Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Roeltje

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Roeltje (Pagina: 4 van 10)

Topic: keuze professionele draadloze microfoon (24-5-2012 17:18:00)

eddy wally schreef:

Sorry wist niet dat je Neumann en Sennheiser kon combineren.wat e prijs betreft,hangt het er van af hoeveel de speciale lanceringsprijs van de ULX-D gaat zijn.
Neumann is van Sennheiser...
Topic: Facebook (10-5-2012 20:50:00)
Ik loop achter met mn likes :(
Moet nog wel iets vinden om het voor zowel potentiele klanten, klanten als collega's leuk te houden daar :p
Topic: verlichting voor trouwfeest (7-5-2012 13:17:00)
1x op een bruiloft geweest waarbij er alleen maar lichteffectjes waren... incl strobe...terwijl de dj in kwestie blijkbaar een hoop ervaring had op bruiloften. Dingen stonden hele avond te knipperen en te doen.
Zei er nog wat van tegen m'n ouders (ook te gast), maar die leek het verder niks te interesseren.

Sowieso wel rare kerel, strak in pak (als enige ..) en een tafel of 3/4 rond zijn 'dj meubel' (19" rackje op wielen) vol met kisten met cd's...

Maargoed, over het algemeen doen wij bruiloftjes ook met 1 of 2 4-barren en vaak ook nog 4 scans en meer niet. Laatste staan vaak stil of langzaam rondjes te draaien, als er wat 'steviger' muziek komt gaat het vaak wel even los. Mocht je geen scans hebben, sjouw 1 of 2 wat simpeler lichteffectjes mee die je los kan schakelen en gebruik ze alleen als de situatie het ook echt toestaat en dan gericht op de dansvloer, maak er geen disco (lol) van, door alleen maar verschillende effectjes mee te sjouwen die de hele tijd aan het knipperen zijn.

Een simpel hazertje of kleine rookmachine met ventilator kan je nog wel iets helpen om wat meer sfeer in de zaal te maken. Probeer er geen pluimen rook in te blazen, maar een lichte mist.
Topic: Facebook (1-5-2012 20:19:00)
Probleem is dat je als bedrijf, zeker met wat meer klanten als een New-Line, bijna niet om social media heen kan. Zeker niet als concurrenten het ook oppikken. Nadeel is ook dat het momenteel als een malle loopt en je er op tijd in moet springen.

Waar je voor op moet passen is dat je goed na moet denken welke boodschap je wil verspreiden. Alleen reclame/aanbiedingen dumpen is iedereen snel beu... Wordt je weer ge-un-liked enzo.
Facebook is echt community, bij sommige dingen worden zelfs fora al weggeduwd door Facebook. Probeer daar iets op te vinden wat aansluit bij de webshop, nieuwtjes/video's zijn al aardig, mensen die wat gekocht hebben hun spullen laten zien kan ook enz enz.

Belangrijk is iig om het ook sociaal te laten zijn, komt er een keer wat negatiefs, reageer daarop, publiek. Er zijn bedrijven die niet reageren, negatieve dingen weghalen of kwaad reageren. Niet doen... Hoe slechter je reageert, hoe sneller dat bericht rondgaat, doet je shop geen goed :p

Ander ding, maak een twitter account, zover die er nog niet is, al is het maar om te monitoren of je naam ergens genoemd wordt, zo kan je ook daar op negatieve dingen inspringen en er een positieve draai aan geven.
Topic: Drive in show meubel (27-4-2012 11:00:00)
Nadeel is alleen, dat als je dat meubel op feestjes in gaat zetten waar je niet op een podium staat, je hele discobar vol bierglazen gezet gaat worden :p
Nadeel van platte meubeltjes op bruiloften ed neerzetten.
Topic: SMS-party software (17-4-2012 19:07:00)
Hebben het zelf... eigenlijk al jaren, maar nog te weinig gebruikt.

In photoshop kan je redelijk makkelijk iets maken, leuke achtergrond, fonts ed... zolang je geen gekke dingen gaat doen ziet het er al snel realistisch uit.
Topic: Drive-in show websites (16-4-2012 21:31:00)
Zoek eens op Supersized, meen een jquery ding (iig JS), schaalt mee met scherm en kan evt ook slideshow doen. Dan kan je er zelfs een 800x600 afbeelding oid in gooien...

