Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van LEDesign

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van LEDesign (Pagina: 4 van 10)

Topic: Aansluiten geluidsinstallatie. (7-8-2011 17:04:00)
Leg gewoon even een RCA kabel erbij naast, dan behoud je je stereo signaal. Hoelang is de afstand van de RCA kabel?
Topic: Prolyte X30V en H30V (31-7-2011 20:06:00)
Ik heb diezelfde vraag in het verleden ook al eens gesteld aan Prolyte. Je mag H30V en X30V door elkaar gebruiken, maar dan moet je de belastingtabellen van X30V aanhouden.
Topic: New Line heeft je hulp nodig (15-7-2011 18:18:00)
Andre was altijd netjes tegen mij, tijd om wat terug te doen. Andre succes!
Topic: Pro Light Sound Messe 2011 (30-3-2011 20:09:00)
Ik ben er vrijdag.
Topic: PA-markt 2011 (20-3-2011 18:20:00)
Beurs was leuk, en goed bezocht. Vooral 's ochtends was het erg druk, daarna werd het stukken minder naar mijn idee.

Ik vond wel dat er een hoop goudzoekers rondliepen op de beurs. Bieden op prima kwaliteit spullen voor een tiende van de nieuwwaarde. Sorry maar voor zo'n kutbod gaat alles gewoon weer in de auto. Ik wil gerust wat met de prijs doen, maar doe wel een serieus bod.

Maar goed, de handel die mee terug gekomen is gaat gewoon weer op Marktplaats.
Topic: PA-markt 2011 (18-3-2011 14:43:00)
Hier zit alles in de auto en de vrachtwaggel, benieuwd wat de beurs gaat doen dit jaar.

Compleet JBL PA setje, kistjes, LED, kabels, lasertjes, etc.
Topic: Wat is er met Carnaval stukgegaan en wat is de oorzaak? (algemeen) (10-3-2011 16:26:00)
Vacuüm kom je ook wel eens tegen met een aggregaat die in beweging is. Slaat ie ook stil door. Oplossing dan is tankdop er 'even' af.
Topic: Aansluiten meerdere sets luidsprekers (8-2-2011 22:48:00)
Ik neem aan dat je front-set (dus de set bij het podium) passief is, dus met externe versterkers? Zo ja, dan pak je de XLR output van je versterker en die lus je per kant door naar de actieve toppen halverwege. Je kunt ook een XLR splitje pakken vanaf de crossover/processor, en dan alleen het mid en hoog door laten naar je actieve toppen.

Het mooist is een processor met nog 2 vrije uitgangen, zo zou je zelfs met delay kunnen spelen.

Hou er wel rekening mee dat je sub achterin minder zal zijn dan je mid en hoog. Zelfs al laat je je actieve toppen fullrange spelen.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (18-1-2011 23:28:00)

Max schreef:

ideedeluxe schreef:

Ja hoor, best... laugh :D Worden dure kilometers!

Ik kwam deze auto bij toeval tegen bij een particulier. Hij is nu nog beletterd, maar ik denk, dat ik hem even een dagje laat overnachten bij een poetsbedrijf, dan is hij weer 'normaal' geel....het valt wel op, moet ik zeggen! Geel met zwarte belettering, zet te denken!
Je kunt de bus natuurlijk altijd nog laten "wrappen". Dan hoef je hem niet te laten overspuiten maar plaatsen ze er een grote sticker op.

Zie ook hier: www.wrappx.nl/voorbeelden/.
Pokkeduur, helemaal voor zo'n bus. Voor zo'n bedrag kan je 'm ook laten spuiten.

Plus je wrap moet er af wanneer bij de APK roest op een cruciale plek geconstateerd wordt en gefixt moet worden.
Topic: Advies vaste geluidsinstallatie voor in café (17-1-2011 18:14:00)

Daniel-sound schreef:

LEDesign schreef:

Actief voor sub is leuk voor disco, maar ik mis die echte punch.
Dus als je een passief subje pakt met een losse versterker, je neemt wat ruimte extra in de kast, en hoppa je gooit de versterker in de kast heb je minder punch?

