Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Berthus

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 56 bijdrage(n) van Berthus (Pagina: 3 van 3)

Topic: Stel je even voor... (13-2-2003 20:56:00)
Nou ja.....dan zal ik me ook maar even voor stellen...

Ik ben Bart
Woon in Milsbeek een mooi plaatsje in de top van het nog mooiere Limburg razz :p
Ik hobbie een beetjemet geluid. Op school bouw ik weleens de muziek installatie op en regel soms het geluid. Ook ga ik hier in de buurt bij een muziek vereniging helpen met de geluids installatie. Ik en een vriend hebben samen een Drive-inn ( een kleine maar) We draaien nog niet zo vaak, maar daar proberen we verandering in te krijgen (ook druk met andere dingen).
Ik verzorg alleen geluid,
Mijn installatie bestaat uit;
-Dap 1000D dubbele Cd speler
-Soundlab DSM 5 mengpaneeltje (wordt binnekort vervangen)
-Zeck 400A Power Sytereo Amp
-2x Wharfedale EVPS 15 speakers
(binnekort nog statieven hiervoor)
-Hoop ander spul (casette recorders DCC spelers, licht orgeltje, maar da gebruik ik niet meer echt)
Zo ik hoop dat ik me hiermee genoeg heb voorgesteld....... wink ;)
Topic: cd kopies (13-2-2003 20:02:00)
Het is natuurlijk lullig voor de drive-inns die er veel geld in steken, maar als je een keertje per maand ofzo, of alleen voor hobbie draait is dit gewoon niet te betalen. Cd's zijn gewoon veel te duur. Zeker voor een beginnende drive-inn die nog niet zoveel verdient zijn de kosten te hoog voor echte cd's. Ik vind dat er niet zo moeilijk over moet worden gedaan.
Topic: DAP MC-8 (9-2-2003 21:40:00)
Nou ja. Wat ze mij verteld hebben..... De EVP series waren goede speakers, waar de EVPS het nieuwe verbeterde broertje van is. De EVPS die bij f**dback ooit goedkoper stond is niet de EVPS maar de EVP. Deze was dus goedkoop, omdat er een nieuwere versie voor was. Deze heb ik dus. Nog ff voor de duidelijkheid 200rms en 99 dB (128dB piek). Daar ging 70 man goed mee. Maar nu zijn we wel erg off topic bezig hè. ach ja....
Topic: DAP MC-8 (9-2-2003 21:26:00)

speakerfreak schreef:

en berthus met de evps15 kun je nou niet gemakkelijk 75 man hoor, egt nie het zal wel lukken natuurlijk maar niet makkelijk en zeker niet met lekkere bas.
Heb je er weleens mee gewerkt dan? wink ;) Ik heb laatst nog voor +/- 70 man gestaan, en er waren totaal geen problemen met de bas.
Topic: Advies gevraagd: speakers + versterker! (9-2-2003 21:22:00)
Oh ja, en nog even over 15 / 12 inch. Het is niet zo dat het een groot probleem is in de mid hoor. In de meetste disco's / cafe's, hangen echt wel 15" speakers. Het is niet zo dat de muziek dan slecht klink ofzo. Je mist misschien een beetje bereik, maar dat is door de meeste mensen toch niet te horen.
Topic: Advies gevraagd: speakers + versterker! (9-2-2003 21:19:00)

bartsegers schreef:

de nieuwste versie, dus de china-version.
maar ok. misschien is het idd wel een heel goede keus. volgens feedback, is er geen enkele speaker metdergelijke eigenschappen voor onde de 200 euro.
vooral gekeken naar de horn die er inzit met een 1" driver.
Ja ik vind ze goed klinken, maar ik twijfel eraan of het echt een china merk is, want er zitten een paar onderdelen aan die ook aan Speakers zitten bij ons op het werk (Yorksville) en ze zijn fatsoenlijk afgewerkt, niet zoals bij de meetste china merken. Ook dacht dré dat ze waren overgenomen, maar dat is dus niet zeker. Maar ja het maakt verder niet zo heel veel uit als ze maar klinken wink ;)
Topic: Advies gevraagd: speakers + versterker! (8-2-2003 18:52:00)

bartsegers schreef:

over de eerder genoemde prijs van de wharfdales is niet veel meer over.
misschien dat na de genoemde overname, het china effect op de speakers zn sporen heeft achtergelaten.
weet iemand of de kasten zijn veranderd "lees componenten + speakers" ik ben de evp15 als voor 160 euro tegengekomen nieuw.
Ik had het over de EVPS 15, deze koste toen ik ze kocht €225. Bij f**dback staan ook EVPS-15's op de pagina, dit zijn echter andere als ik heb. Ik heb dezelfde als op de site van Wharfedale worden aangegeven. Dit is de nieuwste versie van het type.
Topic: DAP MC-8 (8-2-2003 18:37:00)
Ik zou ze niet zo snel kopen nee. Toen ik mijn nieuwe speakers ging kopen hebben ze mij deze ook laten horen, Of ja de MC-15. Deze klonken nuiet echt lekker. De verkoper plugede toen de stekkers om (Zonder iets aan de instellingen te veranderen natuurlijk) naar de Wharfedales EVPS -15 www.wharfedalepro.com/pro/evps.htm die ik nu heb. Dat ging al gelijk een heel stuk harder en het klonk nog veel beter ook. Ik kan ze echt aanraden want ze klinken echt goed. Ze kosten echter wel €225, ik weet niet of dat binnen je budget is. Je kunt met deze speakers zeker 75 man aan, of dat met die DAP's ook kan daar twijfel ik aan. Je moet dan natuurlijk wel een grotere versterker kopen, want 90W is wel een klein beetje weinig voor 200 W rms boxen.

