat zou dan moeilijker kapot te krijgen zijn aan die 'boeretrappen'? Zie ik iets over het hoofd? Ja, ik heb ze ook op de rep. afdeling gehad. Toen hij heel was en klaar was voor de testbank ging hij weer open, bleek toch niks defect te zijn. Onder het motto, de klant draait er mee, het zal wel goed zijn.
Het enige wat bij mij mag kleuren moet je toch echt tussen het licht zoeken wink ;)
Topic: Dap extreme & vision series... (17-3-2008 20:55:00)
Ik zou dan toch echt gaan voor de trekontlasting...... Waarom niet even een 3x2,5mm kabeltje aan dat ding bevestigen? Hou maar op met die watt benadering. Of je speakers vervormen ja of nee, daar kun je per definitie niet zomaar een getalletje in watt aan hangen. ALs je maar blijft luisteren, dan is er niet zoveel aan de hand. By the way, dat theoretisch versterkvermogen op -10 dB ga je never nooit niet halen. Dus als je speakers nog niet vervormen, zal er niet zoveel aan de hand zijn.
Topic: Crown of QSC ? (19-12-2005 23:02:00)

JVS schreef:

Crown XS heb ik geen ervaring mee. QSC PLX (en PL2) wél. Erg goedkope opbouw, zeer weinig druk in 't laag en weinig meer aan te repareren. Beter zou je af zijn met een tweedehands QSC MX- of Crown macrotech. Wil je per sé een lichtgewicht, geef dan wat meer geld uit aan een goede lichtgewicht. Vooral bij de lichtgewichten geldt: goedkoop is duurkoop.....
Dat zijn vrij algemene kenmerken voor (budget)licht gewicht ampjes.
Labje kopen? Ken ze niet intern maar weet wel dat ze kunnen drukken.
Topic: koolsound boxen (19-12-2005 22:57:00)

JeroenVDV schreef:

Break The Silence schreef:

Importeur voor Belgie en Nederland:
EV Sound

Als ik de cataloog zo'n beetje bekijk zie ik heel wat overeenkomsten met JB en DAP/Showtec.

De kwaliteit zal dus wel gelijkaardig zijn, alleen liggen de prijzen nog een stuk lager. Ik vrees dus wel een beetje voor de service (zoals bij bv BST)
Wel heel triest te zien dat zelfs deze "importeur" (of moet ik fotosoeper zeggen?) voor Belgie en Nederland te kansloze fotosoep-logo's op de productfoto's plakt.

Heeft'ie dus waarschijnlijk zelf nog nooit een Koolsound-speaker in z'n toko gehad.
Kan ook gemakzucht (luiheid) zijn. Waarom zelf foto's nemen als de chinees dat al voor je heeft gedaan? Hopelijk zijn ze niet even lui met uitlevering, aftersales etc etc. Kloepoek bai?
Topic: Tascam cd302 kopen? (6-12-2005 20:39:00)
Het uiterlijk van deze cd-speler vond ik ook altijd wel bruut. Oudere spelers kun je trouwens het beste laten updaten. Er waren wat problemen met de software. Ik weet niet of dat tegenwoordig nog kosteloos kan, zal wel niet 2e hands zonder bon etc. Dat is dus ook nog een punt om te onthouden.
Topic: diameter van draden naar speaker (6-12-2005 20:30:00)
Niet iedereen heeft in de gaten dat het voor bepaalde frequenties niet geheel relevant is om uberhaupt je rekenmachine aan te zetten. Dat deze personen vaak uit de "hifi corner" komen zal op louter toeval berusten laten we maar zeggen.
Topic: diameter van draden naar speaker (6-12-2005 00:06:00)
Er schijnt ook een zeer technisch verhaal uit (jawel)de hifi wereld rond te dwalen op het net over te dikke kabels. Was dat niet iets van het skin effect?
Ook heb ik van een "deskundige" wel eens vernomen dat er "vermogen blijft hangen" in "te dikke" kabels omdat er gewoon te weinig elektronen zijn die er door heen moeten en dus wel eens verdwalen/afgeremd worden door de hoeveelheid koper?!@#
Volgens mij had hij ook platina draad naar zijn wcd lopen voor de hifi apparatuur, ahum, daar eindigde het gesprek overigens.
Topic: C sub (5-12-2005 23:53:00)

Contour schreef:

Hallo,

Ik heb het niet zelf in de praktijk ondervonden maar ik heb verhalen (jaja, verhalen) gehoord over lostrillende stofkappen bij woofers die hoger moesten doorlopen dan waar ze eigenlijk voor geschikt waren.

MVG Contour
Lijkt mij eerder verkeerd lijm (techniek) razz :p
Over het algemeen (of in, stomme voorzetsels) zal het geluid er niet beter op worden. Ook hou je meer vermogen over als je actief gaat filteren