Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Didier_S

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Didier_S (Pagina: 2 van 10)

Topic: Beste manier om ergens te gaan draaien ( hoe aan te pakken ) (15-5-2005 12:47:00)

teknoknights schreef:

Ik ga ...
Ofwel moeten de organisatoren in jouw streek dan snel even wakker schieten ofwel let jij er gewoon niet op. Zo hoort het immers ook: al hetgene je hierboven terugvind zoals de ene keer de ene groep aanspreken, dan de andere, het met opzetten sturen naar de bar, enzovoort, zijn allemaal zaken die je zodanig moet zien te doen dat het niet opvalt...
Topic: zware kickdrum creeren (7-5-2005 18:20:00)

wes2819 schreef:

met buzzer kun je er zoveel aanelkaar knopen als je wil.
Zoveel als je PC er aankan, maar geloof me, dat zijn er een HELEBOEL wink ;)
Topic: zware kickdrum creeren (6-5-2005 19:25:00)

Snake schreef:

Maar maak het jezelf gemakkelijk en neem gewoon een sample van een kickdrum die je bevalt. Je moet het, zeker in het begin, niet te ver zoeken.
Net zoals Johan inderdaad al verklapt had... En als je ze zelf wilt maken, dan moet je inderdaad gaan layeren. Ik dacht zelfs dat in Buzz een paar voorbeelddrums zaten. Als je de verschillende machines eventjes uit elkaar haalt (ze staan allemaal netjes boven elkaar waardoor je denkt dat het maar één machine is), zul je merken wat Snake daarmee wil zeggen.
Hier vind je een voorbeeld van zo'n hele hoop gewirede machines.
Topic: zware kickdrum creeren (6-5-2005 18:58:00)
Er staat niet voor niets een help/FAQ op de site van Buzzmachines wink ;). Als je een foutmelding krijgt (wss gebruik je XP), dan moet je wat gaan foefelen met de compatibiliteitsinstellingen. Tot op heden kreeg ik hem in elke studio (nou ja, 3 heel stuks laugh :D) op gang.

Een demo opstarten? Een demo-nummer bedoel je waarschijnlijk? Het is namelijk een gratisch programma hé, voor het geval je dat stuk gemist had!

Ik gebruik enorm graag Buzzmachines omdat ik:
1) graag met trackers werk.
2) persoonlijk vind dat je met trackers enorm snel kunt heel originele drumsets maken.
3) Buzzmachines in de achtergrond ook nog eens werkt zoals een "echte studio". Je moet namelijk alle toestellen verbinden met de nodige "kabels" zodat je echt wel een grafisch overzicht krijgt over de wiring van je sound. Zoiets mis je toch wel bij bijvoorbeeld Nuendo.
4) Buzzmachines ENORM vol zit van heel wat leuke plugins en er regelmatig heel wat nieuwe bijkomen. Die plugins zijn inderdaad vergelijkbaar met VST's en zelfs beter: Buzz kan probleemloos VST's opladen om die te gaan gebruiken.

Nuendo gebruik ik als uiteindelijk hoofdprogramma omdat
1) de studio waarmee ik samenwerk dat ook gebruikt.
2) het een stuk simpelder werkt om bijvoorbeeld leads in te spelen via je masterkeyboard.

Het is bij Buzzmachines inderdaad mogelijk om eigen geluiden te maken. Daarom vind ik het ook zo'n goed programma. Bij het gebruik van trackers wordt je creativiteit naar ritme en dergelijke enorm aangescherpt maar heb je (onvrijwillig) de drang om gebruik te maken van bestaande samples. Bij Nuendo-achtige toestanden ga je al sneller de neiging hebben om nieuwe geluiden te ontwerpen maar de ritmes ga je dan weer sneller gaan kopieren/aanpassen van bestaande zaken. Buzzmachines combineert beide werelden: je kunt snel een drum uittikken terwijl je toch gebruik maakt van machines/vst's die je zelfs handmatig moet gaan wiren => ideaal dus om je te overtuigen om je eigen geluid te gaan ontwikkelen.
Topic: zware kickdrum creeren (6-5-2005 15:47:00)