Intressant..
Ik doel er meer op dat actief vaak opgebouwd is met een lichtgewicht versterkermodule. Mijn liefde voor een mooie dikke vette ringkerntrafo was al duidelijk, die mis ik bij actief.

Dat is wat ik bedoel.
Topic: Advies vaste geluidsinstallatie voor in café (16-1-2011 17:01:00)
Maakt het formaat uit?

Ik heb laatst een aantal Audac 15" bandpass subs gebruikt in een horecapand, man of 200 op verschillende hoogtes. Subs verwerkt achter dubbel MDF wanden (kon helaas niet anders). Wat een laag eh... En uitermate betaalbaar.

Actief voor sub is leuk voor disco, maar ik mis die echte punch. Vergeet niet dat wanneer er 150 man mee staat te brullen en aanwezig is, dat sub dempt en door de dj als minder aanwezig ervaren wordt. Dus die gaat sub bijschroeven. Plop, dat waren je subjes. Ik heb dat nu meermaals meegemaakt bij klanten van anderen, en nog nooit bij m'n eigen klanten. Behalve die ene keer dat ik een miscalculatie had gemaakt, maar dat is netjes opgelost.

Investeer gewoon in goede subs, met een mooi hoge SPL en het liefst stevige houten kasten.

En onthoud dat subjes in een vaste installatie meer te verduren krijgen dan subjes tijdens een drive-in show. Er spelen veel meer factoren mee. Mocht je meer info willen, zie profiel.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (11-1-2011 22:58:00)

Watt-Xtra schreef:

Zijn gebouwd om flink gewicht mee te vervoeren, echter is hierdoor het standaard gewicht ook al aan de hoge kant, plus je betaald maximale wegenbelasting.
Je moet zo'n apparaat ook niet prive gaan rijden wink ;)
Topic: Versterker kapot door te ware zekering? (8-1-2011 20:11:00)
Een zekering met een bepaald vermogen zit er in om datgene te beveiligen op dat vermogen. Duw je er een zwaardere zekering in, dan duurt het dus langer voor die zekering klapt en kan je apparaat dus overlijden omdat hij niet meer 'begrenst' is op dat vermogen.

Dat is dus wat er gebeurd is. Zekeringen altijd 1 op 1 vervangen en de oorzaak zoeken waarom een zekering klapt.
Topic: Subs aansturen.. Welke versterker en hoe? (2-1-2011 18:30:00)

zzzzzzzzzzzz schreef:

1. Aangezien de Subs het meeste vermogen aankunnen hadden we de V3001 in eerste instantie op de Subs gezet en de zelfbouw versterker op het hoog. Hierbij viel het laag een beetje tegen. Om te testen hebben we toen de versterkers omgewisseld en met de zelfbouw versterker op het laag klonk dit een stuk beter. (Ben geen expert op gebied van geluid, maar het klonk warmer/voller/harder). Dit verbaasde ons nogal aangezien de V3001 veel meer vermogen kan leveren. We vermoeden dat dit komt doordat de zelfbouw versterker voorzien is van erg goede trafo's en flinke condensatoren. Nogmaals mijn kennis qua geluid is beperkt, dus kan dit de oorzaak zijn?
Eigenlijk willen we de zelfbouwversterker vervangen. Maar dan moet het natuurlijk wel iets toevoegen aan het geluid.
Iemand kwam met de suggestie van een Crown xls 602. Zou deze beter geschikt moeten zijn voor de subs dan de V3001?
Of zijn er (veel) betere alternatieven in ongeveer die prijsklasse?
Beter is een ruim begrip natuurlijk. Ik heb nooit gewerkt met de V3001 dus kan je er weinig over vertellen, maar wel met de XLS serie. Het zijn leuke versterkers, maar wel de instapserie van Crown. Een iets betere serie van Crown vind ik zelf de XTI serie.

