Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Berthus

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 56 bijdrage(n) van Berthus (Pagina: 2 van 3)

Topic: BREIN pakt Kazaa gebruikers aan! (14-8-2003 23:50:00)
Alweer een hete discussie over dit onderwerp, blijkbaar is iedereen toch elke keer weer in de ban van het kopiëren van muziek!! laugh :D ...

Ik vind het terecht dat er zoveel gekopieërd wordt! Zo lopen platenbalzen een hoop geld mis, en terecht, prijs van een cd is veel te duur! En daar zijn we het allemaal over eens! De muziekanten zelf verdienen ook genoeg om cd's te blijven maken, ik weet toevallig dat een Frans Bauwer +/- €12.000 koster voor 3 kwartier!!! Zo maakt hij een hoop 3 kwartiertjes in de week, artiesten hebben het geld van cd's dus niet echt nodig.
Echte fans kopen ze toch wel, aleen de mensen die (net als victor zei) hun cd gewoon leuk vinden voor erbij kopiëren ze, deze mensen hadden hem anders toch niet gekocht.

Wel vind ik orginele cd's veel leuker en het geeft als Drive-inn een professionelere indruk. Ik heb er daarom ook de laaste tijd een hoop aangeschaft en zeker de muziek waarvan ik fan ben. Maar van bijv, de "nieuwste"top 40 muziek, heb ik wel een paar gekopieerde cd's liggen. Met deze cd's is het namelijk vaak het geval dat er op een cd maar 10 nummers staan die je echt wilt hebben en 10 waar je eigenklijk niets mee kunt!!, dan is €20 dubbel zoveel geld!!! En deze cd's kun je vaak na een maand al "weggooien" ze zijn dan toch oud.

De beste oplossing is volgens mij voor iedereen het legaal downloaden van muziek via internet, kun je zelf je cd's samen stellen. Natuurlijk moeten ze dan de prijzen niet tegek maken... €0,50 voor een nummer is dan een mooie prijs voor iedereen, en ik denk dat er dan een hoop minder gekopieeerd zal worden!!!
Topic: laten we het eens hebben over... (25-7-2003 11:16:00)
Ik denk dat ik ook maar een smart ga aanschaffen.... laugh :D razz :p
Topic: Ervaring met providers en website's maken... (16-7-2003 13:40:00)
En begin dan met deze cursus... home.concepts-ict.nl/~michael1/ ... heel gemakkelijk en handig om te volgen als je nog nooit iets in HTML hebt gedaan!
Topic: Ervaring met providers en website's maken... (14-7-2003 23:16:00)
Toch denk ik edie dat je beter een leuke HTML cursus op internet kan volgen...
Dit is een heel makkelijk te volgen cursus en je leert er al een hoop van home.concepts-ict.nl/~michael1/ Je weet dan al meer van je pagina en je hebt er ook meer lol van... Want nu heb je iets dat je echt ZELF hebt gemaakt. Voor school MOESTEN wij in kladblok een site maken (leer je namelijk meer van) er gaat dan wel ene hoop werk in zitten, maar het is echt leuk, als de computer gewoon doet wat jij intypt. Plus je kunt je site altijd goed doorzien.
...site is trouwens www.waldrakkers.tk, ljkt wel erg kinderachtig maar dat mag voor de carnaval.. en qua HTML is ie niet zo kinderachtig...

Maar ja het is gewoon zo: iedereen vind de manier die hij zelf gebruikt de beste, maar ik weet wel zeker dat je aan kladblok meer plezier beleeft!!!

Groetjens
Topic: DAP Soundmate 3 speakerset (27-5-2003 18:48:00)
Zou deze set ook wat zijn om live Bands / orkesten uit te versterken?

Zondag heeft bij ons het dweil orkest een optreden en daarvoor hebben we van een bekende een HK actor set geleend, omdat hun LEM speakertjes op een marktplein niet voldoen. Toen hadden we het erzo over of we ook niet zo'n soortset aan zouden kunnen schaffen, maar hij was wel erg prijzig gezien het doel en de prijs, en aangezien deze DAP set er super veel op lijkt, wil ik wel eens weten of dit iets voor ons zou zijn....

