Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van RonnieB

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van RonnieB (Pagina: 3 van 10)

Topic: Pioneer CDJ-400 topic (19-2-2008 13:54:00)
Zijn er al mensen die de midi-functionaliteit hebben getest van de CDJ-400?

Dat is wat mij eigenlijk het meeste aanspreekt op de speler, en ben ook benieuwd of er al software is waar hij goed ondersteund word. (dus met trackinfo op de speler)

Ander vraagje over de USB-functionaliteit, als ik er een externe HD aanhang, gevuld met 150Gb aan MP3, heeft de speler dan veel tijd nodig om alles te indexeren, en maakt hij dan een database bestand aan? (zodat het de volgende keer niet weer opnieuw geindexeerd hoeft te worden?)
Topic: Denon DN-HC4500 en DN-HS5500 (11-2-2008 19:00:00)

Dré schreef:

Victor schreef:

Het beheer van je verzameling doe je inderdaad op je computer. Daarna zet je het op de interne schijf van je speler of op een externe usb harddisk (maakt in principe niet uit) die mee op pad kan.
Mee op pad? Ik mag toch hopen dat dit niet de enige toepassing is. Er zijn ook nog thuisgebruikers en discotheken die hem wellicht gaan gebruiken. Daar staat hij dus altijd op dezelfde plaats (en dan is het netwerkverhaal ineens veel beter te verdedigen).

Heeft iemand (wellicht Webbie?) een tip hoe je veilig kunt zien of een aansluiting voldoet aan de ethernet spec?
Heet geen Webbie, maar weet wel redelijk wat van netwerken ;)

Wat een optie zou zijn, is 2 HS5500 koppelen met een hub ertussen (of een dure switch met management functies), en in een ander poortje dan een laptop drukken, met een datasniffer.
Dan kun je zien wat voor data er overheen gaat. (en dus of dit uberhaupt TCP is)

Maar voor zover ik de reacties op het denon forum heb begrepen, gebruik je in d-sync modus alleen maar 2 outputs van 1 enkele speler, en worden de outputs van de 2e speler uitgeschakeld. dus het lijkt erop dat je er dan alleen stuursignalen heen en weer gestuurd worden, en dat de mp3's nog steeds op de 1e speler afgespeeld worden.
Topic: Opvolger Denon DN-S1000: de DN-S1200! (23-1-2008 13:52:00)

skyline643 schreef:

Er zijn nog altijd veel dj's die met een hele collectie cd's en vinyl zitten, en niet iedereen ziet het zitten om deze weg te doen en te rippen naar mp3. Een vinyl of cd heeft ook meer waarde. Er zullen altijd van die die hards zijn die zweren bij vinyl en cd, daar kan je niet vanuit denk ik.
Het rippen naar MP3 word wel steeds makkelijker. De CD databases op internet die je kan raadplegen, worden steeds completer, en de systemen worden ook sneller met rippen.

Ik ben ook begonnen met het rippen van mn cd collectie, en doe nu gemiddeld een cd rippen in een kwartiertje tijd. en de tags hoef ik alleen maar even te controleren, die haalt ie gewoon van internet.
Ik heb dan ook 2 spelers in m'n pc, waardoor ik effectief dus 2 cd's in een kwartiertje doe.
Ondertussen kan ik gewoon verder werken, dus het is ook nog eens geen verloren tijd.
Moet nog wel een hoop cd's, en kost dus zeker wat tijd, maar het resultaat is de moeite dubbel en dwars waard.
Topic: Pioneer MEP-7000 Topic (22-1-2008 12:55:00)

Victor schreef:

Ik kan me moeilijk voorstellen dat de controller € 750 zal kosten als de complete unit € 1.800 moet opbrengen. Dat betekent dat het kastje met de 2 dvd-rom drives meer dan € 1.000 kost. Maar goed, de tijd zal het leren.

Ik mis trouwens de hotstarts op dit apparaat. Die blijven bij Pioneer kennelijk voorbehouden aan de CDJ-1000?
Nadeel is dat de controller alleen maar als midi controller gebruikt kan worden als de dvd-unit niet aangesloten is.
Ook mp3's vanaf een HD spelen kan niet zonder de dvd-unit.
Topic: Opvolger Denon DN-S1000: de DN-S1200! (22-1-2008 12:50:00)
De 4500 heeft inderdaad een slechte start gehad, maar dat trekt nu redelijk bij.

Er zijn al meer softwarepakketten die hem ondersteunen, geloof dat ie nu ook native werkt (dus zonder handmatig midi mappen) onder VDJ, en dat steeds meer software ontwikkelaars de potentie van de speler wel inzien.

Ben ook erg benieuwd hoe de pioneer speler het gaat doen, hij is wat duurder, maar vind hem wel een stuk overzichtelijker als de denon. (daar helpt het kleurenscherm ook erg bij)

De missende cd-speler in de HS5500 vind ik ook een grote misser, leuk dat ie er extra bijgekocht kan worden, maar dat is dan wel gelijk weer een extra kostenpost.

