Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Perfect Effects

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 123 bijdrage(n) van Perfect Effects (Pagina: 2 van 7)

Topic: stroboscoop: Hungaroflash of Martin atomic? (20-9-2009 19:09:00)

rekal schreef:

waarom doe je ze eigenlijk weg? niet tevreden?
Ik ben er zeer tevreden over, wil alleen overstappen op de nieuwere versie met digitale display. Zodat als ik ze als RGB strobe ga gebruiken ik deze 3 digitaal kan instellen.

De versie die ik te koop heb is namelijk in te stellen met dipswitches.
Topic: stroboscoop: Hungaroflash of Martin atomic? (20-9-2009 18:16:00)
Quasars zijn eventueel ook een leuke optie. Werken op 16A, 32A, of 60A met een gewone 230 volt stekker.
Heb je een groter evenement en wil je meer, dan kan je ook meer!

Laat ik nou toevallig 3 van deze stroboscopen 2dehands aanbieden hier op 't forum. laugh :D

Nee, even zonder gein.

De USDMX is een stroboscoop voor 110 V en 230 V. Daarom hebben ze een andere lamp dan de XOP-15 erin zitten. Verder is er niks 'speciaals' aan die lamp. Qua output zijn de EURODMX en USDMX vrijwel aan elkaar gelijk. Echter is de USDMX iets duurder vanwege de 110 V optie. Een optie waar je niks aan hebt als je alleen in BE en NL opdrachten hebt.

Een Atomic naast een USDMX of EURODMX heb ik nog nooit gezien, en daar kan ik dus niet over oordelen. Een Quasar naast een Atomic wel (deze heb ik beiden in bezit voor tests eventueel!). Een Quasar in 16A mode en een Atomic op full power geven ongeveer een gelijke output. Dat wil dus zeggen wanneer je de Quasar op de Turbo (32A) mode zet, hij de vloer aanveegt met een Atomic op full power.

Ben je echt op zoek naar een stroboscoop welke je in de losse verhuur gaat gebruiken of gewoon als stroboscoop op je show?
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (16-8-2009 18:47:00)
Voorbeeld van zo'n meetapparaatje:

klik
Topic: Website van Movitec? (25-6-2009 00:32:00)
Hmm, die manier ben ik nog nooit tegengekomen. Heb je daar misschien wat foto's van? Ik denk namelijk dat met ratelbandjes om de plate heen het er niet heel netjes uit kan zien...

En dan bedoel ik dat in de context van een sjiek bedrijfsfeestje waarbij de MH duidelijk zichtbaar ergens hangt. Dus niet ergens achterin een trussje op een groot mainstage.
Topic: Website van Movitec? (24-6-2009 19:35:00)
De meeste bedrijven werken gewoon met een baseplate (van de juiste truss uiteraard) met daarin (zelfgemaakte) gaten op de juiste plekken om bouten in te draaien in de ophangmogelijkheden van de movitec.

(Als je dit zelf gaat maken, maak dan ook natuurlijk wel een gat voor de safety!)

Dus op dezelfde manier waarop je een haak bevestigd aan je movitec, bevestigen zij de baseplate aan de movitec.
Topic: Apres Ski Party (23-6-2009 21:43:00)
En dat doorprikken doen ze liever ook niet zo graag op een DJM. En dat leg ik dan weer hierboven uit.
Topic: Apres Ski Party (23-6-2009 20:21:00)
Ik heb op diverse feesten gestaan (waar ik licht mocht schuiven) waar bandjes gewoon geweigerd hebben om in te prikken op een DJM en dat er op het laatste moment toch nog een PA-tafel geregeld moest worden. Of dat ze gewoon rechtstreeks op de versterkerracken (XLR) wilden inprikken.

Volgens mij was de reden hiervoor dat ze in moesten prikken met tulp (ongebalanceerde ingang). Iets wat volgens mij de gemiddelde geluidstechnicus liever niet doet. Plus heeft het te maken met hoe de instelling achterop de DJM staat. Dat noemen ze bij Pioneer achter op de DJM geloof ik de 'Master Att' als ik me niet vergis. Deze kan op -12 dB, -6 dB, -3 dB en 0 dB staan. Wat vooral veel gebruikt wordt op festivals waar de geluidstechnicus niet echt de controle heeft om de DJM (en de DJ's) in de gaten te houden.
Topic: Apres Ski Party (23-6-2009 18:26:00)
Inderdaad, we kunnen dan allemaal wel mooie ideeën aandragen, maar dan heb je er eigenlijk toch niks aan...

maargoed als reactie dan op je vraag of er mensen een opmerking en/of tips konden geven over het geluid:

Wanneer de band komt is het handig om een PA-tafel / regelmengtafel tussen je Pioneer-set en je geluidsset te hebben. Je sluit dan de Pioneer-set op de PA-tafel aan, en het geluid van de band (de PA-tafel van de band) op jullie eigen PA-tafel.

