Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Janbo

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Janbo (Pagina: 10 van 10)

Topic: geluidset (14-3-2005 18:17:00)
Aangezien de ouders van Markje toch moeten ondertekenen voor een offerte of contract, kunnen zij toch de spelling controleren? Komt een kartonnen punisher toch weer in aanmerking... Dubbel N...
Topic: geluidset (14-3-2005 17:14:00)
Een hobbelpaard heeft wel wielen wink ;) Die kunnen dan goedkoop onder de X-tro...
Topic: geluidset (14-3-2005 14:48:00)
Sorry Klaaske... wink ;)
Topic: geluidset (14-3-2005 14:24:00)
He Markje, suikerklontje... Twee 18"-ers is goede keuze (en vergeet die lab's). Heeft Sietse er niet twee staan voor weinig?

Hou vol zo...
Topic: Het Punisher baskast topic (11-3-2005 20:29:00)
He Joost, die waarden schelen niets! Bij een enkele punisher boost ik ook bij 46 hz, 5,5 db. De Q-waarde weet ik zo niet uit mijn hoofd, vrij steil in elk geval. Gehoormatig het beste en bij testen bleek dit op de rta ook een vlakke curve in het laag te geven. Een dubbele punisher geef ik 3 tot 4 db meer bij 41 hz, ook steil.

Daarnaast ben ik rond de overgang naar de topkasten nog bezig (X-tro). Met de processing daar moet ik nog bezig en aangezien de kasten nog in de tweak-fase zijn zal dat nog een paar weekjes duren. Voor 9 april in elk geval want dan moeten ze heftig aan het werk. https://www.groningensoulcity.nl

Jammer dat je er morgen niet bij kunt zijn, zo'n eerste keer is maar 1 keer... Zie je wellicht morgen op de PA-markt.
Topic: Het Punisher baskast topic (11-3-2005 09:13:00)
Mmm, ben zuinig op de spulletjes hoor. Maar speakers zijn nou net de delen die meer in een zaal staan en waar je soms minder zicht op hebt. En naast veschraald bier ruikt tapijt ook naar asbak.
Zal ook wel met voorkeur te maken hebben denk ik wink ;)
Topic: Het Punisher baskast topic (11-3-2005 08:43:00)
He Joost, 42 kilo??? Dan zit er toch flink verschil in de soorten multiplex. De mijne komen op 55 kilo!!

Nadeel van tapijt vind ik dat je het zo moeilijk schoon kunt houden. Heb ooit een 'tapijt-setje' gehad en die zaten binnen de kortste keren vol met vocht en stonken verschrikkelijk naar verschraald bier.

Succes met je eerste inzet.
Topic: De Bouw van de X-TRO ( top voor de Punisher ) (10-3-2005 08:39:00)
De X-tro als full-range is onzin, zo is 'ie niet ontworpen en dat is het doel niet. Daarvoor zou je elektrisch veel te veel moeten oppeppen in frequentiegebieden waar de kast akoestisch niet meer werkt.

Wel moet de kast een hoge output leveren vanaf 100 hertz. Uit de eerste testsessie is gebleken dat 'ie vanaf daar mooi vlak loopt. Momenteel wordt er vooral aan de klank gewerkt.

Wat betreft de punishers, deze zijn juist vanaf de aangegeven frequentie uitstekend in te zetten. Onder de 50 hertz loopt een dubbele punisher naar beneden. Met niet al teveel eq (3-4 db) is zo'n dubbele set vanaf 45 hertz volop aanwezig. De Ciare heeft hier zelfs met vermogens ver boven de 1.000 watt geen enkele moeite. Onder de 36 hertz (high-pass filter) komt de X-max in de problemen, dus genoemde filter op 39-40 hertz en het geheel is uistekend in te zetten vanaf 40 - 45 hertz.

