Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Staaf

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 57 bijdrage(n) van Staaf (Pagina: 3 van 3)

Topic: Print vervangen Botex/showtec T4 (23-9-2012 16:19:00)
Dit blijkt dus het enke gedeelte te zijn met het display erop; en niet het gedeelte met de accucel/aansluitingen. Ik had persoonlijk het idee dat het aan de achterste print lag wat blijkbaar niet zo blijkt te zijn...
Topic: Print vervangen Botex/showtec T4 (23-9-2012 15:59:00)
Hallo;

Ik lees hier op het forum wel meer dat er mensen zijn die bij hun T4 de printplaat van de sturing (dus niet de printjes met de triacs op) vervangen hebben. Ik vind deze hier in de webshop niet meer terug (alhoewel ik vrij zeker ben dat ik ze hier al gezien had).

- Zijn deze nog leverbaar? Zo ja, aan welke prijs moet ik +/- denken?
- Gaat dit over het gedeelte met het display erop, of over het gedeelte met de batterij erop, of is dit 1 set?
- Is er iemand al in gelukt om het probleem met uitgangen die een eigen leven beginnen te leiden te traceren, en er een oorzaak van te vinden / te herstellen. Bij mijn T4's zijn de batterijen al vervangen, deze waren NOK, dit geeft echter geen verbetering.

mvg
Topic: Ledpar (17-8-2012 19:56:00)
Allicht een heel dwaze vraag, maar ik stel ze hier toch ashamed :$

Ik ben reeds geruime tijd in het bezit van led-pars die ik tot nog toe altijd gebruikt heb om ergens een hoek, muur of iets dergelijks uit te lichten, tot zover geen probleem.

Nu zou ik deze ledpars per 4 op een latje willen monteren om op een statief te plaatsen ter vervanging van onze par 56 spots.
Echter, hoe wordt dit nu meestal geprogrammeerd (en dan heb ik het niet over de technische kant)? Programmeert men het zo dat er steeds uit alle 4 de pars licht komt (elk een andere kleur)? Of programmeert men steeds per scene bv één lamp van de 4 'aan', of programmeert men steeds alle 4 de ledpars met dezelfde kleur?

Ik vraag dit omdat ik tot nog toe steeds maar combinaties gezien heb die eigenlijk archi -lelijk zijn (indien er meerdere kleuren tegelijk weergegeven worden)
Topic: Schade en defecten tijdens een klus (25-5-2012 16:28:00)
Idd, bij mij ook de oudere versies. De ene is een Eurolite, de andere een Botex. Het rare van het fenomeen is dat ze het niet altijd hebben, 9 op de 10 keer is het niet mogelijk om het probleem in de opslag te reproduceren. Mede daardoor was ik er in het begin van overtuigd dat het aan de aanwezige netspanning lag. Dit blijkt dus niet zo te zijn.
Er is ook niets stuk of zo, maar de lampen gaan gewoon willekeurig eens aan (ook als ze niet aangestuurd worden). Wat me ook al opgevallen is: als je de dmx er dan afhaald, en de defecte bar zit als master aangesloten, dan beginnen de lampen op het desbetreffende dmx-kanaal gelijk mee te knipperen.
Topic: Schade en defecten tijdens een klus (25-5-2012 07:20:00)

Watt-Xtra schreef:

Na een half jaar beginnen die dingen spontaan wat te knipperen en flikkeren! Of je ze nu wel of niet aan dmx hangt!
Iemand hier een oplossing voor, ik heb zelf zo een 2-tal barren die het fenomeen ook soms hebben, reset helpt niet. Probleem is ook niet altijd aanwezig. Maakt idd niet uit of je ze aan dmx hangt of niet. Ik vermoed zelf ergens verlopen elco's of iets in die aard.
Topic: Electriciteit op podium (29-4-2012 20:10:00)
Idd, het feit dat ik combikabels van verschillende lengtes nodig zal hebben + mijn ervaring is dat het dan altijd net niet uitkomt. Ik ben wel akkoord met het feit dat het een heel stuk netter is.
Topic: Electriciteit op podium (29-4-2012 16:45:00)
Bedankt al voor de reacties;

Ik gebruik inderdaad veel van die 'lullige blokjes'. Voordeel, kost niet veel en zijn bijna overal in de kleur zwart te krijgen. Nadeel is idd het wat kortere snoer (ik dacht 1.5m).

Die combikabels vind ik persoonlijk niet echt makkelijk werken voor monitorgebruik. Monitorlijntjes komen vanuit de multi, spanning prik ik in op zo een contactdoos. Indien ik van die combikabel moet gebruiken zit ik zowieso vast aan de lengte van die kabel.

Het idee om met een centrale slof te gaan werken spreekt me wel aan. Moet ik volgende keer eens uitproberen. Deze kan ik misschien direct van een 10m snoer gaan voorzien.
Topic: Electriciteit op podium (29-4-2012 15:00:00)
Even de veel voorkomende situatie schetsen:

Programma van de avond: 2 bandjes die na elkaar spelen, gevolgd door een DJ als afsluiter.
- Bij de eerste groep gaat alles prima, alles is netjes op zijn plaats gelegd volgens het stageplan, ik leg de tafelcontactdozen waar ik spanning nodig heb voor keyboards, gitaarversterkers en ook voor de monitoren (SRM450). Ik knoop alles netjes aan elkaar.

