Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Joostt3

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 28 bijdrage(n) van Joostt3 (Pagina: 1 van 2)

Topic: Koptelefoon uitgang D&R Vision verzwakken (25-8-2019 10:58:00)
Dank voor de tips, ik ga eens met de multimeter aan de slag en kijken wat het beste werkt.
Topic: Koptelefoon uitgang D&R Vision verzwakken (24-8-2019 10:47:00)
Ik heb een hele fijne D&R Vision mixer waarvan de koptelefoonuitgang is ontworpen om parallel twee 600 Ohm koptelefoons aan te sturen. Nu gebruik ik alleen koptelefoons met een weerstand van 50 - 100 Ohm waardoor ik effectief slechts de eerste 10-15% van de volume potmeter gebruik. Om de kans op schade te verkleinen en de potmeter nauwkeuriger te kunnen gebruiken zou ik deze uitgang graag een stukje afzwakken. Welk type weerstanden moet ik daarvoor gebruiken en zet ik die beter voor of na de potmeter? Alvast bedankt!
Topic: DJ / jukebox programma voor touchscreen. Welke? (10-9-2014 11:14:00)
Ik ben zelf na een lange zoektocht bij Ultimate Jukebox terecht gekomen: ultimatejukebox.murphnet.net/ Werkt prima met touchscreen (1024x768) en is uitgebreid te configureren, wat bij mij betekent zoveel mogelijk toeters en bellen uitzetten. Het kost wat tijd om het naar je zin te maken, maar doet wat het moet doen en wat mij betreft prima prijs/kwaliteit.
Topic: Verschil draadloze mic Sennheiser XSW 35 en XSW 65 (21-1-2014 23:05:00)
En de XSW 65 is nog meer richtingsgevoelig dan de XSW 35 (cardioïde versus supercardioïde)
Topic: Lijm voor stofkap speakers (20-7-2013 15:59:00)
Ik heb een tijdje geleden deze gebruikt voor het lijmen van een RCF 10 inch speaker waarvan de stofkap helemaal los was gekomen. Deze draait al weer een tijdje mee zonder enige problemen. Ik heb het tubetje nog liggen je zou het van me mogen gebruiken, maar volgens mij woon je aan de andere kant van het land... wink ;)
Topic: Alles in een setje (usb, cd, mixer) (6-5-2013 13:03:00)
Heb zelf in dit verband erg goede ervaringen met de Numark Mixdeck Express. Doet precies wat 'ie moet doen namelijk het afspelen van CD's en MP3's van USB sticks. Vrijwel iedereen kan hem bedienen shut up :X

Pluspunten: slot-in CD spelers, USB ingangen kunnen gedeeld worden door beide spelers ook tegelijkertijd, overzichtelijke en intuïtieve layout, Numark betrouwbaarheid. Bijbehorende case doet het ook goed voor het geld. Minpuntje is dat dit kistje gevoelsmatig op zijn kop geopend moet worden waardoor vrijwel iedereen de speler verkeerd om in de case doet.



Topic: Frequentiebanden draadloze microfoons, hoe zit het (20-12-2012 10:30:00)
Er is al veel geschreven in verschillende topics over de frequentieveiling in de 800MHz band waardoor 'oude' draadloze microfoons niet meer bruikbaar zouden zijn vanaf 2013.

Ik heb geprobeerd wat meer details boven water te krijgen want er wordt heel veel gespeculeerd maar wat zijn de exacte feiten?

Op de site van Agentschap Telecom kun je terugvinden dat er twee verschillende vergunningen in de 800MHz band zijn geveild. Als je verder doorklikt in de twee pdf-jes dan lees ik daar als leek dat het gaat om de frequentiegebieden: 791–821 MHz en 832–862 MHz.

Verder kan ik geen informatie vinden over additionele frequentiegebieden in deze band die een andere functie zouden krijgen. Mag ik nu voorzichtig concluderen dat mijn Sennheiser Freeport setjes (863-865 MHz) voorlopig geen last krijgen gaan krijgen van de gevolgen van bovenstaande veilingen?
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (24-7-2012 09:53:00)

Frank76 schreef:

