Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Roeltje

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Roeltje (Pagina: 5 van 10)

Topic: html-tips voor het maken van je site (24-6-2011 19:40:00)

PvG schreef:

Roeltje schreef:

Adwords kost je alleen bakken geld, organisch verkeer niet...
55 euro tegoed gekregen van mijn hosting provider, AdWords boekt nu ca. 0,50euro/dag af.
In 2 weken tijd nu 4 opdrachten (verschillende bands) binnen via Google.
Al mijn hostingkosten voor dit jaar hebben zich al terugverdient...
Netjes, meeste beetje interessante keywords mag je al snel 50 tot 75 ct aan uitgeven, al worden de kosten steeds hoger omdat er steeds meer gekken zijn die veel te hoog beginnen met bieden.
Die 50 euro tegoeden heb ik hier ook nog diverse liggen, wel irri dat je er steeds een nieuwe account voor mag starten :p (maar niet van Google.. :x)
Topic: html-tips voor het maken van je site (23-6-2011 22:18:00)
Adwords kost je alleen bakken geld, organisch verkeer niet...

Voor simpele sites zweer ik zelf bij Wordpress... Joomla al teveel ellende mee meegemaakt, met wat gepiel heb je een retesnelle (ook voor google), goed smoelende en seo geoptimaliseerde site.
Topic: laptopkeuze (5-6-2011 14:05:00)
macbook pro, lekker stabiel OS, zonder fratsen. Ding voelt lekker stevig met zijn aluminium behuizing. En als je wil kan je een ontspiegeld display krijgen. Batterij gaat lekker lang mee en trackpad is fijn werken, je hebt geen losse muis nodig.

Maar geluid, hou dat extern...
Topic: Apple Mac Mini bij drive-in show (29-5-2011 18:35:00)
Is alweer even geleden. Er komt als het goed is binnenkort een vernieuwing aan, Macbook Pro en iMac zijn al vernieuwd, nu de Mini nog...
Er gaat er hier een komen, maar vrees nog een C2D versie en geen i3/i5 of weet ik veel wat de vernieuwing gaat brengen.
Topic: Apple Mac Mini bij drive-in show (28-5-2011 11:51:00)
Kwam dit ding trouwens nog tegen:

store1.sonnettech.com/product_info.php?cPath=44_124&products_id=374

1he rackmount voor 2 mac mini's
Topic: Apple Mac Mini bij drive-in show (24-5-2011 23:32:00)
Ff in de mac-mini's gedoken.
Lijkt me dat ze qua snelheid allemaal wel snel zat zijn, 2e hands met Core2Duo (niet Core Duo) voor best aardige prijzen te krijgen, wel vaak met maar 2GB ram, al zijn er ook updates.

Denk alleen dat de 'oude' versie, pre-2010, net wat te hoog is om in 1he in te bouwen (net iets meer dan 5cm), hebben een losse voeding en vaak nog mini-dvi ipv mini-dp+hdmi.

Nieuwe heeft dus als nadeel de koeling, als voordeel een wat hogere snelheid, gewoon een 2-polig apparaat-stroom aansluiting en zowel hdmi als mini-dp.

Alleen zijn begin van et jaar de Macbook Pro's vervangen, vorige maand de iMac's ... en ik verwacht de Mac Mini ook wel binnenkort, nog ff wachten en hopen dat ze aan de 699 blijven vasthouden. Evt een 2e hands voor net onder de 500 scoren.

Bij 2e hands zou ik evt de harde schijf nog wel voor een ssd willen vervangen en er via USB of misschien beter FW een externe schijf met muziek aan hangen. (die externe schijf sowieso eigenlijk wel...)
Topic: Apple Mac Mini bij drive-in show (4-5-2011 13:43:00)
Dacht dat die bussen ze gebruikten omdat ze relatief cheap waren en veel rekenkracht leverden uit een klein doosje...

Ben zelf ook het minst bang voor de harde schijf eventueel is idd SSD al een optie, alleen al vanwege het snellere starten, en de muziek daarbij op een externe usb/firewire schijf houden. Momenteel sjouwen we ook alweer enkele jaren computers mee en die schijven doen het nog perfect.
Het is meer de rest van de techniek, bij elkaar toch een hoop in een klein plat doosje gepropt, die ook nog warm wordt :P
Topic: Apple Mac Mini bij drive-in show (4-5-2011 12:54:00)
Heeft er iemand ervaring met het gebruik van een Mac Mini bij een drive-in show.
Ding kost natuurlijk relatief veel geld voor een computertje, maar tis wel extreem klein, en het is een Mac :p

Volgens mij moet je hem makkelijk, samen met een externe HD in een 1he ruimte in kunnen bouwen.