wes2819 schreef:

ik kan die buzzer vst niet gebruiken,omdat ik modplug tracker gebruik, en daar werkt hij niet op sad :(
Ow, dat maakt het zelfs nog simpeler happy :)
Als je toch al een tracker gebruikt, dan is de overstap naar (het gratische) Buzzmachines helemaal makkelijk: Buzz is namelijk ook een Tracker. Wat wij al eens doen is dan het drumsetje maken in Buzzmachines en dat dan masteren en inlezen in het programma waar je verder mee wilt werken (Nuendo in ons geval). Van daaruit werk je dan weer verder. Durven creatief zijn, je bent helemaal NIET verplicht om met één hoofdprogramma te werken hé.
Topic: zware kickdrum creeren (5-5-2005 22:16:00)

Rademakers schreef:

Mocht je stiekem toch een programma gebruiken; Soundforge, Cooledit, of helemaal vanaf het eerste piepje uit een synth: Reason.
Ik kan verkeerd zijn, Johan, maar Soundforge en Cooledit zijn toch editors dus kunnen die op zich toch ook geen drum toveren? Uiteindelijk zul je toch ook hier weer een VST nodig hebben om iets tevoorschijn te toveren?
Topic: zware kickdrum creeren (5-5-2005 20:51:00)

wes2819 schreef:

met welk software programma kun je een zware kickdrum meemaken?
Al geprobeerd met Buzz? Ik denk dat je je in iedergeval eerder zal moeten afvragen met welke VST je zult werken i.p.v. welk programma.
Topic: We hebben een nieuw vip lid (28-4-2005 20:06:00)

Rademakers schreef:

Hij is nog niet in het VIP-forum verschenen, dus of hij het zelf door heeft...? laugh :D
Ondertussen heeft hij een half uur geleden zijn eerste VIP-posting gedaan wink ;). Congrats en welkom TCMC!
Topic: uitwisselbaarheid elementen en naalden van ortofon concorde (23-4-2005 19:32:00)

Kobazz schreef:

En wat kan ik beter nemen een e of een s naald? Geluidskwaliteit maakt niet veel uit, gaat puur om slijtage en stabiliteit bij normaal mixen, hooguit een keer een backspin.
Dit antwoord kan je echt wel vinden met de zoekmachine hoor, Kobazz.
Topic: uitwisselbaarheid elementen en naalden van ortofon concorde (23-4-2005 18:56:00)

mutz schreef:

Kan ik zonder blikken of blozen, zonder enige consequenties mijn reserve E naald op mijn "S element" plakken?
Ja dat kan, een "s-element" bestaat immers niet, die E of S slaan op de vorm van de naaldtip.
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (18-4-2005 10:09:00)

Sylvia schreef:

Forumlid Didier_S heeft zo ets eens andersom gehad. Ik kon het topic in kwestie niet meer terugvinden.
alstu.

Sylvia schreef:

Het downloaden van muziek voor privégebruik is sowieso niet strafbaar
... in Nederland! We moeten echt wel duidelijk het onderscheid maken volgens mij, dat hier zeker geen misverstanden rond ontstaan: in Vlaanderen en Wallonie is het grandioos verboden om te downloaden!