Eigen monitor resolutie is 1920x1200... stukken fijner dan 16:9/1920x1080, leuk marketingding, enige waarbij het nut heeft is video, voor de rest heb je maar erg weinig pixels meer in de hoogte vergeleken met 1280x1024.
Topic: Drive-in show websites (14-4-2012 00:24:00)
Achtergrond is niet hoog genoeg :P
Laat die anders meeschalen met schermresolutie... past hij overal
Topic: Orientatie digitale mengtafel (25-3-2012 21:13:00)
Keer naar kijken, ander voordeel is dat je WPA2-AES beveiliging op kan zetten ipv WEP via macbook.
Volgens mij kost cheap routertje ook niet meer dan een 20 euro ofzo? Eigenlijk in kistje bouwen naast de UPS.
Topic: Orientatie digitale mengtafel (25-3-2012 20:49:00)
Wifi routertje is nieteens nodig, netwerk aanmaken vanaf pc/laptop werkt ook, iig met Mac.

Paar keer lopen pielen met Studiolive/iPhone/iPad. Vorige keer kon ik mixer besturen met iPad, maar kort daarna niet meer en alleen uitlezen. Idem met iPhone. Kon hier alleen geen setting van vinden... andere keer nogmaals proberen.

Wat wel is, vind de verbinding redelijk instabiel, best klote als die wegvalt op moment dat je echt afhankelijk bent van je iPad!
Topic: SERATO Itch + DENON HC-5000 (14-3-2012 20:57:00)
Ben et zo even kwijt, maar is dat niet een hele simpele sneltoets? Anders even de help functie gebruiken.

Heb hier wel Itch op mn laptop, maar geen controller bij de hand, dus heb maar 1 deck.
Topic: Wat kosten jullie nou? (18-12-2011 17:18:00)
iPad-Presonus heeft hier ook wat kuren... dan wel, dan niet... Alleen niet meer getest na de upgrade laatst, misschien werkt het nu wel stabiel.
Topic: Muziekcomputer (13-11-2011 20:40:00)
Zou proberen om zo goed mogelijke specs te krijgen uit zo'n HP doosje (Dell heeft soortgelijke dingen in de Optiplex serie). Hoeft de wereld niet te kosten en als je alle leipe grafische meuk uitzet en her en der een beetje tweaked kan je lekker aan de gang (zelfs zonder optimalisatie moet zo'n ding makkelijk 2 mp3tjes kunnen afspelen). Volgens mij heb ik laatst een P4 2.8ghz met 2gb ram gekocht voor 50 euro :p (wel een Optiplex). Enige pech die je nu hebt, als je een grotere harde schijf nodig hebt betaal je de hoofdprijs!

Dat 1he pctjes veel herrie maken klopt... Hier is het grootte en herrie probleem opgelost door een Mac Mini in een 1he behuizing te zetten :p

Ben zelf niet echt van de laptops bij disco, het is klein en handig, maar het blijven apparaten waar je op de een of andere manier altijd wat voorzichtig mee doet, bang dat er wat mee gebeurt...
Topic: SMS-party software (12-11-2011 10:59:00)

djgys schreef:

ben zelf begonnen aan een sms party script via een eigenwebserver. + een # van twitter die er tussen komt

hier een testje
kan zelf dadelijk via een admin pagina de # invoeren , en met stukje software worden via een oude telefoon de smsjes in een Database gezet en die word weer op de bericht pagina weergegeven.

test.rogiweb.nl/gijs/tweet.php wink ;)

