Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Armand

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 22 bijdrage(n) van Armand (Pagina: 1 van 2)

Topic: Nieuwe releases, tips, nieuw gekochte platen (21-5-2009 15:11:00)
Top! Dat is em laugh :D laugh :D laugh :D
Topic: Nieuwe releases, tips, nieuw gekochte platen (21-5-2009 14:52:00)
Mensen die nog nieuwe leuke releases en lekkere plaatjes op het gebied van party/apres ski weten?

Pas geleden een leuk nummer gehoord iets met "ring ring ring schuif hem dr maar in, vinger in die ring" , beetje bubblin achtig nummer ...... oid laugh :D laugh :D laugh :D iemand hier die de titel/artiest weet?
Topic: XLR mic ingangkanalen op PA-tafel (7-5-2008 23:40:00)
Damn .... sad :( .... tis toch lastiger dan ik dacht om een niet al te duur slant rackje samen te stellen met een mixer, dubbel CD speler en een microfoon erop te hebben die middels compressie in de hand te houden is ....

Ik zie trouwens ook dat de meeste PA-mixers wel aardig diep zijn ( 9 a 10 HE ). In de meest standaard cases is 10HE beschikbaar in het bovenste gedeelte sad :( ... zo'n soort PA mixer en een 2HE speler in het bovenste gedeelte wordt dan ook wel weer een lastige situatie ...

Tja, de zoektocht dan naar simpele mixer met 1 insert op een kanaal (of alleen op het mic-kanaal), die wel een goede geluidskwaliteit heeft en pak hem beet 6 - 8 HE is? Zonder fx unit erin dan maar en galm ooit maar eens apart aanschaffen ... tips hiervoor dan? Zijn er BTW meerdere hier die compressie op alleen het (DJ)mic-kanaal gebruiken?
Topic: XLR mic ingangkanalen op PA-tafel (7-5-2008 17:53:00)

KVM schreef:

Hoezo met dus ook XLR?
Afhankelijk van de mengtafel kan de jack input ook gebalanceerd zijn. (met gebruik van een stereo jack).
Martin.
Weer wat geleerd wink ;) , dit wist ik dus niet ... thanks

BTW ... heb een Mackie MX12/4 gebruikt gezien waar ik in geinteresseerd ben. De galmunit schijnt niet supergeweldig te zijn maar is bruikbaar en voor mijn doeleinde voor spraak tijdens een show wel voldoende. Wat belangrijk is is dat ik met die tafel (of een tafel) wel eenvoudig een microfoon op een kanaal kan zetten welke ik dmv een compressor in toom kan houden. Tevens is de tafel dan ook stand-alone met een dubbel CD-speler of harddisk speler goed bruikbaar. Ervaringen hier op het forum met deze Mackie MX12/4?
Topic: XLR mic ingangkanalen op PA-tafel (7-5-2008 17:48:00)

JeroenVDV schreef:

Effecten van die Mackie-meuk klinken nergens naar (O.a. die o-zo-belangrijke reverb die zelfs door een badkamer-groothandel in verlegenheid wordt gebracht). Pak lekker een simpel mixertje, schroef die in een slant-case met een 1U effectapparaat (TC M-One bijvoorbeeld) en een 1U compressor aan de voorkant en je bent klaar. Die compressor moest toch extern (dus waarom de effectbak ook niet? Kost je 1U extra..).
Daar valt zeker wat van te zeggen. Ik wil ook niet dat de geluidskwaliteit achteruit gaat, wanneer alle effecten en eq's op "0" staan zeg maar, moet de geluidskwaliteit min of meer wel identiek blijven aan het geluid wat rechtstreeks uit de DJM komt.