- Het eerste bandje stopt, er is een half uur à drie kwartier tijd om de volgende groep op te bouwen. Intussentijd draait de DJ wat plaatjes. De keyboards etc. hebben een andere locatie, de monitoren moeten op een andere plaats. Dan begint de miserie. Als ik 1 blokje wil opschuiven, begin ik automatisch ook de andere te verschuiven. De oplossing is dan voor de hand liggend: verlengsnoer er tussen. Intussentijd is het ook kwa microfoonsnoeren en snoeren van de band zelf al een dusdanige spaghetti aan het worden dat het overzicht moeilijk te bewaren is.

-De tweede band stopt met spelen, alles word afgebroken op het podium en de kabels moeten worden opgeruimd. Het overzicht is allang verdwenen. Dan beginnen mogelijks de problemen in het slechtse geval trekken de leden van de band (of ik zelf) per ongeluk een verkeerd contactdoosje uit en de DJ zit zonder stroom (voor alle duidelijkheid, nog niet aan de hand gehad).

Kwa signaalkabels is er al veel opgelost door te werken met snakes op het podium. Voor de electriciteit moet er toch ook iets mogelijk zijn lijkt me? Een oplossing die ikzelf al een paar keer in gedachten had was gewoon langere snoeren gebruiken, maar daar wordt de spaghetti ook niet beter van lijkt me.

Topic: Electriciteit op podium (29-4-2012 05:33:00)
Hoe verzorgen jullie de electricteitsvoorziening op het podium. Dan bedoel ik specifiek voeding van evt actieve monitors en backline?
Zelf knoop ik gewoon wat contactdozen aan elkaar maar heb het gevoel dat dit beter / netter kan.
Ik heb zelf al een bedrijf gezien die op de Eurosnoeren een doorlus had gemaakt zodat je van de ene naar de andere kan doorlussen, ook al gezien dat er een soort van Eurosnoer spider word gemaakt....
Kortom, hoe doen jullie het?
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (22-5-2010 16:54:00)
Als ik morgen terug in de opslag ben zal ik een foto maken.
Wat ik alleszins weet is dat het een 19" 3 unit hoog apparaat is. Achteraan zit er een (ik dacht 9-polige) din aansluiting en een soort van parallelle poort stekker. Aan de voorzijde bevinden zich een hele hoop 1cm x 1cm knopjes; rode en groen ledjes; een display; volgens mij geen faders.... Op de achterzijden hangt een sticker met de vermeldig zero 88 erop.

Ik weet het; mijn info is lekker vaag, maar dit is alles dat ik me kan herinneren
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (22-5-2010 15:51:00)
Ik ben in het bezit van een Coemar Ghibli sturing. Iemand een idee waar deze voor dient? Op het internet kan ik hier geen info over vinden?
Topic: Wat is er met Carnaval stukgegaan en wat is de oorzaak? (algemeen) (11-6-2009 18:02:00)
Kan het verhaal van Eddy Wally alleen maar bevestigen; ik heb zelf alleen maar goede ervaringen met de zaakvoerder van het service center; die ik trouwens ook al heel wat jaren ken.
Topic: Opera Live 205 van dB technologies? (8-7-2007 23:59:00)
In mijn 412'en zit als laag:18 sound 12W400 en als hoog een B&C driver. Klinkt alleszinds erg netjes.
Topic: Salsa hits (4-3-2005 22:21:00)
Hallo,

Kan iemand me helpen met namen van salsa hits. Ik persoonlijk raak niet verder als elvis crespo.

Ik vind het moeilijk om er de goeie salsa CD's uit te pikken, het gros staat ronduit vol met sh*t.

Welke zijn de salsa nummers die je echt moet draaien?

tnx

Staaf
Topic: Laptop zorgt voor piepen en kraken (7-10-2004 21:04:00)
Hola,

Bij mijn laptop (Dell Inspiron) is enkel de voeding geaard. Vanuit de voeding vertrekt een tweeaderige kabel naar een 3-polige stekker op de laptop. Van die drie polen zijn er dus maar twee aangesloten. De groundloop wordt dus veroorzaakt in de voeding zelf.

Trouwens, een laptop werkt maar op +/- 20V. Ik zie niet in waar het verwijderen van een evt aarding de veiligheid in gedrang brengt. Dit in tegenstelling tot een gewone PC waar het 220V gedeelte in dezelfde behuizing zit.
Topic: Laptop zorgt voor piepen en kraken (6-10-2004 20:37:00)
Gewoon de aarding van je laptop onderbreken en je probleem is opgelost. Aangezien je laptop van kunstof is maakt die aarding toch niets uit.

Wat je gewoon aan de hand hebt is een ground-loop
Topic: verlengsnoeren (6-10-2004 20:34:00)
De elastiekjes met langs de ene kant het ankertje heten gewoon T-fix