iemand nog ideën
Mooiere kleuren? Oplossing voor als er geen internet beschikbaar is op locatie... uh... goed werken aan leesbaarheid, filters op bepaalde woorden of zorgen voor handmatige filter (berichten met de hand goedkeuren)
Topic: DN HC-5000 met BPM Studio (10-10-2011 19:13:00)
Weet niet of de HC-5000 ook 'gewoon' midi uit weet te sturen net als cd HC-4500, dan zou je nl Traktor ook nog kunnen proberen. Eigenlijk zo'n beetje alle programma's die met midi aan te sturen zijn, VirtualDJ heeft van zichzelf ook al een hoop mappings voor controllers (Zelfs nog DAC-2), misschien ook voor de HC-5000?
Topic: DN HC-5000 met BPM Studio (9-10-2011 17:29:00)
Je moet eigenlijk gewoon eens een paar avonden jezelf dwingen met Itch te draaien (zorg wel voor 2.0.x), het enige dat wij zo snel 'missen' is de sample player... maar daar kwam niet meer dan af en toe 'toet' of 'alaaf' uit :p
Die SP-6 in Itch 2 nog niet getest verder.
Qua stabiliteit is er ook niks mis mee, even wat opstartproblemen (te lange usb kabel), maar die hadden we ook met BPM studio, controller die uitviel, muziek die oversloeg.
Qua ondersteuning lijkt Itch ook de betere, forum waar de developers ook gewoon op zitten, in NL is er een brak forum met 5 BPM fans en de importeur die probeert zn eigen meuk te verkopen, keer probleem gehad met een geluidskaart (Maya 44 PCI), zou gewoon goed moeten werken, ipv werken naar een bruikbare oplossing was het 'koop mijn overpriced geluidskaart, doet het goed'. Nu gewoon handig geluidskaart in de controller.
Tuurlijk heeft BPM studio wat meer functies, maar ook deels omdat het 10+ jaar geleden niet 'anders' kon, in 2001 werkte het gros nog met Windows 95/98/ME, nu is het vooral Vista/7/OSX en worden veel opties vervangen door dingen die standaard door het OS of een meegeleverd programma gedaan worden.
Blijf erbij dat BPM way outdated is, ze er nog steeds de hoofdprijs voor durven vragen en tussentijdse updates ook schrikbarend veel moeten kosten, terwijl ze eigenlijk gratis zouden moeten zijn en ze aan alle kanten door de concurrentie zijn ingehaald.

Tot zover mijn rant over Bpm studio :P
Over PCDJ valt ook nog zat te vertellen... hoop gedoe daar en ondertussen nieteens eigen software leveren, maar aangepaste Virtual DJ...
Topic: New Line heeft je hulp nodig (4-10-2011 15:23:00)
Even beetje trap geven hier (3 mnd).
Google Shopping haalt reviews uit meerdere bronnen, oa Trustpilot, Kieskeurig en Kiyoh. En natuurlijk eigen reviews... Leuk dat ze er zijn, maar dan moeten ze wel positief zijn.

Trustpilot is heel leuk, beetje reviews verzamelen enzo, 'nadeeltje' is dat iedereen dat reviews neer kan plempen en als webshopeigenaar kan je ze weghalen... als je betaald :p Beetje naaierig.

Wat evt ook nog een leuke optie is, mocht Dré er interesse in hebben, is Kiyoh. 'Gratis', maar wel de mogelijkheid om zelf op negatieve reviews te kunnen reageren. Dingen worden ook meegenomen in Google shopping en evt kan je een widget op je site plaatsen of gewoon de reviews zelf via xml importeren. Allemaal leuk voor extra conversie :-)
Topic: DN HC-5000 met BPM Studio (1-10-2011 09:22:00)
Beetje crappy antwoord... maar wat wij gedaan hebben, BPM volledig gedumpt. Ouwe meuk. Weinig tegengekomen wat niet kan met Itch en wel met BPM Studio.
Enige kleine dingetje is dat bpm aardig werkte op een 1024x768 resolutie, (volgens mij ook de native resolutie) en voor Itch wat hogers wel fijner is.
Voor de rest, 1991 (oke oke, 1999 oid) software vs 2011 software....Ze roepen al 10+ jaar (!!!) dat Bpm studio 5 'binnenkort' komt.
Topic: Apple Mac Mini bij drive-in show (2-7-2011 21:01:00)
Ondertussen Mac Mini in gebruik. Ding ook gelijk ingebouwd, is net wat lager dan 1he, dus moet je hem zo'n beetje overal in kunnen wegproppen.

tis nog wel de Core2Duo, i3/i5 komt pas in augustus of wat later uit waarschijnlijk..
Topic: Denon HC5000 icm Serato Itch (2-7-2011 20:59:00)
HC5000 is inderdaad amper nog te krijgen, veel/alle nl shops istie uitverkocht, waar ze hem nog wel hebben en in de aanbieding heb je een mooi ding voor weinig.

Wij hebben net onze BPM studio set eruit gedaan, een Mac Mini gekocht en de HC-5000 met Itch en BU-4500. Gisteren voor het eerst mee op pad geweest en het werkt goed :)