Voor wat betreft de klank: het kan heel goed dat je zelfbouwversterker veel warmer/voller klonk. Dat heeft te maken met de onderdelen die erin zitten. Ik ben ook bijzonder content met een goede dikke ringkerntrafo. Geniet nog steeds mijn voorkeur ten opzichte van lichtgewicht versterkers.

zzzzzzzzzzzz schreef:

2. Ik vraag me af het splitsen van laag en hoog door de equalizer ideaal is.. ik neem aan dat de equalizer niet "weet" of er een sub aangesloten is of niet en dus altijd het laag ook via de normale uitgangen weergeeft. Dit lijkt me niet echt de bedoeling toch?
Voor zo ver ik begrepen heb hebben we dan een crossover of processor nodig om het geluid netjes de kunnen scheiden.
Na even navragen kunnen we bij een bevriend licht-geluid bedrijf een LEM dx 26 plus lenen (en evt. kopen), dus die gaan we zeker uitproberen. Ik heb al redelijk wat rond zitten lezen over het gebruik van processors maar heb ook hierover nog wat vraagjes:
- Volgens de handleiding heeft de DX26 een preset voor "2WAY Stereo + 2 mono aux" Dit is toch de instelling die ik het makkelijkst als basis kan gebruiken? Wordt bij deze preset het hoog en laag al gescheiden? of moet dit zelf nog geregeld worden met de filters?
- De DX26 (en volgens mij ook de meeste andere processors) hebben een parametrische EQ (zowel op de in- als op de uitgangen). Hier zal ik mijn kennis nog wat bij moeten spijkeren, maar zou deze voor niet al te veeleisend gebruik voldoende moeten zijn? Of moeten we de Beheringen EQ (2x 15 bands) er nog naast houden? Het zou namelijk in de kosten schelen als we hem kunnen verkopen :)
- Zijn er verder nog dingen die ik absoluut moet weten over het gebruik van een processor? (links naar beginners info zijn ook van harte welkom!)
De EQ weet niet welke uitgangen aangesloten zijn. Dit zal je in het apparaat in moeten stellen (als dat kan tenminste). Mijn inziens lijkt het mij dat zodra je instelt dat je de sub uitgang gebruikt, hij zelf de top uitgangen aanpast voor gebruik mét een sub. Wat je dan in feite hebt is een hele simpele vorm van een processor.

De parametrische EQ is een hulpmiddel om snel hele banden of slechts een enkele band aan te passen. Waar je met een 15 of 31 bands EQ gebonden bent aan de curve die ingesteld is, heb je dat probleem met een parametrisch EQ niet. Maar een parametrisch EQ is weer even iets lastiger in gebruik zonder basiskennis. Dus dan ben je met een 31 bands EQ weer beter af. Het verschilt gewoon een beetje. Voor de JBL set die je gebruikt kan je prima af met enkel het parametrisch EQ.

De standaard presets van de LEM heb ik nooit bekeken, ik maakte ze altijd zelf. Gewoon de laptop aan de RS232 ingang hangen en verbinding maken. Je kan hem dan zelf ook instellen dat hij 3-weg wordt. 1+2 = laag, 3+4 = mid/hoog, 5+6 = fullrange. Dat is een optie.

Basiskennis over geluidstechniek is wel aan te raden. Zo kom je straks de verschillende filters tegen (BW/LR), DB verschillen, parametrische EQ punten, crossover punten, etc. Dit is best zware materie om op eigen houtje te ontdekken, maar wel leuk om te doen als het je interesse heeft. Door hiermee te spelen ontdek je heel snel wat alles doet en wat alles kan. Mocht je iets niet vertrouwen of heb je vragen, plaats dan je preset gewoon op het forum zodat anderen er eens naar kunnen kijken en je kunnen helpen waar nodig.

Succes!
Topic: Licht sturing via touchscreen (25-12-2010 14:44:00)

#djmarijn schreef:

JeroenVDV schreef:

VisualDMX met gratis VisualTouch aanvulling. Wel moet je dan natuurlijk een VisualDMX-compatible interface kopen zoals de Duple/Elite/Frontier..
werkt dit niet met een dmx 4all interface?
Nee.

