Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Roeltje

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Roeltje (Pagina: 3 van 10)

Topic: db weergeven op een evenement (7-9-2012 17:44:00)
En niet overal in de zaal heb je evenveel dB... :p
Topic: goed mengpaneel gezocht (6-9-2012 12:26:00)
Jup, doe je eigenlijk altijd met een gammeldoos
Topic: verlichting voor trouwfeest (5-9-2012 13:17:00)

Fridge schreef:

Mijn ervaring tot nu toe is dat 90% van de bruidsparen bij navraag kiezen voor GEEN rook. Ik denk dat het zit in de gedachte dat men in dure kleren loopt en daar geen rookgeur in wil hebben. Ik denk dat het ook zit in het segment waarin je werkt, bij mijn gemiddelde bruiloft blijft de lichtshow bewerkt tot 2x KLS1001 (oftewel 8 fatsoenlijke ledparren), als je veel shows met moving light wegzet liggen de zaken wellicht anders.
Wij vragen er gewoon nooit naar :p

Merken wel verschil met de hazers die we hiervoor hadden (eigenlijk fazers...) Die bekende frietpan van Antari en later een Jem 24/7 en nu de Look Unique, eerste rookt wel stuk duidelijker, de Jem al wat minder en de laatste staat zo laag dat het bijna onzichtbaar is dat die machine rook uitblaast en nu horen we er ook niemand meer over.

Sjouwen ding ook eigenlijk altijd mee, zelfs als we alleen parren/kls dingen bij hebben.

Verder ook nog nooit klachten over gehad, mocht een klant zeggen dat dat ding uit moet, krijgt hij gewoon zijn zin...
Topic: goed mengpaneel gezocht (5-9-2012 13:10:00)

Soundpower schreef:

Is een Yamaha SPX-900 misschien wat voor je?
Ik weet niet wat je budget is, maar dat is toch wel een leuke galm volgens de kenners.
Wat ik hoor 'was' dat vooral een leuke galm, het was ooit een soort standaard, maar tegenwoordig aan alle kanten ingehaald.

Ik zou gewoon een goede 2e hands Lexicon of TC halen, wij gebruiken al jaren een MPX-110 oid bij onze disco.
Topic: verlichting voor trouwfeest (3-9-2012 13:00:00)
Niet gebruik van rook pas 2x meegemaakt, 1x in kasteel ivm mogelijk aantasten schilderijen... 2e keer omdat de brandmeldinstallatie te strak stond afgesteld en niet uit mocht omdat er 's avonds mensen in hetzelfde pand bleven slapen.

Overigens sjouwen we bijna nooit rook mee, altijd haze, veel mooier.
Topic: Denon DN-HC4500 en DN-HS5500 (22-8-2012 19:24:00)
Op een mac mini... Maar idee is hetzelfde...
Heb eigenlijk nooit gekeken of het wil werken met een externe schijf, wilden daar zelf waarschijnlijk ook nog een keer heen.

Kan je de schijf wel gewoon benaderen op je mac? Kan zijn dat hij een bestandssysteem heeft waar je mac niet mee overweg kan standaard
Topic: Denon DN-HC4500 en DN-HS5500 (22-8-2012 11:13:00)
Is PCDJ niet al uh... jaren geleden overleden... en nu Virtual DJ met een pcdj skin ofzo?

De HC4500 zou toch oorspronkelijk ook met PCDJ Überdinges geleverd worden, de nieuwe revolutie op dj software gebied... die nooit kwam? :p Controller was af, software halve bak en is nooit meer goed gekomen.
Ondertussen is er best wat software die de HC4500 ondersteund, zeker de populaire. Volgens mij kunnen ook zowel VirtualDJ als Traktor de displays aansturen wat eerst niet mogelijk was.

Itch is qua software een verhaal apart, die past zich aan aan de controller, vandaar dat je met de HC5000 geen effecten hebt in Itch... de controller heeft daar geen knoppen voor. Traktor en VirtualDJ bieden gewoon alle opties en afhankelijk van de sturing kan je ze wel of niet direct bedienen. Itch is wel volledig gratis en de rest niet...