Waar het me dan vooral om gaat, kan dat ding z'n warmte wel kwijt en kan die een beetje tegen het gebuts wat een discomeubeltje af en toe krijgt te verdragen, oa tijdens transploft.

Andere oplossing is waarschijnlijk (nog) een supermicro 1he servertje, maar die maken gelijk weer een kwak herrie :p

We willen geen laptop/macbook, ding moet gewoon 'vast' ingebouwd gaan worden.
Topic: Drive-in show websites (21-3-2011 17:51:00)
Teksten discoshows.eu zijn anders bedoelt dan vitality, eerste worden gewoon zo getypt, even snelle check op typfouten (door ingebouwde spellcheck) en posten maar. Het is vooral informatief bedoelt.
Vitality is wat commerciëler, teksten al vaker bekeken, en daar ga je gewoon op woordjes letten.

De muziekhuren.eu url was uh, omdat we die nog hadden liggen :p

Opmaaktechnisch, en ook de wat engelse woorden ga ik meenemen, nadeel als je steeds met een een site bezig bent is dat soort dingen je niet meer op gaan vallen :P
Topic: Drive-in show websites (21-3-2011 17:17:00)
Googlen op templates kom je best ver ... beetje aanpassen :p
Mooie van een wordpress installatie, vroeger uren kloppen in notepad om wat bruikbaars te hebben en zelf een design in elkaar prutsen, nu heb je de basis in 10 minuten draaien, met nodige plugin's.

Blog opzet van 2e site moeten we idd eens naar kijken, kunnen ook met een mooie pagina met tekst en wat aansprekende foto's beginnen... voor beiden iets te zeggen, qua conversie denk ik dat pagina beter werkt dan blog.

Ander nadeel van blog is, bijhouden... er hoort gewoon regelmatig wat nieuws op te komen.
Topic: Drive-in show websites (21-3-2011 17:04:00)
Bands waar we ons nu op richten hebben nog geen bandtechnicus, bands die nog wat in de garage oefenen en blij zijn als ze ergens op mogen treden...
Die kijken dvd's van bekende bands en zien ze daar door een sm58 zingen... die gaan naar optredens en zien daar sm58's, tuurlijk zorgen we dan dat er een sm58 op onze site staat. En uiteindelijk voor hun neus (nouja, mond)
Dat er beter is, groot gelijk, maar om wat op te starten begin je gewoon met de 'standaard'.

Sites zijn nu niet 'af', maar wel 'af' genoeg om ze live te hebben, ze te laten indexeren door Google enz. Er staat wat algemene tekst op, contactmogelijkheid enz. Later komen er nog meer tekstpagina's, oa over verlichting...
Topic: Orientatie digitale mengtafel (21-3-2011 16:52:00)

PvG schreef:

(wanneer maakt Presonus nou een firmware update om een firewire geluidskaart als stagebox te kunnen gebruiken i.c.m. goede firewire<>CAT5 adapters?? angry Ze kunnen al 2 studiolives aan elkaar koppelen via firewire, dus een deel van de software is er al... Dit zou echt een killer zijn in het low budget segment!)
Lol, precies dat zat ik me laatst te bedenken... Waarom niet firewire als multi.
Enige nadeel wat er nu nog in zit, is dat op het moment dat je een firewire input selecteert de gain niks meer doet. Is bv een firestudio nu al niet aan een studiolive te koppelen? Heb je alleen niet genoeg inputs...
Topic: Drive-in show websites (21-3-2011 16:19:00)
Sites zijn nog 'in aanbouw', maar dan zonder de bekende 'hier komt tekst' pagina's, later komen er gewoon steeds meer informatieve pagina's bij. Ook over licht en draadloos (en daar komen de Sennheisers weer naar voren)

D112 is samen met de B52 zo'n beetje de standaard kick-mic. En als Shure een SM57 verkoopt als gitaarmic... dan uh... zal ie daar ook wel voor zijn lijkt me?
Natuurlijk spelen er een hoop persoonlijke voorkeuren mee, maar we zijn bij veel dingen nog even uitgegaan van 'de' standaard, uitbreiden kan altijd nog. Vandaar ook wat SM58's, ondanks dat er beter is.

