Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Didier_S

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Didier_S (Pagina: 10 van 10)

Topic: Drive-in-show wel/niet projecteren van publiek (13-10-2004 21:21:00)
Tof, maareuh... wat heeft dat te maken met camerabeelden van het publiek?? Verstuur je die ook via een sms'je naar 9595 of zo?? laugh :D
Topic: Zelf beurs organiseren (12-10-2004 20:03:00)

Reind schreef:

Verder ben ik het met bovenstaande persoon eens dat je zoiets gewoon meteen groot aan moet pakken
Bovenstaand persoon voelt zich vereerd laugh :D.

Wat het New-Line-gedeelte betreft, moet ik je gelijk geven, volledig los ervan zou commercieel aantrekkelijker worden...
Topic: Zelf beurs organiseren (12-10-2004 19:19:00)
Een tweede poging voor deze posting, daarstraks bij één van mijn laatste zinnen erin geslaagd om gans mijn tekst kwijt te spelen sad :(.

In de eerste plaats een kleine waarschuwing: zoiets is totaal niet te onderschatten! Vooral omdat het me helemaal zinloos lijkt om klein te beginnen als je het project enige kans van overleven wilt geven... Sorry kvm, geen restaurant of café naar mijn idee wink ;)!

Waarom denk ik er zo over?
Wel, je kunt twee dingen gaan doen:
1) Je houdt het inderdaad klein, met als gevolg dat je een enorme concurrentie hebt van heel de Benelux... iedereen en overal komen die kleine beursjes immers voor. Voordeel is natuurlijk dat het risico beperkt blijft.
2) Je gaat voor groot en gaat de weg op van een megabeurs. Nadeel is het enorme risico dat je moet nemen (alhoewel die goed meevalt als je de budgetering netjes uitwerkt op voorhand). Voordelen zijn enorm naar mijn idee:
- Concurrentie is er niet als je tenminste voor een andere datum kiest dan de andere beurzen laugh :D.
- Je bent door je grootte in staat om grotere sponsors aan te trekken wat zijn beurt zorgt voor betere mogelijkheden.
- Je bent door dit alles in een betere onderhandelingspositie om te gaan praten met importeurs/fabrikanten zodat die het misschien wel zien zitten om een product op deze beurs aan het publiek voor te stellen (beeld je die reclame in!).

Doordat we hier op het New-Line forum toch heel wat mensen zitten hebben met verstand van organiseren, onderhandelen, grafisch ontwerp (sfeer in de zaal, affiches, ...), producers (radiospots, ...), ... waaronder heel wat met een professionele ingesteldheid, zou het volgens mij zeker moeten mogelijk zijn zoiets tot een resultaat uit te werken waar heel wat mensen verstomd van zullen staan. Klinkt slijmerig? Nee hoor, ik probeer zo nuchter mogelijk te analyseren!

Mijn voorkeur gaat uit naar een beurs waar importeurs afkomen met nieuwe producten en waar eventueel wel een hoek(je) voorzien wordt voor tweedehands, maar laat dit zeker niet de hoofdmaat zijn! Ik weet niet veel mensen die half de Wereld zullen afreizen om een tweedehandsbeurs te bezoeken.

Waar waarschijnlijk geen twijfel over zal bestaan is dat dit voor New-Line een enorme reclame zou betekenen... Of Dré hier financieel voordeel uit kan halen, zou natuurlijk nog moeten bekeken worden vooraleer er effectief gewerkt wordt rond de organisatie, het zou niet echt grappig worden als Dré zijn verkoop in elkaar valt omdat de mensen op de beurs rechtstreeks aan de groothandel kunnen kopen happy :).
Voor het forum zal dit ongetwijfeld een goeie zet zijn! Ik voorspel zonder enige twijfel een enorme groei (en een hoop meer filterwerk voor de MOD's razz :p).