Veel bandjes prikken namelijk niet graag in op een DJM (DJ mixer).

Edit: maargoed, ook deze optie zal wat geld kosten, dusja...
Topic: Apres Ski Party (22-6-2009 13:50:00)

Marc Ebbers schreef:

Je kunt beter een paar kleintjes neer hangen dan 1 grote, tenminste dat is mijn mening!
Ben ik het mee eens. Mochten ze niet sterk genoeg zijn, dan hang je er een ventilator erbij op een swithpack.
Heb dit meerdere keren gedaan bij kleine sneeuwapparaatjes, en gaf toch nog een beter, duidelijker effects.
Topic: Apres Ski Party (19-6-2009 23:36:00)
Grote zwaailampen en sneeuwapparaten (eerder al aangehaald) zijn ook altijd een leuke aanvulling voor een Apres Ski Party. Verder denk ik ook dat je blinders beter tot zijn recht komen in de truss op het podium.

Als de band komt is het dan niet een idee om 2 fourbarren voor op statief te zetten of in een fronttrussje te hangen en dan nog een achtertrussje te maken met 4 koppen en de blinders erin?
Ipv. dat je de band alleen maar kunt uitlichten (van voren) met 2 fourbarren en 2 kopjes in een fronttruss?
Topic: Avolites Pearl TIGER (2-12-2008 18:00:00)
Ondertussen heb ik wel leren werken met deze instelling. Echter is het niet heel erg handig om snel in te grijpen en te switchen. Heeft er iemand nog een oplossing voor mij?
Topic: Avolites Pearl TIGER (19-11-2008 13:49:00)
Die zet ik sowieso standaard terug. Echter daarmee wordt die instelling die ik bedoel niet naar Factory Defaults gezet, dus daar ligt het (helaas) niet aan. Iemand andere ideeën?
Topic: Avolites Pearl TIGER (13-11-2008 17:12:00)
Bij deze nog een vraagje. Deze gaat dan wel over de Pearl 2008, maargoed, de Tiger is natuurlijk hetzelfde concept.

Bij een opdrachtgever waar ik voor werk staat een Pearl 2008 op een vaste locatie. Deze Pearl wordt door diverse mensen gebruikt en steeds anders ingesteld.

Laatst is er een instelling in verandert die te maken heeft met de functies van de chase die onder de wielen zitten wanneer je een chase selecteerd namelijk de snelheid en de fadetijd.

Eerst kon ik de schuif van een chase een klein stukje openzetten en de snelheid en de fadetijd instellen mbv. de twee wielen. Daarna kon ik een andere chase laten lopen en deze ook aanpassen (speed, fade) mbv. de wielen.
Wanneer ik de eerste chase weer selecteerde 'onthield' de Pearl mijn aangepast snelheid en fadetijd en startte deze meteen met de vooraf ingestelde waardes.

Echter zit er nu een instelling in waardoor ik wanneer ik een andere chase gebruik alle waardes reset in de overige chases en dat ik eerst op 'GO' moet klikken om mijn chase te laten lopen, en een andere toets, waarna ik pas de waardes van de chase kan aanpassen.

Oftewel, dan ben ik meestal voor het live werk te laat, of te langzaam. En dit is duidelijk te zien en irriteerd mij mateloos. Ik heb de handleiding al doorgespit en mijn Engels is echt niet slecht, maar ik kom er niet uit.

Dus is mijn vraag welke instelling moet ik veranderen om de chases weer 'snel' en op mijn eerste manier te kunnen aanpassen?

Alvast bedankt voor jullie reacties.
Topic: Confetti shooters (17-3-2008 22:18:00)
Daar is maar één duidelijk antwoord op mogelijk. Magic Effects verkoopt ook. Op de vorige site kon je de prijslijst downloaden.
Topic: Musik Messe / Prolight + Sound, Frankfurt, 2008 (17-3-2008 22:17:00)
Er was wel een Visual DMX stand, maar deze zat als ik mij goed herinner goed verscholen tussen de andere stands.
Topic: Hungaroflash Quasar probleempjes (7-3-2008 12:47:00)

Melo-G schreef:

Momenteel zit er een 1,5mm² kabel aan, echter wil ik er toch wel minimaal 2,5mm² aan zetten, het liefst nog 4mm². Er zit op dit moment een CEE form 16A connector aan, echter lijkt het me niet dat ik daar voldoende aan heb als ik besluit die strobe's eens vol open te gooien. Hoe kan ik dit het beste oplossen?
Ik ben zelf ook in het bezit van enkele Quasars. Toen ik deze overkocht zaten er ook nog de 'gewone' continue 10A / maximaal 16A gegoten stekkers aan met de 1,5mm² kabel die er af fabriek aanzitten.

