Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Hesslakok

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 54 bijdrage(n) van Hesslakok (Pagina: 3 van 3)

Topic: BPM Studio Remote controller (4-1-2003 13:25:00)
Nou hier kom't ie dan....

Mocht je besluiten met PCDJ te werken, mijn pers. favo ivm 'kwaliteit' van de software welke beter is als bij BPM!!, ik praat dus over hoe het programma zich gedraagd, Master Tempo is Bijv. niet je-van-het) Heb je de keuze uit 2 controllers:

Allereerst de DMC-01 van Numark (staat ook in Dré's webshop), deze controller wordt helaas al een paar maand niet meer door Numark geproduceerd. Door de komst van de DAC-2 (kom ik zo nog op) komen er nu relatief veel 2e-hands DMC-1's wereldwijd vrij. Deze zijn hooguit 2-3 jaar oud dus verkeren vaak in goede conditie.
Even over de werking van de controller: Ziet eruit en werkt als een 'normale' dubbele CD-speler zoals we die van Numark gewend zijn. Er zit een dubbele Jog op (misschien heb je er al eens me egewerk) welke niet alleen de normale functies herbergd maar ook een zoekfunctie om makkelijk nummers te selecteren uit je playlist. Verder een normaal display welke o.a. 'Time', pitch, BPM, en Cue points weergeeft (en dat zijn er 10 of 20!). Kort gezegd een mooi en robuust apperaat (vooral mooi, met zijn chroom afwerking)

Ten tweede de DAC-2 wordt niet bij/door een bekende producent gemaakt, en ziet er naar mijn mening ook stukken minder uit. Deze heeft verder een vergelijkbare
lay-out, alleen zijn er 2 extra knoppen toegevoegd. Wanneer je PCDJ RED of BlUE gebruikt heb je hier nix aan. De controller is namelijk gemaakt voor PCDJ FX welke binnenkort uitkomt (dat beloven ze al 1.5 jaar sad :( ) De 2 knoppen zullen dus 2 effecten aansturen. Niet meer en niet minder.

Let er wel op als je voor een DMC-1 gaat dat deze van een nieuwe chip is voorzien. De eerste modellen werkten nogal traag vandaar dat je voor €100 toendertijd een andere chip kon laten inbouwen om deze problemen te verhelpen. Echter zullen de meeste al met zo'n chip zijn uitgevoerd. Het spreekt voorzich dat de DAC-2 deze problemen níet kent.

Voor meer informatie over de DAC-2 kun je natuuurlijk de site van PCDJ raadplegen> www.pcdj.com
of naar 'de' PCDJ-man in Nederland gaan> www.fractone.nl

Voor een 2e-hands DMC kun je kijken op www.Ebay.com, zo af en toe wordt er eentje aangeboden. Let erop dat je wél zo'n €100 plus de rest verendkosten hebt (dus niet echt rendabel)

Zelf w8 ik al een behoorlijke tijd op een goede DMC-01 uit Engeland. De grote man daar ruilt DMC's in voor DAC's, maakt ze schoon, repareerd deze eventueel en kunt ze kopen (met garantie!!) voor ongeveer €200 - €300 afhankelijk van de staat. De DMC's worden dan ook nog standaard geleverd incl. PCDJ BLEU (heb je die ook alvast legaal laugh :D ).

Omdat je de controllers van BPM/Encore te duur vindt sla ik deze ff over.

Je zou ook kunnen kiezen voor ADJ's PROMIX. Deze is íets duurder dan PCDJ maar dan heb je ook een mooie controller. Alle functies welke de software biedt, hebben ook een eigen knop, je hoeft dus géén shortcuts te onthouden zoals bij PCDJ (maar dat went snel..) Heb al wel een tijdje deze software gebruikt, en ik moet eerlijk zijn, voor zover werk het leuk. Alleen let wel dat ADJ verder géén ervaring heeft met dit soort MP3-gein dus kwalitatief gezien is de software weer wat minder (ondanks de goede looks!)
Voor informatie kun je natuurlijk gewoon naar ADJ site gaan: www.americandj.com

Heb net nog even dit vergelijk voor je opgescharreld, hier worden PCDJ en BPM-studio eens onderde loep genomen.
www.geocities.com/clubdjlouie/pcdjvsbpm.html

Voorlopig hou ik het hier even bij....ik hoor het wel van je
Topic: terugkijk op 2002 (3-1-2003 22:11:00)