Een locatie is een ander paar mouwen... Centraal Nederland lijkt me inderdaad heb beste, maar wat met Belgie? Het lijkt me toch wel belangrijk genoeg om ook van hieruit mensen proberen te lokken? Hierover zal zeker nog een hoop moeten gepraat worden!

Op mijn steun kun je alleszinds rekenen. Over financiele bijdragen praten we achteraf wel, naar mijn idee moet iets wat je organiseert op voorhand reeds uit de kosten zijn, maar das een verhaal voor achteraf, eerst een sluitend dossier klaarstomen! Dat zal al zwaar genoeg zijn!
Topic: nieuwe Mozilla (12-10-2004 18:56:00)

Dré schreef:

De j@vascript code van het invoegen van smilies werkt inderdaad niet in alle browsers. Bij Mozilla en Opera schijnt het niet te werken.
Idem voor Konqueror onder KDE.
konqueror.kde.org
Topic: Liveset opnemen met MP3 (11-10-2004 19:53:00)
HDD-recorders te groot? En die link dan die ik je gegeven heb in de andere thread?
www.elektro.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=1142

En zoals daar ook al gezegd: de kwaliteit(zelfs op het anders slechte 128kbps) is uiterst goed!
Topic: Toekomst voor de cd-dj? (9-10-2004 11:09:00)

DJ Tim schreef:

Ik vind vinyl absoluut geen voordelen (meer) hebben boven cd, ik ben verder blij dat de exclusieve plaatjes nu ook gewoon te downloaden zijn op sites als Beatport
Maar hoe kun je in godsnaam LEGAAL buitenkomen met gedownloade muziek?? Telkens we deze discussie hier voeren, komen we met onze kop tegen dezelfde muur terecht: de wetgeving voorziet dat deze muziek enkel mag gebruikt worden voor persoonlijk gebruik! (voor de duidelijkheid: ik heb het over LEGAAL GEDOWNLOADE muziek hé!).

M.a.w.: neen, die exclusieve nummers zijn dus nog NIET digitaal beschikbaar dus ga ik deze namiddag opnieuw naar de vinylboer om ze te gaan kopen sad :(
Topic: Schoolfeest Thialf osg colleges (7-10-2004 20:58:00)

DjFx schreef:

kan/mag je oordelen op de website?
Je hebt ze nog niet gezien!
Misschien is t juist wel een super goed bedrijf
Daar begin ik me steeds meer vragen rond te stellen... ik heb al duizend keer gezegd: een slechte website kan onmogelijk een goed bedrijf zijn... mis hoor! Ik heb de laatste weken al een paar keer het tegendeel gezien. Bedrijven waar je van de site af denkt dat het een kaartersclub moet zijn, blijkt gewoon een topbedrijf om je vingers bij af te likken! Het wordt er dus niet simpeler op sad :(
Maar ondanks die ontdekking merk ik wel dat ik nog steeds vooroordelen heb bij een website of visitekaartje wink ;)
Topic: draaien met vinyl, ben beetje in de war (7-10-2004 11:12:00)

Sjapper schreef:

Ik heb sinds kort een platenspeler thuisstaan. Het valt me op dat als de plaat draait (met de naald erop happy :) ) en ik de schuif van mijn mengpaneel dicht heb staan, er geluid van de platendpeler (volgens mij van de naald?) afkomt. Dat is min of meer de muziek die op de plaat staat... erg grappig, maar is dit normaal?
Wanneer je naald door de groef glijdt, pikt hij de trillingen op die in deze groef geperst zijn. Je naald trilt dus in het ritme van de muziek. Daarna wordt deze trilling dmv een spoeltje omgezet naar elektriciteit (vergelijk het een beetje met de dynamo van je fietslicht). Een neveneffect van die trillende naald is natuurlijk dat de lucht rond die naald ook trilt en trillende lucht = ... idd, geluid!