Ben ook erg benieuwd of pioneer snel met een soortgelijk apparaat op de proppen komt, als ik die dubbele speler zie, geven ze wel aan het te kunnen...
Ik twijfel dus nog of de HS5500 mn volgende set gaat worden, eigenlijk vind ik hem net ff teveel 'over de top', dat dualdeck op 1 speler had van mij niet gehoeven, een S3500 met midi was genoeg geweest.
Topic: Pioneer CDJ-400 topic (14-12-2007 13:39:00)

Victor schreef:

De 400 heeft wel wat beperkingen op dit gebied, maar daar is de prijs dan ook naar!
klopt, mijn opmerking neemt ook niet weg dat het een super speler is voor het geld, alleen voor mij mist ie dan net die doorslaggevende functionaliteit.

Eens even afwachten wat het antwoord van pioneer word op de Denon 5500! wink ;)
Topic: Pioneer CDJ-400 topic (14-12-2007 13:33:00)
Ik vind de CDJ-400 een erg leuk speeltje, alleen heel erg jammer dat je 2 units niet kan koppellen...

Als je dus alleen met MP3 draait, dan zul je of altijd een laptop mee moeten nemen om via midi te draaien, of je muziek dubbel meenemen op USB-stick/HD.

De nieuwe cortex en de denon tabletops kunnen dit koppellen wel, zodat je de HD aansluit op 1 speler, en deze met 2 apparaten kan benaderen.

Als ze dit wel konden, had ik nu al 2 CDJ-400's besteld denkik :P
Topic: Wanneer KVK en BTW (23-11-2007 11:38:00)
Nog even een schopje dan maar...

Op het moment begint onze drive-in ook steeds beter te lopen, na zo'n 5 jaar 'zwart' te hebben gedraaid, en we krijgen steeds meer klanten die graag een bon willen hebben.

We willen dus in gaan schrijven bij de KVK, maar ik heb de ballen verstand van belasting en dat soort zaken. Als ik de teksten op de site van de KVK lees, dan heb ik ook meer het gevoel dat ze uitgaan dat je een eigen bedrijfje start, om daar 40 uur in de week voor te gaan werken.

Het is dan ook de vraag of we in gaan schrijven als eenmanszaak of VOF, en hoe het zit met het afdragen van belasting e.d.

Ik durf ook totaal geen verwachting te geven van de te behalen winsten, kan moeilijk inschatten wat we komend jaar aan boekingen gaan krijgen. (Hoewel we al wel een redelijk aantal hebben staan)

En ik vraag me dus ook af hoe het zit met de huidige investeringen (ik schat zo'n slordige 20.000 tot 30.000 euro), moet ik dat nog aangeven oid?
Topic: 9V oplaadbare batterijen (5-11-2006 23:12:00)
tja, ik gebruik de mic's heel incidenteel, dus als ze 2 a 3 uurtjes meegaan, is dat voor mij meer als genoeg...

als ik speciale dingen heb, waarbij ik de mic zelf niet gebruik (en dus de mic een aantal uur bij een presentator/presentatrice op het podium rondhobbelt), dan zorg ik wel dat er een duracell in komt.

ik vind het gewoon makkelijk als ik batterijen bij heb, waarvan ik weet dat ze vol zijn, en dat ik dan dus uit ervaring kan weten hoe lang ze dan ongeveer mee moeten gaan.

als ik bijvoorbeeld 3 avonden heb, waarbij ik de mics een half uurtje of uurtje gebruik, dan zou ik bij normale batterijen, ze er al uit halen, en weer nieuwe in gaan stoppen.
als ik oplaadbare heb, dan zorg ik er gewoon voor dat ik ze na elke avond weer vol heb, en er dan dus weer lekker tegenaan kan.
Topic: Bose 802 (5-11-2006 23:08:00)

Neill_Down schreef:

Wat zou de schade zijn als ik de controller er niet tussen plaats ?
zonder controller zullen de speakers het best doen, alleen verwacht geen super geluidskwaliteit... vooral de 802's hebben behoorlijk wat processing nodig om lekker te klinken!
Topic: 9V oplaadbare batterijen (3-11-2006 15:52:00)
Ik ben op zoek naar fatsoenlijke 9V oplaadbare batterijen voor mijn draadloze mics.

Wat is een goed merk om te nemen? Ik heb zelf een lader voor GP batterijen, en GP heeft ook een 200mAh 9V batterij. Maar is 200mAh genoeg voor een draadloze microfoon?

misschien iemand die wat meer ervaring heeft met oplaadbare batterijen voor draadloze mics, en mij hier meer over kan vertellen?
Topic: Het Denon DN-S3500 topic (24-10-2006 20:35:00)

Zuur schreef:

De langverwachte update is er:
https://www.denondj.com/plugin.asp?prod=DN-S3500

Latest Plug In’s: (as of 10/25/2006)
-Improved the Cue area for instantaneous scratching from PLAY
-Improved performance with Serato Scratch Live control discs
-Improved pitch stepping increments for the 4% & 10% range
-Added the ability to reset the Effects (Filter/Flanger/Echo)
-Added more Fader Start options
-Added TT Tricks function
-Added Brake memory function
-Current version numbers: SYS 0098 DSP 0A26
zozo!!