Wanneer gaan we eens begrijpen met z'n allen dat bepaalde software alleen werkt met bijbehorende dongles?
Topic: post hier: een foto van jouw opslag ruimte (25-12-2010 13:36:00)
Dus dat halletje wat je me toen aanwees ben je alweer uit?
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (19-12-2010 21:23:00)
Juist. Het zijn juist die mensen die de ongelukken veroorzaken door te bumperkleven, te remmen, in te halen, hard te rijden, etc. Want, we hebben winterbanden...

De winterband is niet heilig. Het is een hulpmiddel zodat je wat meer grip hebt, maar op ijs of platgereden sneeuw heb je nog steeds weinig grip bij een noodstop. Er zit een paar millimeter profiel in die banden, het rubber is wat harder, hoe snel denk je dat dat profiel vol zit met sneeuw en ijs? Helemaal met de vorst die er constant is.

Ik heb een zware auto (1700kg), mét winterbanden, en ik heb grip, maar ook ik rij zo hard als mijn voorganger. Met ruime afstand tussen ons in. Indien ik geen voorganger heb, rij ik zo hard als de weg het toelaat. Op snelwegen zo rond de 100km/u, op n-wegen ongeveer 60km/u en in de bebouwde kom zo rond de 30km/u.

Natuurlijk mag je me inhalen, graag zelfs. Bij de lantaarnpaal waar je je auto omheen gevlochten hebt rij ik je voorbij, misschien claxonneer ik zelfs nog even naar je! Respect voor de mensen die geen lease bak rijden en gewoon zuinig zijn op anderen, en op hun eigen auto. Dan maar 5 minuutjes later op je afspraak, dan had je maar eerder weg moeten gaan.

Er zijn echter wel uitzonderingen, mensen met compleet beslagen ramen die op de koppeling de n-wegen betreden krijgen van mij ook een groot-licht behandeling. Blijf dan thuis of laat je rijden...
Topic: Licht sturing via touchscreen (17-12-2010 17:50:00)
Statisch licht? Wat moet er bediend worden?

Anders is een KNX bussysteem een idee namelijk.
Topic: Hulp bij begrafenis (5-12-2010 19:40:00)
Het is goed dat je zelf al aangeeft dat deze klus toch iets teveel van het goede was voor je. Ken je plaats is belangrijk bij dit soort opdrachten. Goed van je dat je dat zelf in ziet.

Mooi dat de dienst goed verlopen is, geeft waarschijnlijk een goed/trots gevoel na afloop of niet?
Topic: Hulp bij begrafenis (4-12-2010 20:46:00)

Tom schreef:

mark, je slaat de spijker op zijn kop,
heel voorzichtig heb ik dat ook steeds een beetje willen aangeven.......
met adviezen en vragen in dit topic.

Maar een gemiddelde uitvaart kennende vindt deze plaats binnen 5 dagen na overlijden,
dus denk ik dat Nathan het nu behoorlijk druk zal hebben.
En hopelijk brengt hij het met alle adviezen tot een redelijk project.

Uiteraard zijn we wel allemaal benieuwd hoe het afgelopen is!
Ik zeg wat ik denk, ik lees tussen de regels door gewoon gebrek aan ervaring. Gezien de aard van de opdracht is Nathan niet de juiste persoon voor dit project. De kans dat hij hiermee op z'n bek gaat of nog erger, de klant ontevreden raakt, is erg groot. De gevolgen kunnen desastreus zijn.

Ik gun hem uiteraard het beste, maar het lijkt mij verstandiger iemand in te huren om geluid te schuiven of de hele klus uit te besteden en wat provisie te pakken.

Zo zou ik het zelf ook doen (los van het feit dat ik alle verhuur uitbesteed). Ondanks mijn ervaring met live entertainment zou zelfs ik hier een AV tech op zetten met ruime ervaring in congressen/spraak.

Nathan: succes! Laat even weten hoe het gegaan is.

Amen.