Wij werken ondertussen al wel even met dit systeem (Mac Mini/Itch/HC5000) en zijn er erg tevreden over, wel een van de laatste HC5000's kunnen bemachtigen, die een stuk goedkoper was geworden. Effecten gebruiken we niet, alleen af en toe loop. Nog geen problemen gehad met de zoekfunctie je moet wel al je muziek in een/de libraries mikken.
Hiervoor met BPM Studio en PCDJ Red(en vrm) gewerkt, dus niet verwend met effecten ed ;p

Waarom ze gestopt zijn en er geen opvolger is weet ik niet, misschien wat tussen Denon en Serato? De 5000 is wel na de 4500 op de markt gekomen en ook heel snel weer verdwenen.
Topic: Digimixer: Behringer X32 (22-8-2012 11:02:00)
Dat 'hoe' is waar meer mensen mee zitten... Het blijft een leuke cent, maar er is niks vergelijkbaars in dezelfde prijsklasse.

Is het een beetje het 'Playstation' verhaal, een console met verlies verkopen in de hoop winst te maken met games... je kan er alleen niet op gamen... en wat moet je achteraf voor zo'n tafel nog kopen, plugins, updates?

Zijn de andere fabrikanten gewoon duur, betaal je normaal te veel voor een merkje...

Zijn de componenten wel goed over de langere termijn, of gaat het binnen een jaar allemaal stuk, al schijn je 'direct' een andere console mee te krijgen...

Meen wel dat ze besparen op het productieproces ivm grootte, maar bespaar je daar echt 100en euro's per console mee vergeleken met andere fabrikanten en is het ook echt zo groot als ze zeggen?

Maken ze gewoon geen tot amper winst op dit ding, maar gebruiken ze het om de naam Behringer op een hoger niveau te krijgen zodat ze hierna alle prijzen omhoog kunnen trekken (en hopelijk ook de kwaliteit).

Hoorde ook dat in toekomstige firmwares er nog allerlei 'merk' plugins kwamen... Nu kunnen ze best Midas en Klark ertussen duwen, dat is dezelfde groep (en wat hang je eraan), maar lijkt me dat je voor Smaart ed wel wat geld neer mag leggen... of zou dat dan betaald gaan worden?

Uiteindelijk kost het ook gewoon geld om dat spul te maken, vanuit China de wereld over te krijgen en te verdelen, importeurs en winkels willen er nog een cent op verdienen en het verzinnen en uitwerken van zo'n apparaat en software is ook niet gratis.

Knap kunstje van Uli happy :)
Topic: Digitaal of toch nog maar analoge mengtafel (22-8-2012 08:51:00)

bomdes schreef:

M-serie heeft een strontdure digisnake, de Presonus heeft geen motorised faders met total recall wat imho zijn grootste punt is om hem ondertussen van de optielijst te schrappen

De GLD80 is wel een nette tafel. Geluidskwaliteit is zeker in orde, enkel de bouw van de tafel vond ik wat minder. Voornamelijk de faders waren niet echt de beste kwaliteit.
Meeste digitafels hebben motorised faders nodig omdat ze met verschillende lagen werken... Een beperkt aantal schuiven en 2-3x zoveel kanalen daarvoor, Presonus doet dit niet, daarom mis je ze ook niet zo heel hard. Recallen van tafel incl faderposities is verder geen enkel probleem. Maar sommigen zijn van mening dat je tafel niet digitaal is als je fadertjes niet automagisch op en neer gaan.

Grootste nadeel aan de StudioLive is dat hier geen digisnake aan kan hangen, maar als je nog een goede analoge kabel hebt en er geen moeite mee hebt.

Hoe het verhaal met de Behringer X32 gaat zijn weet ik niet, qua specs en opties is het een mooi ding, wel veel 'gebaseerd op' met de namen Midas en Klark erbij. Nog maar weinig gebruikerservaringen, hoe klinkt eea in diverse situaties, hoe stabiel is de software enz enz... qua prijs 'kan' het eigenlijk niet. En mocht je uiteindelijk een tafel weten te krijgen, is er nog geen digitale breakout beschikbaar...

A&H GLD is wel een tafel die ik eens van wat dichterbij wil gaan bekijken. Hoor daar her en der ook wel positieve geluiden over.

Voordeel van digitaal over analoog is gewoon dat je een compacte alles-in-een doos hebt, vaak geen dikke multikabels hoeft te leggen, ieder kanaal beschikt over compressie/gates enz en je je settings makkelijk op kan slaan.
Nadeel is dat ieder merk weer anders werkt en een andere digitale multi heeft.