Dus, het antwoord op je vraag:
jup, volledig normaal! wink ;)
Topic: Opslag beveiligen (6-10-2004 12:30:00)

Victor schreef:

Van camera's, schrikdraad en andere exotische oplossingen zie ik het nut niet.
Eigenlijk heb je het antwoord zelf al gegeven, Victor. Wanneer je een verzekering zult willen krijgen, dan moet je voldoen aan een heleboel veiligheidseisen waar je met een garagebox nooit zult in slagen zonder torenhoge onkosten te maken. Hetzelfde probleem heeft die vriend van me in die opslagplaats van hem. Vergeet dus al mijn voorstellen wanneer je een GOEDE opslagplaats hebt (binnen een paar maand dus, voor die kameraad van me happy :)) maar probeer wel inventief te zijn als je het moet redden met weinig geld... Iemand die een garagebox huurt om zijn materiaal op te slaan, lijkt me toch niet de grote wereld te verdienen met die hobby, of heb ik het verkeerd voor? Dus moet je zo goedkoop mogelijk gaan werken... schrikdraadschakelingen zijn zelf te maken (simpel en goedkoop), camera's kosten niet veel maar kunnen wel overtuigend genoeg zijn om de politie tot verdere doelgerichte actie's te leiden, enzovoort...
Topic: Opslag beveiligen (6-10-2004 10:49:00)

Chrisje schreef:

-Hoe beveiligen jullie je spullen tegen diefstal, want ik weet dat er meer mensen een garagebox gebruiken als opslag.
Een goeie vriend van me heeft zowat hetzelfde probleem... hij huurt een hangaar af maar der is er blijkbaar enen in de buurt die het maar al te leuk vind om regelmatig een bezoekje te brengen... vooral dan de kleine/draagbare discobars verdwijnen terwijl je er staat naar te kijken. Op een paar maand tijd is er nu al zo'n 5000EUR verdwenen sad :(.
Kan de politie hier iets tegen doen... mja, in dit geval zeer weinig. De dader is dan wel "bekend" maar om te bewijzen is het praktisch onhaalbaar omdat het materiaal op bepaalde gronden ligt waar de politie niet zomaar op mag (verder commentaar laten we maar voor wat het is)... preventief dan maar?
- Serienummers noteren. Alhoewel dat weinig zinvol is, weet je maar nooit dat ze ooit een deel materiaal terugvinden hé.
- Camerabewaking, klinkt duur? Ah, voor zo'n garagebox zoals bij jouw valt dat nog mee hoor: in de Makro of consoorten vind je regelmatig beveiligingscamera's en videocamera's voor spotprijzen. Dan zet je de VCR op longplay en de timer op bv 22h en 's morgens is je tapeke vol. Niet ideaal maar wel betaalbaar.
- Schrikdraad sneaky :V. Bij jouw wat moeilijker maar in de plaats waar ik over spreek gaat men binnen vanuit een aanpalende hangaar via kleine spleten en gaten onder het dak... die sluit je af met schrikdraad en dan leren ze wel snel hun lesje... veilig? Tuurlijk niet, maar wie zou er nu vermoeden dat er iemand op jouw grondgebied wil komen??? En dan nog via het dak zonder aan te bellen of zo?? shocked 8O
Topic: betere dj dmv betere gear (3-10-2004 18:56:00)

Mr. Edie
Ben ik het niet helemaal mee eens..

Hmmm, een beetje onderbouwing kan in zo'n geval geen kwaad, toch?
Nu, ik twijfel niet aan je opinie, verre van! Volgens mij zul je de feestgangers niet zomaar aan het dansen krijgen als je daar een PC zet die zelf zijn ding doet... het zou zelfs al héél moeilijk gaan worden als je de DJ verstopt zodat de mensen hem niet weten zitten!
Er is nu eenmaal een menselijke factor die ontbreekt hé. Vergelijk het met de bars. Die zouden toch kunnen vervangen worden door drankautomaten? Simpel, makkelijk, klagen nooit en verduisteren geen geld... maar opnieuw: een gebrek aan menselijke factor zou de zaak nekken volgens mij!
Topic: wrom is vinyl zo onmundig duur (2-10-2004 09:57:00)

blazer schreef:

Wie denk je dat die shop runt???
Ik had al zo'n vermoeden happy :), nah ja, had ik je homepage in je profiel bekeken, dan kon je het natuurlijk weten ashamed :$.