Sylvia schreef:

kaos schreef:

Na diefstal is de dief formeel ook de eigenaar.
Damn, als dat waar is, dan ga IK morgen eens een paar uurtjes proletarisch winkelen.
Wel ... je blijft daarom niet minder strafbaar hé wink ;). Een paar maand geleden had een naburige verhuurmaatschappij voor tienduizenden EURO's aan gestolen materiaal... vooral compacte discobars. Plots merkt iemand op een lokaal feestje zo'n installatie op (die gasten gebruiken namelijk vreemde maar goed werkende combinaties van materiaal). Direct politie gebeld, die konden blijkbaar niet zomaar eens afkomen alhoewel de eigenaar wel de facturen met serienummers en foto's ervan had... na een hele poos dreigt de eigenaar om zijn materiaal gewoon te gaan inladen en ermee naar huis te rijden want anders gaat de dief er gewoon mee lopen (hij was blijkbaar al snel aan het inladen). Wat bleek: die verhuurmaatschappij krijgt de wettelijke deksel tegen zijn neus want als hij dat doet wordt hij opgepakt voor diefstal van notabene zijn eigen materiaal shocked 8O.
Topic: [dj contest] WIN EEN PLEK op de 2e stage van Free Funk Festival!! (16-4-2005 14:25:00)
[Vanuit jullie regels:]
- Op het moment dat je de mix verstuurd is het eigendom van de organisatie en doe je afstand van eventuele rechten.
Dat is inderdaad een regelrechte schande!
Hoe kun je jezelf nog serieus gaan nemen als je met zulke achterbakse zaken af komt? Laat ons hopen dat eventuele kandidaten zeer goed nadenken voor ze ook maar enigszins met jullie gaan samenwerken...
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (15-4-2005 18:37:00)

stompinne schreef:

ja ik sta ook graag achter een systeem plaatjes te draaien, maar hebben fuivers daarwel behoefte aan...een lichaam achter een discobar? Is 'automatisatie' onprofessioneel?
Aan jou de eer om het eens te proberen... maar zoek een feestje waar ik niet ben, ik hou er niet van als de DJ mijn nacht verpest sneaky :V.
Stompinne... je moet alleszinds nog veel leren hoor wink ;)
Topic: BREIN pakt Kazaa gebruikers aan! (12-4-2005 17:35:00)
Als jullie nog nuchter genoeg zijn na al die drankverhalen: eventjes terugkeren naar Nederland en Kazaa dan laugh :D

Voor het eerst zijn er in Nederland rechtszaken aangespannen tegen mensen die illegale muziekbestanden verspreiden via het internet. Stichting Brein heeft 32 mensen aangeklaagd.
Lees meer...
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (12-4-2005 07:25:00)

kvm schreef:

Voor thuisgebruik is het legaal, openbaar echter niet.
In Nederland, Martin, bij jullie mag je zelfs gewoon downloaden. In Belgie is het net iets anders: kopieren mag enkel voor eigen gebruik en als je het origineel in je bezit hebt. Dat de organisaties elkaar tegenspreken, das ondertussen al duidelijk en dat ze intern ook wel eens tegengestelde zaken beweren, heb ik ook al kunnen merken... maar de uiteindelijke conclusie was toch steeds: niks noppes kopieren in Belgie als je het origineel niet in je bezit hebt en als het bedoelt is voor niet-eigen gebruik.
Topic: Eigen tracks produceren!!Hoe doe jij het?? (10-4-2005 16:42:00)

DJ Quinten schreef:

Zou iemand mij ook eventueel een winkel kunnen noemen waar het allemaal behoorlijk duidelijk gemaakt kan worden, betrouwbaar geschoold personeel. Wil namelijk niet 1 en ander aangesmeerd krijgen, in verleden al genoeg geld verloren hierdoor.
Stefan,
geen idee of je hier zoveel informatie zult krijgen, maar ik zou je hoe dan ook aanraden om het synthforum eens goed te doorlopen, daar vind je zeker een schat aan informatie en ervaringen met verschillende winkels.
Topic: TGP te laat? (6-4-2005 09:45:00)
Ik weet iemand die ondertussen nagelbijtend in de klas zit heen en weer te schuifelen op zijn stoel tot het de leraar zijn strot uitkomt. Elke pauze direct die GSM uit zijn tas haalt om snel es te bellen naar huis of het pakketje al aangekomen is laugh :D.