De oude Yamaha's zou ik iig bij wegblijven :p
Topic: eenvoudige softwarematige speler (11-8-2012 01:32:00)
Serato Itch.
Nadeel, om 2 spelers te krijgen moet je er een itch compatible controller aan hangen. Ding heeft vrij weinig knoppen in beeld, maar is stiekem best krachtige en goede software.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (22-7-2012 15:43:00)
3 willekeurige Bora's gepakt @ autoweek, zit rond de 600kg wat hij ongeremd mag trekken.

Wij hebben zelf een tandemasser met gesloten opbouw die volgens zijn papieren al een kg of 500-550 weegt. Dit is wat korter en lichter, maar zal denk ook al snel een kilotje of 300-350 zijn? Betekend dat je nog ergens tussen de 200 en 300 kg mag laden om het veilig te houden.

Kleine drive-in show moet dus wel gaan hoor. Maar met al je toekomstige aanschaffen goed opletten of het qua gewicht nog wel achter je auto mag.

@joostt3
Bedoel je hetzelfde als met geremde aanhangers, dat als je aanhanger een maximum massa van 2000kg heeft, je auto ook minstens dat gewicht moet hebben en een totaal treingewicht van onder de 3500kg.
Weet niet of het bij aanhangers van belang is dat max gewicht onder max trekgewicht van auto moet zitten... ook lastig te checken, geen eigen kentekenbewijs waarschijnlijk, waar dat met grotere aanhangers wel is.

Destijds onze aanhanger ook al terug laten zetten naar max 1200kg, beetje auto zit daar tegenwoordig wel op.
Topic: Live mixer (6-7-2012 16:13:00)

Frank76 schreef:

Ikke niet snap nie.
Jij gaat een goede basis maken op basis van wat?
Er is geen rider, de band is er nog niet en je hebt geen soundcheck...
Welke basis wil je dan laden? De enige basis is een kanalen verdeling en alle EQ's recht zetten. En dat gaat met een digitafel stukken sneller dan met een analoge waar nog een band op stond te spelen, ben ik met jullie eens. Hoewel dat tijdens het afbreken op het podium van de vorige band ook in no-time is gedaan door de FOH tech.
Maar het opnieuw inregelen gaat dan ineens niet zo snel volgens mij. Terwijl de gasttech namelijk de tafeleq kan ie jou instructies geven voor compressing etc.
Heb je ideeen voor een "testtafeltje" wat goed betaalbaar is?
De basis die al in je mixer zit... voor veel instrumenten zijn er ook al presets aanwezig. Je kan bij 0 beginnen en alles goed draaien, of gewoon zeggen dat er een electrisch gitaartje op kanaal 12 zit en een zanger op kanaal 14 en zangeres op 15 en dat inladen. Daarna kan je altijd nog tweaken.

Lijkt me niet dat je analoog ook op meerdere kanalen tegelijk je settings bij gaat werken, maar ook snel kanaal voor kanaal af. Wij werken met de Studiolive even makkelijk, kanaaltje selecteren en alle settings even snel doorlopen, door naar volgende. Je hebt nu zelfs alles voor je neus ipv deel voor je neus en deel naast je.
Volgens mij werkt A&H op ongeveer dezelfde manier met de GLD en iLive, alleen heb je daarbij nog verschillende lagen, wat bij de Presonus niet mogelijk is.

Presonus 16.4.2 is trouwens tot 4 mixers te koppelen, maar max 2 als je nog firewire opname op laptop wil.
Topic: flichtcase double door beste bekendste merk (5-7-2012 22:01:00)
Al paar cases laten maken bij Reco flightcases, wel allemaal maatwerk, maar is dat niet bij veel cases zo?
Dingen zijn mooi strak afgewerkt (komt ook geen handzaag aan te pas...), van goede kwaliteit en prijs vind ik persoonlijk wel meevallen, kerel denkt ook goed met je mee.

Makkelijkste lijkt me gewoon te kijken waar er in de regio een flightcase bouwer zit en daar eventueel ervaringen bij te zoeken.
Topic: Live mixer (2-7-2012 07:54:00)

PvG schreef:

Laat nou de goedkope Presonus zo'n tafel zijn met analoge feel...