Dré schreef:

hesslakok schreef:

Ecler Sclat
Jummie. Tering duur (zo duur dat ik ze niet eens in de webshop gezet heb) maar O ZO mooi. Keurig modulair afgewerkt, mooie Alps K faders (jammer genoeg niet 100mm). Alleen die prijs... 1250 euro voor een 3-kanaals versie is vrij stevig.
Ja..en dan te bedenken dat je ze 'gewoon' voor veeeeeeel geld kan upgraden noor een 8-kanaals. Heb er al eens aan mogen zitten (en van de week zal ik mijn vingers weer aflikken bij de DJ-boer) en dit is écht top-of-the-bill. Ik ben (net als iedereen volgens mij) ook gecharmeerd van A&H en Dateq én Rodec, maar bij het zien van dit ding (en het bekijken van de spec's) sloeg m ijn hart op hol.

Heb jij er ook al eens mee mogen 'spelen' wink ;)
Topic: BPM Studio Remote controller (3-1-2003 22:06:00)
Helaas Boor,

Eenzelfde soort controller(s) bestaat niet welke compatible is met BPM-studio...
Je zou enkele fora af kunnen zoeken naar een goedkopere controller met dezelfde (mooie!!) looks en features maar die kans schat ik op 0... angry Er zou dan net een hobbiest moeten zijn welke een chip heeft ontwikkeld waarmee je de (iets goedkopere) DMC-01 van Numark zou kunnen gebruiken, maar die kans schat ik ook op 0, dus spandeer daar maar geen tijd aan verder.

Kortom: wil je écht goedkoper kom je uit bij zo'n "lelijke" controller, wat ik niet zou doen (geeft weinig meerwaarde aan je systeem...)

Mijn advies: stap over op PCDJ RED (werken méér mensen mee, is alleen in Nederland niet goed van de grond gekomen, vandaar 'jouw' BPM-studio en koop een 2e-hands DMC-01. Deze komen nu goed 'los' aangezien er net een nieuwe versie van is uitgekomen, de DAC-2 (Niet mooi...). Je kunt deze voor een kleine € 200,= op de kop tikken bij Ashfield electronic in Engeland (Grootse Distribiteur daar).

Mocht je nog meer vragen of info willen hoor ik het graag...
Topic: terugkijk op 2002 (3-1-2003 13:13:00)
Kijk unxpected.....

in jouw kues kan ik me volledig vinden.....helaas was ik al wakker toen ik mijn lijsje poste...Die van mij zal er over jaar zo uit zien hoop ik

* A&H Xone 64/ Ecler Sclat
* 2* Pioneer CDJ-1000
* 2* Gemini PTD-6000
Topic: BPM Studio Remote controller (3-1-2003 13:05:00)
De controllers van BPM-studio zijn, net als de 'meeste'(DMC-1 van PCDJ) vaak alleen voor één bepaald programma geschikt. Alleen de controller van BPM-studio is ook te gebruiken met Encore software.

Dit betekend dus dat er verder géén optie voor jou om van een andere controller gebruik te maken... sad :(

Maar....wat versta je onder 'controller', of anders gezegd wat voor eisen stel je hieraan. Er zijn controllers van verschillende merken te krijgen welke eruit zijn als een veredeld toetsenbord. Kijk op de site van BPM maar eens naar hun eerste controller. Deze zijn vaak programmeerbaar en hebben dan ook geen display.

Dus als je iets wil, zul je over moeten stappen naar andere software. Hierbij moet je denken aan PCDJ of ADJ Promix. Hier zijn de controllers iets goedkoper, maar let wel dat BPM-studio keuze heeft uit 3 verschillende én en beter display heeft
Topic: terugkijk op 2002 (2-1-2003 19:41:00)
Allemachtig.....en het gaat zo slecht met de economie?

Waar halen jullie het geld vandaan? Die studie-financiering zet geen zoden aan de dijk....en jullie gaan zekers nooit naar de kroeg? laugh :D

* 1x Behringer VMX 200 (voor thuis)
* 1x Chieftec server computer (ook te gebruiken als kluis) blablabla
* Heel wat cd-tjes natuurlijk
* Leuke contacten
* Veeeeeeeeeel kabels
(niet echt spannend he....)

en de rest staat lekker allemaaal in de planning voor 2003!
En dat is:

* Numark DMC-01 controller (of dac-2)
* Paar goede monitoren (behr's)
* 1* Technics sl-1200 (jaja voor € 540 in nederland!!)
* nog meer gezelligheid
Topic: Bpm studio kenners: (31-12-2002 17:58:00)
Dat van die namen is slechts een kwestie van goed configureren...

