Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van American

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 25 bijdrage(n) van American (Pagina: 1 van 2)

Topic: Buma stemra betalen voor muziek op je site (24-9-2008 18:58:00)
Vandaag op de radio gehoord dat buma stemra per direct professionele bedrijven die muziek op hum website hebben staan gaat aanpakken . Per website krijg je een rekening van ik dacht € 24 per maand. Maakt niet uit hoeveel bezoekers je hebt. Is de vraag wat en wie is professioneel. Ik heb op voorhand al mijn riedeljes en deuntjes verwijderd.
Topic: allround freelance dj's gezocht in de regio Eindhoven (24-9-2008 18:07:00)
Natuurlijk verdienen zingende dj's meer . Dat is toch ook niet de discussie . We begonnen met een avondje draaien voor 150 euro. gewoon als freelancer . Iedereen vindt dat te weinig lees ik hier.Aan de andere kant lees ik hier ook dat dj's voor 200 euro met een kar vol apparatuur 5 uur draaien. Van mij mag iedereen dik verdienen . Maar in de praktijk is dat anders. Behalve bij jouw krijg ik de indruk .En misschien nog een handvol anderen. Er zijn mensen op het forum die voor 800 euro met een (gehuurde) vrachtauto vol licht en geluid komen draaien. Dan heb je ook 2 man personeel nodig. Wat hou je dan over?
Topic: allround freelance dj's gezocht in de regio Eindhoven (24-9-2008 17:25:00)
En ik kan als dj ook fotograferen (slaat ook nergens op) en daar verdien ik een heel goede boterham mee . Dat is me als DJ nog niet gelukt. Ik ken dj,s hier op het forum die 2 maal zoveel geluid en licht menemen als ik om ook 600 euro te vangen voor een feestje van 4 uur met 100 man . De discussie gaat over matige betaling. En daar hebben de meeste van ons mee te maken . Als ik van het dj werk zou willen leven zou ik 15 tot 20 feesten van 500 ex btw moeten draaien per maand. Dat was me toen ik 20 was nog gelukt .Maar als je iets ouder wordt gaat dat iets moeilijker.
Topic: allround freelance dj's gezocht in de regio Eindhoven (24-9-2008 17:07:00)
Volgens mij hebben we het over DJ,s en niet zangers. Een goede dj is sowiso entertainer.
Topic: allround freelance dj's gezocht in de regio Eindhoven (24-9-2008 11:39:00)
De grote heeft (vrijwel)niets te maken met datgene wat je verdiend.
Kwaliteit leveren en een constant eindproduct is vele malen belangrijker.
Met een drive in show tot 150 -200 personen blijft 95 % steken op een maximum van 600 -700 euro . Kwaliteit staat buiten kijf . Anders krijg je deze prijs zowieso niet. Slechts enkelingen die bv een cdtje hebben gemaakt steken hier boven uit. DJ Jean vang 4000 voor een setje .En soms meer. Dit krijg je niet bij een verjaardags feest met 100 man of een bruiloft. Ik ken meer DJ,s die al blij zijn dat ze mogen draaien. Ook club dj.s die met 100 euro worden afgescheept.Kijk eens naar de prijs van de semie populaiere DJ,s Die vangen van 800 tot vul maar in. Dat is echter een handje vol.
Topic: allround freelance dj's gezocht in de regio Eindhoven (24-9-2008 08:48:00)
effe kijken: afschrijving van een vervoermiddel? verzekering voertuig? onderhoud & brandstof voor je voertuig? personenbelasting? sociale lasten? pensioensparen? verzekering "uitbating"? verzekering "vervangingsinkomen"? levensverzekering? publiciteit? de extra uren om je showtje op- en af te bouwen? investeren in je vinyl/cd-collectie, gsm- & internetkosten,... deel je 125-150€ maar minimaal door 2 en dan weet je "ongeveer" wat je (in België) voor 5u draaien+1u breken overhoudt: 10-12€/u op faktuur
Je kan dus eigenlijk geen behoorlijke boterham verdienen als dj van een kleine show. Daarvoor is de opbrengst in het algemeen te laag . Met 2 man op pad en 4 tot 5 uur draaien , reistijd wordt met al die files steeds langer, apparatuur , cd's verzekeringen .en een opbrengst van 4 tot 600 euro. Er zijn er heel weinig die meer vangen. De meerderheid is hier zelfs jaloers op. Wil je geld verdienen met een drive in , dan moet je voor groot gaan . Je bent dan ook echt ondernemer en hebt een behoorlijke verantwoording. Conclusie , wil je graag draaien pak die 150 euro en doe het naast je gewone werk.