Wil je lager, dan komt een grotere hoorn of een flinke stack BR meer in aanmerking met de daarbij behorende formaten. Afwegen wat je belangrijk vindt...
Topic: Nieuwe lichttafel: JB-Lighting Licon CX (8-3-2005 22:46:00)
Thanks Bart, heb ook een emailtje gestuurd en ik verwacht dan hetzelfde antwoord. Twee kopen?? laugh :D

Maar misschien eerst de wijze raad van Victor opvolgen. Paar keer huren kan veel ellende voorkomen.
Topic: Nieuwe lichttafel: JB-Lighting Licon CX (7-3-2005 21:43:00)
Jammer, lijkt echt interessant en met wat grotere klussen voor de boeg zou het een goede oplossing zijn. Op de een of andere manier willen computer-programma's en ik geen vrienden worden happy :)

Mocht iemand meer informatie hebben over de Licon dan houd ik mij aanbevolen.
Topic: Nieuwe lichttafel: JB-Lighting Licon CX (7-3-2005 20:00:00)
Even een kick, weet iemand of de tafel waar het topic mee begon (Licon CX) al leverbaar is?

Lijkt me een zeer interessante tafel voor een nog redelijke prijs. Lekker direct werken zonder windows-geklooi.
Topic: De Bouw van de X-TRO ( top voor de Punisher ) (27-2-2005 10:48:00)
Ja, super-Ivo he... waar stukje meesterwerk in luidsprekerbouw wat hij doet. Neem die uitneembare midhoorn nou eens!

Neen, geen Madonna meer, de oortjes waren inmiddels warm geworden van de geluidsdruk. We denken in elk geval aan vergroting van de achterkamer. Mogelijk wordt dit zelfs een BR. De 930's worden door de kleine kamer erg in hun bewegingen beperkt. Wie weet is dit een oplossing.
Topic: De Bouw van de X-TRO ( top voor de Punisher ) (27-2-2005 09:42:00)
En weer vroeg op Walter wink ;)

@ Davy: niet zo gek veel zwaarder dan een punisher (55 kg). Denk tegen de 70, met twee man goed te tillen mits wielen. In je eentje volstrekt onhandelbaar.

Nog een leuk experiment gedaan met de midhoorn; een dunne laag schuim (baffletex) in de hoorn maakte de klank nog wat schoner en meer open. Dit zonder de spl te beinvloeden. Daar worden dus toch wel wat reflexties mee weggehaald.

In totaal klinkt de kast in verhouding met het te bereiken volume erg rustig, da's voor mij een groot pluspunt. Het is wel zo dat het hele systeem om heel veel vermogen vraagt. Mits voorzien van de juiste instellingen mag de punisher die 1500 watt zeker hebben... Daarmee zullen twee kasten de X-tro voldoende partij bieden denk ik.

De halve stereo-stack (en da's duidelijk anders dan mono) vond ik niet prettig klinken bij echte muziek. Logisch, want je krijgt maar een deel van je stereo-informatie. Mono schakelen leverde op zijn beurt weer een erg vlak geluid op met het mid achter een gordijntje.
Echter maar goed dat het zo is gegaan, eerst een enkele kast fine tunen ander blijft Ivo zagen...
Topic: De Bouw van de X-TRO ( top voor de Punisher ) (26-2-2005 23:41:00)
He he. ff achter m'n computer na een lange dag testen... Goed om het te horen Joost? happy :)

En hoe klinkt het... Om te beginnen: het gaat serieus hard. Niet zo gek met 2400 watt op de punishers en vrijwel hetzelfde op de X-tro. Een halve stack draait met gemak over de 127 db. Maar nog belangrijker is de klank. Zoals Joost al aangaf, werkt de faseplug niet erg goed. Op de analyser zagen we een db'tje meer rond 2000 hz maar een minder fraaie, nasale klank. Na verwijdering werden stemmen veel natuurlijker en klonk het een stuk meer open. De 8" kan het overigens prima bijbenen en had het in totaal nog het makkelijkste.

De 1" (B&C DE200) moest behoorlijk op z'n tenen lopen. In de definitieve versie komt een DE500 en zal er met de processor / fase / zobel-netwerk nog wat bijgewerkt moeten worden. Of een 1.4" of 2" beter geschikt is werden we het niet over eens, was ook niet te testen...