Budgetmics vind ik dit trouwens niet, dat zit eerder in de DAP en Shure PG regionen.

Waarom aparte site, nu zoek je ergens op, en je komt op een site over live muziek.... waardoor je verder gaat lezen. Als je wat zoekt en je komt op de site van een drive-in show klik je gelijk weer weg.

Daar zijn de teksten ook wat op geschreven, tuurlijk kan het allemaal beter. Maar nu lees je dat we dé spullen hebben om een vet optreden neer te zetten. Wat wil je als band, iemand die je achteraf komt vertellen dat het optreden wel professioneel was of dat het optreden vet was?
Topic: Het Pioneer DDJ-T1 topic (21-3-2011 15:48:00)
Volledig op pc draaien doen we hier ook. Cd's met carnaval nog wel wat gebruikt, maar meer om te zien welke cd's nieuw waren...
Mits je zorgt dat je je spul in orde hebt is er dan ook niks aan de hand.

Een controller als deze is best leuk speelgoed, denk dat je hier opzich al wat mee kan als basis drive-in show, je moet je alleen niet (veel) gaan of willen richten op bruiloften. Maar als je feestjes gaat doen waar je echt als 'dj' neergezet wordt...

Daarnaast ook leuk voor thuis, weer een stapje hoger dan de Reloop Jockey's enzo, zijn er ook zat die thuis CDJ800-2000's hebben staan, waarom dan niet gelijk zo'n apparaat?

Zag wel dat de Serato versie gebalanceerde uitgangen had en deze niet... apart...

De 4 faders, zal ook wel zijn omdat Traktor 4 spelers tegelijk kan aanzetten.
Topic: Drive-in show websites (21-3-2011 15:31:00)
Hier even een site met een iets andere insteek: www.discoshows.eu
Had het domein nog liggen en heb een WP multisite installatie... 1+1=2, thema erop, weekendje boos gemaakt en wat teksten erop gezet.
Doel, informatieve site over/voor discoshows.
Nog niet alles netjes voorzien van afbeeldingen enzo, teksten zijn redelijk eigen mening/ervaring en hopelijk vrij van al te veel taal/spelfouten.

Ander dingetje: www.muziekhuren.eu
Tijdje geleden wat geinvesteerd in microfoons, mixer enz, en nu kunnen we bands versterken. Met bijbehorende site.
Ook hier dezelfde wordpress installatie, thema kiezen, wat aanpassen (slides erin) en vrij vlot heb je iets leuks draaien.
Topic: Drive-in show websites (29-1-2011 11:05:00)
Gisteren nog even lopen pielen met target in een linkje, ding is komen te vervallen (al herkennen browsers het nog wel) oud onderdeel uit de tijd dat sites nog vooral in frames gemaakt werden.

Je komt veel j@vascripts tegen en een rel="external" in je link als je even gaat googlen, iets betere code.

(zijn wel meer simpele dingen komen te vervallen, de <u> tag is ook niet meer xhtml strict, moet met css en zo ngo wat meer...)
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (20-12-2010 20:57:00)
Remmen is idd nog belangrijker dan wegkomen met een aanhanger... leuk dat je 160 haalt met een kar achter je auto, maar maak dan eens een noodstop... zonder schade.
Das iets wat veel aanhangerrijders vergeten voor het gemak.

Je ziet soms de meest belachelijke karretjes voorbij komen, omgebouwde zeepkisten op kruiwagenwielen die gewoon 120(+) rijden... kids op de bank achter... blegh
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (19-12-2010 20:51:00)
Astie geen BE heeft hoop ik dat de aanhanger op een 1200kg oid staat... als ide Leon een 1.8 benzine of 1.9 diesel is moet hij het wel kunnen trekken.
Topic: Zogenaamd bestelde advertenties (21-11-2010 16:31:00)
Zo heb je ook de bedrijvenindex.nl, bedrijfsgids.nl en noem ze maar op telefoontjes.
Of ze vragen om een plaatsing, of ze hebben het over verlenging van de advertentie...
Topic: Drive-in show websites (2-8-2010 18:13:00)
Haal trouwens dat Belstat er eens af en installeer google analytics... en probeer eens meer dan 4 bezoekers per dag te krijgen ;p