Bij BE tellen werkelijke gewichten (weegbrug) en bij B de MTM (Maximaal Toegestande Massa) van zowel auto als aanhanger.
Mag je auto maar 1000 kilo geremd trekken en weegt ie 1200 kg, dan mag je met B geen aanhanger met een MTM van 1200 kg trekken, ook niet leeg.
Met rijbewijs BE mag je diezelfde aanhanger laden tot maximaal 1000 kg totaal (lading en aanhanger)
Bij rijbewijs B moet de MTM van de auto en van de aanhanger totaal onder de 3500 kg blijven en het ledig gewicht van de auto hoger zijn dan de MTM van de aanhanger.
Die variant had ik zelf nog niet gevonden. Ik zie Koos Spee het al uitleggen bij Wegmisbruikers happy :) Heb je misschien ook een bron, of een linkje naar een website van de overheid waar dit beschreven staat?
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (22-7-2012 07:46:00)

Tom schreef:

hier staat het mooi uitgelegd
Wat hier echter niet in staat, en waar je nauwelijks meer informatie over kunt vinden, is of je zo'n ongeremde wagen met een TMM van 750KG mag trekken met een voertuig dat een lagere maximale toegestane aanhangermassa ongeremd heeft. Ik vraag met dat al een tijdje af voor mijn Focus die max 620KG ongeremd mag trekken, en ik heb sterk de indruk dat de auto op bovenstaande foto (VW Bora?) ook geen 750KG max ongeremd mag trekken.

Gezond verstand kom je natuurlijk een heel eind mee om het voor jezelf veilig te houden, maar wat zeggen de instanties? Op de site van Boedelbak zeggen ze hierover bijvoorbeeld dat zij bij hun kleinste aanhangers bewust de TMM naar beneden hebben laten bijstellen op 500KG omdat er weinig auto's zijn die 750KG ongeremd mogen trekken...
Topic: Welke lichttafel voor scans + led spots (5-12-2011 12:55:00)
Hey Alex,

Ik heb zo'n showdesigner staan, of eigenlijk een IMG Stageline DMX-5120 maar die is exact hetzelfde, die mag je wel van me lenen om uit te proberen als je wilt. Staat hier nu toch maar te verstoffen.

Laat maar even horen.
Topic: Verhuur carnaval - wel of niet doen (16-11-2011 10:51:00)
Goed idee, ik ga eens rondkijken wat er tweedehands te krijgen is, met dit doel voor ogen. Daarmee kan ik me wellicht ook wat meer gaan richten op de studenten doelgroep, iets waar ik tot nu toe ook niet erg warm voor loop om vergelijkbare redenen.
Topic: Verhuur carnaval - wel of niet doen (15-11-2011 21:24:00)
Ik zit met een dilemma dat elk jaar rond deze tijd weer terugkomt. Vanaf november ongeveer komen de verzoekjes voor het huren van geluidsinstallaties voor tijdens carnaval weer binnen druppelen. Vrijwel altijd gaat het om geluid voor op een carnavalswagen, altijd koude verhuur. Ik heb een aantal actieve RCF en dB Technologies sets die ik daarvoor zou kunnen inzetten. Echter, een van mijn speerpunten is dat ik technisch, maar zeker ook uiterlijk, vrijwel niet van nieuw te onderscheiden apparatuur verhuur. En daar zit de crux, ik zou namelijk behoorlijk wat omzet kunnen draaien in de carnavalsperiode, maar wil voorkomen dat mijn apparatuur in 4 dagen 4 jaar ouder wordt. Bang voor een krasje ben ik overigens niet.

Ik ben erg benieuwd wat de ervaring van anderen hiermee is. Wil ik het onmogelijke, of zou het met wat duidelijke voorwaarden en maatregelen toch interessant te zijn om eraan te beginnen?

Uit het "wat is er stuk gegaan met carnaval"-topic haal ik in ieder geval dat er nogal eens versterkers en/of luidsprekers over de kling gejaagd worden door onkundigheid, en dat met name luidsprekerkasten nog wel eens in gehavende staat terugkeren.

Verdere tips zijn ook welkom, ik weet uit ervaring bijvoorbeeld dat de dB Opera 402D en 410D luidsprekers weigeren te werken op het gemiddelde hobby aggregaat, waarschijnlijk omdat ze graag een zuivere sinus aangeleverd krijgen. Wellicht zijn er meer need-to-knows?
Topic: Verhuur managment software (5-10-2011 15:29:00)
Blijkbaar is dit een 'hot topic'...

Gisteren kreeg ik een mailtje van een zekere Laura die als afstudeeropdracht een onderzoek doet naar het gebruik van software bij verhuurbedrijven in onze branche, in samenwerking met een webdesign bureau. Of ik daarover een enquete in wilde vullen.