Wanneer ik nu een simpele mixertje koop (met bijv. alleen insert op de kanalen, bijv., een Gemini of soortgelijk (?) en de galm via bijv. een TC), zal de geluidskwaliteit met "0" EQ en eventuele ruis beter zijn dan met een tafel ala de low-budget Mackie? Of moet er hier nu bijv. een Dateq tussen ... zoja, welke 19" Dateq is eventueel aan te raden? (De LPM 7 of 8 is naar mijn mening te uitgebreid en ook wel te duur, ook tweedehands).
Topic: XLR mic ingangkanalen op PA-tafel (7-5-2008 00:07:00)
Ik had mijn oog ook al even op de DFX 12 van Mackie laten vallen, alleen hier geen 19" oren voor te krijgen ... en op zich is die CFX ook wel leuke tafel, maar heb gelezen: De faders zijn erg kwetsbaar plastic aanzetje breekt zo af. Heb hem nieuw via googelen zo ff snel voor 599,- gezien ... tweedehands zal hij dan ook nog wel wat duurder zijn dan ik eigenlijk van plan ben om uit te geven ... of daarvoor dan nog 19" rackoren te krijgen zijn heb ik zo even niet gevonden ...
Topic: XLR mic ingangkanalen op PA-tafel (6-5-2008 23:47:00)
Het gebruik van de gebalanceerde uitgangen van de DJM (dus XLR) wil ik het liefst ook gebalanceerd (met dus ook XLR) op de mengtafel aansluiten. Vandaar ook de vraag of de mic-aansluitingen op de mengtafel goed te gebruiken zijn. Wanneer op deze mengtafel de phantoom aanstaat, of aangezet wordt, tja .. als dit inderdaad slechte gevolgen kan/zal hebben, dan lijkt mij het niet echt verstandig om deze kanalen te gebruiken ... sad :( ... (stel dat ikzelf per ongeluk de phantoom aandruk in alle stress wink ;) laugh :D )

dan blijft dus alleen over, de line aansluitingen ... in mijn voorbeeldgeval in de tekening dus Stereo 1 (L + R) of Stereo 2 (L + R). Deze zijn dan met jack aangesloten en dan niet gebalanceerd als ik het goed heb, of niet?
Tom:
Er zijn ook mixers die prima de combinatie in zich ebben van disco mixer en mic mixer.
Bijvoorbeeld Dateq 7 of 8 of D&R Clubmix.
kanalen genoeg, en inserts bij di mic,en ook op de master voor de echo.
Deze mixers hebben geen effectunit, zijn wel prima mixtafels voor drive-in gebruik, maar dus wel weer randapparatuur nodig om bijv. een galmpje op het mic-signaal te zetten .... en niet te vergeten in het geval van de Dateqs, wel erg dure mixers voor ff erbij naast de DJM te gebruiken .... ik zoek min of meer een mengtafel van rond de 400 Euro nieuw die ik gebruikt voor een leuk prijsje kan overnemen met een effectunit erin om geen rack vol met apparatuur en instelmogelijkheden te hebben ... alleen een compressor nog nodig en klaar lijkt me dan ... liefst ook een mengtafel die vrij compact is om in een "standaard" slant-case ook een Numark D2 in het top-gedeelte kwijt te kunnen .... tips voor welke tafel zijn zeker welkom wink ;)

Groet,
Armand
Topic: XLR mic ingangkanalen op PA-tafel (5-5-2008 05:28:00)
Top, thanks!
Topic: XLR mic ingangkanalen op PA-tafel (4-5-2008 23:24:00)
Toch maar even een "newbie"-vraag aangezien ik (nog) geen kaas heb gegeten van PA-mengtafels.

Aangezien ik graag de mogelijkheid wil hebben om ooit eens een artiest (of to-be artiest wink ;) ) zou willen kunnen ondersteunen en toch ook wel graag een licht galmeffect op de DJ-mic wil kunnen voeren, zoek ik een geschikte mengtafel die ik in een 19" slantrack op wielen naast mijn DJ-set wil kunnen gebruiken.

De bedoeling is dus dat ik mijn DJ-set (DJM-800 uitgangen balanced met XLR) wil inprikken op de PA-mengtafel en die mengtafel dus als "main" wil gebruiken.

Vraag: kan ik de XLR, die uit de DJM komt, aansluiten op 2 mic-kanalen op een PA-mixer? Zie foto ter verduidelijking (kanaal 1 voor links DJM, kanaal 2 voor recht DJM). EFX8

De FX8 of EFX8 van Soundcraft lijkt mij een leuke mixer aangezien hier ook al een effectunit is ingebouwd en ik in principe voor het mic-kanaal (wat ik op kanaal 3 wil hebben zeg maar) alleen nog een losse compressor wil gebruiken om dat signaal fijn binnen een bepaalde grens te houden.

Vraag 2: is de FX8 of EFX8 een aardige mixer waarmee je eventueel ook "stand-alone" met een dubbele CD-speler erbij enigzins lekker kunt draaien? Of is een dergelijke mixer niet echt geschikt om een avond de drive-in show mee te mixen (zeg maar om apres-ski muziek mee te mixen, fade-in fade-out met beleid)?
Topic: Gemixte popnummers (3-5-2008 10:58:00)

Decibel Drive-in schreef:

Jahooorrr laugh :D
Ge-wel-di-ge versie laugh :D laugh :D laugh :D wink ;)
Topic: Microfoon gebruik op DJM-800 (29-4-2008 17:53:00)

jadjong schreef:

Vele mensen kennen dit probleem en nemen daarvoor een extra tafel mee, met een insert en fatsoenlijke eq per kanaal.
Was er al een beetje bang voor .... denk er dan ook eens over om een 19" slant "tape-rack" op wielen aan te schaffen met bovenin een "zang"-mixer en daar dan bij in de HD2500 zodat ik het rack ook stand-alone kan gebruiken (zonder de DJ-set CDJ's en DJM mee te hoeven nemen).