Topic: D2 en fat 32<> NTFS (12-9-2008 09:32:00)
Ha die Tom. Als je uitgaat van de eerste keer dat je librarian hebt ingelezen toen was je 2 dagen bezig heb je mij gezegt. met 10.000 nummers is 2dagen is 48 uur =2880 minuten gedeeld door 10.000 nummers is 29 seconden per nummer . Indien je nu 100 nieuwe nummers update is dat dus 100 maal 29 seconden is 2900 seconden is 48 minuten . Dan draai je advanced met alle opties aangevink behalve de onderste . BHij mij werkt het ongeveer zo. Het is wel zo dat labririan eerst aangeeft b.v 26 uur maar dat loopt heel snel terug omdat hij aan het indexeren is.
groetjes,
Emiel
Topic: Microfoon gebruiken tijdens het draaien (2-9-2008 16:20:00)
[Helaas is het vaak zo dat je beter wat mindere platen kan draaien i.c.m. veel gelul dan goede platen en helemaal niks zeggen
Waar haal je die wijsheid vandaan? Goeie muziek is beter dan slechte en de mic gebruik je als er wat te zeggen is. Of als je een feest naar een hoger plan kan tillen door mic gebruik.. Zoniet mondje dicht goed kijken naar je vloer en proberen de juiste muziek te kiezen.
Topic: Microfoon gebruiken tijdens het draaien (25-8-2008 21:42:00)
Een feest draaien heeft niets te maken met leeftijd.Natuurlijk ga je niet meteen gasgeven. Mensen moeten eerst ff bijkletsen. Maar wacht ook niet te lang. Van de DJ wordt meestal verwacht dat hij het feest op de rails zet. En soms gaat dat heel makkelijk .Maar iedereen heeft wel eens meegemaakt dat je echt alles uit de kast moet halen . Dan hangt het af van wat jij gaat doen . Als de gasten als dooie vogeltjes blijven zitten is het aan ons DJ's om te zorgen dat het toch een geweldig feest wordt. Wat ik wil zeggen is dat een bruilofts dj ook moet kunnen entertainen. Je hoeft er natuurlijk geen Andre van Duinshow van te maken . Deze methode is vooral belangrijk bij familie feesten. Op mijn salsaparties doe ik mijn mond ook bijna niet open.
Topic: Microfoon gebruiken tijdens het draaien (25-8-2008 19:48:00)
Als er nog maar zelfs niemand beweegt zal ik ook niet proberen ongewenst de boel de vloer op te dwingen, dan zitten ze toch zo weer.
Lekker laten zitten en wachten tot het is afgelopen. Niet boos worden als ze je niet meer boeken.
Topic: Salsa hits (25-8-2008 18:26:00)
En ik drink graag rum.
Topic: Microfoon gebruiken tijdens het draaien (23-8-2008 10:00:00)
Dan is de mic wellicht handig, maar niet als je er niet goed in bent. En dat ben ik niet.
Coming out????????? De mike zal voorlopig niet verdwijnen. Iedere zichzelf respecterende DJ zal af en toe laten horen dat hij er is. Ander kan je net zo goed een jukebox neerzetten of laptop met autopilot.
Mij moeten ze ook niet in de hoek verstoppen met m'n cd tjes. Ik wil het publiek in de ogen kunnen kijken. Interactie . Toch zou ik Sylvia met vertrouwen voor mijn klanten laten draaien want ik denk dat ze die feesten heel goed aankan.
Topic: Salsa hits (21-8-2008 18:18:00)
Ik vind het erg dapper als je een salsaparty gaat draaien en de muziek niet kent. Salsapubliek is over het algemeen erg kritisch . Als je niet weet wat je doet kan het goed misgaan.Salsa DJ,s kunnen ook allemaal zelf salsa dansen. En begrijpen dus de muziek. Er zijn veel verschillende stijlen. Een paar nummertjes tussen door gaat altijd maar een salsafeest is iets moeilijker. Ik bedoel dit beslist niet lullig. Zelf draai ik bijna geen house omdat ik er te weinig van weet. Een salsa DJ met veel ervaring.En nogmaals dit zeg ik niet om lullig te doen .