Of hebben jullie voor dit doel een beter suggeste?!?

BVD
Topic: boxdraad? (10-4-2003 14:13:00)
Ja da had ik ook al gezien, die zwarte gewoon een ronding, moeten onderhand kabels van 1cm in.... Nee maar ik heb die witte gepakt (dikke uiteinden), en het werkt nu ook wel, maar aan kleiner als 2,5mm moet je niet beginne want dan beweegt de kabel gewoon door de trekontlasting en das niet echt handig. Kun je aan het solderen of schroeven blijven. happy :)
Topic: boxdraad? (10-4-2003 13:49:00)
Hij trekt hem wel goed samen hoor. Eerst had ik van die dunnere draad, deze viel door de trekonlasting heen, en toen kon je echt zien dat de trek ontlasting niet hielp. Nu met de 2,5mm werkt het wel hij zit goed vast met de trekontlasting. Ook als je de connector uitelkaar haalt staan de 'sporen' van de trekontlasting in de isolatie.
Topic: boxdraad? (10-4-2003 12:05:00)

Roytje schreef:

Voor mijn 2 toekomstige boxjes (rond de 250 watt) is dat roodzwarte-eerderbesproken-kabeltje toch niet te dun?
Ik heb ook gewoon zwart - roodkabel in mijn speakon aansluitingen. Dit gaat gewoon goed, maar je moet minimaal dikte 2,5mm gebruiken want anders is de kabel te dun voor de trek-ontlasting van de connector, 2,5mm gaat net.
Topic: Moeilijke keuze in PA boxen (24-3-2003 16:43:00)
Zo..dit verhaaltje heb ik hier al een paar keer verteld, maar hier komt hij weer wink ;).
Toen ik mijn Wharfedales EVPS 15 €225 p.s. ging kopen, stonden daar ook de mc 15 speakers van DAP. De verkoper sloot eerst de mc-15 aan. Echt totaal k*t geluid en vrij zacht. Toen koppelde hij de speaker plug over naar de EVPS 15 (zonder verandering van de instelling natuurlijk). Wereld van verschil, het ging 1 veel harder en 2, klonk het ook een heel stuk beter, die DAP's zijn echt geen lekker speakers!.... Dus luister nog maar eens een keer goed en koop fatsoenlijke speakers... Wharfedale's bijvoorbeeld laugh :D wink ;)
Topic: Zwaarste versterker ooit? (18-3-2003 17:53:00)
Is ook net anders om....een verstterker verbruikt meer stroom als dat ie omzet in "geluid". Kan wel factor 1 op 3 zijn......Ik meen dat ik da ook ooit hier ergens gelezen heb..... Mijn versterker trekt op max vermogen igg 4A en 230 V. Ongeveer 920Watt dus en zijn max vermogen is 200 RMS......
Topic: Goed spul? (14-3-2003 21:51:00)
Die CD-speler die jij daar hebt staan lijkt verd8 veel op mijn DAP 1000D...OEM. Alleen het onderste gedeeltje dan, het bovenste lijkt er ook veel op maar is 2HE en de mijne is 3HE. Of het zelfde loopwerk erin zit weet ik niet, maar zal wel. Ik heb er nog niet echt problemen mee gehad, alleen wordt hij vrij snel heet en op het einde van een avond is me weleens gebeurt dat het cueén mbv. het jogwheel niet echt goed meer ging. Maar verder speelt ie elke CD goed af. Ook gebrandde. Ook het loopen gaat perfect, maar verwacht geen Pioneer of Denon, maar ja dat betaal je natuurlijk ook niet. laugh :D
Topic: dap+warfdale (14-3-2003 19:45:00)
Wat is jullie ervaring trouwens met dei Wharfedale's..Ik heb ook pas een steje gekocht en ik vind ze zeker hun geld waard... Maar wat denken jullie er nu van...

P.S. Voor nog wat informatie over die eerder genoemde versterker www.new-line.nl/forum/read/?t=454. Voor dat we weer zo'n vraag gaan krijgen van: Is het wat?!?..... wink ;)
Topic: CARNAVAL (8-3-2003 16:27:00)
Limburg RULES.......zeker met carnaval!!!!!!!!!!
Topic: CARNAVAL (7-3-2003 13:56:00)
Nou bijna elke ras-echte dorpeling houdt van carnaval. En het gaat niet alleen om bier drinken hoor, ik ken genoeg mensen die dit jaar zonder bier gezellig de carnaval door zijn gekomen. Maar bier is er zeker gedronken en niet zo'n beetje bij ons zondag in de zaal, op 1200 man 1000L bier.....