Nog tips voor een voordelige 19" mixer met een goede geluidskwaliteit? Een mixer met ingebouwde amp heb ik niet nodig. Daarnaast dan nog een losse galm-unit voor de zang nodig of ingebouwd in mixer? Tevens via een insert op het zangkanaal een compressor en feedbackdestroyer? Kortom, zoek ik een rackoplossing die kant en klaar is .... enne niet te duur aangezien het "bijzaak" is maar waar wel een goed geluid uitkomt wanneer ik de Pioneer DJ-set via die mixer naar mijn amprack laat lopen. Tips zijn wederom welkom happy :) happy :) happy :)
Topic: Microfoon gebruik op DJM-800 (28-4-2008 22:18:00)

jadjong schreef:

Line signaal uit de compressor is iets van 700mV, mic signaal wat de DJM wil hebben is iets van 40mV, dus daar moet het een en ander verzwakt worden.
Geen kant en klare oplossing te verzinnen om het mic signaal uit de DJM middels een apparaat binnen een bepaalde grenswaarde te houden, eventueel ook van een effect zoals galm te voorzien, en "feedbackvrij" te houden? Ik mag aannemen dat er toch meer mensen zijn met een DJM-800 of 600 die mijn "probleem" herkennen of misschien zelfs hebben kunnen oplossen? Effect send & return opties zijn ook nog mogelijk ... shocked 8O
Topic: Microfoon gebruik op DJM-800 (28-4-2008 21:35:00)

jadjong schreef:

Je wilt van de mic naar de ingang van de 286A, dan van de uitgang van de 286 naar de DJM. Dat laatste lukt alleen als je het signaal weer terugbrengt naar mic-niveau.
Ik denk dat je het zo goed omschrijft ja. De mic wordt dan aangesloten op de 286A maar het signaal moet wel terug naar de mixer om hem aldaar te kunnen bedienen. Het gedeelte van het terugbrengen naar mic-niveau begrijp ik niet helemaal ...
Topic: Microfoon gebruik op DJM-800 (28-4-2008 21:15:00)

jadjong schreef:

Waar zie jij een mic-uitgang op jouw mixer?
Uhm, DJM/800 heeft 2 mic aansluitingen linksboven op de mixer. Nog even een beeld van de gehele mixer met het mic-gedeelte omcirkeld wink ;)

DJM800 geheel
Topic: Microfoon gebruik op DJM-800 (28-4-2008 20:01:00)
Hm, twijfel nu toch ook of de 286 wel kan. Deze heeft namelijk een mic pre-amp en ik vraag me af of ik met de mic-uitgang van de DJM naar de input kan gaan van de 286. De DJM heeft naar mijn weten een eigen mic-versterking ...

Als het wel kan, hoe maak ik de aansluiting? De XLR vanuit de mixer naar 2x een jack die in de 286 moeten waarvan de 1 naar de Line-input gaat en de ander op de Output? en vervolgens de mic dan op de mic-input.

Even 2 wat handigere jeepeegeetjes om de aansluitingen van beide apparaten weer te geven:
DJM 800 microfoon gedeelte
DBX 286A front & rear

Naast de 2 CDJ´s wil ik bijv. nog een Denon HD2500 aansluiten op de mixer. Daarmee zal ik dan alle 4 de line kanalen vol hebben. Wanneer het echt niet via de microfoonaansluiting kan ... heb ik nog de effect send & return (4x jack) op de DJM zitten welke ik sporadisch gebruikte voor een EFX1000 (recentelijk verkocht). Aangezien ik daarmee dan 4x een jack heb, is de 286 wellicht weer niet te gebruiken ... of???

Waar ik in principe naar toe wil, is dat ik de microfoon eventueel voor een zanger zou kunnen inzettten. (naast de compressor dus ook een galm effectje en een feedback destroyer nodig .. ? ... liefst 1 all-in-one 1HE of 2x 1HE oplossing, aangezien ik dat als ruimte nog over heb in mijn amprack). Tips en advies zeer welkom dus ... Thanks!
Topic: Microfoon gebruik op DJM-800 (27-4-2008 14:23:00)
Hallo mede forummers!