Emilio
Topic: Microfoon gebruiken tijdens het draaien (21-8-2008 15:23:00)
Ja Het blijkt alweer uit de reaktie van Sis (ik heb stiekem op zijn site gekeken) dat deze DJ ook al weer iets ouder is. Zelf loop ik al mee vanaf 19-70 in de Amsterdamse discotheken en later drive in shows.Als je in die tijd DJ wilde worden was het een must dat je een goede stem en babbel had. Anders kwam je niet aan de slag. De oudere generatie heeft ook geen moeite met de mike omdat je vroeger geen DJ kon worden zonder deze eigenschappen . Maar ze zijn bijna allemaal zo professioneel dat ze ook heel goed hunn mond kunnen houden. Ik besef dat ik nu bij de ouwe lullen hoor , maar deze DJ's zitten nooit zonder opdrachten .
Emilio
Topic: Microfoon gebruiken tijdens het draaien (18-8-2008 22:41:00)
Als dj moet je soms de boel een beetje opwarmen .kijk je publiek aan en maak kontakt . Ik heb eens samen met Tom bij de hogeschool holland gedraaid en toen maakte we er samen een spelletje van . Ging best lekker maar je moet de grens kennen. Meestal bij familie feesten loop ik ook even op de mensen af met de handmicro . beetje uitdagen gewoon even het feest wat sneller op de rails zetten. Is tot nog toe altijd goed gegaan. Je merkt zelf als je beter je mond kan houden en de muziek het werk laten doen.
Topic: Showtec T4 balk met problems (15-1-2007 18:26:00)
Mijn T4 ging telkens bij hetzelde partycentrum op tilt Alles ging branden en even later helemaal niets meer. (het apparaat schakelt zichzelf uit )Thuis even eerst de boel gedemonteerd en aan de conectors gerommeld. Boel weer gesloten stekker er in en yessssssss . Doet het weer prima. Verschillende keren geprobeerd . Na het verhaal van Tom over de stroomvoorziening van sommige bedrijven denk ik dat het inderdaad hieraan heeft gelegen. Het blijkt dus dat in ons redelijk ontwikkelde land nog steeds electriciens werken , die het niet helemaal begrijpen.
Topic: wie weet er een (mobile) bar te koop. (21-10-2006 08:43:00)
Voor een relatie van mij ben ik op zoek naar een ( mobile ) bar . Mag eventueel ook een vaste zijn. Wie weet er iets ? Moet er goed uit zien en< je begrijpt het al, het mag niet te duur zijn. Weet je iets of kom je iets tegen , stuur mij even een mailtje met de gegevens.Alvast bedankt voor je moeite.
DJ Emilio
Topic: kan iemand me helpen met een vraagprijs... (26-7-2006 20:03:00)
Ik vraag altijd een behoorlijke vergoeding . Denken ze, "dat is een prof , Die nemen we ". Je moet het alleen wel waar maken . Als je te weinig vraagt word je sowieso niet serieus genomen. Het zit ook niet altijd in de hoeveelheid apparatuur. Jij bent de DJ . Jij maakt de sfeer. Als je het goed doet mag het meestal ook wat kosten .
Topic: Reclame op de Bus / Auto / aanhanger (18-7-2006 10:36:00)
Wat ik me afvraag , als ik reclame voor mezelf op mijn bus(je) zet is er dan een grotere kans dat de boel wordt opengebroken? Heeft iemand hier ervaring mee?
Emilio
Topic: Draaien in kerk oppervlakte 350 m2 en heel hoog. (13-5-2006 23:29:00)
Mij is gevraagd een feest te draaien in de vondelkerk in Amsterdam . Het aantal personen is 100 maar ik ben bang dat ik dat niet ga redden in zo,n hoge kerkzaal . vloer oppervlak is denk ik 325 m2 . Ik ben bang dat zo,n kerk een grote galmbak is en ik denk niet dat mijn lem set van 2 D400 en 2 T5sa hier voldoen. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik nooit in zo,n kerk heb gedraaid en hiervoor de kennis /apparatuur mis om dit goed te doen. wij draaien normaal in gewone feestzalen en tot zo,n 150/200 man . Wie weet hoe je dit moet aanpakken ? . Vast bedankt voor eventueel antwoord.