Je kunt in het conf.scherm instellen op welke manier PCDJ je ID-tags moet lezen. Zo kun je sep.chars. kiezen > of - of / , met of zonder spatie, en volgorde artiest-nummer...
Topic: Behringer Truth B2031 speakers (31-12-2002 13:08:00)
Het schijnt dat de Reaveal serie van Tannoy (misschien ken je ze wel van hun kleur) ookk zeer goed vekocht wordt en váák wordt gebruikt als studio monitor ondanks de verd8 lage prijs. (roode kleur is passief, blauw actief)
Zou ze nog beluisteren naar CHAIO monitoren, maar heb ik nog niet gedaan.

Heeft iemand anders deze dingen al eens beluisterd of getest?

Ik zal binnenkort kiezen tussen de Behr'ers, Tannoy's of de CHAIO's laugh :D
Topic: Behringer Truth B2031 speakers (30-12-2002 22:54:00)
Ik zou zeggen:

Neem es contact op met de Grooth in ELburg. (Meen) een van de gootste Behringer's van Nederland. Heeft een paar van die dingetjes staan om te kunnen beluister... moet zeggen klint helmaal niet slecht, en het zijn nog behoorlijke grote dingen ook.

Neem aan dat Dré niet zo te spreken zal zijn over het geluid (laten we die behringer discussie dit keer ff liggen wink ;) ) Maar heb die andere dingen nooit gehoord dus kan er nix over zeggen. Ik ben in iedergeval wél voor deze aan't sparen
Topic: Bpm studio kenners: (30-12-2002 22:43:00)
Hallo,

Ik gebruik al een par jaar PCDJ RED naar alle tevredenheid. Heb destijds ook BPM-studio geprobeerd (zelfs een speciale versie welke voor 3fm gemaakt is laugh :D razz :p ). Nu is mijn vraag waarom jij overgestapt bent...

Groeten Hessel KOk
Topic: Nieuwe discolamp (10-12-2002 21:52:00)
www.martin.dk/product/product.asp?product=t-rex

Ze hebben er nog geen videooyje van helaas...maar die wizzard waar jullie het over hebben, wat voor soort effect geeft het? en wazza verschil met een destroyer?
Topic: Nieuwe discolamp (10-12-2002 20:58:00)
OK Dré...

Ik begrijp dat je niet geheel een harde *** van Martin, mara hoe zit het met hun nieuwere T-rex, is dat wat? volgens onze plaatselijke DJ-eq-boer (en die zijn niet slecht) moeten het heeeeele leuke speletjes zijn...

Al ervaring mee?
Topic: wat is een goed mixer voor op de comp? (9-12-2002 13:27:00)
Ik gebruik al enige jaren PCDJ, welke naast BPM-studio eigenlijk de 2 enige echte opties zijn voor DJ-gebruik. (er zijn wel meer systemen, maar is voor cafe's ed. welke automixen...) Binnenkort komt PCDJ FX uit, welke volgends 'de heren' veel spectaculairs zal zijn. Welk systeem je ook kiest, zorg dat je het ZELF fijn vindt werken. Dit zijn namelijk ook de verschillen tussen PCDJ en BPM, de spec's en kwaliteit ontlopen mekaar niet alleen de BEDIENING.

Zorg ervoor dat je ook gebruik maakt van een GOEDE geluidskaart(en). Hiermee bedoel ik dus géén soundblaster Live! of id. PCDJ én BPM raden de Maya 44 van audiotrak aan welek ik zelf ook gebruik. Deze kaart heeft zéér goede spec's (bv. niet van die iellige jack's) en werken uitstekend samen met de software. Deze kaart is niet bij de normale computer boer te krijgen, maar moet bijv. besteld worden bij Feedback of Digidance. (misschien leuk nieuw handeltje voor dré?....)
Topic: de ideale cd-speler (27-11-2002 19:52:00)
idd,

De cdj-1000 vindt ik persoonlijk HET apperraat v/h moment. Sommigen vinden het een bak met toetser en bellen, maar neem dan de nieuwe 800.