Ben een tijdje aan het nadenken (en op het forum proberen te vinden) hoe ik nu enigszins eenvoudig de mic-uitgang op mijn DJM-800 "in de hand" kan houden. Wanneer ik hem nu gebruik (of iemand anders), dan sta ik continue het signaal te regelen om de mixer niet óf over te sturen door de gain op het mic-kanaal zachter te zetten óf de gain harder te zetten omdat het signaal te zacht klinkt. Tevens heb ik soms ook wel wat last van feedback ... hoogst irritant, maar kan op de mixer natuurlijk meteen ingrijpen om het signaal weg te draaien ...

Nu weet ik dat je dit met een compressor / feedback destroyer wel e.e.a. kunt beheersen ... echter ik wil extra benodigde aansluitingen zo veel als mogelijk beperken.

Mijn set bestaat uit een prodjuser flightcase waarin 2x CDJ-1000MK3 + de DJM-800 in zit. Hieruit gaan momenteel 2x XLR uit en een powercon uit naar mijn amp-rack. Lekker snel, plug & play!. Met randapparatuur voor de mic zal er dus wat bij moeten komen en misschien e.e.a. ook op een andere manier moeten worden aangesloten (?).

Ik gebruik nu dus de mic-aansluiting op mijn mengpaneel ... ik wil die aansluiting wel graag blijven gebruiken alleen dan dus niet meteen een mic erop, maar eerst naar mijn amprack naar een nieuw aan te maken (XLR) input in mijn amprack, waar via een compressor (en misschien ook een feedback destroyer?)het signaal weer naar een uitgang waar de mic dan op komt ....

Kan dit? of zal ik het anders moeten aanpakken?

Alvast bedankt voor jullie adviezen!

(ik kwam van DBX deze tegen: DBX 286A
, nog geen feedback destroyer, maar voor de mic misschien ook goede oplossing? Of misschien beter een algemene compressor over de gehele installatie te gebruiken? (wat overigens voor mij voor de muziek niet nodig is aangezien ik dat met de gains op de mixer en de DCX2496 processor wel goed en vrij simpel in de hand kan houden ... een compressor over alles heen zou in mijn ogen dan meer de dynamiek kunnen verstoren dan dat ik er profijt van zal hebben)
Topic: kantoor voor vast uitlichten met 'gedimde par 56's' (13-4-2008 10:38:00)
Ik zou kiezen voor LED-parren. Naast dat ze bijna geen stroom vreten, een zeer lange levensduur hebben (zeker als je ze in een vaste installatiez hebt), kan je ook nog eens alle kleuren maken of heel rustig alle kleuren in een chase voor bij laten komen. Of het fijn is om in te werken, tja dat weet ik niet, een moderne uitstraling krijg je dr wel mee.
Topic: Denon HS5500 vs. Pioneer CDJ1000 MK3 (1-4-2008 23:49:00)
Even in het kort ... ben in een gekke bui, een jaar of 2 terug, begonnen met een DN-S1000 en een jokietokie 2-kanaals mengpaneeltje (op het 2de kanaal een PC gezet) ... tja, het virus greep meteen aan, een week later, op naar de aanschaf van een 2de speler ...

en toen was daar de DN-S3500 shocked 8O .. het werd dus de DN-S1000 inruilen bij het bedrijf waar ik hem gekocht had, op 2 DN-S3500 en een Nuo 5 (tja dan maar meteen goed wink ;)), netjes beschermd in een CDJ-12 kist. Zeg maar de start van mijn hobby die ik zo nu en dan op feestjes en partijen mag uitoefenen wink ;)

Na circa 1 jaar met de 3500's te hebben gedraaid, kwam Pioneer met de DJM-800 ... wow, wat een mixer, die wilde ik toch wel heel graag in mijn bezit hebben en tja, kon het dan ook niet laten om naast die mixer ook CDJ MK3's te plaatsen zodat de DJM zijn leventje in familiesfeer mocht gaan doorbrengen wink ;) (Welliswaar in het huis (CDJ-12) waar de Denon's en de Nuo hadden gewoond wink ;) )

Ik heb de Pio-set nu iets langer dan 1 jaar, en ik moet zeggen dat op het moment ik de Pio's mocht bespelen, ik het na enkele plaatjes al meteen de winnaar vond mbt in ieder geval het beatmatchen (ben helaas geen scratchkoning) tegenover de DN-S1000 en 3500!!!