Maar als je zelf meedoet aan een optocht en een wagen bouwd is machtig mooi. En dan ook zo'n dikke tractor ervoor......VET CARNAVAL RULES!!!!!!
Topic: Wat worden de carnavalshits 2003? (5-3-2003 20:11:00)
Nou bij ons was de Hit een liedje dat hier in het dialect door een paar mensen op een achlager festival is uitgebracht. Dus jullie zullen dat nummer wel nie kennen..

De optochten bij ons in de regio hebben geen thema's. Alles is vrij. Ook muziek dus wij hebben de hele carnaval lekker geapres-skiet op de wagen.... wink ;)
Topic: Wat worden de carnavalshits 2003? (24-2-2003 22:03:00)
Ik denk dat Fransje niet zo snel een Carnavalshit wordt....Misschien in het bejaardetehuis ofzo, maar ik denk nie dat wij het veel op de wagen gaan draaien of dat ze het bij ons in de zaal laten horen. (Wat niet kan betekenen dat het dan geen hit wordt, maar ja zoals ik da al gezegd heb verschilt da per dorp). Maar ook in andere dorpen geloof ik niet zo in Frans, maar je weet nooit he....

Vrij onzinnige post eigenlijk laugh :D ...Ach ja, met carnaval mag da...
Topic: xxl powersound (22-2-2003 23:39:00)
Voor een thuis installatie misschien wel, maar een vriend van mij heeft ook 2 van die XXL boxen 12" met 3 van die tweetertjes, nou Het geluid is gewoon klote, die dingen lijken wel van karton, zo licht zijn ze en je moet ze aansluiten met van die clipjes. Nou daar wordt je dus niet echt vrolijk van. Als je een beetje fatsoenlijk wil draaien, moet je wat anders kopen.
Topic: Wat worden de carnavalshits 2003? (22-2-2003 18:20:00)
Of die apresski versie van: "Ik ben een soepkip". Weet de artiest niet, maar meestal is dit niet te voorspellen en in elk gehucht is de hit ook weer anders. Maar zo kom je wel leuke muziek tegen die je volgende week moet draaien! Handig topic voor mensen beneden de grote rivieren laugh :D
Topic: Wat worden de carnavalshits 2003? (21-2-2003 22:56:00)
't Dak eraf - Slurfendans, lekker originele naam. laugh :D . Kweet niet of het dé hit wordt, maar hij is in ieder geval nieuw, (niet zo afgezaagd als toeter op mijn water scooter nu is) en als iedereen m nu ff draait op zijn carnavalswagen zal dit wel lukken wink ;)
Topic: cd kopies (14-2-2003 11:15:00)
Daar heb je wel gelijk in, maar versterkers zijn qua prijs duur, maar als je deze een keer aanschaft dan moet je een keer veel betalen, maar je blijft er plezier van hebben,. Ook als je niet zoveel draait maar als het je hobbie is. Als je steeds nieuwe CD's moet kopen , maar je draait niet zo vaak dan haal je die kosten er in vergelijking minder snel uit als die van een versterker. Als je 20 Cd's koopt kun je voor die prijs een redelijke versterker kopen. Die versterker houdt het wel een paar jaar vol, maar cd's moet je steeds opnieuw aanschaffen. Het bedrag die je aan cd's kwijt bent is gewoon voor een beginnende drive-inn te hoog. Dat moet je toegeven. Ook zijn cd's ook veel te duur. Als je nu een cd koopt kan het goed zijn dat je de helft van de nummers maar mooi vind. Je hebt dan wel €10 verknalt. Als je nu gewoon CD's kon kopen met je eigen nummers was het al een stuk beter. En de artiesten verdiennen sowieso wel geld. Moet je eens kijken wat het kost om ze een avond in te huren. Die hebben de inkomsten van die CD's echt niet nodig.