Overigens bekende webshopsoftware die je gebruikt, ben er ondertussen ook al een tijdje mee aan het experimenteren al lukt het me niet direct om met de layout volledig mijn eigen zin te doen sad :(... maar das nu niet direct een gesprek voor deze thread dacht ik!
Topic: Faders schoonmaken. (1-10-2004 21:24:00)

koenvc schreef:

Didier_S schreef:

Dit is een product voor het reinigen van vervuilde PCB's.
Bedankt, is dit dan bruikbaar om vuil in faders op te lossen?
Neen dus! Alhoewel het mss wel zal lukken ermee... maar als het daarvoor bedoelt zou zijn, dan zie ik geen reden dat er twee verschillende producten op de markt gebracht worden, toch?
Topic: naalddruk verhogen om skippen te voorkomen (beschadigde plaat) (1-10-2004 21:23:00)

Roytje schreef:

Tja, maar is het niet zo dat als er meer mensen op cd draaien, er meer vraag is naar CD's? blabla
Ja, inderdaad, je theorie klopt als een bus... met één probleem: wie is er bereid om over te schakelen naar CD als je enkel muziek vind die al minstens 3 maand uit is op vinyl, meestal totaal verneukt geremixed en dan nog eens ontzettend slecht geremastered? Als je uberhaupt al het geluk hebt dat die muziek daadwerkelijk uitkomt!
Mijn idee? Niemand zal zich daar KUNNEN aan wagen! Als de labels geen gaatje openen waardoor de DJ's KUNNEN overschakelen, dan kan je theorie niet eens starten sad :(. Ik heb het wss al tien keer gezegd: als ik de kans schoon zie om over te schakelen op CD, dan doe ik het zeker en vast!!
Topic: Faders schoonmaken. (1-10-2004 20:17:00)

koenvc schreef:

-) Voor het reinigen: Servisol Aero Klene 50 www.servisol.co.uk/data/AK50_data.htm
Dit is een product voor het reinigen van vervuilde PCB's. Heel handig bijvoorbeeld voor hersteldiensten die veel met de horeca in contact komen omdat de nicotinedampen ervoor zorgen dat je paneel bijna niet te solderen valt.

koenvc schreef:

-) Voor het smeren: www.servisol.co.uk/data/Super200_data.htm
Dit product lijkt me meer op kruipolie dan op olie om faders te smeren.

In plaats van te gaan gokken (gelukkig vraag je het nog voor je koopt wink ;)), zou ik echt wel kiezen voor de producten die Dré je aanraadt of wanneer je echt geldgebrek hebt, neem dan de vervangproducten van het merk Kong die ongeveer de helft van de prijs kosten. Alhoewel ik aan Kontakt Chemie de absolute voorkeur blijf geven heb ik nu voor de eerste keer coldspray van Kong in gebruik en kan ik er al bij al niet van klagen...
Topic: naalddruk verhogen om skippen te voorkomen (beschadigde plaat) (1-10-2004 18:12:00)

Roytje schreef:

Nee, dat weet ik. Maar je zou toch verwachten dat er ook minder Vinyl verkocht zou moeten worden met de opkomst van de "draaitafel-cdspelers"
Ik ga het blijven herhalen:
zolang de labels hun goeie vinylmuziek niet uitbrengen op cd (en dan liefst nog ook op tijd en geen maanden na vervaldatum), zal vinyl blijven bestaan... En denk je dat de labels dat zullen doen? Tuurlijk niet, want dan gaan de gebruikers zelfs DIE muziek kopieren die nu WEL nog gekocht wordt... een cirkel waar we niet zo snel zullen uitgeraken vrees ik sad :(
Topic: wrom is vinyl zo onmundig duur (30-9-2004 17:49:00)

DJ.T schreef:

Misschien moet je wat meer platen tegelijk bestellen, de kosten zullen wel per zending zijn.
Platen zijn duur, daar zal iedereen wel akkoord mee gaan zoals je kunt zien als je de zoekmachine even aan het werk zet. Dat de 21% Belgische BTW en 19% Nederlandse BTW overdreven hoog zijn, daar zal iedereen het wel 100% mee eens zijn. Vooral als je weet dat sexboeken als kunst worden beschouwd en slechts 6% getaxeerd worden...