Zijn er meer mensen die dit verzoek gekregen hebben?
Topic: Eurolite Kls Serie (25-5-2011 14:01:00)

djbirdie schreef:

Hoe verhoudt de KLS-800/801 zich met een fourbar PAR56 300W?
Ik heb mijn fourbarren met PAR56 300W MFL ongeveer een jaartje geleden omgewisseld voor KLS-800 balken. En ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Ik heb ze nooit naast elkaar vergeleken maar de output is voor mijn gevoel vergelijkbaar.

Een enkele KLS balk is voor mij voldoende om een gemiddelde kroeg van licht te voorzien, een set van twee balken heb ik laatst in een zaaltje gebruikt waar een demo ballroom dansen werd gegeven en dat gaf meer dan voldoende licht.

Ik ben wel van mening dat je met filters op normale parren mooiere kleuren kunt krijgen dan met de KLS balken mogelijk is. Het lijkt allemaal net een beetje fletser wanneer je kleuren gaat mengen met de RGB LED modules. Verder vind ik de DMX controllers (LED Operators) die voor deze serie beschikbaar zijn niet prettig werken. De logica ervan ontgaat me en ik kan moeilijk aan iemand anders uitleggen hoe ze werken omdat ze verre van intuitief opgezet zijn. Daarom gebruik ik zelf liever een uitgebreidere tafel, maar daar kunnen dummies dan weer weinig mee.

Redelijk subjectief allemaal, maar ik zou in ieder geval nooit meer terug willen. De nadelen (als die er al zijn) vallen voor mij echt in het niet bij de voordelen. Alleen al de ruimte die het scheelt bij opslag en transport...
Topic: Wie verhuurt..... (Diversen) (29-9-2010 09:07:00)
Bedankt allemaal voor de aanbiedingen, ik ben inmiddels voorzien via een forumlid. Het kan snel gaan happy :)

Jasper, de sub werkt nog steeds als een zonnetje, ik heb er veel plezier van!
Topic: Wie verhuurt..... (Diversen) (28-9-2010 20:36:00)
Ben voor volgende week dinsdag (8-10) op zoek naar 4 eenvoudige scanners of compacte headjes met minimaal een 250 watt halogeenlampje. Bij voorkeur in de regio Nijmegen. Als het maar licht geeft en beweegt zou ik bijna zeggen, DMX is trouwens ook wel makkelijk ;-) Waar ik aan denk zijn JB Winners, Aztek DJ Robo's, SCX 500's, Showtec Phantoms of iets dergelijks. Wie heeft er wat te huur voor me?
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (11-2-2010 11:25:00)
Van het weekend een setje neergezet voor een klein live optreden, met Behringer mixertje. De DJ c.q. geluidstechnicus gaf aan niet erg content te zijn met het Behringer mixertje, had hij er vroeger ook een gehad en was daar niet erg tevreden over. Het betreffende apparaat had hij een hele tijd geleden naar zolder verbannen.

Komt even later zijn moeder voorbij lopen: "Hé D, dat is toevallig, zo'n mengpaneel heb jij ook op je kamer staan!".

Dan moet ik toch even gniffelen...
Topic: "Automatisch kabelrol systeem" (20-2-2009 19:05:00)
En een draadloos systeem dan? Niet goedkoop, maar bijv. Sennheiser en Shure hebben diverse oplossingen voor draadloos signaaloverdracht.
Topic: bevindingen db technologies stage opera 41.15 (14-1-2009 14:55:00)

Kiebus schreef:

Ik snap die sub 41.15 sowieso niet helemaal van db technologies. (Bij welke serie hoort deze sub eigenlijk?) In dezelfde prijsklasse heb je de sub 15, die een aanzienlijk hoger max spl heeft (133db tegen 127db). Daarbij ook 800w tegen 400w.
Er is hier ook sprake van een generatieverschil. Het Sub 15 model is een paar jaar jonger dan de 41.15. Deze laatste wordt ook niet meer gemaakt.

Overigens gebruik ik de Sub 15 al een paar jaar naar volle tevredenheid, de 41.15 heb ik geen ervaring mee.
Topic: Website Hosting+domeinnaam (30-10-2008 15:16:00)
Je bent duidelijke niet de enige ontevreden (ex-)klant van E-Dentify: webhosters.nl