Jozef, hou ons op de hoogte wink ;)
Topic: Klaplong door muziek (31-3-2005 20:58:00)
Het artikel is hier terug te vinden... na de oordopjes wordt het nu ook tijd om longdopjes te dragen! laugh :D
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (31-3-2005 09:14:00)

Fonz schreef:

Didier_S schreef:

Vlaams/Nederlands taalconflict gaat, goed?
Kan ook zijn dat er een beetje een zachte g doorheen komt maar mij een belg noemen gaat wel ver
Ho maar! Noem een Vlaming nooit zomaar een Belg zonder zijn persoonlijke toestemming! laugh :D wink ;)
Voor de duidelijkheid: ik ben de Vlaming in dit verhaal hé! Maar goed, terug naar de muziek vooraleer we in een communautaire discussie terechtkomen, want daar zijn Belgen heel goed in de laatste jaren laugh :D.

Fonz schreef:

Maar daar gaat t echter niet om. Kijk stel dat ze nu, met de huidige wetgeving, ergens zouden gaan controleren, daar is geen beginnen aan, toch? Ben je t daar mee eens of niet?
Klopt volkomen, maar ook jouw systeem zal loodzwaar te controleren zijn hoor.

Fonz schreef:

Als ik alleen al kijk hoe mijn eigen collectie is opgebouwd. Hier een kopie van die cd daar een kopie van die plaat enz enz. Daar komt niemand binnen een paar uur uit om te controleren of ik alles wel origineel verkregen heb.
Dat doet er ook niet toe: als je voor publiek gaat draaien mag je gewoon geen kopies of (legaal/illegaal) gedownloade muziek gaan gebruiken. Mogelijks mag dat binnenkort wel in Belgie na het betalen van de nodige extra jaarlijkse rechten. Wanneer ze een kopietje vinden, ben jij de pineut, vinden ze geen kopietjes: dan is alles ok, snel gecontroleerd toch?

Fonz schreef:

Controleur komt ergens binnen, vraagt naar de DJ en controleert of ie rechten afdraagt en is ingeschreven bij kvk. Zo ja, fijne avond nog.
In feite dus even makkelijk te controleren als vandaag: heb je zelf geschreven CD's zitten in je bak: dan ben je illegaal bezig, einde verhaal.
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (30-3-2005 21:48:00)

Fonz schreef:

Lezen is niet je sterkste punt of wel? Ik zeg toch dat ik betwijfel of het mag zoals verteld wordt over die besloten feesten. Ik weet toch dat t niet mag.
Sorry Fonz, maar als ik je tekst herlees, kom ik weer tot diezelfde conclusie: jij TWIJFELT er inderdaad over het verhaal klopt:
"Kan me niet alleen inDENKEN"
"En hoe zit t dan met bv een bruilo"
"besloten feestje draai mag t ineens wel"
ik vind nergens het tweede deel van bovenstaande quote terug, het gedeelte waarin je beweert dat je WEET dat het niet mag... maar goed, ik zal niet antwoorden met "Schrijven is je sterkste kant niet" maar er gewoon van uitgaan dat het om een Vlaams/Nederlands taalconflict gaat, goed?

Elke DJ zou volgens jou een deel van zijn gage moeten afstaan aan auteursrechten... leuke theorie maar dan wordt het echt helemaal makkelijk om niets meer af te dragen! Gewoon wild gaan draaien zonder rechten te betalen, want ik denk niet dat er veel van die wannabe-DJ's ingeschreven zijn als zelfstandige of als werknemer van de zaak? Als ze dat al vertikken, denk je dan dat ze zullen zichzelf aangeven bij de auteursrechtenorganisatie om te melden dat ze een muziekje gaan draaien? Wat is het resultaat: die paar CD's die ze kopen, daar betaal zij ook geen auteursrechten meer op en de kloof wordt er alleen maar groter door.