Grootste moeite hadden we met de laagsectie. Weliswaar komen er met veel vermogen flinke klappen uit, er lijkt toch wat voelbare 'kick' te missen. Andere instellingen hielpen niet. Het hoger draaien van de punishers (naar 105 hz) maakte het laag wel een stuk voelbaarder. De X-tro's konden dit laag echter niet maken, wat wel de bedoeling is van het ontwerp. We hebben daarop het volume van de achterkamer provisorisch flink vergroot. Dit bleek een goede oplossing want de maagbassen kwamen nu makkelijk uit de X-tro rollen.

Daarmee is de basis van het ontwerp er, en die klopt. Er zal echter nog flink wat aan gesleuteld moeten worden, vooral aan de laagsectie. Een plaatje uit de simulatie is nog geen complete kast blijkt hieruit.

Wordt vervolgd.
Topic: Het Punisher baskast topic (25-2-2005 11:15:00)
Op mijn punishers zijn de wielen exact hetzelfde gemonteerd, zonder extra houten plaat dus. Ondanks klappen af en toe geven ze geen krimp. No problemo...

Het enige dat mij opvalt is dat het 75 mm wielen lijken (kan het mis hebben). Met het oog op obstakels en stevigheid zou ik voor 100 mm kiezen.

Verder puike kastjes!
Topic: Het Punisher baskast topic (15-2-2005 18:39:00)
De punisher heb ik inmiddels al enkele keren gebruikt met een JBL Mpro 412-top. (in afwachting van de X-tro happy :)) Met of zonder delay draaien is zelfs voor niet geoefende oren verschil waar te nemen. Meningen of het er toe doet lopen uiteen, hoorbaar is het zeker!
Zou zelf niet zonder delay willen, het geluid is gewoon strakker en minder versmeerd. Zonder delay lijkt het alsof de kickbas erg 'traag' is. Baslijntjes zijn ook wat minder goed te volgen. In kleine zalen lijkt dit effect overigens groter dan in grote.
Topic: geluidset (12-2-2005 20:21:00)
En een gratis klucht is ook nooit weg..., laugh :D
Topic: geluidset (12-2-2005 17:28:00)
Bij de bouw van speakers komt er heel wat meer kijken! Het is echt niet even zagen en klaar, zeker niet bij punishers of andere hoorngeladen kasten. Zelfbouwen leer je met schade en schande. Da's niet erg, maar het kost tijd en geld.

Met de prijs van een paar drivers ben je er niet. Grote kasten zijn zwaar: wielen en veel handvatten dus. Twee Neutrik-chassisdelen voor aansluiten / evt doorlussen. Je gaat ermee op pad, ze moeten dus in goede verf zitten en een rooster met frontex is noodzakelijk om troep uit je kasten te houden. In een topkast zit een filter, deze moet berekend zijn op hoge vermogens. Betekent dure componenten. En het filter moet ontworpen worden. Neem je dit serieus, dan moet je ook meten en da's niet gratis.

Voor dit soort kasten heel concreet: reken per kast op zeker 100-125 euro aan genoemde extra's. De X-tro bv. heeft voor ongeveer 670 euro aan drivers, exclusief btw. Komt er nog een passief filter bij (of actief, dat is nog uit te zoeken), het meten en twee platen aan hout. Goedkoop? Neen. Leuk? Hartstikke.

Mark, begin eens met een mooie 18" en een 12" / 1" (of 1,4) topje. Kom je een eind mee, een tweede 18" kan er altijd nog bij en je kunt leren van fouten. Is ook op leuke kleine feestjes goed in te zetten. Een site als speakerstore staat vol met plannen en drivers.

Succes
Topic: welke baskast onder een Electrovoice sx-200 top? (11-2-2005 00:02:00)
He Remigio, klinkt goed zo!

Er zijn genoeg goede versterkers te koop en de keuze voor een sub kom je vast ook wel uit. Als deze hoog genoeg zijn (70 - 75 cm) dan is het niet eens meer nodig om bij twee subs een tussenpaaltje te gebruiken. Staat een stuk beter en is handiger. Een paaltje op die hoogte is erg lastig te bereiken als er 2 subs onder staan.

Spreiding is idd groot voordeel, moeten er wel twee SX-200's op de sub passen.

Good luck.
Topic: sm115 Beyma goed voor? (10-2-2005 21:08:00)
132 mm... Tom gaat voor de wasmachine