Ik hoop dat je er wat aan hebt........
Topic: Advies gevraagd: speakers + versterker! (7-2-2003 23:41:00)
Ze lijken wel een beetje op EV speakers wink ;)
Topic: Advies gevraagd: speakers + versterker! (7-2-2003 23:22:00)
Het was alleen maar een tip hoor. En die wharfedale's zijn echt fijne speakers. Maar je moet het vooral zelf weten. Ik heb bij de aankoop van mijn speakers aangeraden om vooral een europees merk speaker te nemen, omdat deze veel beter klinken en er vaak betere componenten in zitten. Je hoeft dus niet alleen op de specs af te gaan. wink ;)
Topic: Advies gevraagd: speakers + versterker! (7-2-2003 22:25:00)
Voor de DAP zou ik nie gaan, als je leest hoe slecht iedereen erover denkt. Toch heb ik gehoord dat de K-115 best goed is. Ik heb 2 Wharfedale's EVPS 15's www.wharfedalepro.com/pro/evps.htm gekocht (Echte Engelse speakers). Zeker niet duur +/- €200 p.s. (ik heb er €225 voor betaald). In Prijs / Kwaliteit verhouding zeker goed. Heb ze vanmiddag nog eens ff vol open gezet, maar klinken er goed, vooral in de bas en gaan ook zeker hard. Zeker een aanrader. Ik heb er een versterker bij gekregen (een ZECK a400, vrij oud type), maar anders had ik een LEM procon 750 gekocht €455 www.lemaudio.com/en/ LEM is meestal goede kwaliteit, maar voor verseterkers zijn er een hoop mogelijk heden.

Zo, hoop dat je er wat aan hebt, zit in ieder geval in je streef bedrag!!!!!
Topic: Review TEC2200 (6-2-2003 21:04:00)
Ik mag toch wel vragen hoe anderen erover denken, en hoe het met de kwaliteit zit. Of hij snel kapot zal gaan enzo. Je wilt toch weten hoe goed je apparatuur is of niet?!? Of je erop kan vertrouwen en of je er voorzichtig mee moet omgaan. (niet dat ik anders met het spul ga smijten ofzo). Als jullei iets hebben wil je toch ook weten of het fatsoenlijk spul is. En dat vraag ik alleen maar, of er mensen zijn met meer ervaring met deze speler.
Topic: Review TEC2200 (6-2-2003 17:23:00)
Nee, ook van mensen met een eigen studio enzo, en een paar geluidstechnici, die al langerinhet vak zaten, maar ja: Misschien dachten ze: "Laten we die jongen maar niet teleurstellen over zijn cd-spelertje". wink ;)
Topic: Review TEC2200 (6-2-2003 13:58:00)
Ja weet ik, maar hij doet het niet vaak. En alleen als je bepaalde handelingen te snel na elkaar uitvoerd. Verder speelt hij cd's goed af, zonder te schokken, wat ik het belangrijskte vind. Maar sinds ik dit forum een beetje zit te lezen denk ik wel anders over mijn cd-speler. Ik was van plan een DAP mixer te kopen, maar daar zie ik nu ook maar vanaf. Toch heb ik regel matig toch van mensen gehoord dat DAP een goed merk was. Maar is de DAP 1000D nu verder kwalitatief goed of niet?
Topic: Review TEC2200 (5-2-2003 16:41:00)
En hoe zit het nu eigenlijk met de 1000D van DAP, want ze zeggen hier wel vaak dat het bagger spul is van DAP, maar bij mij doet ie het redelijk goed. OP een paar kleine dingetjes na dan (Soms loopt ie vast als je m.b.v. Jog wheel cue piont set, en dan vanuit hier wil afspelen, maar dat is maar soms. Ook heb ik weleens gehad dat hij op het einde van de avond niet meer in een cue piont wilde. Toch speelt hij de cd's goed af, maar ik wilde weleens weten wat jullie van deze cd speler dachten.
Topic: Review TEC2200 (4-2-2003 14:43:00)
En als we dan toch bezig zijn. Van welk merk is het loopwerkje van de DAP 1000D. En is dit nu echt zo'n prut cd-speler zoals sommige hier over Dap beweren, of is dit Type kwalitatief best goed?