De DN-S5500 zal qua play gelijk zijn aan de DN-S3500 .... ik heb er aan zitten denken om de Pio's weer in te ruilen tegen Denon's (en denk er nu weer over na nu ik dit schrijf laugh :D ), maar weet dat ik, qua handelbaarheid, er spijt van ga krijgen ondanks het enorme gebruiksgemak van HD en 2-spelers in 1-apparaat.

Mijn vraag hier EN aan Pioneer zou zijn: wanneer komt de CDJ-1000MK3 uit als HDJ-1000MK1 wink ;) wink ;) wink ;) .... ik wacht met smart op HD mogelijkheid maar dan wel in het CDJ-1000 jasje! HD is toch eigenlijk verrekte handig bij bijv. verzoekjes angry wink ;) ! Tevens hoop ik dat de beste mensen bij Pioneer ook de 2-in-1 functionaliteit van Denon onder de loep nemen en "kopiëren" shocked 8O, dit is toh ook wel erg lekker om ineens 4 spelers te hebben (denk aan samples, jingles en andere leuke creatieve zaken die je daarmee kunt verrichten). Ook mag de CD-gleuf van mij niet wegvallen ... met name voor het geval er toch iemand naar je toe komt met een eigen cd-baksel.

Afijn, ik kies toch voor Pio, maar hoop op snel nieuws om mijn DJM-800 wellicht te verwennen met 2 nieuwe partners naast zich wink ;) en heel misschien als dat nog lang op zicht laat wachten, dat ik me laat overhalen tot 2 5500's shut up :X

Toch weer een lang verhaal, maar heb hierbij mijn ervaring met beide merken uitgesproken ... Pioneer en Denon, het maakt mij niet uit aangezien ik niet "merkloyaal" ben, ik ruil mijn set CDJ's nog maar even niet in wink ;) razz :p
Topic: Nieuwe v-reeks van american audio? (5-1-2008 13:21:00)
1x bridged mono @ 4 Ohm (2x top 8 Ohm 400W RMS)
1x bridged mono @ 4 Ohm (2x top 8 Ohm 400W RMS)
1x bridged mono @ 4 Ohm (2x sub a 8 Ohm 500W RMS)
1x bridged mono @ 4 Ohm (2x sub a 8 Ohm 500W RMS)

V-3001 Output Power (Bridged Mode, mono):
4 ohms, 1 khz 1% THD 2050W RMS (@4ohm 1kHz,THD+N 0.1%;1800W)

V-6001 Output Power (Stereo):
4 ohms, 1 khz 1% THD 1920W RMS per channel (@4ohm 1kHz,THD+N 0.1%;1800W)

Vermogens liggen dus inderdaad gelijk en misschien is het opgenomen vermogen dan ook ongeveer gelijk. Toch denk ik dat met 4 amps de flexibiliteit wat beter is. (bijv. uitval van een amp, doorverkoop, 2 sets maken van 2 amps enz).

Dat laatste snap ik niet helemaal waar je die berekening op baseerd (op gebruik van 1 V-3001 in stereo op 2 speakers?)
waar dat bij een v3001 (omdat men het niet aanraad op 2Ohm te bruggen) maar 400w zal zijn.
Topic: Nieuwe v-reeks van american audio? (5-1-2008 11:59:00)

Roytje schreef:

Wellicht dat je zo meer vermogen voor dezelfde prijs hebt, maar vergeet niet dat het zo wel een veel zwaarder rackje wordt. En als het elk weekend in en uit de aanhanger moet dan zou een wat lichter rack me heel wat waard zijn.
Daarbij is een v6001 goedkoper als 2x v3001 terwijl je dan in deze setup hetzelfde vermogen zou hebben.

(flinke top trouwens, als hij 1300w te verwerken krijgt)
De 6001 vraagt wel om wat meer stroom dan 2x de 3001.
1x 27A @230VAC@4ohms tegen 2x 10A @230VAC@4ohms

Enne, flinke tops kan ik er zeker op kwijt ja happy :) happy :) , al is het gewoon op mijn tops van 400W RMS gewoon een flinke overcapaciteit. Mooi is wel dat je met 4 tops (dan op 4 Ohm) nog steeds ruim voldoende power hebt. Dus tja, met deze amps denk ik dat ik zeker zeer flexibel kan zijn.

Dat het rackje wink ;) zwaarder wordt met 4x 3001 tov 2x 6001: 4x18,5=74kg tov 2x38=76kg! ... is dus ook niet het geval happy :) happy :) ... maar zwaar wordt hij best wel al denk ik met andere versterkers die de conventionele bouw hebben dat het net zo zal zijn.