Dus als je snel ff uitrekent, dan kan het ONMOGELIJK het dubbele uitkomen hoor! Ofwel heeft die webshop een serieuse fout gemaakt, ofwel gaat het inderdaad om verzendingskosten wink ;)
Topic: schuimmachine (29-9-2004 15:49:00)

ws soundexpresse schreef:

Ik wil niet vervelend zijn, maar als ik sommige reacties hier bekijk, hebben die mensen de 2 soorten nog nooit naast elkaar gezien. Heel de substantie ruikt zo al anders en die van de brandweer is kwa kleur geelsig.
Nou mag dat oefenschuim iets totaal nieuws zijn voor me, maar dit ben ik toch wél héél zeker! Het kleur is netjes wit bij de Brandweer en de substantie ruikt identiek! Mogelijks heb je een demonstratie gezien met vervuild water of zo? Kan wel eens gebeuren dat je uit de hydrant roestbruin water krijgt hoor!
En voor alle duidelijkheid: lees hierboven vooraleer je het in je hoofd haalt te zeggen dat ik geen ervaring heb met Brandweerschuim wink ;).
Enne, dat brandweer spul, durf je daar van te garanderen dat het de kleren ed. niet beschadigd? Dat het niet irriteerd aan de huid? Dat doet de leverandcier van onze schuim dus wel!
Tot op heden nog niemand gezien in ons korps die uitslag krijgt erdoor... @kvm: je vrouw al met rooie bobbels zien thuiskomen? laugh :D

Nog een laatste: sinds vorige zomer heb ik er 4 schuimparty's opzitten en telkens was er een andere schuimmachine voor handen (als ik me niet vergis ook elke keer van een andere verhuurfirma), maar geen enkele keer kon ik tijdens een wilde stoeipartij ademenen onder het schuim... toeval of wordt er hier in deze thread weer uit de nek gekletst? sneaky :V
Topic: Keuze movingheads? (28-9-2004 17:25:00)

GoeieGast schreef:

Dat ie geen CMY heeft is volgens mij wel mee te leven.
Lijkt me toch niet zo juist te zijn als het om theater gaat hoor... een paar maand geleden zat ik eens in een flinke technische discussie met een LJ uit een theatergezelschap en wat die gasten allemaal uitmeten van sfeercreatie dankzij kleurmixing is toch maar eventjes fenomenaal te noemen! Een wereld van verschil met het fuifmilieu waar je ook wel sfeer maakt met kleuren, maar het belange niet zo erg is dat je kleuren vastliggen op voorhand.
Topic: Radio systeem op school (27-9-2004 17:11:00)

DJ Jus schreef:

De intercom kan vergeten worden, er zaten cinch aansluitingen op, maar aangezien dit systeem zo op de mic is afgestemt is het geluid voor gewone muziek hierdoor niet goed te krijgen. Het intercom systeem speelt dus niet meer mee... er moet iets anders gevonden worden
Omzetten van LINE naar MIC is eventueel een oplossing hé! Als je in een technische school zit, lijkt me dat een tof onderwerp voor een huistaak van de elektronicarichting wink ;).
En anders denk ik dat ik in mijn jonge jaren ooit eens ergens een mengpaneel ben tegengekomen die zonder voedingsspanning werkte en die je in staat stelde om AUX en MIC te gaan mixen tot één MIC. Iemand die zich dit herinnert?