dit weekend maar eens de serienummers opschrijven, en de update downloaden! zal mij benieuwen of er veel verschil is met de vorige versie!
Topic: dj wallpapers voor desktop (26-9-2006 18:31:00)
ik heb hier nog een aantal foto's staan die ik zelf gemaakt heb...

imageshack gallery

mocht je grotere versies willen, laat maar weten, die heb ik nog wel op mn schijf staan!
Topic: te veel cd koffers meeslepen !! (24-9-2006 20:43:00)

RonnieB schreef:

djgeert schreef:

RonnieB schreef:

In de grote DAP CD koffer passen de dj-sleeves trouwens ook, er gaan er een stuk meer in, maar ik denk dat ie dan wel te zwaar word, en ik vind zelfs de goedkopere dj-sleeve koffer steviger als de dap case!
Past een originele dj-sleeve daarin ? De afmetingen van een dj-sleeve zijn >13,5 cm breedt en 16 cm hoog .Als je wil moet je de binnen afmetingen van je cd koffer eens meten en dan hier posten happy :) .
Groeten
ik heb dat volgens mij een keer vlug getest... de breedte past zowiezo, weet alleen niet meer of de koffer dan ook dicht kan... ik zal morgenavond voor de zekerheid nog eens testen!
zo, heb gisteravond even getest, en ook de hoogte is geen probleem. De DJ-sleeves passen dus gewoon in die dap kist, dus handig als je al zo'n kist hebt, kun je daar gewoon sleeves voor bestellen! wink ;)
Topic: Wie is jouw favoriete DJ? (22-9-2006 23:14:00)
voor mij lekker commercieel: Ben liebrand, DJ Roog en Hed kandi.
Topic: te veel cd koffers meeslepen !! (22-9-2006 23:05:00)

djgeert schreef:

RonnieB schreef:

In de grote DAP CD koffer passen de dj-sleeves trouwens ook, er gaan er een stuk meer in, maar ik denk dat ie dan wel te zwaar word, en ik vind zelfs de goedkopere dj-sleeve koffer steviger als de dap case!
Past een originele dj-sleeve daarin ? De afmetingen van een dj-sleeve zijn >13,5 cm breedt en 16 cm hoog .Als je wil moet je de binnen afmetingen van je cd koffer eens meten en dan hier posten happy :) .
Groeten
ik heb dat volgens mij een keer vlug getest... de breedte past zowiezo, weet alleen niet meer of de koffer dan ook dicht kan... ik zal morgenavond voor de zekerheid nog eens testen!
Topic: te veel cd koffers meeslepen !! (21-9-2006 23:36:00)
In de grote DAP CD koffer passen de dj-sleeves trouwens ook, er gaan er een stuk meer in, maar ik denk dat ie dan wel te zwaar word, en ik vind zelfs de goedkopere dj-sleeve koffer steviger als de dap case!
Topic: te veel cd koffers meeslepen !! (20-9-2006 17:43:00)
Ik gebruik net als reemski ook de dj-sleeves.

Heb al 1 koffer bijna vol, en daarnaast nog 3 normale koffers. deze week bestel ik er nog 1 of 2 koffers (+sleeves) bij, zodat ik de rest ook allemaal in sleeves kan doen. voordeel hiervan is ook dat ik dezelfde formaat koffers ga krijgen, zodat ze mooi met zn 3'en in 1 flightcase met wielen passen.

verder vind ik het een erg fijn systeem, er gaan er echt veel in een koffer! ook zijn 3, 4 of 5CDs geen probleem, dat is met een beetje plakband makkelijk uit te breiden.
Topic: Burnproof... (17-8-2006 23:42:00)
mja, ik probeer hier een beetje het tegendeel te bewijzen, zelfs op max snelheid en met buffer underruns, krijg ik het niet voor elkaar om rotte cd's te produceren...

en zoals in mn vorige post, zijn de cd's in meerdere cd spelers getest, en dan ben ik ook nog cdspelers vergeten waar incidenteel nog wel eens een cd in afgespeeld word.. (huis tuin keuken cd spelers, autoradio, enz)

er zullen vast branders zijn die een stuk rotter branden (de eerste generatie philips branders? wat een kl*tedingen!!! die waren alleen maar goed in frisbee's maken), maar dat je altijd op lage snelheid moet branden, en niks met je pc moet doen, vind ik een beetje onzin!
Topic: Burnproof... (17-8-2006 19:22:00)
het ligt volgens mij ook wel een beetje aan wat voor een hardware en cd's je gebruikt...

ik brand al een aantal jaar met mijn plextor brander op arita cd's, gewoon op volle snelheid (24x is max voor mijn dvd brander geloof ik), en ondertussen speel ik dan gerust online een potje counterstrike...
achteraf krijg ik soms wel eens een melding dat nero een keer of 2 een bufferunderrun heeft voorkomen, maar deze cd's doen het dan nog steeds prima in mijn cd spelers... en daaronder valt een heel scala: denon s3500, denon s3000, denon d4000 en de befaamde oude technics SL-PG460A (spelers van bijna 10 jaar oud)