Ik was van plan, voordat ik deze zou inzetten, een 4mm² kabel eraan te zetten met een enkelfasige 32A stekker. Echter waren de onderdelen die ik hiervoor bestelt had niet op tijd binnen, dus was ik genoodzaakt om de Quasars met de originele bekabeling te gebruiken.
En dit ging ze prima af. Ik heb ze enkele keren op de avond in complete 60A blindmode gehad en daar hadden ze totaal geen moeite mee. Het enige wat ik gemerkt heb aan de bekabeling is dat deze handwarm was (iets wat dus echter moet kunnen, maar beter van niet). Het is dus wel aan te raden, wanneer je deze strobe's zwaar gaat belasten, er een dikkere kabel (inderdaad minimaal 2,5mm²) aan te zetten en eventueel een andere stekker.

Ik gebruik nu 3 Quasars op een krachtblok dat als volgt in elkaar zit:
3 keer enkelfasige 32A stekkers (blauwe) naar één keer een driefasige 32A stekker (rood). De interne en externe bekabeling van dit blok is uitgevoerd met 6mm² kabels.

De Quasars zijn uitgevoerd met een 4mm² kabel eraan met aan het einde ook natuurlijk een enkelfasige 32A stekker om het compleet te maken.

Edit:

Melo-G schreef:

En een software update, is dat ook goed zelf te doen?
Daar heb ik zelf nog niks aan gedaan, maar ik kwam laatst wel in Palladio (discotheek) in Helden ook 3 Quasars tegen (hebben ze pas aangeschaft). Toen de lichttechnicus daar de Quasars in de blindmode zette kreeg ik het gevoel dat deze langer konden blinden. Deze hielden het zeker een 6 à 7 seconden vol alvorens in de protectmode te gaan, tegenover de hooguit 3 seconden van mijn Quasars. Iemand die toevallig weet dat hier een software update voor is? Of zijn dit toevallig de nieuwe versie Quasars (met digitaal display) en die van mij met dipswitches wat het verschil maakt?

Nog een edit:

Een beetje offtopic maargoed. Ik heb een tijd geleden ook deze Quasars op internet zien staan toen jullie ze van de PA-markt gehaald hadden met als omschrijving erbij dat je eventueel een paar van deze Quasars wilden verkopen. Hierop heb ik jullie gemailt, maar ik heb nooit een reactie ontvangen. Mocht je toch nog één, twee of drie exemplaren kwijt willen dan hoor ik dit graag. Mijn mailadres staat in mijn profiel.
Topic: aircone led (5-2-2008 15:03:00)

ozzy schreef:

Ging prima, alleen hadden we geen tijd meer om de led-par uit elkaar te halen en de plaat met ledjes direct op de basis te maken, daardoor bleef de onderkant zwart
Ziet er netjes uit.
En ik stoor me er niet eens zo aan dat de onderkant zwart blijft, dat vind ik juist wel wat hebben. Ik vind het er gewoon mooi uitzien op de foto.

Wat voor ledparren heb je hiervoor gebruikt? De gewone versies of de 1 Watt versies?
Topic: Het bouwen van een case (18-1-2008 13:24:00)
Of hij bedoelt dat hij LED-tubes wil inbouwen in een kist die fungeert als meubel.
Topic: Aankoop skytracer / skyrose (11-1-2008 17:27:00)
Komt omdat het topic gekicked is door iemand die even zijn bedrijf wil promoten.
Topic: stroboscoop hq-power (19-12-2007 19:39:00)

RNA schreef:

Get-Right schreef:

Deze stroboscoop kost nieuw rond de 100 euro. Compleet met lamp en al dus. Dan is het een beetje onlogisch om voor zo'n stroboscoop als reserve buis een buis aan te raden om te kopen die DUURDER is dan een nieuwe complete stroboscoop MET lamp!

Het is ook onzin om een strobobuis die goedkoper is af te kraken alleen al om het feit dat er geen 'GE' op staat of om het feit dat de lamp 'maar' 23 euro kost.
goed lezen is moeilijk hé wink ;)
zoals er staat.. er bestaat ook een gulle middenweg... toevallig niet bij new-line maar bij een dealer hier in de buurt kan je ze ook halen voor 56 euro, nou weet ik niet hoe dat bij de HQ-power is (gaat om een GENI strobo), daar kan ik buizen voor halen van 31 euro, 56 euro en 118 euro... ervaring leert me dat ik met 1 buis van 56 euro ongeveer net zo lang doe als 2 van 31 euro... reken uit je winst wink ;)
Dat kan, maar dat wil niet zeggen dat dus die buis van Showtec gelijk ook omdat het een goedkope buis is minder lang meegaat dan de buis die in dit geval meer dan 100 euro kost.