Vwb monitortafels: er zijn digi systemen die met een tweede surface als monitormixer kunnen functioneren (welke weet ik niet, heb ik me niet in verdiept). Bij de Presonus zou je de monitormix vanaf ipad kunnen doen terwijl de mainmix vanaf de tafel wordt gedaan.
Zorgen dat ieder bandlid een iPhone heeft, kan hij zelf zn monitor bijstellen met Q-mix :p

Behringer is nog maar een afwachten wat het allemaal gaat doen, qua specs leuke tafel, maar wacht liever op de eerste gebruikerservaringen. Er zijn merken waar je blind nieuwe apparatuur van kan kopen (en dan kan het nog weleens fout gaan..) en Behringer valt daar imho niet onder.
Topic: 4 kanaals composite pci inputkaart (26-6-2012 14:50:00)
Contact opnemen met Grand VJ zodat je zeker weet dat je compatible hardware hebt?
Topic: Lichtbrug buiten en kans op regen (24-6-2012 12:21:00)
Gaat ook gezellig worden in dat tentje als het gaat regenen en er plek is voor 50 man...
Topic: DJ Software samen laten werken op 2 pc's en 2 controllers (24-6-2012 12:13:00)
Kleine Dell of HP pc'tjes zijn wel handig, lekker compact, zat te vinden op bv marktplaats (je hebt geen i7 nodig...) en mocht er wat stuk gaan kan je zonder schroevendraaier vaak halve pc vervangen.

Andere optie (en duur) is bv een Mac Mini, al moet je dan wel checken of al je soft- en hardware wil werken op een mac. Dat ding is in ieder geval echt compact en ook stabiel. Eventueel heb je voor 150 euro een 19" 1he rackje waar je hem zo in zet (met een 2e erbij). In het ergste geval kan je dat ding ook gewoon windows laten draaien.

Je komt ook nog weleens 1he supermicro kastjes tegen, vaak met niet-server moederbordjes erin... wat ook goed is voor het doeleinde. Dingen zijn ook heel compact en makkelijk in te bouwen. Nadeel, dingen maken een bak herrie!
Topic: Converter van Wav naar 320Kbps MP3 (30-5-2012 22:11:00)
Wat je misschien nog beter kan doen (en daar is dBpoweramp goed in) al je WAV's omzetten naar zowel MP3 als Flac.

De 1e om lekker te gebruiken om te draaien, de 2e als opslag, kleiner dan WAV, maar wel lossless, dus je verliest geen data. Mocht je later een keer met iets anders dan mp3 aan de gang willen kan je mooi die bestanden gebruiken.

Daarbij nog het voordeel dat MP3 en FLAC veel meer metadata kwijt kunnen als een WAV... nouja, MP3 en FLAC kunnen metadata kwijt en wav niet (artiest, titel, album, tracknr, albumhoes enz enz)
Topic: Eurolite Kls Serie (25-5-2012 19:35:00)

Malle Pietje schreef:

Roeltje schreef:

(aangepaste reactie)
(en stiekem wel hoop ruis terug het net op gooien...)
Verklaar je nader aub, is het echt vervelend?!
Ik heb nog geen KLS maar was er toch sterk over aan het denken!
Met disco geen last van gehad. Maar de radio in onze opslag gaat ineens goed los qua ruis als die lampen aan gaan... kan ook zijn dat hij op de FM stoort...
Topic: Eurolite Kls Serie (24-5-2012 21:50:00)
(aangepaste reactie)

Zelf sinds kort 2 KLS-1001 balkjes. Gelijk zwaarste variant gekozen omdat je wel kan dimmen, maar andersom niet. Prijs viel lekker mee, maar dat zie je wel terug in het materiaalgebruik... China op en top... Als eerste heb ik alle schroefjes aan mogen draaien.
Wel handig dat er best degelijke tassen bij zitten, al zie ik die ritsen nog wel sneuvelen.

Qua opbrengst komt er echt genoeg uit... soms teveel. Gelukkig goed te dimmen, maar dan gaan je kleurverloopjes wel minder mooi worden.
Ook maar gelijk zon Eurolite led4 ding controller erbij gehaald, handg voor kleine feestjes, programmatje derop en draaien maar. Groter spul gaan ze gewoon aan Chamsys (al was het even zoeken hoe ze te laten werken).

Voorlopig goed tevreden iig, zeker aangezien 2 balkjes minder ruimte innemen dan 2 balkjes Par-56... en minder stroom verbruiken. (en stiekem wel hoop ruis terug het net op gooien...)